190

Handen

Olsängsvägen 25

Fakta

TypÖvrig bostad
UpplåtelseformFriköpt
Boarea42 kvm
Tomtarea3,072 kvm
Byggår1959

Nu finns möjligheten att förvärva en möjlig avstyckningsbar tomt på 3072 kvm på Olsängsvägen 25 i Kolartorp. I pågående detaljplan framgår möjligheten att skapa 2 tomter med minsta tomtstorlek på 1200 kvm utav nuvarande tomt när detaljplanen har vunnit laga kraft med generösa byggmöjligheter. Detaljplanen vart antagen 2019 men har ännu inte vunnit laga kraft.
Det är en väldigt fin naturtomt med båda plana ytor och ondulerad yta med berg. Idag finns det ett litet fritidshus om 42 kvm som har en enklare och äldre standard. Kontrakt med ny ägares avses att skriva med friskrivningsklausul för fastigheten. Vid nybyggnation så bör denna byggnad rivas.

INFORMATION KRING DETALJPLAN I HERMANSTORP:
- Detaljplanen för Hermanstorp har dessvärre överklagats.
- Mark- och miljödomstolen förväntas avge domslut om detaljplanen hösten 2020 och kommunen kan då ge mer svar kring när detaljplanen vinner lagakraft.
- Detaljplanen har en förskjuten genomförandetid, så först två år efter att detaljplanen vunnit lagakraft kan det ansökas om bygglov.
- Under våren 2020 genomfördes fördjupad artinventering av grod-och kräldjur att utföras i Hermanstorp.
- Detaljplanen antogs av Kommunfullmäktige den 9 december 2019 men har ej vunnit laga kraft ännu.
- Kommunen kommer ta en liten del av tomten som angränsar till vägen för att kunna genomföra arbetet med det kommunala arbetet kring vatten och avlopp för området.
- Enligt plankartan kan man se kommunens förslag och enligt den finns det möjlighet att stycka av tomten.
- Då detaljplanen ej har ägt laga kraft ännu ligger det på köparens undersökningsplikt att inhämta information från kommunen.
- Detta är som sagt en investeringschans men då detaljplanen ej har ägt laga kraft ännu finns det ingen garanti kring avstyckning.

Mer info finns att tillgång vid följande länk samt under fliken viktiga dokument:
https://www.haninge.se/bygga-bo-och-miljo/oversiktsplanering-och-detaljplaner/detaljplaner/vega-hermanstorp/hermanstorp/

Hermanstorp är belägen mellan Vega och Kolartorp med massor av nybyggda hus, bostadsrättsföreningar, skolor, natur, badplats, ICA som är klart 2021 samt närhet till den nya pendeltågsstationen i Vega. Inte långt från Hermanstorp ligger Rudans friluftsområde och naturreservat. Här kan du ta del utav sommaren på bästa möjliga sätt med att fiska, bada, cykla och vandra. Det finns flera vandrings- och motionsleder samt en mountainbikeslinga. Du kan även spela frisbeegolf, beachvolleyboll och boule på särskilda banor. På vintern kan man åka skridskor på den stora sjön och längdskidor i de upplysta spåren. I Handen finns även ett flertal stora sportanläggningar och Torvallas sim-och ishall.

Kontakta gärna mäklaren innan ni åker ut och tittar på tomten samt bokar en tid. Varmt välkommen med ditt intresse!

Viktiga dokument & länkar

beslut-kommunfullmaktige-2019-12-09 Herm
gatukostnadsutredning Hermanstorp
illustrationsplan Hermanstorp
plankarta-granskning Hermanstorp
Kommande

Bilder

Fastighetskarta

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
INFORMATION KRING HUR STORT FÅR MAN BYGGA:
- Största byggnadsarea för huvudbyggnad är 130 kvm per fastighet, därutöver får komplementbyggnader med högst 40 kvm sammanlagd byggnadsarea uppföras. Högst en huvudbyggnad per fastighet.
- Minsta fastighetsstorlek är 1200 kvm
- Huvudbyggnad ska placeras minst 4 meter från fastighetsgräns och komplementbyggnader ska placeras minst 1 meter från fastighetsgräns.
- Högsta totalhöjd för huvudbyggnad inom bostadsändamål är 10 m. Totalhöjden mätt i fasadliv mot gata får dock inte överstiga 12 m.
- Högsta totalhöjd för komplementbyggnader är 4,5 m.

INFORMATION KRING KOSTNAD FÖR VA OCH VÄGAVGIFT
- I dokument & länkar på hemsidan hittar ni information kring VA kostnader för varje fastighet men alla spekulanter bör kontakta Haninge kommun kring mer information i frågan. All information kring detaljplanen i Hermanstorp hittar ni via nedanstående länk:
- Det går att beräkna ungefärlig kostnad för VA-anslutning på https://sjalvservice.haninge.se/s/VARAKNA
Boarea
42 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadsår
1959
Byggnadssätt
Fastighetsbeteckning
Hermanstorp 2:20
Allmänt om fastigheten
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,430,000
Byggnadsvärde
SEK 586,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 200,000
Tomt
Areal
3072 kvm
Planbestämmelser
Byggnadsplan
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Avlopp saknas

Karta

Handen

Olsängsvägen 25

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg