MED8B176A1501024945842967EC5FE3D435

Välkomna till denna fina tvåa i centrala Väsby!

Centralt, UPPLANDS VÄSBY

Kavallerigatan 51

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,148 I månadsavgiften ingår vatten, värme, basutbud kabel-TV samt Bostadsrätts tilläggsförsäkring som föreningen tecknat till respektive bostadsrättslägenhet. Till lägenheten tillhör även ett intill liggande förråd.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea63 kvm
Våning1
Byggår1969
Driftskostnad258 kr/månad

Fast pris: SEK 1,900,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Ljus lägenhet på bottenplan med trevlig altan som vetter mot uteplatsen. Fräscht påkostat kök från Kvik med vita köksluckor, inbyggd mikro, kyl och frys samt mycket förvaringsmöjligheter. Köket har öppen planlösning mot vardagsrummet som får ett fint ljusinsläpp från fönster och altandörr. Sovrummet i lägenheten är väldigt stort och det finns gott om plats för dubbelsäng,skrivbord, byrå med mera. Stilrent badrum med vitt kakel och badkar. Intill lägenheten finns ett rymligt förråd som går att inreda om så önskas. I hallen finns inbyggda garderober som ger plats för skor och ytterkläder. Dörren till lägenheten är en säkerhetsdörr.

Om området

Lugnt område med närhet till både centrum och naturen. Här kan du ta en promenad ner till Barockparken.

Kommunikation

Nära ner till Pendeltåget som tar dig smidigt både till Stockholm C, Uppsala och Arlanda.

Närservice

Allt från mataffärer, restauranger och service finns i centrum.

Parkering

Garage ligger under husen samt att man kan parkera längs avsatta områden längs gatan.

Bilder

Köket har öppen planlösning mot vardagsrummet.

Entréhallen bjuder på ett härligt ljlus.

Fräscht kök från Kvik.

Mysig uteplats med fler alternativ till möblemang.

Stort ljust sovrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
63 kvm
ENTRÉ
Genom den vita säkerhetsdörren tar du dig in i lägenhetens ljusa och välkomnande hall. Här ligger ljust klinkergolv som därefter övergår till ljust tåligt laminatgolv. På höger sida finns gott om förvaringsmöjligheter i form av inbyggda garderober med bekväma skjutdörrar. I taket sitter dimbara spotar för en lyxig känsla.
SOVRUM
Sovrummet i lägenheten är otroligt rymligt och luftigt. På ena väggen finns fler fönster som ger ett härligt ljusinsläpp i hela sovrummet.
ALLRUM
Allrummet har en öppen planlösning mot köket med inbyggda spotar i taket. Här finns många inredningsmöjligheter för att skapa ett mysigt vardagsrum. En faktor som bidrar till den sällskapsvänliga ytan är utgången till den träbelagda altanen som kan nyttjas som ett extra rum på sommaren då det är glasade partier som stänger både kyla och insekter ute.
KÖK
Lägenhetens köksdel har en öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket är från Kvik med vita köksluckor och frostat glas. Köket är påkostat och väl omhändertaget. Arbetsbänken är i tåligt laminat med matchande stänkskydd ovanför. Köket är även utrustat med induktionshäll, spisfläkt, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro samt kyl och frys. Vitvarorna i köket är från Siemens och Electrolux. I köket finns det plats för matsalsdel och annan förvaring om så önskas. Ljust laminatgolv samt en exklusiv tapetserad fondvägg.
UTEPLATS
Bekvämt läge på entréplan som bjuder på en stor uteplats bestående av både stenläggning och gräsmatta i sydvästläge. I trädgården finns många möjligheter för dig med gröna fingrar, här växer bland annat rosor och jordgubbar. Tomten som hör till lägenheten har utvidgats till större och gör att du kan nyttja hela området som är inhägnat med Gunnebo-staket.
FÖRRÅD
Dörren intill lägenheten leder till ett rymligt förråd som ger möjlighet till ett extra rum i form av kontor eller liknande om så önskas.
BADRUM
Badrummet har separat toalett med vita väggar, spegelskåp och WC som leder vidare till badrummet med badkar, klinkergolv och delvis vitkaklade väggar. Hösten 2018 relinades stammarna i föreningen.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 2
Pris
SEK 1,900,000 Fast pris
Avgift
SEK 3,148 I månadsavgiften ingår vatten, värme, basutbud kabel-TV samt Bostadsrätts tilläggsförsäkring som föreningen tecknat till respektive bostadsrättslägenhet. Till lägenheten tillhör även ett intill liggande förråd.
Driftskostnad
SEK 3,100 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,500
Försäkring
SEK 1,600
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.01709 %
Andel av årsavgiften
0.01709 %
Tillträde
Enligt ö.k
Byggnad
Byggnadsår
1969
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 3/23/2020
Energiklass
F
Energiprestanda
154 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
Brf Kavalleristen 2009
Om föreningen
Husen byggdes 1969 och såldes till Brf Kavalleristen 2009 den 25 april 2013 i samband med ombildningen till bostadsrätter. Föreningen består av 7 st hus, 76 st lägenheter och en lokal. Lägenheterna är från 2 rok (63 kvm) till 3 rok (79 kvm). Alla lägenheterna har balkong eller uteplats. Det finns en separat byggd tvättstuga. Föreningen tecknar åt sina medlemmar bostadsrättstillägg. Följande portar/adress tillhör föreningen: Kavallerigatan 14 - 21 (fördelat per hus > 14-16, 17-18, 19-21) Kavallerigatan 29 - 33 (fördelat per hus > 29 - 30, 31 - 33) Kavallerigatan 46 - 51 (fördelat per hus > 46 - 48, 49 - 51)

Bostadsrättsföreningen står för bostadsrättstillägget i hemförsäkringen.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
76
Varav hyreslägenheter
10
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Comhems TV basutbud ingår i årsavgiften. Alla lägenheterna har en fiberanslutning mot Internet dvs "fast lina" via Telenor. Vid behov kan Digital-TV, bredband och telefoni kan tecknas via Com Hem eller Bredbandsbolaget.
Parkering
P-platser/månad fr o m 2015-04-01. Garageplats: 667 kr (11 st), parkeringsplats: 309 kr (40 st), MC-garage: 220 kr (3 st) samt cykelrum: 90 kr (3 st). Det är kö till garage och parkeringsplatser. (ur föreningens hemsida)

Kontrollera dagsaktuella avgifter för hyra av parkeringsplatser hos föreningen och hemsidan. Just nu (april-20) finns det många lediga parkeringsplatser i föreningens kö.
Renoveringar
- Ingen ombyggnation skett
- Arbetet med relining av stammarna är färdigt
- Inga inre reparationsfonder finns
- Underhållsplan finns för åren 2014 - 2028 samt långtidsplan 2029 -2043
Ekonomi
Välskött förening med god ekonomi.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,162 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 465
Övrigt
Fastighetsförsäkring med bostadsrättstillägg, vilket föreningen tecknat med Trygg-Hansa, för samtliga lägenheter ingår i årsavgiften. Överlåtelseavgiften är 2,5 % av gällande basbelopp*, för 2017 är den 1 120 kr. Enligt stadgar så betalar köparen en överlåtelse- samt pantsättningsavgift på ca 1 500 kr.
Vid överlåtelse av bostadsrätten faktureras en överlåtelseavgift enligt föreningens stadgar. En överlåtelse är alla typer av förändring i ägarförhållandet, dvs även vid arv, gåva, bodelning eller andra ändringar av ägarandelar. Överlåtelseavgiften betalas av försäljaren, enligt Brf Kavalleristen 2009 stadgar.

Föreningens styrelse vill träffa köpare vid ett gemensamt möte. Detta möte kan bokas först då överlåtelsehandlingarna inkommit till föreningen.

Föreningen genomför gärna detta möte måndagskvällar kl 19.

Mötesbokning: Kontakta föreningens ordförande eller sekreterare.

Överlåtelsen - och med det inträde/utträde ur föreningen - anses inte klar förrän överlåtelseavgiften inkommit på föreningens PG och köpare har varit på överlåtelsebesök.

Juridisk person godkänns inte som bostadsrättshavare.

Karta

Centralt UPPLANDS VÄSBY

Kavallerigatan 51

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg