230
MEDE04C1A85A5BB41438A46B25FFB2D46E5

Trevlig 2:a på Morgonbrisvägen!Morgonbrisvägen 1C Skogslyckan och Unneröd, UDDEVALLA

Skogslyckan och Unneröd, UDDEVALLA

Morgonbrisvägen 1C


PRIS995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

57,8 kvm

VÅNING

3

LÄGENHETSNUMMER

27

MÅNADSAVGIFT

3 756 kr

BYGGÅR

1963

PRIS

995 000 kr

Trevlig 2:a på Morgonbrisvägen!

Välkommen in till denna hemtrevliga bostad om 58 kvm i Ramneröd!

Bostaden är belägen i ett lugnt och grönt område omgiven av skog men samtidigt på ett bekvämt avstånd till Uddevalla Centrum. Lägenheten disponerar ett ljust kök med en mysig balkong där kaffet kan avnjutas i morgonsolen, ett rymligt vardagsrum med en fransk balkong, ett gemytligt sovrum med fantastiska förvaringsmöjligheter samt ett fräscht helkaklat badrum. Bostadsrättsföreningen har god ekonomi och erbjuder ett hobbyrum, ett bibliotek och grillplatser i den gemensamma trädgården. Detta boende erbjuder allt man kan behöva och lite till!

Lägenheten har genomgående parkettgolv och vita ytskikt som skapar en modern och trivsam stämning i hela bostaden. Naturligt ljus strömmar in och ger ett inbjudande intryck. Kökets sömlösa inredning och stora fönster bringar en upplyst och luftig atmosfär med en känsla av rymd. Integrerade vitvaror av hög kvalitet tillsammans med mycket goda arbetsytor gör matlagningen till en fröjd. En väl uttänkt och öppen planlösning mot matplatsen utformar en härlig social yta där du kan umgås med nära och kära medan ni lagar mat. Utrymme för en stor matgrupp finns, perfekt för middagsbjudningar! Förvaringsutrymme i både över- och underskåp gör att du kan förvara dina köksredskap på ett elegant sätt. Från köket leder en fönsterdörr till balkongen med plats för bord och stolar. En härlig plats för avkoppling och uteservering i fint väder. Vidare finner du det rymliga och bekväma vardagsrummet, med gott om plats för att slappna av och umgås. Den franska balkongen ger en extra dimension till rummet och en känsla av exklusivitet.

Sovrummet är en mysig oas med generösa garderober för att hålla dina saker organiserade. Fönstret med persienner ger kontroll över solljuset och ett fönsterbleck kan prydas med lummiga väster för en extra hemtrevnad. Platsen rymmer en stor säng för en god natts sömn. Bostaden disponerar även ett funktionellt och fullt utrustat badrum med ett badkar för en guldkant i vardagen. Väggarna är klädda i vita kakelplattor, vilket ger ett fräscht och tidlöst utseende.

Föreningen
BRF Porfyren i Uddevalla är en äkta förening med god ekonomi som äger fastigheterna Diabasen 1, Porfyren 1 och Flintan 1 med tomträtt. Föreningen upplåter 150 lägenheter med bostadsrätt och 17 lokaler. Utöver tre tvättstugor, cykelrum, matförråd och förråd har föreningen en hobbylokal, ett bibliotek, och grillplatser som får nyttjas av föreningens medlemmar. En fritidslokal finns att hyras av medlemmar. Den består av ett större rum samt ett lite mindre, liten hall, kök och toalett. Det är tillåtet att använda lokalen för övernattning. Det finns flera blomrabatter som sköts av frivilliga medlemmar. Föreningen har även bedrivit dart- och bouleträffar.

Området
Här bor du vid Ramneröd och Skogslyckan i ett grönt område med skogen inpå knuten. På bekvämt gångavstånd finns Lyckopizzerian och Bangkok Wok samt Coop Skogslyckan. Från Skogslyckan kan du följa Cyklonvägen till en vacker utkiksplats. Du tar dig enkelt in till Uddevalla Centrum och Torps Köpcentrum med bil eller kommunalt. Där finner du all tänkbar service och bekvämligheter som kan tänkas, inklusive restauranger, caféer och shopping. Från Uddevalla Centrum tar du dig enkelt vidare till Göteborg med allt vad staden har att erbjuda. Perfekt för den som pendlar!

Varmt välkomna på vising!

Bilder

MEDE04C1A85A5BB41438A46B25FFB2D46E5
MED9F60C000E52E47D8AF2C1FD54C0A3E40
MED5BD66F276B734F3BA1902722CEA95CD0
MED264C18A444E4408ABBFA7862BCC855C1
MED53509A13D2DF4053975D0401B5CA9059

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

57,8 kvm

LÄGENHETSNUMMER

27

VÅNING

3 av 3

MÅNADSAVGIFT

3 756 kr

BYGGÅR

1963

PRIS

995 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

BALKONG

Ja

PARKERING

Garage eller bilplats medföljer bostaden.

HALL

Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter.

KÖK

Fullt utrustat med integrerade vitvaror såsom kyl och frys, ugn, induktionsspis och diskmaskin samt spisfläkt med vit kupa och diskho med köksblandare. Stänkskydd av vita kakelplattor. Förvaringsmöjligheter i över- och underskåp med vita släta köksluckor. Arbetsyta på bänkskiva i med ett mörkt marmorerat ytskikt. God plats för en matgrupp. Naturligt ljusinsläpp från ett fönster samt fönsterdörr mot balkong. Parkettgolv. Vitmålade väggar samt en fondvägg med en mönstrad tapet i blå kulör.

BALKONG

Mysig balkong med golv belagt med trätrall och räcke i metall med insynsskydd. Plats för balkongmöbler såsom ett caféset.

SOVRUM

Hemtrevligt sovrum med flera platsbyggda garderober. Naturligt ljusinsläpp från ett fönster med persienner. Plats för en stor säng och annat önskat möblemang. Parkettgolv. Väggar i en grå kulör.

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum med fransk balkong. God plats för soffgrupp, TV-möbler och annat önskat möblemang. Naturligt ljusinsläpp från ett fönster samt fönsterdörr mot balkong. Parkettgolv. Vitmålade väggar.

BADRUM

Badrum med vitkaklade väggar och golv av våtrumsmatta. Utrustat med badkar, WC, handdukstork, handfat och badrumsskåp.

Om området

Här bor du med närhet till det mesta. Skogslyckan centrum ligger ett stenkast bort och där finner du dagligvaruhandel, vårdcentral och pizzeria samtidigt som en snabb bussresa tar dig enkelt till både Uddevalla centrum och Torp Köpcentrum. Det finns gott om strövområden i närheten för den som tycker om att vistas i naturen. Det finns även flertalet lekplatser och förskola och skola ligger nära. Välkommen att trivas.

PARKERING

P-plats följer lägenheten, 106kr/mån nr 99

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,61838 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,63255 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

77 508 kr Baserad på årsredovisning 2022
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSÅR

1963

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-05-26

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

94 kWh/m² och år

Förening

NAMN

BRF Porfyren

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

150

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

17

EKONOMI

Föreningen har en god ekonomi med en låg belåning på 1588 kr per kvm (från årsredovisning 2022).

Årsavgiften förändrades fr.o.m. 2022-01-01 med +2,5%. En förändring av årsavgiften med +4,0% per 2023-01-01 är registrerad.

Inga avgiftsförändringar finns beslutade i dagsläget, men styrelsen ser ett eventuellt behov av en höjning efter sitt budgetmöte i november (bekräftat 2023-09-04).

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej - Tomträtt - Föreningen har ett arrendeavtal med Uddevalla Kommun som löper tom 2025-12-31

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Hemförsäkring tecknas och bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna, kollektivt bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.
Nuvarande försäkringsavtal gäller t.o.m. 2023-12-31.

INFORMATION AVGIFT

I månadsavgiften ingår vatten, värme, kabel-TV och bredband. En parkeringsplats/garageplats finns till varje lägenhet.

OM FÖRENINGEN

BRF Porfyren i Uddevalla är en äkta förening med god ekonomi som äger fastigheterna Diabasen 1, Porfyren 1 och Flintan 1. Marken innehas med tomträtt. Föreningen upplåter 150 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler.

Utöver tre tvättstugor, cykelrum, matförråd och förråd har föreningen en hobbylokal, ett bibliotek, och grillplatser som får nyttjas av föreningens medlemmar. En fritidslokal finns att hyras av medlemmar. Den består av ett större rum samt ett lite mindre, liten hall, kök och toalett. Det är tillåtet att använda lokalen för övernattning. Det finns flera blomrabatter som sköts av frivilliga medlemmar. Föreningen har även bedrivit dart- och bouleträffar.

TV OCH BREDBAND

Föreningen har tecknat avtal med Tele2 som levererar digital tv till samtliga fastigheter/lägenheter. Tv utbudet består av 17 kanaler.

Föreningen har tecknat ett avtal med Tele2 som levererar bredband till samtliga fastigheter/lägenheter. Bredbandshastigheten är 100/10 Mbit/s. För att kunna utnyttja bredbandet behöver man en router som kan beställas från Tele2.

GÅRDSPLATS

På gården har föreningen grillplatser som får nyttjas av medlemmar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

I varje hus finns tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum, förråd och matkällare. Föreningen har även grillplatser, hobbyrum, bibliotek samt en förenings-/fritidslokal som går att hyra för föreningens medlemmar. Den består av ett större rum samt ett lite mindre, liten hall, kök och toalett. Det är tillåtet att använda lokalen för övernattning.

PARKERING

Föreningen har 79 parkeringsplatser och 76 garageplatser samt 14 gästplatser. Till varje lägenhet följer antingen en garageplats eller en parkeringsplats på bildäck. Två laddstolpar finns tillgängliga. Betalas vi appen "Virta".

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar/underhåll:

2004/2005 - Rörstambyte inkl. ombyggnad av badrum.
2004/2005 - El stamhyte.
2013 – Takbyte, hus 1.
2016 – Radiatorbyte.
2020 - Sista etappen av asfalteringsarbetet som pågått under de senaste åren.
2020/2021 – Fasaden på Morgonbrisvägen 2 åtgärdat.
2020 - Installation av dörrautomatik genomfördes vid entréer i hus 1,2 och 3.
2020 – Ny garagefläkt.
2021 - Byte av cykelrumsdörrar.
2021 - Takbyte och rörschakt, hus 2-3.
2022 - Takbyte, hus 2 och 3
2022 - Betongstolpar och garageräcke lagade och målade. Exteriör betongyta på garaget lagad och målad.
2022 - Hus 1: betongsockel lagad och målad. Balkonger i nedre plan lagade och målade. Pågår.
2022 - Hus 3: Plantering av buskar.
2022 - Höjning av staket på garaget.
2022 - Laddstolpar installerade.
2022 - Byte av garageport

Planerade/pågående renoveringar:

2023 - Fortsättning med byte av tegelstenar och lagning av fog samt balkonger på hus 1
2023 - Byte av delar på ljusarmaturstolpar runt fastigheten
2023-2024 Obligatorisk ventilationskontroll och rensning av ventilationskanaler

- Fönsterbyte & renovering av garage. Inget datum för detta är i dagsläget fastställt.

ÖVRIGT

Källarförråd och matkällare tillhör varje bostad.

Karta

Uddevalla Skogslyckan och Unneröd

Morgonbrisvägen 1C

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg