230
MED89DF43A0774342F7979A72AB5D358B4C

Spännande etta i TyringeMalmövägen 1C Tyringe, TYRINGE

Tyringe, TYRINGE

Malmövägen 1C


PRIS (utgångspris)225 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

39 kvm

VÅNING

3

LÄGENHETSNUMMER

19

MÅNADSAVGIFT

3 592 kr

BYGGÅR

1951

PRIS

225 000 kr utgångspris

Spännande etta i Tyringe

Välkomna till Malmövägen 1C och föreningen HSB Brf Timmermannen! Här bor du centralt i Tyringe med kort gångavstånd till tågstationen och med matbutik rakt över gatan. I månadsavgiften till föreningen ingår förutom uppvärmning även bredband, tv och parkeringsmöjlighet. Föreningen har en stabil ekonomi och har inte aviserat någon höjning av avgifterna inför 2024.

Innanför lägenhetens entrédörr möts du direkt av en bostad med rustik och spännande karaktär. Lägenheten är nyligen renoverad och har förvandlats till en fräsch vindsvåning som nu är redo för inflytt. De massiva bjälkarna och stolparna har tillsammans med övriga ytskikt renoverats med mycket kärlek och monterats av nuvarande ägare. Stilen är genomgående då även fönsterbänkar, hatthylla och vägghyllor är i massivt trä. Lägenheten har fina golv som i kök och hall är lagda i fiskbensmönster. Hallen som du först når i bostaden är en rymlig hall som har kontakt med övriga bostaden. Här finns plats för att hänga kläder och ställa skor. Det finns även en praktisk sittbänk som även kan fungera som en avlastningsyta. Till vänster når du köket som har nya mörka luckor och bra arbetsytor. Spisen är helt ny och kylskåpet är endast något år gammalt. Köket har även en fin matplats vid fönstret. Matbordet är i massivt trä och kan lämnas kvar om en köpare vill ha det. Från matplatsen ser du ut i allrummet som är det rum som får fungera som både sällskaps- och sovrum. Här finns plats för både soffa och säng med möjlighet att göra någon form av skiljevägg. Nåbar från allrummet finns en klädkammare som är relativt rymlig och inredd med krokar, hyllor och en byrå som lämnas kvar. Till sist, har även lägenheten ett duschrum som nås från hallen. Här finns dusch bakom en fast glasvägg. Väggytan består av en målad plastmatta och på golvet finns klinker.

För ytterligare förvaring finns även förråd i både källaren och på vinden. Förrådet på vinden har praktiska hyllor och är nåbart på samma våningsplan som lägenheten. I källaren finns förutom förrådet även tvättstuga och cykelförråd för medlemmarna. HSB Brf Timmermannen är en stabil förening med relativt låg belåning och utan några större renoveringar planerade.

Välkommen på visning.

Bilder

MED89DF43A0774342F7979A72AB5D358B4C
MED41B62C093C4D4BEEB394796DFF93FE98
MED4460D6C83F714619BB0932260B4DB6A9
MED8E5B2CB7FC15498EAA2C90BB2D975281
MED93A1200C88BE44668722A3B8862AD273

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

39 kvm

LÄGENHETSNUMMER

19

VÅNING

3 av 3

MÅNADSAVGIFT

3 592 kr

BYGGÅR

1951

PRIS

225 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

1 rum

AREAKÄLLA

Föreningens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Om arean är av avgörande betydelse för en köpare uppmanas köparen göra en mätning.

HALL

Innanför entrédörren finns en öppen ljus hall. Här finns en praktisk sittbänk som även kan fungera som avlastningsyta. På golvet finns laminat som är lagt med fiskbensmönster och väggarna är målade.

ALLRUM

Ljust och trivsamt rum som fungerar som lägenhetens sov- och sällskapsrum. Väggarna är levande med sin putsade yta och golvet har ett rustikt utseende även om det är laminatgolv. På ena väggen har säljaren murat upp en fondvägg som påminner om ett fönster. De väggfasta hyllorna i massivt trä ingår i köpet.

KÖK

Snyggt nyrenoverat och uppfräschat kök. Luckorna är nya tillsammans med en ljusare bänkskiva. Spisen är helt ny och kylskåpet är något år gammalt. Köket har ett laminatgolv med fiskbensmönster och på ena väggen finns en murad tegelvägg. Vid fönstret finns en fin matplats med ett matbord som kan lämnas kvar om köparen vill ha det. Detsamma gäller avlastningsbordet som står längs tegelväggen.

KLÄDKAMMARE

Lägenhetens förvaringsutrymme är en klädkammare nåbar via en öppning kantad av massiva trästolpar, från allrummet. Här finns krokar på väggarna, hyllor, stång samt en golvstående byrå som ingår i köpet.

DUSCHRUM

Duschrum med klinker på golvet och målad plastmatta på väggarna. Dusch bakom en fast duschvägg med svart profil. Det finns även tvättställ med skåp undertill samt wc.

Om området

Tyringe ligger ca 12 km från Hässleholm längs väg 21. Samhället har ca 4 600 invånare och präglas till stor del av hockey samt sin historia som kurort. I början av 1900-talet blev Tyringe känt som en kurort genom Tyringe sanatorium och badanstalt. Radiumkällan ansågs ha en helande kraft med sitt kristallklara vatten. Källan kan man besöka än idag och kurhotellet har fortfarande verksamhet med övernattning och konferensmöjligheter.

KOMMUNIKATION

Tyringe har tågstation vilket möjliggör enkel pendling till Hässleholm eller Helsingborg. Resvägen är ca 8 min till Hässleholm och ca 55 min till Helsingborg. I Hässleholm går det även att byta tåg mot Malmö med en total restid på ca 1 timme. Det finns cykelbana längs väg 21 både öster och västerut.

NÄRSERVICE

Samhället har en väl utvecklad service med barnomsorg och skola, låg- mellan- och högstadieskola. Här finns även vårdcentral, apotek, tandläkare och frisör. I centrum finns några restauranger och kiosk. Dagligvaror kan man handla på ICA eller Hemköp. I samhället finns även bibliotek, museum, blomsterhandel och strax utanför finns en handelsträdgård. Väster om samhället längs väg 21 ligger Förmedlingscentralen som är en stor diversehandel och lågpriscenter.

ÖVRIGT

Tyringe har ett rikt föreningsliv med bra idrottsinrättningar. Tyrs Hov är en samlingspunkt för många ungdomar som utövar sporter såsom hockey, fotboll, simning, konståkning, innebandy, brottning, bowling m. fl. Intill ligger även den nybyggda multiarenan Tyrehallen med konstgräs för fotboll och löparbanor för friidrott. I anslutning finns även utomhusplaner samt löparbanor. Centralt i Tyringe finner man Åparken med gångslingor och fin natur.

Via www.tyringe.nu kan man hämta info om samhället.

Info om Tyringe uppdaterad 2023-09-26

Lägenhet

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

3,9342 %

TILLTRÄDE

Enl. ök.

Ekonomi

EL

3 600 kr

FÖRSÄKRING

1 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

5 100 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

78 991 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1951

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-06-01

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

135 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

950 kWh/år

Förening

NAMN

HSB Brf Timmermannen i Tyringe

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

20

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

2

EKONOMI

Föreningen har ingen planerad höjning av månadsavgifterna under 2024. Info inhämtad av ordförande 2023-10-31.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Kollektivt bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

OM FÖRENINGEN

Tvättstuga, förråd och cykelförråd finns i källaren.

TV OCH BREDBAND

Grundutbud av tv-kanaler och bredband via Telia ingår i månadsavgiften.

PARKERING

Onumrerad parkeringsplats finns direkt utanför huset för föreningens medlemmar, varje lägenhet får ett parkeringstillstånd.

RENOVERINGAR

Inga stora renoveringar eller åtgärder planerade. Info inhämtad från ordförande 2023-10-31.

Stammarna har tidigare genomgått relining och är nyligen besiktigade och spolade och bedöms vara i bra kondition.

ÖVRIGT

För mer information om föreningen ta kontakt med ordförande samt läs årsredovisning samt stadgar under viktiga dokument på vår hemsida.
För att medlemskapsansökan ska börja handläggas skall köparen erlägga en medlemsavgift till HSB till en kostnad om 800 kr.

Karta

Hässleholm Tyringe

Malmövägen 1C

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg