MED00DB24F8429F4CBDA0FE033D8EFE8148

Ge glans åt denna rosa 50-tals dröm!

Klarlagt

Älvsjö - Solberga, Hägersten

Nippervägen 2

Fakta

TypRadhus
UpplåtelseformTomträtt
Antal rum3 rok
Boarea65 kvm
Biarea65 kvm
Tomtarea437 kvm
Byggår1948
Driftskostnad729 kr/månad

Utgångspris: SEK 4,150,000

Ansvarig mäklare

Visningar

25
October | Sunday
Kl 12:00 - 13:00
Välkommen på visning! Anmäl er gärna
26
October | Monday
Kl 17:30 - 18:15
Välkommen på visning! Anmäl er gärna.

1948 stod Nippervägen 2 klar, trots vissa förändringar bevarar denna radhuslänga sin ursprungliga arkitektur. Radhusen på fastigheten Broschen 8 är bland de första radhusen som uppfördes i Stockholm i slutet på 40-talet efter småstugebyråns typritning XVIII. Byggnaderna har där igenom ett dokumentvärde. Småstugebyggandet i Stockholm har ett samhällshistoriskt värde eftersom företeelsen berättar om den kommunala social- och bostadspolitiken från 1920-talet och framåt. Huset har varit i nuvarande ägarens innehav sedan 1965 och nu är det dags för nästa generation att skriva sin historia och skapa nya minnesvärda stunder.

Här kommer ni att förälska er i ljuset, rymden och alla stilfulla detaljer som bevarats från 50-talet. Förutom den vackra fiskbensparketten, så har man bevarat det härliga funkisköket, öppna spisen och två dekorativt blyinfattade fönster. Möjligheten ges nu att ta vara på dessa historiska attribut, när du väljer att renovera bostaden helt efter egna preferenser. Huset har en väldisponerad planlösning som passar perfekt för den lilla familjen. Fördelningen av totala 130 kvm sker över två plan, där entréplanet består av två rymliga sovrum, vardagsrum, funkiskök och WC. Källarplanet fördelas över badrum med tvättstuga, bastu, garage, pannrum och matkällare och generösa ytor för förvaring. Huset ligger på en eftertraktad hörntomt om 437 kvm som omfamnas av en härligt grönskande trädgård.

Här bor ni på en lummig familjevänlig gata med bekvämt avstånd till Älvsjö centrum där ni finner ett brett utbud av butiker, mataffärer, restauranger, post, bank, apotek, gymmet P&T och annan service. Här finns goda kommunikationer både med buss och pendeltåg. I närområdet finns även skolor, förskolor samt populära Stockholmsmässan som är nordens största mötesplats för mässor och konferenser. I anslutning till mässan finner ni även en välsorterad Willys-butik. Med enkla medel kan ni även nå populära Telefonplan. Här finns tunnelbana, restauranger, cafeér, barer, vårdecentral, klätterhall och matbutik.

Lockar naturområden och en härlig skogspromenad så har ni Solbergaskogen runt knuten. Besök gärna den grekiska kolgrillen och pizzerian, även dessa finns behagligt runt knuten.

Om området

Solberga är beläget invid Solbergaskogen med stor tillgång till grönområden och fritidsupplevelser. Solberga ligger mellan populära Telefonplan och Älvsjö station. Båda nås på ca 10 min med buss. Älvsjö Centrum, till vilket det är en promenad på ca 15 min, erbjuder ett mycket gott serviceutbud i form av post, bank, apotek, vårdcentral, livsmedelsbutik, torghandel samt diverse restauranger. Kommunikationerna är utmärkta där Älvsjö Centrum är en knytpunkt för kollektivtrafiken med pendelstation och bussterminal. Till T-centralen är restiden endast 8-10 minuter. Närheten till ett flertal dagis och skolor gör dessutom området mycket barnanpassat.

Stadsdelen Älvsjö är stadens grönaste vilket också märks i Solberga. Här finns kulturstig, parker samt Långsjön och Älvsjöskogen inom gångavstånd.
Älvsjö centrum är ett område som håller på/kommer genomgå stora förändringar med nästan tvåhundra nya bostäder, restauranger, butiker och en bussterminal, allt i anslutning till pendeltåget.

Kommunikation

Buss 161, med hållplats Nippervägen, tar dig till Älvsjö station där pendeltåg ansluter mot Stockholm (9 min) samt mot Södertälje, Märsta, Bålsta och Nynäshamn, eller till Telefonplan där tunnelbanan ansluter mot Stockholm (14 minuter). Ytterligare busslinjer finns i området mot bl.a. Långsjö, Skarpnäck och Skärholmen.

Närservice

Vid Älvsjö station finns bl.a. matvarubutiker, bageri, apotek, vårdcentral, bank, restauranger, bibliotek och videobutik. På nära bilavstånd finns dessutom Kungens kurva med ett stort antal butiker, bl.a. IKEA, samt Skärholmens centrum som idag är ett av Sveriges största inomhuscentrum med över 200 butiker. Coop Forum Västberga ligger inom gångavstånd. Här finns även nyrenoverade Kämpetorpsskolan som är en låg- och mellanstadieskola med populära kämpetorpshallen och en fotbollsplan.

Viktiga dokument & länkar

Överlåtelsebesiktning
Energideklaration
Okulär VA
OkulärEL
Klarlagt

Bilder

Entré

Kök

Kök

Spis från 1948

Detaljbild kök

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Fastigheten är K-märkt. Detta innebär att bygglov krävs för yttre förändringar och för väsentliga inre förändringar ska en bygganmälan göras. Läs mer på www.stadsmuseum.stockholm.se/byggnadsvard
Antal rum
3 rum
Boarea
65 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
65 kvm
Entré
Som att kliva in i en tidskapsel! Det är känslan när du först kliver in genom entrén. Här sitter hatthyllan från 50-talet kvar, med ankarkrokar och klädstång. Ett vackert blyinfattat fönster bjuder på ett magiskt ljusspel. Här nås samtliga rum på entréplanet samt vindsutrymmet genom luckan i taket. Via trappan tar ni er vidare till källarplanet.
Kök
Ett härligt funkiskök som präglas av en gedigen 50-talscharm, med en spis från 1948, ett klassiskt utdragbart bakbord, den nostalgiska redahyllan och naturligtvis den praktiska rostfria diskbänken. Bra förvaringsmöjligheter i både skåp och lådor. Luckorna är målade i ljusa kulörer, beslagen består av de tidstypiska rostfria ticka-beslagen samt traditionella trähandtag. Under det lilla kylskåpet finns ytterligare förvaring. Ett stort fönster som vetter mot den lugna gatan på framsidan, bidrar inte bara till ett trevligt ljusinsläpp utan även en rofylld tillvaro när du diskar eller sköljer dina nyplockade äpplen från trädgården. Här finns gott om utrymme för hela familjen att hjälpas åt med både bakning och matlagning. Ni kan med fördel duka upp för 4-6 personer.
Vardagsrum
Vardagsrummet är ett trevligt sällskapsrum som är lika mysigt att tillbringa tillsammans med familjen på kvällen vid den öppna spisen, som att mysa i soffan till en bra film. Det är lätt att bli fäst vid den eleganta fiskbensparketten, öppna spisen och de stora fönsterpartierna som bidrar till ett härligt ljusflöde. Vidare tar ni er ut på den stora altanen.
Terass
En stor altan som ger goda möjligheter till både luncher och middagar, likväl som det rogivande morgonkaffet under sommarhalvåret. Här finns plats för ett bord, en grill eller loungemöbler och lite trevliga växter. Under altanen har man byggt två förvaringsutrymmen för trädgårdsverktyg och gräsklippare, men utrymmena kan även fungera som lekstuga.
Sovrum 1
Bostadens större sovrum som förslagsvis kan inredas med en dubbelsäng och nattduksbord. Förvaring sker i de inbyggda garderoberna med de tidstypiska ticka-beslagen. Fönster som vetter mot trädgården.
Sovrum 2
Sovrum där ytorna ger möjlighet till flera olika möbleringsmöjligheter. Förslagsvis en säng, nattduksbord och skrivbord. Förvaring sker i den inbyggda garderoben med de tidstypiska ticka-beslagen. Fönster som vetter mot den lugna gatan.
WC
Toaletten med WC och handfat ligger intill entrén och har ett vitt kakel på väggarna som redan halvvägs övergår i en målad vägg i ljusgrön. Golvet består av en mörk gjuten stenmassa. Ett vackert blyinfattat vädringsfönster skapar ett vackert ljusspel i rummet när solen ligger på.
Nedre hall
Via trappan tar ni er ner till källarplanet. Den nedre hallen centrerar samtliga källarrum och här finner ni bostadens elcentral.
Förråd
Källarplanet erbjuder generöst med förvaringsmöjligheter, både i utrymmet direkt till höger med hyllor, förråd och matkällare, men även under trappan och i rummet direkt till vänster om trappen.
Tvättstuga/Badrum
Hur badrummet bäst ska nyttjas bestämmer du själv. Kanske önskas ett helkaklat badrum i jordnära färger, med en liten relaxdel i nära anslutning till bastun? Det finns gott om plats för ett badkar, handfat, tvättmaskin och torktumlare. Vädringsfönstren ger ett trevligt ljusinsläpp.
Bastu
Investera i ditt välmående och ge liv till denna underbara bastu med vedeldat aggregat. Tidlös design som tål att vårdas. Bastun har sedan 1965 endast använts som förråd. Här finns plats för ca 6-7 personer att tillsammans njuta av en kall dryck i hettan. Perfekt avslut efter en tuff arbetsvecka.
Garage
Ett garage med plats för både gamla folkan och alla dina verktyg. Via dubbeldörrar tar ni er upp längs uppfarten och ut på gatan.
Pannrum
I pannrummet har man valt att stänga igen dörren mot garaget för att få ett mer avskilt rum. Värmesystemet består av en kombinerad el- och oljepanna. Idag används endast elvärme.
Vedrum
Intill pannrummet finns ett utrymme att stapla exempelvis ved. Men det går alldeles utmärkt att nyttja som förvaring av andra tillhörigheter.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plans radhus med källare
Byggnadsår
1948
Uppvärmning
Kombipanna olje-ved-/elpanna och eldstad
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 10/7/2020
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
197 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare (grundsula)
Grundmur
Betong. Icke bärande källarväggar: lättbetong
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas kopplade fönster
Bjälklag
Trä
Tak
Cementtegelpannor
Fastighetsbeteckning
BROSCHEN 8
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 8,747 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,676
VA
SEK 2,271
Renhållning
SEK 1,800
Beräknat antal personer
1
Tillkommande kostnader
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Tomträttsavgäld
SEK 17,900 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 4,596,000
Byggnadsvärde
SEK 1,128,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 28,800
Tomt
Areal
437 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Uteplats
Ägarens trädgårdsintresse utrycker sig i denna magnifika trädgård som omfamnas av gröna buskar och blommor i form av rosor, stockrosor, viol, dagliljor, gullvivor, blåspippor och höstastrar. Här finns även äppelträd, plommonträd, päronträd, vinbärsbuskar, gröna krusbär och gula hallon. På våren känner man av de härligt doftande syrenerna som går i både vitt och lila.
Parkering
Via en grind runt hörnet tar ni er ner till garaget. På uppfarten kan en bil ställas vilket ger plats för två bilar.
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Förmån: Avtalsservitut: Sommargångväg, 0180IM-07/24144.1

Karta

Älvsjö - Solberga Hägersten

Nippervägen 2

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg