190
MED8A3FA77461D64CE3A692ACFB51C97810

Villakänsla, helt insynsskyddat läge som badar i sol!

Såld!

Gustavsberg Ösbydalen, Gustavsberg

Kornknarrsvägen 13

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum4 rok
Boarea120 kvm
Tomtarea118 kvm
Byggår1992
Driftskostnad2,426 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 4,250,000

Ansvarig mäklare

Äntligen är ett radhus till salu i populära Ösbydalen!
Välkomna att stiga in i detta välskötta hem med en ljuvlig framsida och en helt insynsskyddad oas till baksida. Två praktiska utomhusförråd inne på tomten.
Denna 4-rummare är en välplanerad bostad om 120 kvm som ligger mitt i villaidyllen. Här bor man väldigt lugnt och vackert, nästan helt bilfria gator. Nära till kommunikation mot stan och köpcentrum.
Vidare finner man stort vardagsrum, trevligt kök med plats för många, tre sovrum, golv belagda med laminat och i våtutrymmen helkaklade golvytor. Väggarna är ljust målade eller tapetserade. Det finns två badrum. Ett med dusch på nedre plan och badkar på övre plan, tvättstuga ligger praktiskt i anslutning till entrén och sist men inte minst en rejäl klädkammare. Vad mer kan man behöva? In och anmäl er under objektet!

Om området

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk. Ösbydalen är ett mycket populärt och barnvänligt område med närheten till natur, kommunikationer och service. Marken i Ösbydalen har tidigare ägts av Gustavsbergs fabriker (KF) fram till slutet av 1980-talet då kommunen övertog den för att planera för nuvarande bebyggelse. Det finns fina promenadstråk runt Ösby Träsk, där man även kan ta ett dopp från klipporna.

Barnomsorg och skolor: I Ösbydalen finns flera förskolor. Ösbydalens förskola och den privata förskolan LÄR. I närområdet finns också förskolan Holmviksskogen. Ösbyskolan ligger i Ösbydalen och har ca 750 elever i årskurs F-9. Farstavikens skola - Kvarnberget ligger i centrala Gustavsberg och har elever i årskurs 6-9. Skolan som byggdes 1950 kommer inom ett par år att ha totalrenoverats till toppmodern standard. Den privata skolan LÄR ligger i Hästhagen och har elever i årskurs F-5. För information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Gustavsbergsbadet ligger i Gustavsbergs centrum. Här kan du bland annat motionssimma, äventyrsbada och träna kondition och styrka. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. På många ställen finns motionsspår, vandringsleder och elljusspår. Kommunens anläggningar erbjuder även stora möjligheter till inomhussport och fotboll. I Gustavsberg finns även ishall, uterink och konstfrusen bandyplan.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer in till stan. Buss 474 går ofta och tar dig via Gustavsbergs Centrum till Slussen på ca 35 minuter. Närmaste hållplats är Ösbydalen (knappt 200 meter från fastigheten). För mer info se www.sl.se

Närservice

Promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum (ca 1,5 kvm) där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek mm. I Gustavsberg finns även två större köpcentrum; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum med stora matbutiker, restauranger, gym och diverse affärer. På promenadavstånd finns också Gustavsbergs Hamn (www.gustavsbergshamn.se) med caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Välkomna till insynsskyddad entré

Romantisk port in och sagolik rosenbuske

Stort trevligt kök med gott om plats av förvaring. Utsikt mot egen trädgård

Kök

Vardagsrum med plats för maktgrupp och sittgrupp

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkomna in till detta välskötta boende. Här bor man otroligt lugnt och insynsskyddat. Detta boende passar lika för barnfamiljer som för de som tröttnat på villan med stora tomten. Kornknarrsvägen ligger lite högre upp i Ösbydalen, väldigt skyddat med skogen som granne. Inte långt från löparspår och vattendrag.

Kornknarrsvägen 13 ligger mitt i en grön länga och redan vid första anblicken ser man att här underhåller man sina saker. Staketet runt fastigheten är vackert böljande och innanför finns gräsmatta, stenlagd sittgrupps plats och allt med sol från tidig morgon till strax innan lunch då solen vandrar över till baksidan.
Detta är verkligen en plats att trivas på, välkomna in:

Entré plan:
Rymlig hall med vackert klinkergolv som flyter in i köket och i trapphuset. Bra planerad tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare.

Kök med matplats för många och härlig utsikt in mot den vackra trädgården. Vita skåpsluckor och praktisk rostfri arbetsbänk. Ovan arbetsbänken sitter vitt kakel och på golvet ligger ljus klinkers.

Vardagsrum med ekparkett och utgång till altan med sydläge. Rummet är generöst och kan med enkla medel inredas med både stor soffgrupp och matsalsmöblemang.

Badrummet är från byggåret och håller bra standard! Det på nedre plan har dusch, tvättställskommod, handuksvärmare och wc samt plats för linneskåp.

Övre plan:

Hall med steglucka till stor inredningsbar vind med ståhöjd, golv och belysning.
Tre rymliga sovrum med gott om plats för större sängar skrivbord och garderober. Alla med genomgående fina parkettgolv. Stort rymligt badrum med fönster för härligt ljusinsläpp och ventilation. Utrustat med badkar, wc, handfat och handdukstork. Hallen har en nisch som kan nyttjas som kontor eller mindre allrum!
Antal rum
4 rum varav 3 sovrum
Boarea
120 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadstyp
2-plans radhus
Byggnadsår
1992
Uppvärmning
Värmepump frånluft (el)
Ventilation
Mekanisk (endast tilluft)
Energideklaration
Utförd 9/17/2020
Energiklass
D
Energiprestanda
120 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
121 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Ösby 1:416
Övriga byggnader
2 st förråd, ett på fram- och ett på baksidan. Vidare finns mycket goda förrådsmöjligheter uppe på vinden.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 29,114 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 15,000
VA
SEK 4,200
Väg, samf
SEK 9,914
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Uppvärmning ligger i elkostnader. I samfällighetsavgiften ingår gemensamhetslokal, snöröjning, Kabel-tv, bredband genom com hem, underhåll av området och en parkeringsplats med motorvärmare.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,901,000
Byggnadsvärde
SEK 1,741,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,420,376
Tomt
Areal
118 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Uteplats
Bakom fint nymålat staket med grind finns här en underbart vacker solig insynsskyddad tomt med två uteplatser. Stora trädäck på både fram- och baksida, helt utan insyn. Framsidan har även en stenlagd altan samt en lit gräsmatta. Allt mycket prydligt och välskött med vackra rabatter. Om sommaren har man sol från soluppgång till efter lunch på framsidan och fram till sent på kvällen.
Parkering
P-plats med el i länga på gården. En plats tillhör bostaden. Möjlighet finns att hyra extraplats för Ca 350kr/mån.
Planbestämmelser
Detaljplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Värmdö Ösby GA:17 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio-tv och/eller tele, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Ösby GA:5 ändamål: Vägar, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Bad- och/eller båtanläggning
Förmån: Officialservitut Gångstig, 0120-03/83.2
Last: Officialservitut Gångstig, 0120-03/83.1

Karta

Gustavsberg Ösbydalen Gustavsberg

Kornknarrsvägen 13

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg