MED5C3B5B23CD0F4730B55191CD0C03B235

Restaurang och Camping i Norrbotten vid Sangis älv intill länsväg 398!

Lappträsk, Lappträsk

Långforsen Restaurang och Camping

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum8 rok
Boarea300 kvm
Tomtarea28,281 kvm
Byggår1998-2001
Driftskostnad1,636 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,995,000

Med strandläge vid Sangis älv och intill länsväg 398 E4:an-Övertornå ligger genuina nyrenoverade Långforsen Restaurang och Camping i Norrbotten. Restaurangkåta med 60 sittplatser i en fantastisk matsal. Kök med all utrustning och stekbordsventilation. Ny vedpanna och två ackumulatortankar insatta år 2017, som kan anslutas till solpaneler. Ett års vedförbrukning. Nytt avlopp år 2018.

Här kan du välkomna campinggäster på sommaren och skotergäster på vintern, förutom lunchgäster, högtider och event. Eget boende ingår. Fyra sovrum, allrum med kamin (18 kWh) köksdel. Dusch/wc rum och tvättstuga.

- Alternativt mindre vandrarhemsdel för uthyrning. Ett dusch/wc-rum kan skärmas av med tillträde endast för campinggäster. Väl tilltagen gästparkering vid vägen för bussar och långtradare.

- Camping med uppställning för husbil/husvagn, nyligen utfyllt och planerat drygt 2,500 m2. (ca 20 husbilar) Sommarvatten och el draget till utgångspunkt. Hus i anslutning med kök och allrum finns att inreda till servicehus.

- Tre fina inredda knuttimrade stugor med 3 sängplatser i vardera, kokmöjlighet och älvutsikt.

- Härlig bastuanläggning med vedbastu, rökbastu, relax, badbrygga samt vedeldad badtunna vid älvstranden. Grillplats och mindre altan.

- Ta chansen, byt liv och förverkliga drömmen!
Bra utrustning och låga driftskostnader ger möjligheter till hög omsättning och en bra vinst för den som vill.
- Inkråmsförsäljning med fastighet, all utrustning och alla möbler ingår.

Om området

Lappträsk (på finska: Lapinjärvi eller Lappijärvi) är en ort vid Länsväg 398 nordvästra delen av Haparanda kommun, Norrbotten. Orten ligger i Karl Gustavs socken, vid sjön Lappträsket.

Lappträsk hade en järnvägsstation vid Haparandabanan som var i bruk 1915–1992. Stationen är belägen norr om byn, på Kukkola bys ägor. Avståndet mellan byn i söder och stationen i norr är omkring fyra kilometer. Mitt emellan dessa två punkter ligger Lappträsks kyrka.

Parkering

Parkeringsmöjligheter finns i anslutning till huvudentrén.
Finns stor parkering med plats för långtradare och bussar.
För leveranser finns möjlighet att angöra vid specialingång på byggnadens baksida samt att vända genom att köra runt byggnaden.

Övrigt

Närmaste ort är Björkfors i Kalix kommun.
Björkfors var en gång i tiden Norrbottens största bruk med det första finbladiga sågverket, första telefonlinjen, första mejeriet, mejeriskolan och första lantmannaskolan. Kvarngården rymmer ett litet museum som berättar om bygdens historia, samt om historien runt familjen Bergman som drev bruket under 1800-talet.

Under Björkfors historia har bl.a. två av Sveriges kungar besökt Björkfors, första gången 1858 och senaste gången 1952. Björkfors har varit större än själva Kalix samhälle.

Björkfors herrgård av empiretyp är pietetsfullt bevarad. Björkfors kyrka är hitflyttad från Nordanskär, en förutvarande kuranstalt i Kalix skärgård.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Matsalen i restaurangkåtan

Planeringsverktyg

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
För närvarande är fastigheten inte taxerad och därför finns det inte några taxeringsvärden. Det är på grund av att fastigheten bildades i januari i år 2019 genom sammanslagning av tre tidigare fastigheter. Preliminär typkod är 322 Hyreshusenhet, hotell eller restaurangbyggnad.

Alla ytskikt är nya eller renoverade och går genomgående i en mild färgskala. Robusta material med mycket trä och sten som håller i längden. Fina, välgjorda detaljer förstärker den lokala känslan och känslan av vildmark. Genomtänkt och bra planlösning, även med utrymme för anpassningar.

Köket har fått mycket goda omdömen för sin utformning och materialval vid kommunens miljöinspektioner. Här kan man laga riktig mat från grunden. Matsalen i kåtan är en upplevelse i sig, med högt till tak, rund i formen och målningar i taket.

I hotelldelen är rummen enhetligt inredda med väggar i vitmålad träpanel och träklickgolv. Härligt allrum med stor kamin, TV-hörna, självhushåll och matplats. Hotelldelen är naturligt avskild och kan med integritet användas som privatbostad, vilket kan bidra till rörelsens ekonomi. Eftersom det är färre än 5 rum/9 gäster behövs inget polistillstånd enligt lagen om hotell -och pensionatrörelse. Även i camingens stugor syns omsorg i utrustning och den genuina inredningen.

Ny vedpanna och två ackumulatortankar insatta år 2017 som kan anslutas till solpaneler, samt ett års vedförbrukning. Nytt avlopp år 2018.
Antal rum
8 rum varav 4 sovrum
Boarea
300 kvm
Areakälla
säljarens information
Restaurangkåta
Att stiga in i den runda restaurangkåtan med högsta takhöjden och en samisk trumma uppsatt högst upp i taket är som att komma in i en annan värld.
En fantastisk restauranglokal, som dessutom är ljus och fräsch och lätt att möblera.
Ytskikten är i trä och renoverade. Alla brädor i taket nyligen renoverade, tavlorna noggrant rengjorda och stengolvet är rengjort och polerat.

Restaurangen har vattenburen golvvärme samt är förberett utvändigt att installera vedkamin. Sotaren är konsulterad.
Kök
I restaurangens kök är alla maskiner nya liksom specialmatta på väggar och golv. Det är slätt, tätt och lätt att göra rent så som det skall enligt livsmedelslagstiftningen. Ventilationen är godkänd för användning av stekbord. Utomhus, i ett specialbyggt förråd finns en extra "walk in" frys för livsmedelsförvaring.
All befintlig restaurangutrustning, inklusive maskiner, glas och porslin ingår och specificeras i inventarieförteckning.
Köket har vattenburen golvvärme.
Entréhall
Rymlig ljus välkomnande entréhall med plats för mottagning och garderob/avhängning av ytterkläder. Finns städförråd samt två gästwc med tvättställ.
Sovrum fyra Stycken
Sovrummen, varav ett idag används som arbetsrum är belägna på rad och har plats för två sängar alternativt dubbelsäng och sängbord. Tidigare fanns ytterligare två rum, men de har gjort plats för ett större allrum.
Alla rum har fönster. Vitmålad liggande träpanel på väggar och trämönstrade laminatgolv.
Allrum
Mysigt allrum, stort och ljust med fönster åt två håll. En naturlig samlingsplats antingen man myser framför vedkaminen (på 18 kWh, ny 2017) hänger i soffan framför TV:n eller lagar sig en bit mat i nya trinetten och äter tillsammans. Finns även ny fullhöjd kyl och frys.
Finns även gästwc med tvättställ i anslutning.
Allrummet har nya ytskikt med vitmålade väggar och trämönstrat laminatgolv.
Duschrum
Nyinrett fräscht duschrum beläget i korridoren. Finns 3 duschar i enskilda bås. Ljus våtrumstapet och grå våtrumsmatta.
Tvättstuga
Separat tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare av hushållstyp att använda vid eget boende eller för övernattande gäster.
Badrum för de med nedsatt rörelseförmåga
I slutet av korridoren och om man vill med "egen" ingång finns ett helt nytt och större badrum med dusch och wc, specialanpassat för personer med nedsatt rörelseförmåga. Det är lätt tillgängligt även utifrån att användas av camping -och stuggäster.
Byggnad
Byggnadstyp
Timmerkåta och modulhus i anslutning
Byggnadsår
1998-2001
Byggnadsår kommentar
Restaurangkåtan 2001
Uppvärmning
Vattenburen centralvärme på Vedpanna (2017). Golvvärme i entré och kök.
Ventilation
Mekanisk frånluft (F)
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta under kåtan, torpargrund övrigt
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt och shingel
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Lappträsk 15:13
Övrigt
- Ny elkabel in från vägen. Elskåpet ute flyttat till fasaden, nytt säkringsskåp med vippsäkringar och jordfelsbrytare. Nydragen el i köket.
- Ny vedpanna och två nya ackumulatortankar som kan dockas till solpaneler. Förberett utvändigt att installera vedkamin inne i restaurangkåtan.
- Centralt brandlarm som är möjligt att koppla vidare.
- Laserad träpanel på fasaden och infälld utebelysning.
- FIBER finns indraget.
Övriga byggnader
- Underbar bastuanläggning vid älven. Vedbastu i nyskick med relaxrum i anslutning. Relaxen inredd med kamin och isbad att kyla dryck och väggfasta bänkar och veranda utanför. Timring med rökbastu och gemensamt portabelt trädäck med vedbastu. Vedeldad badtunna och portabel badbrygga. Numrerad långbåt från Kukkolaforsen ingår.
- Tre knuttimrade stugor, mysiga nymålade och nyligen inredda med sovplats för tre personer. Minikök, bord och stolar. Lite avskilt belägna under träden med delvis utsikt över älven.
- Husbyggnad på plintar att inreda till servicehus för campingen. Invändigt med allrum, utrustat kök och vedkamin.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 19,630 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 14,400
VA
SEK 3,000
Uppvärmning
SEK 1,000
Renhållning
SEK 230
Sotning
SEK 1,000
Beräknat antal personer
2
Kommentar
De senaste året har rörelsen gått på sparlåga av säljarens personliga skäl. Utnyttjas anläggningens fulla potential är kostnaderna högre.
Tillkommande kostnad
Övrigt
Tomt
Areal
28281 kvm
Tomttyp
Vildmarkstomt
Tomtbeskrivning
- Vildmarkstomt med strandläge intill Kalix älv. Portabel badbrygga att angöra mindre båt.
- Fastigheten består av en inte oansenlig del välvuxen skog. Enligt information inhämtad av säljaren betingar skogen ett inte obetydligt värde vid en eventuell avverkning.
- Fastigheten korsas av två skoterleder.
- Parkeringsplats i anslutning till länsväg 398. Finns plats för långtradare och bussar.
- Planerad och utfylld plan ca 3000 m2 uppställning för husbilar och husvagnar.
Vatten/avlopp
Avlopp: Nytt trekammarbrunnsystem 2017
Vatten: Kommunalt vatten
Uppgifter från säljaren. Fastigheten är ännu inte är taxerad.
Samfällighet, servitut etc.
Avtalsservitut D-2015-00269252:1
Avtalsservitut Ledning(3 st)
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, D201500269252:1.1
Last: Avtalsservitut: Ledning, 25-IM2-73/2342.1
Last: Avtalsservitut: Ledning, 25-IM2-73/3818.1
Last: Avtalsservitut: Ledning, 25-IM2-73/3819.1

Karta

Lappträsk Lappträsk

Långforsen Restaurang och Camping

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg