MED1AB921A809844D6B9F19212F47EEAC3C

Enskilt läge med cirka 20 minuter till GBG central?

Boka visning

Säve, SÄVE

Kung Borres väg 11

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum7 rok
Boarea145 kvm
Biarea145 kvm
Tomtarea1,990 kvm
Byggår1946
Driftskostnad3,640 kr/månad

Utgångspris: SEK 3,995,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visningar

25
October | Sunday
Varmt välkommen att boka dig för visning!
26
October | Monday
Varmt välkommen att boka dig för visning!

Nu kan vi erbjuda ett fint hus med stort garage om hela 67 kvm. Huset ligger avskilt utan grannar och insyn med en tomt om nästan 2000 kvm. Tomten består av en stor gräsmatta som är omgärdad av häckar och på uppfarten finns plats för flertalet bilar samt intill garaget finns en bra yta för husbil/båt. Entrén nås via en stor härlig altan med kvällssol och utsikt över trädgården. I huset finns idag fyra sovrum på ett plan och här finns rejäla sällskapsytor för den stora familjen. På entréplanet finns även två badrum i fint skick, ena med dusch, andra med badkar. Dessutom finns här en godkänd eldstad för mysiga middagar.

Källarplan består idag av ett stort garage också om 67 kvm med eldriven dubbelport och här finns golvvärme samt downlights i taket. Övriga delen av källarplanet har bara möjligheter framför sig. Gör iordning det till en lägenhet för uthyrning, husera ditt företag här eller bygg en trappa till ovanvåningen och ha tonåringen här nere.

Vill du bo avskilt på landet men ändå nära till Göteborgs innerstad? Då är detta bostaden för dig! Kanske har du ett intresse för bilar eller en verksamhet?

Gott om pantbrev finns!

Ring för mer information!

Om området

I Säve har jordbruket varit den dominerande näringen sedan urminnes tider. Många av markerna är helt oskiftade, och har brukats oavbrutet sedan järnåldern. Än idag är det en typisk jordbruksbygd, om än med vissa förortsinslag. Förutom jordbruksfastigheter finns villafastigheter. Det finns extremt många fornlämningar i Säve.

Kommunikation

Göteborgs längsta väg, Kongahällavägen och går igenom Säve. Vägen går mellan Torslanda, via Låssby och Björlanda, till Bärby Korsväg. Vid T-korsningen med Tuvevägen fortsätter den genom Säve samhälle till Gunnesby. Vägen rakt fram leder till Kornhalls färja. Buss nr 35, 36 och 37.

Närservice

Närmaste köpcentrum är Bäckebol med dess stora utbud av affärer samt Kungälv. Ett annat alterativ är Backaplan eller Amhult. Lokal kiosk finns vid Säve station.

Parkering

Fri parkering i området.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Enskilt läge med endast 20 minuter till centrala Göteborg

Stor tomt med fina möjligheter!

Entrén nås via stor altan

Med utsikt över tomten, det har stått en studsmatta här

Här kommer många goa dagar spenderas

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Huset byggdes 1946 med en tillbyggnad 2013. Gamla delen har löpande renoverats av tidigare ägare och den nya delen är genomgående från cirka 2013. Den nya delen har genomgående vattenburen golvvärme och downlights i taket.
Antal rum
7 rum varav 4 sovrum
Boarea
145 kvm
Areakälla
Ritningsinfo & säljarens info
Areakälla kommentar
Taxeringsinformationen är från före huset byggts ut. Där är angivet 80 + 80 kvm.
Biarea
145 kvm
Entréhall
Välkommen in till en rymlig hall med gott om avhängningsmöjligheter. På golvet ligger en svart klinker som sedan övergår till ekparkett. Väggarna är målade vita och plats för möblemang om så önskas.
Matplats/vardagsrum
Matplats och kök sammanstrålar i en härlig gemenskap med varandra och här finns utrymme för att bjuda in de stora sällskapen. I ena hörnet av rummet finns en eldstad som värmer upp en kall vinterdag och ger en extra mysfaktor. Från matsalen har vi utgång till baksidan intill berget. Här finns idag ingen altan så det blir ett projekt till nästa ägare. Ekparketten följer från hallen till matplatsen och väggarna är beigea.
Kök
Bostadens kök är ljust och rymligt med gott om förvaring samt arbetsyta. Genomgående vita luckor med rostfria handtag och bänkskiva i laminat som bryter av snyggt. Här bjuds det in till social matlagning genom den öppna planlösningen med kontakten till matplatsen. Köksutrustningen består av en glaskeramikhäll, rostfri fläkt, diskmaskin, dubbeluppsättning av kombinerade kyl- och frysskåp samt inbyggd ugn. Ena väggen har dekorerats med mörkgrått kakel hela vägen upp till taket och den andra väggen pryds av en blommig fondtapet. På golvet ligger vitlaserat brädgolv.
Hall/passage
Genom den gamla delen av huset löper en hall innan den nya delen tar vid. Här samsas ekparkett innan brädgolvet tar vid. Här finns en yta som är möblerbar och ett par garderober. Kanske ett kontor eller som det är möblerat idag för loungehörna. Ljusa väggar är det här.
Vardagsrum/tv-rum
Vardagsrummet bjuder in till stora, sociala ytor tack vare den L-formade layouten. Här finns plats för en rejäl soffgrupp och ytterligare möblering om så önskas. De stora fönsterpartierna ger mycket ljus. Väggarna här är vitmålade, golvet består av parkett och i taket sitter infällda downlights.
Sovrum 1
Detta är husets största sovrum med fönster i två väderstreck. Här kan man inreda med dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt ytterligare möblemang om så önskas. Bra förvaring via den stora garderoben. Här finns en fondvägg med en tapet i diskret gråblått mönster och på golvet ligger ett parkett samt infällda downlights i taket.
Sovrum 2
Rymligt sovrum som i dagsläget har en enkelsäng men om man önskar så finns det plats för dubbelsäng och garderober. På golvet ligger parkett, väggarna är vita med en mönstrad fondvägg och i taket sitter infällda downlights.
Sovrum 3
Rummet är stort med gott om plats för en dubbelsäng och ytterligare möblemang. Väggarna är i gråa nyanser och på golvet ligger äldre ekparkett.
Sovrum 4
Ljust och rymligt sovrum. Idag står det en enkelsäng i rummet men det finns plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang, allt utefter smak och tycke. På golvet ligger ett fint brädgolv och väggarna är ljusa.
Badrum
Bostadens badrum är helkaklat med ljusa, stora kakelplattor samt svarta klinkerplattor på golvet. Här finns behaglig golvvärme att värma fötterna kalla mornar. Utrustningen består av ett badkar med läckra lejontassar, handfat med kommod, stor spegel, toalett och ett högskåp med gott om förvaringsmöjligheter. Önskas mer förvaring finns det gott om plats för ytterligare skåp. I badrummet finns el förberett för att kunna installera ett bubbelbadkar eller tvätt-utrustning.
Duschrum med toalett
Badrummet är stilrent inrett med gråsvart klinker på golvet och vita helkaklade väggar med en dekor i svart kakel i ena hörnet. Utrustningen här inne består av dusch, tvättställ med kommod, golvvärme (el), toalett, samt spegelskåp.
Källarplan/garage:
Genom garagets elektriska dubbelport eller sidodörren kommer man in i källaren. Här finns gott om plats för flera bilar samt arbetsyta. Extra bekvämt tack vare golvvärmen som är installerad. Källardelen består idag av en hall, ett allrum, ett tidigare badrum, en tvättstuga och ett pannrum. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Bosch. På golvet ligger ljusgrå klinker. Den nya delen består av garageutrymmet och övrigt utrymme är äldre. Antingen kan detta nyttjas till förvaring eller något att göra iordning för nästa ägare. Kanske kan det bli en lägenhet, kontor till din egna verksamhet eller om fler sovrum behövs; ett perfekt ställe för tonåringen?
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Byggnadsår
1946
Byggnadsår kommentar
Ombyggt 2013
Uppvärmning
Värmepump luft/vatten, direkt-el samt eldstad.
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 7/17/2013
Energiprestanda
105 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Trä
fasad
Trä & puts
Fönster
2- och 3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Svensby 1:12
Övrigt
Fiber finns installerat.

Nya delen av huset var klar 2013 så där är allt från det året. Då lades även taket om samt dränering utfördes.

Duschrum med WC renoverades 2010.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 43,680 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 2,262
Uppvärmning
SEK 32,418
Renhållning
SEK 2,740
Väg, samf
SEK 2,000
Försäkring
SEK 4,260
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Driftskostnaderna kommer från tidigare ägare därav inga definitiva uppfifter. Uppvärmningsposten inkluderar även hushållsel där även nätavgift ingår. I kalkylen är hela bostaden uppvärmd även källare och garage samt att man haft igång badet ute.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,180,000
Byggnadsvärde
SEK 1,124,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,655,000
Tomt
Areal
1990 kvm
Tomttyp
Trädgård
Tomtbeskrivning
Stor gräsmatta på framsidan som är omgärdad av häck. Det som är belagt med presenning har använts för studsmatta. På baksidan har det tidigare funnits en altan som aldrig har återbyggts.
Uteplats
Entrén nås via en stor trallbelagd uteplats. Kvällssol.
Parkering
Flertalet bilar får plats på uppfarten, bredvid garaget och inne i garaget.
Vatten/avlopp
Enskilt vatten och avlopp året om.
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Svensby GA:1 ändamål: Vägar
Avtalsservitut Kraftledning Mm(3 st)
Förmån: Officialservitut Väg, 14-SÄE-520.2
Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 14-IM1-19/612.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 14-IM1-32/1667.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 14-IM1-40/1926.1
Last: Officialservitut Vattenledning, 14-SÄE-520.1

Karta

Säve SÄVE

Kung Borres väg 11

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg