190
MED065B476BF105491C933F55F74CA4955C

Stora sociala ytor med dubbla balkonger och två toaletter!

Såld!

Eriksberg, GÖTEBORG

Norra Skeppspromenaden 1

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,309 inkl värme, VA, Bredband och TV.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea93 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer431
Byggår2003
Driftskostnad417 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 4,560,000

Ansvarig mäklare

Några sekunders promenad från Eriksbergskajen nås denna stora trea med härlig sällskapsyta i öppen planlösning med köket. Denna härliga yta badar i ljus med ljusinsläpp från tre håll och härifrån nås även bostadens inglasade balkong med utsikt ner mot vattnet och kajen. Utöver detta finns en balkong till (söderläge), ett stort badrum med tvättavdelning samt bekvämligheter i form av extra gästtoalett och en rymlig klädkammare. Detta är som du säkert redan förstått ett boende till toppklass för dig som vill ha lite mer.

Bostaden är belägen i en välskött förening med bra ekonomi som ibland ger hyresfri januari, gästlägenhet och garageplatser med elbilsladdning. Här bor du i hjärtat av Eriksberg med närhet till kajen, Sannegården, Sörhallsberget och busshållplatsen samt båten. Dessa tar dig in till centrum på ca 15-20 minuter.

Låter detta som bostaden för er? Slå en signal så berättar jag mer.

Om området

Norra Älvstranden är ett samlingsnamn på områden som ligger centralt på Hisingen i Göteborg utmed Göta älv. Från att ha varit ett område dominerat av varvsverksamheten har Norra Älvstranden under 1990- och 2000- talet utvecklats till Göteborgs största nya bostadsområde. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjelägena Eriksberg & Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Närservice

På promenadavstånd finns Eriksbergs köpcenter med ett stort utbud av affärer och bank. I området finns två större matbutiker, COOP och ICA. På Eriksbergsområdet finns restauranger, närbutiker, bankomat. Ett populärt Gym. Vid kajen finns en trevlig fiskaffär/restaurang. En vårdcentral finns även på Eriksberg.

Bilder

Norra Skeppspromenaden 1

Stora arbetsytor med sociala delar

Stilrent med mycket förvaring

Härligt gavelfönster med utsikt mot innergården

Kök och vardagsrum i en öppen planlösning

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
93 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkommen in i en ljus hall med plats finns för avhängning och möblemang om så önskas. Hallen skiljer de lite mer privata delarna mot de sociala umgängesytorna. I entrédelen ligger klinker som sedan övergår till ekparkett vilket är genomgående för bostaden. Väggarna är ljust tapetserade.
Kök
Stilfullt klassiskt kök i öppen planlösning med vardagsrummet. Här finns bra med förvaringsskåp och arbetsytor. Köksinredningen går i vitt med en grå bänkskiva i laminat som bryter av före det vita kaklet mellan skåpen tar vid. Utrustningen består av nyare hel kyl och frys i rostfritt, inbyggd ugn i ergonomisk höjd, häll, fläkt, dubbelho med rostfri bänk samt diskmaskin. Den sociala planlösningen innefattar en arbetsyta som är mot vardagsrummet så du kan hacka dina grönsaker och samtidigt socialisera med dina gäster i soffan. Vid det stora fönsterpartiet mot gården ryms ett matbord för större sällskap.
Vardagsrum
Vardagsrummet är stort och här får en större soffgrupp plats samt annat möblemang. Här är det fönster åt tre väderstreck så ljuset flödar in från alla håll. Härligt grönskande utsikt upp över Skeppspromenaden och genom balkongen ser man nedåt älven med dess båttrafik. Ljusa väggar med ekparkett på golvet.
Inglasad balkong
Från vardagsrummet nås bostadens första balkong som även är inglasad. Denna kan du nyttja stora delar av året och läget är åt sydväst. Från balkongen ges en glimt av älven och dess båttrafik, riktigt maffigt när man ser Stena färjorna glida förbi. Här ryms bord och stolar eller en loungemöbel.
Sovrum 1
Rymligt sovrum med utgång till balkong. Här erbjuds bra med förvaring via fem garderober och räcker inte det till har du en stor klädkammare precis utanför. Väggarna är ljusa med en mönstrad fondtapet i blått, på golvet ligger parkett även här.
Balkong 2
Nås från sovrummet och belägen åt soliga söder. Här är det lummig utsikt i trädtopparna och även Eriksbergs historiska byggnader görs sig påmind härifrån.
Sovrum 2
Lämpar sig väl som gästrum/kontor men även som barnrum. Ekparkett på golvet och ljust tapetserade väggar.
Badrum
Helkaklat badrum med ljust kakel och klinker på väggar och golv. Här är väldigt rymligt och det finns ett fönster för naturligt ljusinsläpp. Utrustningen består av duschhörna med vikbara väggar av frostat glas, toalett, stor kommod med handfat, belyst spegelskåp och en handdukstork. Vardagen underlättas med egen tvättavdelning med tvättmaskin med en bra arbetsyta ovanpå. Har du större tvättar erbjuder föreningen stor gemensam tvättstuga. Förvaringen löses i form av överskåp.
Klädkammare
I hallen finns en rymlig klädkammare med hyllor och stänger. Behöver du än mer förvaring har bostaden såklart även ett källarförråd.
Gäst-WC
Denna bostad innefattar även en extra toalett. Här är det kakel på golvet och väggarna är tapetserade i blått med vitt kakel ovan handfatet. Här inne finns toalett, handfat och en spegel.
*
Missa inte detta kanonboende ett stenkast från älven!
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 8, hiss finns
Avgift
SEK 5,309 inkl värme, VA, Bredband och TV.
Information avgift
Föreningen har i flera år haft avgiftsfri månad i januari. Detta är något som tas beslut på från år till år och garanteras inte. Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året enligt senaste årsredovisningen.
Driftskostnad
SEK 5,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 2,000
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Driftskostnader är individuella och beror på dina egna levnadsvanor och avtal med leverantörer.
Andel i föreningen
1.64 %
Andel av årsavgiften
1.65446 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2003
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Energideklaration
Utförd 4/3/2019
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
145 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Brf Fyrtornen
Om föreningen
Brf Fyrtornen är en bra belägen bostadsrättsförening på Eriksberg vid Sörhallsberget. Här är det nära till det mesta i kommunikation och service både på Eriksberg men även i Sannegården. Föreningen är väldigt omtyckt och många bor där länge. För de som vill görs en hel del sociala aktiviteter som fika och under våren anordnades en afterski för medlemmarna inne på gården.

Brf Fyrtornen äger fastigheten Sannegården 28:13 som består av fyra flerbostadshus om totalt 58 lägenheter. Husen omges av gröna gårdar som är väl skyddade för väder och vind. Parkeringen ligger under husen samt i ett kallgarage vid Sköljestensgränd. Bussgatan ligger utom syn- och hörhåll men ändå bara någon minut bort. Närmaste busshållplats heter Sörhallstorget och tar dig in på centrum på cirka 15 minuter. En kort promenad bort finns även båthållplatsen.

I Föreningen finns en gemensamhetslokal, cykelrum, barnvagnsrum samt en gemensam tvättstuga (i nr 7). En fin övernattningslägenhet finns att hyra för 150 kr/natten. På föreningens
välskötta innergård finns numera även en pergola där man kan njuta av de vackra planteringarna till en middag eller fika.

I månadsavgiften ingår värme, VA, bredband och TV (Comhem) (100/10 Mbits, det kommer ske en uppdatering av detta avtal i januari 2021 då hastigheten kommer stiga till 250/150 Mbits)

Tillkommer gör enhetsmätning av el - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar. Bostadsrättsförsäkring ingår i avgiften, dock ej hemförsäkring.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
58
Tv och bredband
Föreningen har ett avtal med ComHem som omfattar digital-TV (kanalpaket small), bredband 100 (100/10). Kostnaden för detta tas av föreningen och ingår i månadsavgiften. Föreningen kommer att uppdatera avtalet för att få en högre hastighet till bredband 250 (250/100) i januari 2021.

Ytterligare kanaler och kanalpaket kan köpas till individuellt och bekostas av den enskilde medlemmen. Man kan även höja hastigheten på bredbandet om man önskar, även detta bekostas av den enskilde medlemmen. Se vad du kan välja till och vad det kostar här: https://www.comhem.se/bredband
Parkering
Föreningen har tillgång till 30 parkeringsplatser i varmgarage (900 kr/mån) och 10 platser i kallgarage (Sköljestensgränd 650 kr/mån). Till platserna är det separat kö som är kort (avstämt med Brf september 2020). Föreningen har installerat 6st elstolpar till deras platser i varmgaraget (1200 kr/mån). Varmgaraget består av totalt 60 parkeringsplatser, dessa delas med grannföreningen Brf fyrskeppet.

Varmgaraget är beläget i direkt anslutning till källarplan och nås via hiss och kallgaraget finns i slutet av Sörhallsgatan. Parkeringsplatserna utomhus ligger i anslutning till Sörhallstorgets busshållplats. I området finns även avgiftsbelagda besöksparkeringar.
Renoveringar
Dammbindning Betonggolv utfördes 2019
Spolning av samtliga lägenheter utfördes 2019

Föreningen planerar en renovering av garagegolv 2021.
Yttertaket kommer ses över 2022 samt planeras en målning av träpanelen 2022.
Ekonomi
Föreningens lån är för närvarande amorteringsfria. För mer information, se lånenoten i årsredovisningen.

Lån/m² bostadsrättsyta är enligt 2019 årsredovisning 6 834 kr vilket är väldigt bra.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Föreningen är medlem i Eriksbergs samfällighet, Sköljestens samfällighet och Fyrvaktarens Samfällighetsförening.
Samfälligheterna förvaltar garage.

Karta

Eriksberg GÖTEBORG

Norra Skeppspromenaden 1

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg