MEDA7FE63ACEB714A52A9B4C88EE5F944EC

Fräsch 3:a med balkong i västerläge!

Biskopsgården, Göteborg

Önskevädersgatan 31

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,509 inkl, värme, VA och kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea75.1 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer219

Utgångspris: SEK 1,675,000

Välkommen till denna fantastiska 3:a med balkong i västerläge! Majoriteten av alla ytskikt i bostaden är nygjorda under 2020. Bostaden har en praktiskt planlösning där sovrummen ligger avskilt från vardagsrummet. Hallen är ljus och erbjuder gott om förvaring i garderober längs väggen. Välmående föreningen som gjort majoriteten av de stora renoveringarna samt har väldigt god ekonomi. På bara några minuters promenad har du spårvagnshållplatsen som tar dig till Backaplan på ca 11min och till stan på 17min.

Sammanfattningsvis en bra bostad för dig som vill bo i ett trivsamt område med grönskande innegårdar och nära till kommunikationen. Välkommen att boka in dig till visning!

Om området

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

ÖvrigtBilder

Rymligt vardagsrum med plats för ett större sällskap

Ljust och fräscht kök

Mysig balkong i västerläge

Öppen och social yta

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
75.1 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkommen in till denna ljusa och rymliga hall. Här finns gott om plats för avhängning i ett flertal garderober. Golvet är ljust och väggarna är målade i vitt som är genomgående i hela lägenheten förutom köket där golvet består av laminat.
Sovrum 1&2
Från hallen når ni bostadens två sovrum som ligger bredvid varandra. Här finns plats för en normalstor säng i respektive sovrum, finns också möjlighet att använda rummen som kontor om så önskas.
Kök
I anslutning från hallen finner ni bostadens kök där plats för matbord kan placeras intill fönstret. Köksinredningen består av vita över- och underskåp. Mellan skåpen finns ljust kakel och bänkskivan består av trä. Utrustningen består av hel kyl/frys, spis, fläkt samt diskmaskin.
Vardagsrum
Stor, öppen och social yta med plats för ett större sällskap. De stora fönstren gör att mycket ljus kommer in i vardagsrummen och här finns även plats för ett större möblemang. Från vardagsrummet når ni balkongen i väster.
Balkong
Bostadens mysiga balkong i västerläge nås från vardagsrummet och erbjuder eftermiddags/kvällssol. Det perfekta stället att avnjuta kvällen på.
Badrum
I anslutning från hallen men också vardagsrummet hittar ni bostadens badrum. Här ligger det ljusblått klinker på golvet och ljusblått kakel på väggarna. Utrustningen består av wc, badkar, handfat med kommod, vägghängd spegel som även erbjuder förvaring samt även ett skåp med plats för förvaring. Här finns även ett praktiskt vädringsfönster!
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 7, hiss finns
Pris
SEK 1,675,000
Avgift
SEK 4,509 inkl, värme, VA och kabel-tv
Andel i föreningen
0.39723 %
Andel av årsavgiften
0.39723 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 9/25/2019
Energiprestanda primärenergital
145 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2- och 3-glas
Förening
Namn
HSB Brf Karlavagnen
Om föreningen
Föreningens fastigheter är Biskopsgården 55:10, 55:12, 55:14, 55:15 och 55:18. Föreningen består av 277 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt samt sju lokaler, varav fem är upplåtna med bostadsrätt.

Brf. Karlavagnen har ett avtal med Norra Biskopsgårdens Panncentral (NBPC) om service av fastigheterna, planteringar m.m. Föreningen har ett fritidsombud som tillsammans med samordnare från NBPC regelbundet träffas för att planera och genomföra fritidsaktiviteter för områdets medlemmar. Här deltar även andra föreningars ombud.

Medlemmar i områdets föreningar kan hyra en gästlägenhet för sina gäster (bokning max sju nätter i följd). Lägenheten är fullt utrustad för sex personer med bl.a. kaffebryggare, mikrovågsugn, kylskåp, kokplatta, glas och porslin, TV m.m. Ett kombinerat mat- och vardagsrum och två separata sovrum (två + fyra sängplatser). Bokning och nyckelhämtning görs på Panncentralen. Tel: 031-53 51 66 kl. 08.00-12.00.

NBPC uthyr på följande villkor en samlingslokal på Väderbodarna 1. Lokalen uthyrs dygnsvis (egna kökshanddukar medtages). Hyran erlägges genom faktura, som erhålles då nyckeln avhämtas på NBPC:s expedition, Önskevädersgatan 49 mellan kl. 08.00-12.00 vardagar. Läs mer på www.nbpc.se.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
277
Antal lokaler i föreningen
7
Tv och bredband
Ansluten till kabelnät med leverantör Comhem. Basutbud ingår i avgiften. Bredbands leverantör är Comhem.
Parkering
Ett antal parkeringsplatser finns. Till dem är det separat kö. Parkeringsplatser över däck kostar 200kr och under däck kostar 400 kr. Ansökan om parkeringsplats skall göras till föreningens expedition, Molnvädersgatan 18.
Renoveringar
Angående byggnadernas tekniska status så följer föreningen en underhållsplan. Åtgärder som bl.a. är utförda:
1995 Fastigheterna är renoverade med nya avloppsledningar för vatten och avlopp. Helrenoverade badrum med kakelklädda väggar och golv.
2000 Renovering av samtliga balkonger(bredning av samtliga balkonger)
2002 Säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter
2004 Takomläggning av Q-huset
2005 Takomläggning av T-huset
2011 Takomläggning av U-huset
2015 Takomläggning av R-huset
2016 Bredning av parkeringsplatser och renovering av stora garage
2017 Relining a S-T-U husetn (från källarplan till kommunalt avlopp)
2018 Samtliga utebelysningar utbyta till LED
2019 Porttelefoner till samtliga lägenheter
2019 Telia abonnemang till samtliga medlemmar
2009 Ventilationskontroll (OVK) är genomförd.
Nya 3-glasfönster.
Nya balkonger och säkerhetsdörrar av stål enligt Europastandard klass 2.
Nytt nyckelsystem med kopieringssäkrade nycklar.
Kabel-TV med uttag för bredbandsanslutning samt TV-kanal med lokala nyheter.
Elcentraler med automatsäkringar och jordsfelsbrytare i samtliga lägenheter.
Förbättrad ytterbelysning vid samtliga entréer, nya namnskyltar.
Ståldörrar till allmänna utrymmen som källare och vindar.
Moderna tvättstugor med nya tvättmaskiner och bra torkrum.
Bokningstavlor för tvätt, där önskad tid och dag markeras för lägenheten på ett enkelt sätt.
Nya termostater till elementen.
Lekplatser och utomhusmiljön har förbättrats.
Föreningen planerar att sätta in nya porttelefoner samt dra om elen för att samtliga kontakter ska vara jordade.

Förväntad framtida utveckling: Relining av Q-R- hus och S-hus ny undercentral ska bytas ut. Solceller på alla tak där det är möjligt. Komplettering efter takbesiktning av Q och S-hus.

För mer information se årsredovisningen samt föreningen hemsida.
www.nbpc.se
Ekonomi
I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Till lägenheten hör ett förråd. Gemensamma utrymmen är tvättstuga, cykelrum m.m.

Karta

Biskopsgården Göteborg

Önskevädersgatan 31

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg