KarriärOm oss
230
MED88BCF51B4E624A1F988C39F8360FDAD0

Idyllisk fastighet med trivsam torpkänsla i Lommarp, utanför VinslövLommarp 2167 Vinslöv, Vinslöv

Budgivning
Budgivning pågår

Vinslöv, Vinslöv

Lommarp 2167


Högsta bud: 900 000 kr
Utgångspris: 950 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

86 kvm

TOMTAREA

1 200 kvm

BYGGÅR

1909

DRIFTSKOSTNAD

1 987 kr/månad

PRIS

950 000 kr utgångspris

Idyllisk fastighet med trivsam torpkänsla i Lommarp, utanför Vinslöv

Idyllisk fastighet med trivsam torpkänsla i den historiska bygden Lommarp by, bara några kilometer utanför Vinslöv. Här kan du njuta av en stor lummig trädgårdstomt med fruktträd och fina gammeldags växter och med närhet till rofyllda bokskogar att ströva i.

Boningshuset bjuder på tre sovrum, kök med matplats samt vardagsrum. Huset har två eldstäder och många vackra välbevarade detaljer som bidrar till en fantastisk charm och känsla. Torrklosett och duschrum finns i ett fristående hus på tomten. Huset totalrenoverades på 70-talet och då tilläggsisolerades väggarna vilket gör det vinterbonat och med möjlighet att bo permanent året runt. Vid tomtgränsen finns det kommunalt både vatten och avlopp. Nuvarande ägare har betalat anslutningsavgifterna så att en ny ägare kan koppla upp sig. För dig som vill ha en snabb internetanslutning så finns fiber också vid tomtgränsen.

Från Lommarp finns det cykelbana in till Vinslöv som är ett samhälle där det finns förskola och skola upp till årskurs 9, flertalet matvarubutiker, vårdcentral, bank, ett rikt föreningsliv samt goda kommunikationer med tåg mot både Kristianstad och Hässleholm.

Välkommen in i hallen med gamla anor och välbevarade detaljer. Här är fina träbjälkar i taket, ett vackert mönstrat tegelgolv och det första man ser är den ståtliga gamla bakugnen. Från hallen nås köket till höger och ytterligare en genomgående hall till vänster. Köket är i bra storlek med tillhörande matplats, luckor i en jordig ton och rummet bjuder även på en hemtrevlig känsla. Från köket finns utgång till en mindre veranda på baksidan med utsikt över trädgården och åkrarna runt om. Från verandan kan man ta sig vidare ut i den lummiga trädgården. Hela bostaden präglas av en genuin enhetlig känsla med grovt plankgolv, synliga takbjälkar, unika bevarade detaljer och vackra tapeter som ger det där lilla extra. Vardagsrummet är inget undantag, här är fönster i två olika väderstreck som dels ger ett fint ljusinsläpp men som också släpper in den fina trädgården utanför. En vägg är i vitt tegel med en inbyggd öppen spis för extra mysfaktor och resterande väggar är tapetserade med en vacker tapet. Från vardagsrummet nås ett sovrum med plats för en säng och övriga möbler. Även här finns fönster i två väderstreck.

En trappa upp ligger en mindre hall med plats för förvaring och med större sovrum på vardera sida. Till höger ligger det största av de två rummen, där breder murstocken ut sig som en värmande men också karaktäristisk detalj. Här finns plats för flera sängar samt förvaringsmöbler. Till vänster i hallen ligger det andra sovrummet som även det är stort och med plats för dubbelsäng och övriga förvaringsmöbler. I ett fristående hus på gården finns husets torrklosett och duschrum med en ljusblå praktisk våtrumsmatta på golv och betsad träpanel på väggarna. Kommunalt vatten och avlopp finns vid tomtgränsen och nuvarande ägare har betalat anslutningsavgifterna så en ny ägare kan koppla upp sig.

Budgivning

Högsta bud: 900 000 kr
Budstart: 850 000 kr

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.


Budhistorik

BudBudgivareTidpunkt
900 000 kr12023-03-21 18:19
875 000 kr22023-03-21 17:57
850 000 kr12023-03-20 11:35

Bilder

MED88BCF51B4E624A1F988C39F8360FDAD0
MED03A765F5AEE64AFF8A580F33F57399AE
MED9F874946E74340B190DB81E3BAF36E59
MED06A6ADE0FF17408389DE856FF6EA7F79
MEDA13CD1ADA9034DDA945627CD3409A480

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

86 kvm

TOMTAREA

1 200 kvm

BYGGÅR

1909

DRIFTSKOSTNAD

1 987 kr/månad

PRIS

950 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

HALL

Välkommen in i hallen med gamla anor och välbevarade detaljer. Här är fina träbjälkar i taket, ett vackert tegelgolv och det första man ser är den ståtliga gamla bakugnen. Här finns även plats för att hänga av sig och förvara ytterkläder och från hallen nås köket till höger och ytterligare en genomgående hall till vänster.

KÖK/MATPLATS

Köket är utrustat med spis med ugn, vedspis med kokplatta samt kombinerad kyl/frys. Här finns en matplats med plats för ett större matbordsmöblemang. Köksluckorna är släta i en brun nyans kombinerat med en rostfri diskbänk och matchande kakelstänkskydd. Från köket nås även en utgång till en mindre veranda på baksidan med fin utsikt över trädgården och åkrar och från verandan kan man ta sig vidare till den lummiga trädgården.

HALL

Genomgående hall med tapetserade väggar, ett fint trägolv och trätak med bjälkar. Här finns trappan upp till ovanvåningen och till höger nås husets vardagsrum och rakt fram ligger ett sovrum.

VARDAGSRUM

Ett fantastiskt rogivande genomgående vardagsrum med vacker mönstrad tapet på väggarna ett vackert trägolv och trätak med synliga bjälkar. En tegelvägg i vitt med en inbyggd öppen spis ger en extra mysfaktor. Här finns plats för soffgrupp och läshörna

SOVRUM

Sovrum i bra storlek med plats för en enkelsäng och övriga möbler alternativt en något större säng. Även här sitter en vacker tapet på väggarna. Rummet har trägolv och trätak med synliga bjälkar och är genomgående in till vardagsrummet.

OVANVÅNING - HALL

Mindre hall med plats för förvaring. Från hallen nås övre plans sovrum.

OVANVÅNING - SOVRUM

Sovrummet till vänster från hallen har tapetserade väggar och trägolv. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och övriga möbler.

OVANVÅNING - SOVRUM

Sovrum till höger från hallen är ett väl tilltaget rum där en del av rummet tas upp av den rejäla murstocken vilket ger en härlig charm till rummet. Här finns gott om plats för flera enkelsängar alternativt en dubbelsäng. Rummet har tapetserade väggar kombinerat med träpanel och trägolv.

TOALETT/DUSCHRUM

I ett fristående hus på gården finns husets toalett och duschrum. Här ligger en ljusblå praktisk våtrumsmatta på golv och betsad träpanel på väggarna.

Om området

Vinslöv är ett samhälle med utmärkt läge mellan Hässleholm och Kristianstad. Samhället har drygt 4000 invånare och består av blandad bebyggelse. I Vinslöv lever du alltid nära naturen med grönområden inne i samhället och närhet till skog och mark. Vinslöv är präglat av sitt föreningsliv och sin företagsamhet med många lokala företag och föreningar.

KOMMUNIKATION

Vinslöv är bra beläget mellan Hässleholm och Kristianstad, här går Pågatåget i båda riktningarna, med tåget har du 8 minuter till Hässleholm och 13 minuter till Kristianstad. Du kan utan byte av tåg pendla till både Malmö och Helsingborg. Vinslöv ligger längs med riksväg 21 för enkel pendling med bil, längs vägen finns även cykelbana.

NÄRSERVICE

Samhället har en väl utvecklad service med mataffärer, bibliotek, lågstadieskola samt mellan- och högstadieskola. I byn finns även flera förskolor, vårdcentral, apotek, tandläkare, frisör, café, bank, bensinmack och veterinär. Runt samhället ligger flertalet gårdar och gårdsbutiker där man kan handla närproducerat.

ÖVRIGT

Vinslöv har ett rikt föreningsliv med flertalet idrottshallar och idrottsanläggningar. Här kan man utöva sporter som handboll, fotboll, tyngdlyftning, brottning och skytte med mera. I Vinslöv finns även gym och ridklubb. Vid Vinslövssjön finns Vinslövs Friluftsbad som är ett utomhusbad med öppettider under sommarmånaderna. Vinslövs camping, minigolfbana och beachhandbollsplan finns också i området vid sjön.

Informationen om Vinslöv uppdaterad 2023-02-10.

Ekonomi

EL

7 958 kr

RENHÅLLNING

2 388 kr

FÖRSÄKRING

2 391 kr

ÖVRIGT

11 105 kr

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

23 842 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

3 135 kr / år

KOMMENTAR

Huset används som fritidshus. Posten övrigt avser kostnad för latrintömning. Posten renhållning avser fritidshustömning.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla

BYGGNADSÅR

1909

UPPVÄRMNING

Direktverkande el + kamin

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

ELFÖRBRUKNING

1 919 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Torpargrund & källare

GRUNDMUR

Natursten

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

2-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Lommarp 7:7

ÖVRIGT

Sotare har hösten 2022 gjort brandskyddskontroll utan anmärkning som innebär åtgärd för fastighetsägaren.

Det finns möjlighet till fiber då det finns i området.

Mellan 1972-1979 totalrenoverades torpet både invändigt och utvändigt med tilläggsisolering av ytterväggarna, ny panel på huset, lagning och renovering av grund, ny skorsten, nya fönster, alla ytskikt invändigt, ny el, nytt kök, vatten och avlopp indraget till kök och badrum.
2017 planerades, men utfördes ej, tillbyggnad av torpet med nytt badrum och hall samt en ny altan. Ritningar från arkitekt finns.
2018 ny stenmur mot vägen som ramar in tomten.

ÖVRIGA BYGGNADER

På tomten ligger hus där badrum i dagsläget finns. Här finns även förråd med plats för trädgårdsredskap och vinterförvaring av utemöbler.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

418 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

249 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

20 000 kr

Tomt

AREAL

1200 kvm

TOMTTYP

trädgårdstomt

UTEPLATS

I anslutning till köket finns en liten veranda samt en stenlagd uteplats. Från verandan har man vacker utsikt över ängarna mot Nävlingeåsen.

PARKERING

Plats för flertalet bilar. Bilarna parkeras på gräsmattan.

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten och avlopp finns vid tomtgräns och anslutningsavgiften är betald. F.n. används 2-kammarbrunn kopplad till dusch och kök. WC saknas, torrklosett används. För vatten finns grävd brunn som används f. n.

TOMTBESKRIVNING

Lättskött trädgårdstomt med flertalet uppväxta fruktträd. Mot gatan ramas tomten in av en vacker stenmur byggd 2018.

PLANBESTÄMMELSER

Vattenskyddsområde

Viktiga dokument & länkar

Bostadsbeskrivning

Karta

Hässleholm Vinslöv

Lommarp 2167

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg