MED1765D01EFF44421289E525ABEF00BFD6

Unikt tillfälle att förvärva en fantastisk fastighet!

Lycka, Leksand

Lycka Lyckbacken 11

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea263 kvm
Tomtarea10,381 kvm
Byggår2003
Driftskostnad7,933 kr/månad

Eller högstbjudande: SEK 9,995,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Ett unikt tillfälle att bo ett harmoniskt liv på landet och förvärva en fantastisk fastighet. Det här är gården som svarar på alla era önskningar om en riktig daladröm! En praktfull gård som har det lilla extra. Den ståtliga huvudbyggnaden med sina 216 kvm blickar ut över landskapet, är nybyggd 2003 och har högt i tak och vackra trägolv. Det vackra timrade gårdshuset på två rum och kök från 1800-talet har både vedspis och bakugn och totalrenoverades pietetsfullt 2003. Man har lagt stor vikt i att bevara den gamla känslan och flera vackra detaljer slår en med häpnad. Ladorna är välbevarade och fina och fungerar kanske för djurhållning. Det fantastiska poolhuset invid den stora utomhuspoolen är från 2005. Det sitter otroligt mycket charm i väggarna och så fort man ser fastigheten infinner sig en känsla av "här vill jag bo.... länge". De vackra vyerna, lugnet, grönskan, flera altaner och uteplatser i bästa solläge sätter pricken över i:et. Dessutom finns det flera byggnader/rum för uthyrning eller som generationsboende eller för ditt företag. Tomten är stor med fina planteringar, syrenhäckar, fruktträd och bärbuskar. Här bor man på ett vackert lantligt läge men har ändå cykelavstånd till Leksands centrum på dryga 3 kilometer. På ännu kortare avstånd finns bystugan och badplats i Österdalälven.
Det finns goda möjligheter att sänka boendekostnaderna genom att hyra ut gårdshuset permanent/månadsvis och/eller poolhuset veckovis. Ett enklare uthyrningsrum i separat byggnad finns också. Direkt intill fastigheten finns Leksands vackra golfbana, Natura 2000-området Limsjön (fågelsjö) och på andra sidan byvägen ligger skogen med blåbärsris och flera fina vandringsleder. Det finns möjlighet att avstycka 2-3 tomter. Jordvärmen (som kan kompletteras med solceller i bästa läge) ger låga driftskostnader.
Anmäl ert intresse redan idag eller ring till fastighetsmäklare Annelie för mer info, 070-784 99 76!

Om området

Lycka är naturnära men också bara dryga 3 km från Leksands centrum.
I Lycka finns Limsjön som är ett fint Natura 2000-område med en grusad led runt sjön som blivit ett mycket populärt vandringsstråk både för naturintresserade och motionärer. Flera fågeltorn erbjuder en överblick över sjön samt chansen att spana efter fåglar.

Kommunikation

3 km till tåg- och busstationen, med goda förbindelser till bl a Borlänge, Stockholm, Mälardalen och Mora.

Närservice

3 km till Leksands centrum ”Noret” med skolor, bibliotek och kulturhus, biograf, affärer och torghandel, restauranger, vårdcentral, hockeyarenan mm.
Leksands 18-håls golfbana med utmärkt restaurang angränsar till fastigheten.

Bilder

Lycka Lyckbacken 11

Poolhus med flera uteplatser

Gästhus

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum varav 3 sovrum
Boarea
263 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Farstu/hall
Härlig tillbyggd farstu (2011) med vackra pardörrar. Här finns det flera garderober och bra med avhängningsmöjligheter. Detta rum fungerar också som ett uterum ...fast inne med de stora härliga fönstren. Den ena delen av farstun är idag möblerad med soffa och bord. Ett perfekt ställe för morgonkaffet. I den inre hallen som är öppen mot matplatsen finns det flera garderober till höger och till vänster ligger en wc.
Allrum/matsal
Den avlånga hallen leder oss till den rymliga matplatsen. Här får det plats ett större bord med många middagsgäster. Alla gäster får också njuta av den vackra vyn över trädgården och ängar. Flera fönster ger ett härligt naturligt ljusinsläpp.
Kök
Ljust fint kök med ljusinsläpp från flera väderstreck med bra arbetsytor. Här finns en öppen spis, skafferi, två diskhoar, diskmaskin, kyl, frys, ugn, spis, fläkt. Från köket har du en utgång till den stora härliga altanen och den fina trädgården. Köket renoverades 2012.
Vardagsrum
Stort vackert vardagsrum med ljusinsläpp från flera väderstreck. Här finns också en härlig fungerande öppen spis. Rummet har gott om plats för hela familjen då det finns plats för en stor soffgrupp och annat möblemang så som bokhyllor och matbord. Från vardagsrummet tar man sig ut i trädgården och på den stora soliga och delvis takade altanen.
WC
WC som kan fungera som gästtoalett. Toalettrummet har härliga tapeter.
Tvättstuga
Tvättstugan har en egen entré och nås annars ifrån köket. Här finns det gott om bra arbetsytor, tvättho, tvättmaskin och torktumlare, torkskåp, mangel och en extra frys samt duschplats.
Allrum
Härligt allrum med fint ljusinsläpp och plats för en möbelgrupp. Detta rum kan fungera som tv-rum eller som kontor. Flera fönster ger fint ljus och en härlig utsikt över trädgården och landskapet.
Sovrum 1
Stort sovrum med ljusinsläpp från flera håll. Fina pardörrar som leder ut till allrummet. I detta sovrum får man plats med stor säng, fåtöljer eller byråer. Går även att installera kakelugn/kamin om så önskas då det finns flera rökkanaler i murstocken.
Sovrum 2
Master bedroom med fungerande öppen spis. Ett stort rymligt sovrum med det lilla extra. Det går att möblera med dubbelsäng, skrivbord och flera byråer om så önskas. Från sovrummet nås en rymlig walk- in- closet.
Walk- in- closet
Stor klädkammare som är avgränsad från sovrummet. I dag används det som en walk- in -closet och arbetsrum. Här finns det möjlighet att göra om detta till ytterligare sovrum då det finns tre fönster.
Sovrum 3/kontor
Mindre sovrum med en klädkammare/sovalkov. Rummet används idag som kontor med plats för skrivbord och flertalet bokhyllor. Ljust och härligt rum med ljusinsläpp från två väderstreck.
Wc
Större badrum med wc, badkar/dusch, praktisk kommod med bra förvaring. Badrummet har klinkergolv och är helkaklat. Förberett för handdukstork.
Poolhus
Poolhuset har två sovrum och ett fullvärdigt kök med spis och ugn, kyl/frys, diskbänk och diskmaskin. En rymlig relax med keramiska plattor på såväl golv som väggar och med två duschar. Stor bastu med utsikt över landskapet. Flera soliga altaner finns i anslutning till poolhuset. Huset är perfekt att hyra ut. Poolhuset har två sovrum och ett allrum och har vattenburen golvvärme.
Poolhuset och utomhuspoolen byggdes 2005. Uppvärmning av såväl huset som poolen sker via fastighetens jordvärmesystem från poolhusets pannrum. Poolen är 5 meter x10 meter och har en djupdel på 2,2 meter. Jet-stream finns även monterat, men används inte för närvarande. I anslutning till poolhuset finns en snickarbod med egen ingång och som är delvis isolerat (väggar och tak, ej golv). Här finns det bara sommarvatten.
Gårdshus (Gamla Mangårdsbyggnaden)
Charmigt timrat gårdshus från 1800-talet på ca 47 kvm som totalrenoverades med stor pietet till modern standard 2003. Här finns en hall med bra avhängningsmöjligheter, en kammare med plats för soffa och tv-bänk, ett större kök med plats för matbord för c:a 6 personer, spis med ugn, kyl/frys samt fungerande ursprunglig vedspis och bakugn. Under plankgolvet är vattenburen golvvärme installerad.
Övervåningen med fina träbjälkar i taket bjuder på en mysig möblerbar hall/allrum som i en öppen planlösning leder in till sovrummet som har fönster i flera väderstreck och plats för förvaring. Badrummet har golvklinker (golvvärme med el), är helkaklat och här finns tvättställ, wc, duschkabin och tvättmaskin. En mindre 1 1/2 plansvilla med det lilla extra. Jordvärmen värmer upp via kulvert, direktverkande el och via vedspisen. Torpargrunden har en avfuktare installerad. Det är 2-glas-fönster monterade och taket har lertegel. Stommen har timmer och även fasaden.
Detta boende fungerar perfekt för uthyrning eller generationsboende.

l
Uthyrningsrum med pentry
I magasinsbyggnad finns ett enklare uthyrningsrum med pentry i form av spis, diskbänk (ej ansluten till vatten och avlopp) samt kylskåp. Toalett med mulltoa, handfat och tvättmaskin (handfat och tvättmaskin är kopplade till kommunalt vatten och avlopp). På övervåningen finns ytterligare ett större rum för uthyrning eller som förråd. Direktverkande el via nya oljefyllda radiatorer.
Om man vill inreda magasinsbyggnaden för utökat och fullt modernt boende så finns ett tidigare bygglov och även en offert för arbetet. Fråga mäklare för mer information.
Trädgården
Fantastiskt trädgård med vackra blommor, fina rabatter, bärbuskar såsom röda- och svarta vinbär, krusbär. Här finns äppelträd och krikonträd. Trädgården lämpar sig även för odlingar av grönsaker då tidigare ägare haft stora odlingsland.
ÖVRIGT
Huvudbyggnaden har vattenburen golvvärme både på neder- och övervåningen. Till de flesta fönstren med syd- och västläge finns det markiser.
Den gamla kallmurade brunnen på gården har drickbart vatten enligt vattenprov men använts för trädgårdsbevattning.
Jordvärmen värmer såväl huvudbyggnaden, gårdshuset, poolhuset och poolen via kulvert från pannrummet beläget intill poolhuset. Jordvärmepumpen är från 2012 och kan även kopplas till solceller.
Fiber finns indraget i huvudbyggnaden, övriga byggnader får individuellt internet via wi-fi-system. Två robotgräsklippare sköter en stor del av tomtens gräsmattor.
Tidigare ägare har haft större odlingar på fastigheten och betesmark för får. De har även haft ”självhushåll". Tomten utgör till största del tidigare av jordbruksmark.
Huset kommer till visningen att vara besiktigat.
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggnadsår
2003
Uppvärmning
Jordvärme
Ventilation
Från- och tilluft med återvinning (FTX)
Energideklaration
Utförd 6/27/2016
Energiklass
A
Energiprestanda
26 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas
Tak
Lertegel (Betongpannor på altantak)
Fastighetsbeteckning
Tibble 36:8
Övrigt
2019 Allrummet m kök, sovrummen och hallen i poolhuset renoverades/installerades
2012 Ny jordvärmepump och nytt kök i huvudbyggnaden
2005 Poolhuset och poolen byggdes
2003 Huvudbyggnaden uppfördes. Gårdshuset totalrenoverades. Carporten byggdes.
Övriga byggnader
Carport för tre bilar, lador för förvaring eller annat, ev djurhållning. Växthus, lekstuga
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 95,200 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 70,000
VA
SEK 9,600
Renhållning
SEK 2,400
Försäkring
SEK 13,200
Beräknat antal personer
5
Kommentar
I uppvärmningskostnaden ingår elkostnaden och det är kostnader för 3-4 boenden och 4-5 personer samt uppvärmning av poolen från maj t o m september (29 grader). Telia 100/100 via Dala Energis öppna fibernät och kostar 419 kr är ej medräknat i driftkostnaden.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,626,000
Byggnadsvärde
SEK 3,036,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,200,000
Tomt
Areal
10381 kvm
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Samfällighet: Leksand Tibble S:34

Karta

Lycka Leksand

Lycka Lyckbacken 11

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg