230
MED6C2A3CE12D3743CDA3D11E82816854B4

Tre balkonger varav två åt sydväst!Norra Skeppspromenaden 16 Eriksberg, Göteborg

Eriksberg, Göteborg

Norra Skeppspromenaden 16


PRIS (utgångspris)3 500 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

74,5 kvm

VÅNING

2 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

49

MÅNADSAVGIFT

4 930 kr

BYGGÅR

2004

PRIS

3 500 000 kr utgångspris

Tre balkonger varav två åt sydväst!

Har du svårt att välja om du vill ha inglasad balkong eller öppen? Förmiddagssol eller kvällssol? Varför välja när man kan få alla delarna i denna bostad belägen på Norra Skeppspromenaden 16.

Denna stora tvåa är väldisponerad med ljust kök som badar i ljus tack vare de stora fönstren åt sydväst som går ända upp till tak. Härifrån nås även den inglasade balkongen och bredvid denna ligger den öppna delen, båda belägna åt sydväst så du bör gilla sol om du är intresserad här. Den inglasade delen går att nyttja stora delar av året.

Vardagsrummet är i vinkel med köket där utrymme för både stor soffa och matbord för hela släkten erbjuds. Sovrummet har gott om garderober och härifrån nås balkongen med förmiddagssol där även Sörhallsbergets natur är utsikt mellan grannhusen. Räcker inte förvaringen till finns även en stor klädkammare som har fönster, en del nyttjar detta till både kontor, barnkammare eller klädkammare vilket är grundtanken. Idag nyttjas den som en härlig walk in closet.

Givetvis finns här även ett helkaklat badrum med tvättavdelning.

Allt välpaketerat i en stabil HSB förening som har det mesta i avgiften.

Både bussen och båten tar er enkelt in till centrum på cirka 15 minuter och mataffärer finns på promenadavstånd.

Låter detta som bostaden för er? Slå en signal så berättar jag mer.

Bilder

MED6C2A3CE12D3743CDA3D11E82816854B4
MEDF90B7333835A4357A1712E96E11B3C75
MED4B7E95DF0EA64034820D7B1562CB448D
MED185FB71804CB4C409DC8F52A7DD9B9F7
MED00FBE6DB0F1D44B5B87F3ADB1B941F7C

Planritningar

Planritning 2D

Alternativ planlösning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

74,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

49

VÅNING

2 av 7, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

4 930 kr

BYGGÅR

2004

PRIS

3 500 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

UTEPLATS

Inglasad balkong och öppen balkong. Båda åt sydväst. Även en balkong åt öst.

Generös 2:a med öppen planlösning. Genomgående fina ytskikt med nyslipad ekparkett på golvet och nymålade/tapetserade väggar.

HALL

Välkommen in! Här finns avhängningsyta för ytterkläder och förvaring erbjuds via två garderober. Här var tidigare en dörr in till klädkammaren men nuvarande ägare har valt att ha den från sovrummet. Vill man öppna upp den är det inga konstigheter att göra det igen, då kan det även nyttjas som kanske kontor?

VARDAGSRUM/KÖK

Bostaden öppnar härligt upp sig med sina stora ytor mellan kök och vardagsrum. Ljuset flödar in från de stora fönsterpartierna som går ända upp till tak åt sydväst mot balkongerna. Här är det en halvöppen planlösning i vinkel vilket bjuder in till sociala tillställningar med möjlighet för stora sällskap. Vardagsrumsdelen har gott om plats för stor soffa och en perfekt vägg för tv-bänk. Här ryms ett stort matbord framför fönstren mot balkongen.


Köket är ljust med vita luckor och bänkskiva i ekfärgad laminat. Mellan arbetsbänk och överskåp sitter ett blått kakel. Maskinparken är till det mesta rostfri och består av inbyggd ung och micro, kyl/frys i kombo, häll, fläkt samt en helintegrerad diskmaskin. Här ryms ett matbord intill fönstret mot balkongen. En del grannar har valt att skaffa en köksö och flytta matplatsen mer åt vardagsrumsdelen vilket ger ett väldigt trevligt kök att umgås i.

BALKONG

Bostaden har en stor balkong som nås från kök och vardagsrum belägen åt bästa sydväst med sol på eftermiddagen. Balkongen är uppdelad med halva inglasad och halva öppen vilken gör att den upplevs som två balkonger. Perfekt för det svenska klimatet och att kunna nyttja balkongen större delen av året. På den inglasade delen finns praktiskt förråd.
Läget är åt sydväst så en fantastisk plats att njuta på! Kanske loungemöbel på ena delen och matbord på den andra?

SOVRUM

Sovrummet är beläget mot den lugna innegården med utsikt mot Sörhallsbergets natur. Här är stort och plats för dubbelsäng med sängbord är inga problem. Härifrån nås klädkammaren och den mindre balkongen.

KLÄDKAMMARE

Klädkammaren är generös och här finns ett fönster. Tidigare var som nämt ingången från hallen och den var mindre. När väggen är flyttad kan man använda det till vad som behövs. Gästrum, kontor eller klädkammare. Valet är ert!

BALKONG 2

Nås från sovrummet och är perfekt att mysa ut på med morgonkaffet för att avnjuta morgonsolen. Här är en lugn oas mot gården och sommartid är det perfekt de dagar då du fått för mycket sol och vill njuta ute i skuggan.

BADRUM

Helkaklat badrum med grå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Här finns duschhörna med vikbara väggar i glas, toalettstol, handfat och belyst spegelskåp och en handdukstork. Här finns även en praktisk tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare, ovan finns arbetsbänk med flera förvaringsskåp. I källaren finns även gemensam tvättstuga.

*

Varmt välkommen att boka in dig för en visning!

Om området

Norra Älvstranden är ett samlingsnamn på områden som ligger centralt på Hisingen i Göteborg utmed Göta älv. Från att ha varit ett område dominerat av varvsverksamheten har Norra Älvstranden under 1990- och 2000- talet utvecklats till Göteborgs största nya bostadsområde. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

KOMMUNIKATION

Bil, buss eller båt? Kommunikationerna till och från området är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjelägena Eriksberg & Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

NÄRSERVICE

På promenadavstånd finns Eriksbergs köpcenter med ett stort utbud av affärer och bank. Här ligger Coop. Vid Sannegården finns ytterligare ett köpcenter som huserar ICA Kvantum, bageri blombutik m.m. På Eriksberg finns ett stort utbud av restauranger, caféer, skönhetssalonger och närbutiker. Flertalet populära gym finns även på området, både stora kedjor och mindre träningsstudios. En vårdcentral och tandläkare finns även på Eriksberg.

PARKERING

Flertalet betalparkeringar längs gatorna och det finns även parkeringshuset Deckshuset som är låst och övervakat. Längs vissa gator erbjuds gratis parkering om 2h - 30 minuter.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Härligt våningsplan där du är i trädkronorna med utsikten.

ANDEL I FÖRENINGEN

1,16148 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

1,16148 %

ÖVRIGT

Stort källarförråd hör till.

Ekonomi

EL

4 000 kr

FÖRSÄKRING

2 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

6 000 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

KOMMENTAR

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

492 769 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

2004

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

HSB som byggt.

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-09-15

ENERGIKLASS

C

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

72 kWh/m² och år

ÖVRIGA BYGGNADER

Källarförråd
Tvättstuga
Gästlägenhet
Garage under huset
Cykelrum
Pergola på gården

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

HSB Brf Måseskär

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

70

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

2

EKONOMI

1/1 2023 höjdes avgiften med 4% pga världsläget i ekonomin. Föreningen har i nuläget valt att ligga på rörlig ränta på två lån vars löptid gått ut.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar

OM FÖRENINGEN

Föreningen ingår i Eriksbergs samfällighetsförening. Teknisk och ekonomisk förvaltning sker genom HSB.

I denna förening ingår i månadsavgiften inkl värme, vatten, Telia Triple-play. Man betalar för en uppskattad förbrukning av vatten per månad. Avläsning sker 1 gång per år.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
Andel i HSB Göteborg á 500 kr, medlemsavgift á 300 kr, registreringsavgift á 25 kr.
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

TV OCH BREDBAND

Man får som boende i föreningen tillgång till Telia Triple Play som är Internet,tv och telefoni i gemensamt. Hastigheten är 500/500 mbit och TV-paket stor.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Bra gemensam tvättstuga i uppgång 16, entréplan.
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Cykelförråd finns.

En samlingslokal finns att hyra belägen på adress Norra Skeppspromenaden 10, i källarplan. Där finns bäddsoffa med två bäddar plus en extrasäng, pentry, tv och toalett/dusch. Avgift f.n. 300 kr för första dygnet och f.n. 200 kr per dygn därefter. Går även att hyra för aktiviteter.

PARKERING

Föreningen ingår i en samfällighetsförening tillsammans med Brf Skotet som disponerar över varmgaraget under husen. 70 av de 160 platserna i garaget tillhör Brf Måseskär. Garagehyran är i dagsläget 575 kr/mån. Separat kö men som boende går du alltid före de externa sökande. Det går inte att få två platser i garaget. Fjärrkontroll till garageporten kostar fn 240 kr. MC-plats finns för fn 175 kr/mån.

Deckshuset: parkeringsgaraget på Östra Eriksbergsgatan 77. Kostnaden är fn 1050 kr/mån.

RENOVERINGAR

Inga nya renoveringar eller avgiftshöjningar inplanerade.
Uppdatering av underhållsplan görs löpande.

ÖVRIGT

Brf Måseskär ingår även i Eriksbergs Samfällighetsförening. Gemensamhetsanläggningen består av bland annat gator, parkeringsytor, kajstråk och kvarterstorg.

Karta

Göteborg Eriksberg

Norra Skeppspromenaden 16

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg