190
MEDE66B7795C98347FF80B648B23DFB6C36

Stilfull och exklusiv tegelvilla

Såld!

Hässleholm - Centralt, Hässleholm

Jungfrugatan 7

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea180 kvm
Biarea100 kvm
Tomtarea1,322 kvm
Byggår1912
Driftskostnad4,475 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 4,500,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Stilfull och exklusiv tegelvilla på bra läge nära centrum!
På entréplan möts du av ljusa rum med vackra detaljer, generös takhöjd och trevliga ytor för social samvaro. Övre plan bjuder på allrum, helkaklat badrum och två sovrum, varav ett med egen walk in closet. I källarplan finner vi ytterligare ett stort allrum, tvättstuga, torkrum och förråd.
Fin och påkostad trädgård med stenlagd uteplats och SPA-bad. Härlig saltvattenspool (4x8 m) med praktiskt skjutbart pooltak, uppvärmning och maskinrum nergrävd i mark.
Stort trädäck där man gärna bjuder in till festligheter oavsett årstid.

Detta är den perfekta villan för dig som söker det där lilla extra!

Kontakta ansvarig mäklare för en privat visning.

Om området

Som boende centralt i Hässleholm har du gångavstånd till det mesta. Centrum har byggts om de senaste åren för att skapa en mer bilfri miljö runt om torget. Detta har även gjort att området kring stationen har fått ett modernt och urbant utseende. Väster om stationen växer en ny stadsdel fram, Norra Station. Här finns bostadsbebyggelse och restauranger men även kreativt centrum för företag att mötas. Hässleholms centrum har flertalet caféer och butiker. Det finns även en aktiv centrumförening, Hesslecity, som anordnar flertalet välbesökta evenemang året runt. I Hässleholms centrala delar finner man alla typer av boendeformer; flerbostadshus med hyres- och bostadsrätter, nyproduktion tillsammans med äldre bebyggelse samt ett fåtal villor. Centralt finns två parker; stadsparken med sin skateboardpark samt hembygdsparken med café, lekplats och flertalet äldre bevarade byggnader.

Kommunikation

Hässleholm är en riktig knutpunkt. Här möts tågen från norr-söder och öst-väst. Det är enkelt att pendla till och från Hässleholm. Till Malmö reser du på 50 min, Köpenhamn-Kastrup 1 h 20 min, Kristianstad 20 min och Stockholm 3 h 50 min. Hässleholm har stadsbussar som trafikeras från centrum och ut till de olika stadsdelarna. Även regionbussarna som går från stationen sammanlänkar centrala Hässleholm med kommunens stationsorter och landsbygd.

Närservice

I centrum finns flertalet butiker, restauranger och caféer. Café Madrix, på torget, har serverat kaffe och te många år och är en omtyckt plats att fika på. Vid Fisktorget ligger Café Naomi som serverar meze, mat från mellanöstern och är ett omtyckt matställe. Även Hotell Statt har en välbesökt restaurang och bar. I centrum finns kulturhuset som har gott om evenemang året runt. I byggnaden finns även stadsbibliotek, café, bio och utställningshall. Som boende i de centrala delarna har du gångavstånd till stormarknader som CityGross, ICA Kvantum och Coop. Det finns även flera små kvartersbutiker för de mindre inköpen. På Vänhem finns vårdcentral och i centrum finns flera tandläkare, mödravård och öppen förskola. Kyrkklockans förskola finner du i kyrkans församlingshem.

Parkering

I centrum finns parkeringshus under kulturhuset och under gallerian. Det finns även parkeringsplats vid Nytorget och på Fisktorget. För övrigt hänvisas till gatuparkering där man får stå parkerad 2 h eller kortare mot betalning. De flesta parkeringar nyttjar sms-parkering. Det finns även privata hyresvärdar som har parkeringsplatser för dig som behöver hyra permanent plats.

Övrigt

Allt fler upptäcker fördelarna med att bo i Hässleholm. Ett tryggt och bra boende för olika livsstilar genom fantastisk natur, goda kommunikationer, ett rikt utbud av kultur och fritidsaktiviteter samt en mångfald i arbetslivet. Hässleholm är ett storstadsnära alternativ med landsbygdens fördelar.

Info uppdaterad 6/4 2020.

Bilder

Jungfrugatan 7

Trädgården

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkomna till en smakfull och rymlig interiör med harmonisk atmosfär. I entréplan är takhöjden hela 2,95 m medan ovanvåningen bjuder på 2,50 m med snedtak. Här möts man av nytt och gammalt i en trivsam och hemtrevlig kombination.
Antal rum
6 rum varav 3-4 sovrum
Boarea
180 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
100 kvm
Hall
Ljus och trevlig hall i direkt anslutning till bostadens sällskapsutrymmen. Här finns plats att hänga av ytterkläder och skor. På golvet finns parkett och väggarna är målade.
Allrum med kamin
Från hallen till vänster finns ett sällskapsrum. Här finns en rymlig känsla med högt i tak och gott om ljusinsläpp.Rummet har en värmande kamin med klinker runt om på golvet. I övrigt finns parkett och målade väggar. Rummet lämpar sig lika bra som sällskapsrum eller som matsal.
Allrum
Fortsätt in från allrummet med kamin finns ytterligare ett sällskapsrum eller tv-rum, även här med generös takhöjd och gott ljusinsläpp. Golvet har parkett och väggarna är målade.
Kontor/sovrum
Vidare in finns ett kontor alt. sovrum, även i detta rum har man en generös takhöjd och gott ljusinsläpp. Golvet har parkett och väggarna är målade.
Kök
Vackert Smedstorpskök med gräddvit inredning och rejäl granitbänkskiva. Väggskåpen sträcker sig ända upp till taket. Från köksfönstret har man utsikt mot trädgården genom stort fönster som även ger gott om ljus åt rummet. Maskiner som finns på plats består av induktionshäll (70 cm), ugn i arbetshöjd, inbyggd micro, integrerad diskmaskin, kyl/frys som kombiskåp samt köksfläkt och diskho från Franke. Köket har parkettgolv och väggarna är målade.
Badrum
Från hallen direkt till höger finner man det helkaklade badrummet med dusch, bubbelbadkar, vägghängd wc, handdukstork och handfat med skåpsinredning i ek.
Vardagsrum
Ljust och rymligt vardagsrum med fantastisk utsikt mot trädgården. Här får man plats med både en större soffgrupp och matsalsmöblemang. Golvet har parkett och väggarna målade samt en fondtapet.
Allrum
Vackert allrum med downlightbelysning, vitlaserat furugolv och ljusa väggar. Fint ljusinsläpp genom takfönstret med måttbeställt solskydd.
Här finns även plats för en gästbädd eller kanske en arbetshörna.
Sovrum
Rymligt sovrum med stor garderob med skjutdörr och belysning samt bakomvarande förvaringsutrymme. Rummet har utgång till balkong i norrläge. På golvet finns parkett och väggarna är ljusa med liggande träpanel på ena sidan.
Sovrum
Ljust och rymligt sovrum med tillgång till egen walk in closet. Väggarna är ljusa och på golvet har man tagit fram det tidigare brädgolvet. Walk in closet med härlig heltäckningsmatta, ljusa väggar och platsbyggd förvaring. Mellan sovrummet och walk in closet har man satt upp en skjutdörr för att inte vakna av solen som skiner in genom takfönstret.
Badrum
Smakfullt badrum med synliga bjälkar och praktiskt hyllplan. Rummet är klätt med kakel och klinker i grå och vit nyans och här finns dusch med snedtak och svängbar duschdörr samt wc och handfat.
Källarplan
Mycket fräsch källare med bevarade originalfönster. Våningsplanet har varierande takhöjd i de olika rummen. Här finns gott om förvaringsutrymmen, tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare och hall. Finns även ett större sällskapsrum med heltäckningsmatta och målade väggar. Övriga utrymmen har målade betonggolv och målade råa stenväggar. Källaren nås både inifrån via trappa från groventrén och utifrån via lucka och trappa från trädgården.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Byggnadsår
1912
Byggnadsår kommentar
Ombyggt 1974
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 10/3/2015
Energiklass
D
Energiprestanda primärenergital
105 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare
Grundmur
Natursten och Leca
Stomme
Tegel & Trä
fasad
Tegel
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegelpannor
Fastighetsbeteckning
Klockaren 15
Övrigt
Fiber finns.

2018- Helrenovering av sovrum
2017- Pool, gjuten pool (4x8m) med liner och skjutbart pooltak
Övriga byggnader
Vidbyggt finns garage och inbyggd carport med plats för fyra bilar. I garagedelen finns ett gjutet betonggolv med smörjgrop, dock fylld med sten. I carportdelen är underlaget grusat. Utrymmet har även plats för vedförvaring.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 53,700 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 22,300
VA
SEK 4,800
Uppvärmning
SEK 17,100
Renhållning
SEK 2,900
Sotning
SEK 500
Försäkring
SEK 6,100
Beräknat antal personer
2
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,788,000
Byggnadsvärde
SEK 1,406,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,725,000
Tomt
Areal
1322 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Uteplats
Stenlagd uteplats i syd/väst. Större trädäck kring poolen.
Planbestämmelser
Stadsplan Stadsplan Stadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Samfällighet: Hässleholm Kärråkra S:1, Samfällighet: Hässleholm Kärråkra S:13

Karta

Hässleholm - Centralt Hässleholm

Jungfrugatan 7

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg