KarriärOm oss
190
MED80468F1555B14233A3B7BBAF250CAFAC

Älskat sommarställe med ljuvlig trädgård i Hjortens OdlingNybyggarvägen 61 Hjortens odling/Malma, VÄRMDÖ

Kommande®

Hjortens odling/Malma, VÄRMDÖ

Nybyggarvägen 61


PRIS (utgångspris)1 550 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

14 kvm

TOMTAREA

250 kvm

BYGGÅR

1985

DRIFTSKOSTNAD

792 kr/månad

PRIS

1 550 000 kr utgångspris

Älskat sommarställe med ljuvlig trädgård i Hjortens Odling

Hjortens Odling är ett fantastiskt område med röda stugor med vita knutar och snickarglädje. Här infinner sig en riktig Bullerbykänsla så fort man kliver in i det fridfulla området. Nu bjuds tillfälle att förvärva denna bostad som är belägen på arrendetomt som vetter mot äng och skog. Här lever man det enkla livet på landet i stugan som består av ett allrum med sovloft och tillbyggd glasveranda (totalt ca 20 kvm + loft). Det finns också en liten gäststuga på tomten. Trädgården är en dröm för såväl den trädgårdsintresserade som för barfota barn. Här växer fruktträd, bärbuskar, perenner och det finns gott om odlingsmöjligheter. I området finns servicehus med bastu och en äng med lekplats och sittgrupper. Kort promenadavstånd till barnvänligt bad i Malmafladen, där en del boende har roddbåtar och kajaker. Nära till Fågelbro och Strömma för dig som vill spela golf eller äta en bit mat. Med andra ord en riktig sommaridyll i ett fridfullt område med vacker natur, gårdar och hav runt knuten. Ett perfekt alternativ för dig som vill ha ett lättskött litet fritidshus på bekvämt avstånd från stan, endast ca 35-40 minuter med bil. Mycket flexibelt tillträde.

Bilder

MED80468F1555B14233A3B7BBAF250CAFAC
MED9D5D2A7466BD438C8F351910DF23371C
MED9C69C1C3AAED4BAB9CCDC2E465E24529
MED8079D91CDC394C89B9BAC7932199664D
MED7FEB0E2FCA464DB98CF05715E49917DF

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

14 kvm

TOMTAREA

250 kvm

BYGGÅR

1985

DRIFTSKOSTNAD

792 kr/månad

PRIS

1 550 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

1 rum

AREAKÄLLA

säljarens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

+ loft

Namnet HJORTENS ODLING kommer troligen från 1800-talet då man lade ut saltstenar och foderkål åt de vilda hjortarna. Hjortens Odling ligger på vackra Fågelbrolandet, omgivet av skog, öppna ängar och betesmarker för får, kor och tjurar. Här finns också ett rikt djurliv bestående av vilt och fåglar. Stugområdet bygges i slutet av 80-talet och präglas av en gammaldags stil. De faluröda stugorna med spröjsade fönster och vita knutar ligger på rad längs slingrande vackra grusvägar. Det finns totalt 79 stugor med trädgårdar om ca 250-300 kvm. Området är lugnt och barnvänligt. Här tar man sig fram till fots eller med cykel. Parkeringsplatser finns i anslutning till området och med buss tar det bara ca 40 minuter från stan. Det finns ett gemensamt servicehus och en stor äng som kan nyttjas som festplats eller lekplats för barn med spring i benen. Den fina sammanhållningen i området gör att man gärna firar midsommar, ordnar kräftskivor och kakkalas tillsammans. Ägarna bor ofta i sina stugor från tidig vår till sen höst. Därefter stängs sommarvattnet av och Hjortens Odling går in i vinterdvala. Vill man besöka sin stuga vintertid hämtas vatten i servicehuset mitt i området, där det även finns bekvämligheter som toaletter, duschar och bastu. För många som satt sin fot i detta område har det blivit kärlek vid första ögonkastet och strax har de blivit ägare till en egen liten rödmålad stuga. Atmosfären påminner mycket om det fiskeläge som stått som förebild för stugbyn när den ritades under 80-talets mitt. En kort promenad därifrån finns en sandstrand där man kan ta ett dopp. En del har också egna roddbåtar och kajaker. Det finns även gott om trevliga utflyktsmål i närheten. I närliggande Strömma kan man titta på båtar och besöka Strömma krog och kanalbar eller varför inte åka till Malma Kvarn och besöka glasskiosken och njuta av den vackra skärgårdsnaturen. På seglarlägret på Malma Kvarn har barn och ungdomar lärt sig segla sedan 1940-talet. Längre ut på Värmdö finns också skärgårdsbyn Stavsnäs.

NYBYGGARVÄGEN 61 ligger fint i området och gränsar mot äng och skogsparti bak. I stugan finns ett allrum med pentry som består av spis, kyl med frysfack och ett skåp. Vitmålade väggar och ljus plastmatta. En trappa upp finns ett sovloft med ljust laminatgolv. Intill allrummet finns en inglasad tillbyggnad med diskho och matplats. Här ligger trätrall som golv. Lillstuga med trägolv som målats i ljusgrå kulör och väggar och tak är klädda med vitlaserad råspont. Här finns extra sovplatser. Ljuvlig trädgård där man kan skörda diverse ätbart och njuta av den lummiga grönskan och doftande syrener. Här finns äppelträd, päronträd, sviskonträd, bärbuskar (hallon, vinbär, krusbär, björnbär och havtorn) och odlingsland. Här frodas också klätterväxter såsom vildvin, murgröna och klätterhortensia samt diverse perenner som tex pioner, daggkåpa och aster. Grusad entré, solig altan med trätrall intill huvudbyggnaden och gräsmatta med perennrabatter.

Om området

Malma på Fågelbrolandet är ett öppet och levande skärgårdslandskap som genom Stefan Perssons försorg genomgår ett omfattande naturvård- och kulturmiljövårdsprojekt. Projektet innefattar jordbruk, framtagande av natur- och kulturstigar samt inventering av vilt, fåglar och växter. Allt utförs i samarbete med Världsnaturfonden. Ett unikt kulturlandskap som omgärdas av vatten. Vid Malma Kvarn har Svenska Kryssarklubben sedan 1946 en segelbåtshamn med klubbhus. Här ordnas uppskattade seglarläger för barn och ungdomar under sommarmånaderna. I området ligger välkända Fågelbro Golf & Country Club med en av Sveriges finaste golfbanor och uppskattat klubbhus och restaurang. I omgivningarna finns en förstklassig ridanläggning, Stall Fågelbro, som erbjuder inackordering, ridlektioner och uteritter. Hjortens Odling byggdes 1986 i syfte att finansiera exploateringen av det som idag är Fågelbro Säteri. Kravet kom från kommunens politiker som ville säkerställa att en del av kulturarvet skulle förvaltas på ägorna.

KOMMUNIKATION

Buss 432 till Malma Kvarn med hållplats Fräkensundet utanför Hjortens odling (säsongstidtabell).

NÄRSERVICE

På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. I Gustavsbergs hamnområde finns caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Ekonomi

EL

4 500 kr

VÄG, SAMF

5 000 kr

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

9 500 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

1 192 kr / år

KOMMENTAR

Om man deltar på städdagarna dras 500 kr (2 x 250 kr) av från samfällighetsavgiften. I samfällighetsavgiften ingår bland annat sommarvatten, sophämtning och städning av servicehus (sommarhalvåret). Arrendet är betalt i förskott t o m den 1 september 2036. Kostnad för försäkring tillkommer.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Kolonistuga 1 plan med loft

BYGGNADSÅR

1985

UPPVÄRMNING

Direkt el

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Plintar

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

2-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

ÖVRIGT

ARRENDE
Arrendet är betalt i form av en engångsavgift om 20.000 kr för 1987 och 49 år framåt. Arrendeavtalet med Värmdö Kommun sträcker sig t o m den 1 september 2036.

LÖSÖRE
Säljaren lämnar gärna kvar merparten av lösöret.

FINANSIERING
Arrende är lös egendom och det går inte att ta bolån med arrende som säkerhet. Det innebär att betalning behöver ske kontant eller genom belåning med annan säkerhet. Stäm gärna av med din bank i god tid för att diskutera finansieringslösning.

ÖVRIGA BYGGNADER

Gäststuga ca 6,5 kvm med vidbyggd bod.

Allmänt om fastigheten

BYGGNADSVÄRDE

159 000 kr

TAXERINGSKOD

225, Småhusenhet, småhus på ofri grund

Tomt

AREAL

250 kvm

TOMTTYP

trädgårdstomt

VATTEN/AVLOPP

Sommarvatten (från april till oktober). Vatten från pumphus finns att tillgå hela året. I området finns ett stort servicehus med toaletter, duschar, omklädningsrum och bastu (öppet året runt). En del boende har enklare toalösningar som tex Tillfälliga toan.

Viktiga dokument & länkar

Hjortens Odling - Områdekarta
Hjortens Odling - Stadgar
Info - Energideklaration för småhus
Info - Energideklaration för småhus
Info - Fast eller lös egendom
Info - Undersökningsplikt och felansvar
Info - Vem betalar fastighetsavgift
Värmdö Kommun - Inventering
Värmdö Kommun - Tillägg detaljplan
Värmdö Kommun - Tillägg detaljplan
Värmdö Kommun - Tillägg detaljplan
Värmdö Kommun - Torra toalettsystem
Värmdö Kommun - VA-info Hjortens Odling
Malma Gård
Strömma krog och kanalbar
Skogstoan
Tillfälliga toan
Malma Kvarn
Stavsnäs By
Fågelbro krog
Kommande

Karta

Värmdö Hjortens odling/Malma

Nybyggarvägen 61

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg