KarriärOm oss
190
MEDBE9394E2FD2B4422AC732FD006BA9FEF

Sommarparadis i kolonilottsområdet Hjortens OdlingNybyggarvägen 2 Hjortens odling/Malma, VÄRMDÖ

Kommande®

Hjortens odling/Malma, VÄRMDÖ

Nybyggarvägen 2


PRIS (utgångspris)1 750 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

20 kvm

TOMTAREA

278 kvm

BYGGÅR

1985

DRIFTSKOSTNAD

833 kr/månad

PRIS

1 750 000 kr utgångspris

Sommarparadis i kolonilottsområdet Hjortens Odling

Hjortens Odling är ett fantastiskt område med röda stugor med vita knutar och snickarglädje. Här infinner sig en riktig Bullerbykänsla så fort man kliver in i området. Nu bjuds tillfälle att förvärva denna tillbyggda stuga som är belägen på arrendetomt som gränsar till allmänning. Här lever man det enkla livet på landet i den mysiga stugan som består av ett mysigt allrum med sovloft. Lantlig stil med vitmålad träpanel på väggar och vitlaserat furugolv. Det finns också en liten gäststuga och förråd. Tomten består av lättskött naturmark med skärgårdskaraktär och lite odlingar och blomster. Det finns en stor altan med pergola och enkelt utekök under tak. I området finns servicehus med bastu och en äng med lekplats och sittgrupp. Kort promenadavstånd till barnvänligt bad i Malmafladen, där en del har roddbåtar och kajaker. Cykelavstånd till Fågelbro och Strömma för den som vill spela golf eller äta en bit mat. Med andra ord en riktig sommaridyll i ett fridfullt område med vacker natur, gårdar och hav runt knuten. Ett perfekt alternativ för dig som vill ha ett lättskött litet fritidshus på bekvämt avstånd från stan, endast ca 35-40 minuter med bil. Mycket flexibelt tillträde, även till våren går bra.

Bilder

MEDBE9394E2FD2B4422AC732FD006BA9FEF
MEDA00C618CABAC4B6FAFCFD3FC32A8642C
MEDE33325E65CDF416AB249D5A3C6985EED
MEDD6FCB4DF4C424D30B58CBB8AF80AD9D5
MEDC0CB5F3681904549A8566FD360A7D240

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

20 kvm

TOMTAREA

278 kvm

BYGGÅR

1985

DRIFTSKOSTNAD

833 kr/månad

PRIS

1 750 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

1 rum

AREAKÄLLA

säljarens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

+ loft

Namnet Hjortens Odling kommer troligen från 1800-talet då man lade ut saltstenar och foderkål åt de vilda hjortarna. Hjortens Odling ligger på vackra Fågelbrolandet, omgivet av skog, öppna ängar och betesmarker för får, kor och tjurar. Här finns också ett rikt djurliv bestående av vilt och fåglar. Stugområdet bygges i slutet av 80-talet och präglas av en gammaldags stil. De faluröda stugorna med spröjsade fönster och vita knutar ligger på rad längs slingrande vackra grusvägar. Det finns totalt 79 stugor med trädgårdar om ca 250-300 kvm. Området är lugnt och barnvänligt. Här tar man sig fram till fots eller med cykel. Parkeringsplatser finns i anslutning till området och med buss tar det bara ca 40 minuter från stan. Det finns ett gemensamt servicehus och en stor äng som kan nyttjas som festplats eller lekplats för barn med spring i benen. Den fina sammanhållningen i området gör att man gärna firar midsommar, ordnar kräftskivor och kakkalas tillsammans. Ägarna bor ofta i sina stugor från tidig vår till sen höst. Därefter stängs sommarvattnet av och Hjortens Odling går in i vinterdvala. Vill man besöka sin stuga vintertid hämtas vatten i servicehuset mitt i området, där det även finns bekvämligheter som toa, dusch och bastu. För många som satt sin fot i detta område har det blivit kärlek vid första ögonkastet och strax har de blivit ägare till en egen liten rödmålad stuga. Atmosfären påminner mycket om det fiskeläge som stått som förebild för stugbyn när den ritades under 80-talets mitt. En kort promenad därifrån finns en sandstrand där man kan ta ett dopp. En del har också egna roddbåtar och kajaker. Det finns även gott om trevliga utflyktsmål i närheten. I närliggande Strömma kan man titta på båtar och besöka Strömma krog och kanalbar eller varför inte åka till Malma Kvarn och besöka glasskiosken och njuta av den vackra skärgårdsnaturen. På seglarlägret på Malma Kvarn har barn och ungdomar lärt sig segla sedan 1940-talet. Längre ut på Värmdö finns också skärgårdsbyn Stavsnäs.

NYBYGGARVÄGEN 2 ligger vackert på en höjd, omgiven av naturmark med skärgårdskaraktär. Här kan du plocka blåbär på tomten och det finns även ett litet jordgubbsland och potatisland. Här finns också en del väldoftande buskar såsom syren, jasmin och rosor samt klättrande växter som klematis och humle. Njut även av sommarblommor såsom blåklint, vallmo och prästkragar. Altanen bjuder både på sol och skugga och i pergolan finns plats för en mysig loungehörna. Här sitter du ostört och kan njuta av den vackra naturen, småfåglarnas kvitter och en och annan ekorre som klättrar i träden. På baksidan finns ett enkelt utekök med diskplats under tak.

STORSTUGAN

I storstugan finns plats för säng, matbord och soffhörna. Här finns också ett pentry med lådor, hyllor, en liten arbetsbänk och mikro. De spröjsade fönstren ger ett fint ljusinsläpp och pardörrarna i glas öppnar upp fint mot altanen. Väggarna är klädda med liggande vitmålad träpanel och på golvet ligger vitlaserade furutiljor. Här finns en trappstege längs ena väggen som enkelt tas fram när man ska upp på loftet. På loftet finns möjlighet för extra sovplatser eller förvaring.

LILLSTUGAN

Gäststuga med sovplats, ugn och kyl. Öppet upp till nock, vita väggar och trägolv.

Om området

Malma på Fågelbrolandet är ett öppet och levande skärgårdslandskap som genom Stefan Perssons försorg genomgår ett omfattande naturvård- och kulturmiljövårdsprojekt. Projektet innefattar jordbruk, framtagande av natur- och kulturstigar samt inventering av vilt, fåglar och växter. Allt utförs i samarbete med Världsnaturfonden. Ett unikt kulturlandskap som omgärdas av vatten. Vid Malma Kvarn har Svenska Kryssarklubben sedan 1946 en segelbåtshamn med klubbhus. Här ordnas uppskattade seglarläger för barn och ungdomar under sommarmånaderna. I området ligger välkända Fågelbro Golf & Country Club med en av Sveriges finaste golfbanor och uppskattat klubbhus och restaurang. I omgivningarna finns en förstklassig ridanläggning, Stall Fågelbro, som erbjuder inackordering, ridlektioner och uteritter. Hjortens Odling byggdes 1986 i syfte att finansiera exploateringen av det som idag är Fågelbro Säteri. Kravet kom från kommunens politiker som ville säkerställa att en del av kulturarvet skulle förvaltas på ägorna.

KOMMUNIKATION

Buss 432 till Malma Kvarn med hållplats Fräkensundet utanför Hjortens odling (säsongstidtabell).

NÄRSERVICE

På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. I Gustavsbergs hamnområde finns caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Ekonomi

EL

5 000 kr

VÄG, SAMF

5 000 kr

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

10 000 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

502 kr / år

KOMMENTAR

Om man deltar på städdagarna dras 500 kr (2 x 250 kr) av från samfällighetsavgiften. I samfällighetsavgiften ingår bland annat sommarvatten, sophämtning och städning av servicehus (sommarhalvåret). Arrendet är betalt i förskott t o m den 25 juni 2035. Kostnad för försäkring och fastighetsskatt tillkommer.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Kolonistuga 1 plan med loft

BYGGNADSÅR

1985

UPPVÄRMNING

Direkt El

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Plintar

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

2-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

FASTIGHETSBETECKNING

Värmdö 1:8

ÖVRIGT

ARRENDE
Arrendet är betalt i form av en engångsavgift för 1985 och 49 år framåt. Arrendeavtalet med Värmdö Kommun sträcker sig t o m den 25 juni 2035.

FINANSIERING
Arrende är lös egendom och det går inte att ta bolån med arrende som säkerhet. Det innebär att betalning behöver ske kontant eller genom belåning med annan säkerhet. Stäm gärna av med din bank i god tid för att diskutera finansieringslösning.

ÖVRIGA BYGGNADER

Gäststuga ca 6,5 kvm. Vidbyggt förråd ca 4 kvm. Liten redskapsbod.

Allmänt om fastigheten

BYGGNADSVÄRDE

67 000 kr

TAXERINGSKOD

225, Småhusenhet, småhus på ofri grund

Tomt

AREAL

278 kvm

TOMTTYP

natur/trädgårdstomt

VATTEN/AVLOPP

Sommarvatten (från april till oktober). Vatten från pumphus finns att tillgå hela året. I området finns ett stort servicehus med toaletter, duschar, omklädningsrum och bastu (öppet året runt). En del boende har enklare toalösningar som tex Tillfälliga toan.

Viktiga dokument & länkar

Hjortens Odling - Områdeskarta
Hjortens Odling - Stadgar
Info - Energideklaration för småhus
Info - Energideklaration för småhus
Info - Fast eller lös egendom
Info - Undersökningsplikt och felansvar
Info - Vem betalar fastighetsavgift
Värmdö Kommun - Inventering Hjortens O
Värmdö Kommun - Tillägg detaljplan
Värmdö Kommun - Torra toalettsystem
Värmdö Kommun - VA-info Hjortens Odling
Strömma Krog och Kanalbar
Malma Gård
Malma kvarn
Tillfälliga toan
Skogstoan
Stavsnäs by
Fågelbrokrog
Kommande

Karta

Värmdö Hjortens odling/Malma

Nybyggarvägen 2

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg