190
MED0CBD6902757544808A1495190FE9D123

Kolviks absolut charmigaste hus med sjöutsikt

KlarlagtSåld!

Kolvik, Värmdö

Kolviksvägen 38

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum4 rok
Boarea82 kvm
Biarea77 kvm
Tomtarea1,601 kvm
Byggår1922
Driftskostnad2,757 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 5,850,000

Ansvarig mäklare

Äntligen är ett av Kolviks absolut charmigaste hus till salu! Fastigheten ligger på en mycket attraktiv plats och avskilt som sista hus på gatan. Tomten slutar ner mot sjön. Största delen av tomten ligger möt sjösidan.
Bland vit och blåsippor under en flera 100 årig ek bor man med en njutningsfull utsikt över sjön. Många charmiga detaljer och platser kommer attrahera dig så att du vill njuta av den oslagbara miljö. Huset är ett vackert putsat trähus från tjugotalet med oerhörd charm. Här finns flera eldstäder, ett vackert kök och mysigt ett vardagsrum med utsikt. Sovrummen är en trappa upp och är tidsenliga.
Önskas båtplats finns detta genom båtklubben. Välkomna och förverkliga er dröm! Anmäl ert intresse under objektet.

Om området

Kolvik är ett av Värmdös snabbt växande framtidsområden. Det ligger vackert inbäddat mellan Hemmesta sjö i norr och Torsbyfjärden i väst. Området är tryggt och barnvänligt med närhet till flertal bad och båtbryggor, förskola och skola, köpcentrum samt kommunikationer. Det har en mysig uppväxt karaktär med harmonisk balans av hus och natur. Området har nyligen kopplats till det kommunala V/A-nätet vilket ger fastighetsägarna möjligheten att utveckla tomterna i form av större hus. Fritidshus görs om till permanentbostäder. Påkopplingen till det kommunala V/A-nätet bidrar också till en bättre närmiljö med färre enskilda avlopp.

Busshållplats ligger vid Hemmesta centrum och därifrån går direktbuss in till Slussen vilket tar ca 25 min. Närservice i Hemmesta centrum eller Värmdö Köpcentrum. I Grisslinge ligger känt havsbad samt systrarna Delselius goda bageri.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Vill du ha mer information om kommunal service i Värmdö kan du kontakta Värmdö kommun på telefon 08-570 470 00 eller gå in på www.varmdo.se eller www.visitvarmdo.se

Välkommen att trivas i Kolvik

Övrigt

I båtklubben finns det gott om båtplatser. Inga köer finns i dagsläget.

Viktiga dokument & länkar

Social Video
Social Video
Klarlagt

Bilder

Utsikten från verandan och delar av fastigheten

Vackert gult trähus som putsat från 20-talet

Gavel i direkt söderläge

Njutningsfullt och stilla

Altan utanför köket, bästa söderläge

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Med tanke på den stora byggrätten (detaljplan och karta ligger under dokument) så kan man även tänka att den som önskar köpa en fin välplanerad tomt så bjuds här ett ypperligt tillfälle.

Välkomna in i detta trevliga hus som är från 1922. På den tiden var detta en tvåfamiljs bostad. En familj bodde på vinden och en på entréplan. Känslan av 20-talet lever kvar i huset då entrén har en centralpunkt, antingen går man uppför trevlig trappa till övre plan med två sovrum eller in till ett stort, härligt ljust och öppet kök.

Källare når man från både in och utsidan. I källaren finns tvättstuga, varmvattenberedare, värmecentral och förråd.

Garaget (det röda på bilderna) i trädgården är även utrustat med en vinterbonad del. Önskas anslutning till kommunalt vatten och avlopp ligger det inte långt från huset. Idag finns inget av delarna indraget i garaget.

Tomten är väldigt ljus och har sol hela dagen. Den största delen ligger mot sjösidan, sluttande tomt mot grannfastigheten. Men gott om plats för en utbyggnad. Trädgården har stora odlingsmöjligheter både i växthus och i odlingslådor. Gräsmattan är mjuk och lagom stor för lek och bus, vidare finns en stor trall beklädd altan med utsikt över Hemmesta sjö. Denna altan ligger vid vardagsrum, hall och badrum. I direktanslutning till husets kök finns en underbar stenbelagd altan med tak och runt hörnet i gårdsgruset en mysig kvällssolplats.

Entré med svarta klinkers på golvet med vattenburen golvvärme , vit vacker panel som möter ljust tapetserade väggar upp mot övervåningen. Hallen har bra med möjlighet till avhängning och är centrum för övreplan och nedre plan.

Övre plan:
Trappan från hallen tar dig upp till det övre planet med sovrummen, trappan har kvar sin naturliga charm i träfärg. Mellan sovrummen finns en större smyg som kan nyttjas som mindre tv rum eller kontorsdel.
Första rummet med fåglar är ett magiskt stilla rum med vackert kvällsljus. Här finns plats för stor säng och annan trevlig möblering. Det finns en kattvind som kan nyttjas som garderob. Mycket charmigt rum!
Sovrum nummer två är målat i ljusa färger och har en garderobsvägg med förhänge längs långsidan. Ena väggen har kvar den gamla murade vackra väggen och en dörr in till det andra sovrummet. Det finns plats för dubbelsäng och enklare möblering. Rummet vetter ut mot den vackra trädgården med träd som skiftar vackert i färg nu på hösten.
( En alternativ planlösning är att ex vid en omläggning av taket göra kupor och då få med enkla medel minst ett rum till på detta våningsplan)

Nedre plan:
Köket är underbart ljust och fint med stora fönster i två väderstreck. Golvet har breda vackra plankor av träslaget ask. Väggarna är ljust målade och köksluckorna är av klassisk ek.
Det finns gott om förvaringsutrymmen, bänkskivan är av vacker sandfärgad granit och ovan den sitter vitt kakel. Fönsterna är som två stora vackra tavlor ut mot grönskan och släpper in rikligt med ljus. I köket finns två alternativa värmekällor, en gjutjärns spis och en öppen spis.
Det finns gott om plats att sitta vid ett köksbord och från köket har man dubbeldörrar ut till altan under tak, omgärdat av härlig grönska.

Från köket når man vardagsrummet som är trivsamt med fönster i två väderstreck, ett mycket trivsamt rum med vacker sjöutsikt. Vardagsrummet ansluter till hall som tar oss ut till trevlig altan med fin sjöutsikt. I hallen finns badrummet som har badkar, handfat och wc, skön 60-tals anda. Vidare i hallen finns en dörr med en trappa ner till källare som har tvättstuga och förråd. Källaren har direkt access med trädgården vilket är väldigt praktiskt. Hallen och vardagsrummet har sjöutsikt och här,vid denna del av huset kan man med hjälp av ex en arkitekt förverkliga sina drömmar med en stor utbyggnad med sjöutsikt.

Välkomna och bli hänförda av vackra Kolvik!
Antal rum
4 rum varav 2 sovrum
Boarea
82 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Areakälla kommentar
Biytan är källare och garaget med förråd. Delar av garaget är vinterbonat.
Biarea
77 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
1,5 plansvilla med källare
Byggnadsår
1922
Byggnadsår kommentar
1960 ombyggt
Uppvärmning
Elpanna till vattenburet system, järnspis, öppenspis
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 9/3/2020
Energiklass
F
Energiprestanda
102 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
177 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Delvis källare ( grundsula) och delvis torpargrund
Stomme
Trä och betong
fasad
Puts
Fönster
2-glas kopplade
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Fastighetsbeteckning
Hemmesta 11:19
Övrigt
Fastigheten är renoverad i etapper. 1922 är ursprungsbostad en två familjebostad. 1960 görs en om och tillbyggnad av badrum och hall. 2008-2020 har man renoverat el, kök, dränering, alla golv bytta, källare fixad och jobbat med hålla huset i bra skick. Alla renoveringar är gjorda klassiskt modernt. Badrum , sovrum, vardagsrum och hall är moderniserat efter tidens gång.
Källaren och sovrum på vinden är det senaste i raden av ytskiktsrenovering.
Övriga byggnader
Garage och förråd finns och går att bygga om till en komplementsbyggnad. Delar av förrådet är vinterbonat och nyttjats som ateljé. Sedan ett par år tillbaka bor inga bilar i garaget utan nyttjas som förråd.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 33,087 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 22,000
VA
SEK 2,200
Renhållning
SEK 1,000
Väg, samf
SEK 7,712
Sotning
SEK 175
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Samfällighetsavgiften är förhöjd under en längre period då avbetalning av Utbyggnad av vägar vid nedläggning av det kommunala vattnet och avlopp samt belysning vid vägarna. Kostnaderna är betalt av samfälligheten ej av fastighetsägarna en var. Mao är samfällighetskostnaden inkl amortering av vägar och belysning
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,773,000
Byggnadsvärde
SEK 842,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,050,000
Tomt
Areal
1601 kvm
Tomttyp
natur/trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Stor trevlig infart med plats för två bilar och någon gäst. Garage som idag nyttjas som förråd kan byggas om till bostad och dra in kommunalt vatten. Vattnet ligger väldigt tillgängligt. Delar av garaget är vinterbonat och har nyttjats som ateljé. Det finns även ett växthus att odla tomater, gurkor och bönor i, perfekt läges placerad. Baksidan av fastigheten är den del där den stora tomten finns vilken är obebyggd.
Uteplats
I direkt anslutning från köket i söderläge finns en härlig berså. Denna har tak och kan nyttjas långt in på senhösten. Vidare på baksidan ner mot vattnet med utsikt över sjön finns en stor fin trall belagd altan.
Parkering
Det finns gott om parkeringsplatser och även garagemöjlighet om så önskas i den röda förrådslängan. (Står en gul bod tillfälligt på uppfarten som ej tillhör fastigheten)
Planbestämmelser
Detaljplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Värmdö Hemmesta GA:3 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Grönområden, Kvartersanläggning, Bad- och/eller båtanläggning
Förmån: Officialservitut Avlopp, 0120-16/27.4
Förmån: Officialservitut Vattenledning, 0120-16/27.5

Karta

Kolvik Värmdö

Kolviksvägen 38

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg