190
MED7105C2B928364D6A947BA629149F16B9

Centralt och optimalt boende för aktiv familj!

Kommande®

Gustavsberg Ösbydalen, Gustavsberg

Kornknarrsvägen 5

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum4 rok
Boarea120 kvm
Tomtarea119 kvm
Byggår1991
Driftskostnad2,860 kr/månad

Utgångspris: SEK 4,350,000

Ansvarig mäklare

Visningar

27
September | Sunday
Kl 11:45 - 12:15

Söker du ett radhus som ligger centralt och avskilt, med minimalt av åtaganden på helgen, då har du kommit helt rätt!
Snart bjuds denna mycket välplanerade fastighet om 120 kvm ut till försäljning. Stort vackert nytt kök, en mycket central punkt i bostaden. Badrummet nere är nyrenoverat och i anslutning till vardagsrummet finns en magisk insynsskyddad altan. På baksidan skiner sol från tidig morgon till sen eftermiddag. Det finns tak på delar av altanen vilket är mycket praktiskt och förlänger säsongen ute. Framsidan vid entrén finns överben liten altan, en stenbelagd altan med plats för mindre sittgrupp. Här finns även ett praktiskt förråd. Tre stora sovrum och ett vardagsrum med både möbleringsmöjligheter för större soffgrupp och matsalsmöblemang. För bästa komfort finns badrum på båda våningsplanen.
Kom och trivs i lugna och barnvänliga Ösbydalen. Anmäl ert intresse under objektet.

Om området

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk. Ösbydalen är ett mycket populärt och barnvänligt område med närheten till natur, kommunikationer och service. Marken i Ösbydalen har tidigare ägts av Gustavsbergs fabriker (KF) fram till slutet av 1980-talet då kommunen övertog den för att planera för nuvarande bebyggelse. Det finns fina promenadstråk runt Ösby Träsk, där man även kan ta ett dopp från klipporna.

Barnomsorg och skolor: I Ösbydalen finns flera förskolor. Ösbydalens förskola och den privata förskolan LÄR. I närområdet finns också förskolan Holmviksskogen. Ösbyskolan ligger i Ösbydalen och har ca 750 elever i årskurs F-9. Farstavikens skola - Kvarnberget ligger i centrala Gustavsberg och har elever i årskurs 6-9. Skolan som byggdes 1950 kommer inom ett par år att ha totalrenoverats till toppmodern standard. Den privata skolan LÄR ligger i Hästhagen och har elever i årskurs F-5. För information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Gustavsbergsbadet ligger i Gustavsbergs centrum. Här kan du bland annat motionssimma, äventyrsbada och träna kondition och styrka. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. På många ställen finns motionsspår, vandringsleder och elljusspår. Kommunens anläggningar erbjuder även stora möjligheter till inomhussport och fotboll. I Gustavsberg finns även ishall, uterink och konstfrusen bandyplan.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer in till stan. Buss 474 går ofta och tar dig via Gustavsbergs Centrum till Slussen på ca 35 minuter. Närmaste hållplats är Ösbydalen (knappt 200 meter från fastigheten). För mer info se www.sl.se

Närservice

Promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum (ca 1,5 kvm) där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek mm. I Gustavsberg finns även två större köpcentrum; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum med stora matbutiker, restauranger, gym och diverse affärer. På promenadavstånd finns också Gustavsbergs Hamn (www.gustavsbergshamn.se) med caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Bilder

Kornknarrsvägen 5

Mycket gott om förvaring

Härligt kök med stor köksö

Magisk baksida med sol från tidig morgon till sen eftermiddag

Altan delvis under tak

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkomna in till detta välskötta boende i smakfull färgsättning och fina materialval. Här bor man otroligt lugnt och insynsskyddat. Boende passar lika bra för barnfamiljer som för de som tröttnat på villan med stora tomten. Kornknarrsvägen ligger lite högre upp i Ösbydalen, väldigt skyddat med skogen som granne. Inte långt från löparspår och vattendrag.

Kornknarrsvägen 5 är försett med lättskött stenbelagd entré med förråd. Här njuter man vid en sittgrupps när solen går över framåt eftermiddagen kvällen.
Entré plan:
Rymlig hall med gott om plats för avhängning klinkergolv som möter vackert grått alloc golv. Bra planerad tvättstuga med stor tvättmaskin.

Kök renoverades 2011 och är i en stor öppen planlösning. För bästa komfort har man öppnat upp ytan helt och burit av med balkar, vattenlås och el. Man har dessutom flyttat ventilation och genom detta skapat en härlig miljö att vistas vid, en mycket central punkt i huset. Vid den stora köksön kan man inta måltider, mingla vid, köra läxläsning osv. Köket är väldigt välgenomtänkt med riktigt gott om förvaring i skåp och lådor samt generösa avlastningsytor. Taket är försett med spotlights för bästa ljuskomfort. Köksutrustning: spis, ugn, micro, hel kyl, hel frys från 2011 diskmaskin 2018

Vardagsrum är generöst med plats för större möblemang, golvet är mörkbrunt vaxat ekparkett golv. Vidare är här ett stort fönsterpartier med dörr ut mot altanen som ligger i bästa sydläge.
Altanen byggdes 2006 och målades om 2020, detta är en oas för en soldyrkare. Sol från tidig morgon till sen eftermiddag. Här finns gott om plats för stora loungemöblemang. Ett mindre förråd finns i anslutning till altanen.

Badrummet är fint renoverat 2011. Här finns dusch, tvättställskommod, handukstork, wc samt plats för linneskåp.

Övre plan:

Hall som idag nyttjas som kontor men som med enkla medel kan bli ett allrum. I taket finns en vindslucka till stor inredningsbar vind med ståhöjd, golv och belysning (inga fönster och takfönster tillåts ej i dagsläget).
Tre rymliga sovrum med gott om plats för större sängar skrivbord och garderober. Master bedroom har garderobsvägg och är större än de övriga två. Stort rymligt badrum med fönster för härligt ljusinsläpp och ventilation. Utrustat med badkar, wc, handfat och handdukstork.

Fiber är indraget i denna fastighet!
Antal rum
4 rum varav 3 sovrum
Boarea
120 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadstyp
2-plans radhus
Byggnadsår
1991
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
Ventilation
Mekanisk
Energideklaration
Utförd 9/17/2020
Energiklass
D
Energiprestanda
64 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
115 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
fasad
Träpanel
Fönster
3-glas
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Ösby 1:411
Övrigt
Renoveringar 2011 kök, 2006 altan, 2008 marksten framsidan, 2011 badrum (2016 nya duschdörrar) och 2017 vardagsrum. Reperation av värmepump 2019, 2020 rengöring av ventilationskanaler, 2020 målning av fasad, staket, altangolv och altantaket. 2020 nya innerdörrar kontinuerligt pågått i fastigheten.
Övriga byggnader
Två förråd om ca 2kvm var, ett på framsidan och ett på baksidan.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 34,317 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 17,683
VA
SEK 6,720
Väg, samf
SEK 9,914
Beräknat antal personer
4
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,843,000
Byggnadsvärde
SEK 1,681,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 2,800,000
Tomt
Areal
119 kvm
Tomttyp
Sten och trallbelagda altaner på fram och baksida
Uteplats
Uteplats framsida är stenbelagd och mycket lättskött. Här har man sol på eftermiddagen.
Altanen på baksidan är helt trallbeklädd för absolut bästa komfort. Nästan helt underhålls fri. Här finns plats för stort loungehäng och det är bara fantasin som begränsar vad som kan skapas här under taket.
Taket förlänger möjligheterna till utevistelse. Detta ”rum” är en förlängning av vardagsrummet.
Parkering
En parkeringsplats med el ingår i samfällighetsavgiften. Behövs ytterligare en finns det att hyra. Dessutom flertalet gästparkeringsplatser.
Planbestämmelser
Detaljplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Värmdö Ösby GA:17 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio-tv och/eller tele, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Ösby GA:5 ändamål: Vägar, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Bad- och/eller båtanläggning
Förmån: Officialservitut Gångstig, 0120-03/83.3

Karta

Gustavsberg Ösbydalen Gustavsberg

Kornknarrsvägen 5

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg