190
MED610E3A82F6D94170B9BA6E62D464B184

Välkommen till pirhuset i Järla Sjö!

Såld!

Järla Sjö, Nacka

Järla Sjöpir 9, 2 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,856 inkl värme, vatten, förråd & kabel-tv. Obligatoriskt tillägg för bredband/telefoni tillkommer, 150 kr/mån.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea62.5 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1-37-4
Byggår2003
Driftskostnad650 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 4,800,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till denna fantastiska lägenhet belägen i hus ute i det glittrande vattnet i Järlasjön. Många fönster och fransk balkong med magisk sjöutsikt. Här ser man fantastiska solnedgångar spegla sig i vattnet från matbordet eller soffan. Bra planlösning med lättmöblerade rum. Fräscht badrum, även det med fönster ut mot det glittrande vattnet. Genomgående vitmålade väggar samt parkettgolv. Mycket bra förvaringsmöjligheter i invändigt förråd, garderober samt ett för Järla Sjö sällsynt källarförråd. Populär förening med låga månadsavgifter, källarförråd, bastu, roddbåt samt kajaker. Järlasjön inbjuder till sköna bad sommartid och skridskoåkning vintertid. Mycket bra kommunikationer till stan med både buss och tåg (på sikt stannar även tunnelbanan vid Järla). Nära till ett flertal populära skolor och förskolor. Promenadavstånd till både Nacka Forum och Sickla Köpkvarter med fina shoppingupplevelser.

Denna lägenhet måste upplevas på plats - varmt välkommen till visning!

Om området

Järla Sjö är ett populärt bostadsområde och en idyllisk småstad belägen vid Järlasjöns norra strand, strax väster om Lillängen. Järla Sjö rymmer idag drygt 900 bostäder blandat med några butiker och restauranger. År 2004 fick Järla Sjö Stadsmiljörådets utmärkelse som delas ut för förtjänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter.

Boende i Järla Sjö erbjudes bad, kräftfiske, båt- och naturliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor på sjön vintertid. Här finns även många parker med bänkar och ett flertal lekplatser för barnen. Den stora lekplatsen vid Gustaf Dahlens park är ombyggd efter de boendes önskemål.

På andra sidan Järlasjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården med utegym och motionsslingor. Vill man åka slalom vintertid är det inte långt till Hammarbybacken.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk och bryggor för ett uppfriskande bad. Invid bryggorna finns även båtplatser att hyra och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön.

Boendeparkering i området med digitalt p-tillstånd (inga lappar behövs i bilen). Maximalt två parkeringstillstånd utfärdas per lägenhet, det första tillståndet är gratis och det andra kostar 300 kr/månad. 30-dagars uteparkering kostar alltså 400 kr/månad för första bilen och 700 kr/månad för andra bilen. Garage kostar 900 kr/månad. För parkeringsregler se samfällighetens hemsida www.jarlasjo.se. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. Det finns idag några reserverade platser för elbilar i det stora garaget på Winborgs väg 24 och en elbilplats i det lilla garaget på Gustaf de Lavals väg 5. Månadsavgiften för en elbilsplats är 1 400 kr. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn ca 1 000 kr/månad. I hela Järla sjö gäller gratis besöksparkering via SMSParks eller Easyparks app eller SMS under 1 timme. Avgiften för besöksparkering är därefter 10 kronor per timme eller maximalt 50 kronor per dygn.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med både buss från Järla station till Slussen och tåg från Saltsjö-Järla till Henriksdal (anslutningsbuss mellan Henriksdal och Slussen). Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter. Numera går även tvärbanan till/från Sickla Köpkvarter. På sikt kommer det även finnas tunnelbana. Samfälligheten hyr ut en bilpoolplats till Sunfleet som är belägen på Gustaf de Lavals Torg. www.sunfleet.com.

Närservice

Restauranger och butiker finns i området. Kort gångavstånd till Sickla Köpkvarter och Nacka Forum med ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek och caféer. I Sickla finns även SATS samt biograf. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor.

Viktiga dokument & länkar

Social Video
Parkering i Järla Sjö
Info om Järla Sjö
Blå tunnelbanan till Nacka
Parkering i garage i Järla Sjö
Föreningens hemsida
SL
Stadsutveckling Nacka kommun
Nacka kommun

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Välkomnande hall med rymlig garderobsvägg med skjutdörrar och förvaringsmöjlighet ända upp till taket. Redan här möts man av den underbara sjöutsikten. Vitmålade väggar samt parkettgolv. Ingång till förråd med hyllplan.

VARDAGSRUM
Mycket ljust och trivsamt vardagsrum med många fönster som ger ett underbart ljusinsläpp. Burspråk med fransk balkong med helglasade dubbeldörrar mot vattnet och piren. Här har man en magisk sjöutsikt från soffan och rummet. På andra sidan sjön ser man Nackareservatet, Hammarbybacken, Globen och Nysätra. Vitmålade väggar samt parkettgolv.

KÖK
Fräscht kök i ek från Myresjö. Matplats vid fönster med fantastisk sjöutsikt. Spis med häll, rostfri fläktkåpa, kyl/frys samt diskmaskin. Skafferi, vitt kakel, vitmålade väggar samt parkettgolv.

SOVRUM
Trevligt sovrum med plats för dubbelsäng. Fönster utan insyn och med sjöutsikt. Rymligt garderobssystem samt skjutdörr till vardagsrum. Vitmålade väggar samt parkettgolv.

DUSCH/WC
Ljust och fräscht badrum med fönster och sjöutsikt. Vita kaklade väggar samt klinkergolv med golvvärme. Vägghängd wc, vägghängt tvättställ, dusch, handdukstork, stort väggskåp samt praktisk stenhylla under spegeln. Tvättmaskin och torktumlare.
Antal rum
2 rum
Boarea
62.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 4, hiss finns
Avgift
SEK 2,856 inkl värme, vatten, förråd & kabel-tv. Obligatoriskt tillägg för bredband/telefoni tillkommer, 150 kr/mån.
Driftskostnad
SEK 7,800 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,700
Försäkring
SEK 2,300
Övrigt
SEK 1,800
Kommentar
Kostnaden på 1 800 kr är för det obligatoriska tillägget för bredband (150 kr/månad).
Andel i föreningen
1.29921 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2003
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 2/12/2020
Energiklass
E
Energiprestanda
127 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
135 kWh/m² och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd (beläget i källaren under Vackra Kullans väg 5). Tillgång till cykelförråd. Föreningen har en bastu nere vid vattnet som medlemmarna får nyttja. Föreningen har även en roddbåt samt två kajaker.

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Uppgiften om lägenhetens andel av årsavgift har ej gått att få fram från föreningens förvaltare.

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.
Förening
Namn
HSB Brf Fyren i Nacka
Om föreningen
Brf Fyren är en av de mest sjönära föreningarna i Järla Sjö genom sitt läge mellan herrgårdsparken i öster och piren i söder. Namnet Fyren har föreningen efter den autentiska AGA-fyr av modell 1927 som placerats längst ut på piren i Järlasjön till minne av AGAs tidiga verksamhet i området. Brf Fyren är en trevlig förening som har gemensamt kräftfiske samt kräftskiva varje sommar.

Föreningen består av 51 bostadsrätter fördelat på både lägenheter och radhus varav flera har egna bryggor, fantastisk sjöutsikt, egen täppa eller stora altaner. Den tidigare restaurangen är nu ombyggd till fyra lägenheter.

Alla medlemmar har tillgång till ett externt förråd. På bryggan nedanför Vackra Kullans väg finns ingången till en gemensam lokal med bastu, relaxavdelning och övernattningsmöjligheter samt kajaker och en roddbåt. Föreningen har även flera gemensamma cykelförråd.

I föreningens försäkring ingår bostadsrättstillägget för alla medlemmar.

Läs mer om föreningen på föreningens hemsida: www.brffyren.se och på områdets hemsida: www.jarlasjo.se.
Tv och bredband
Bredbandsbolaget är leverantör av telefoni och bredband via fiber, med 100 Mbit/s mottagning och 10 Mbit/s vid skicka. Det obligatoriska tillägget för bredband/telefoni (150 kr/mån) täcker bredbandskostnaden, men man får betala för samtalskostnaden för telefonen. Bredbands-TV kan beställas. För mer information se Bredbandsbolagets hemsida: www.bredbandsbolaget.se

Comhem tillhandahåller ett stort urval TV-kanaler. Det digitala grundutbudet ingår i månadsavgiften, men kräver då en digitalbox. För mer information se, www.comhem.se
Ekonomi
Avgiften har tidigare sänkts i flera omgångar, bl a med 10 % den 1 januari 2017 och 5 % den 1 januari 2018. Föreningen har en god ekonomi och en låg belåningsgrad.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Järla Sjö Nacka

Järla Sjöpir 9, 2 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg