230
MED99CC2FD2363648C7BBB8DCD8BCD8A5F0

Imatragatan 172 Akalla Trädgårdsstad, Kista

Akalla Trädgårdsstad, Kista

Imatragatan 172


PRIS2 495 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

85 kvm

LÄGENHETSNUMMER

79

MÅNADSAVGIFT

6 032 kr

BYGGÅR

1975

PRIS

2 495 000 kr

- Soldränkt uteplats mot innergård
- 2 badrum
- Lugnt och trevligt område

Tvåplansradhus med två härliga uteplatser i populärt och idylliskt område som står redo för dig och din familj. Välplanerad bostad med goda sällskapsytor. Full utrustat kök i med mycket plats för förvaring bakom vita skåpsluckor. Här rymmer matplats om 6-8 personer. Helkaklat Dusch/WC utrustad med dusch, duschvägg, toalett, handfat, kommod, och spegelskåp. Rymligt vardagsrum med plats för hela familjen. Från vardagsrummet finner du en soldränkt uteplats som med hjälp av växter och träd blir näst intill helt insynsskyddad.
På övre plan finns 3 rymliga sovrum med plats för sängar i flesta storlekar samt ett förråd som skulle kunna nyttjas som klädkammare. Fräscht helkaklat badrum med badkar, dusch, handukstork, tvättmaskin, torktumlare, toalett, handfat, kommod och spegelskåp.
Detta är den kompletta bostaden, perfekt för den som skulle vilja bo direkt.

Föreningen har ett gruppavtal för elen vilket gör att du får låga boendekostnader. Föreningen är ansluten till Stockholms stads fibernät och ComHem/Tele2 för digital-TV. Internet levereras av Bahnhof. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt sophämtning och underhåll av fastigheternas utsida samt gemensamma ytor och lokaler. Här bor du bekvämt med kvalitén av ett radhus och med tryggheten av en förening som sköter om fastigheternas underhåll.

Brf Trädgårdsstaden är en klassisk K-märkt förening med bullerbykänsla som är populär bland barnfamiljer. Här bor du ett stenkast från Järvafältets grönskande ängar, utegym, Akalla By, 4H Gård samt kolonilotter. I området finns även äventyrsbadet Husbybadet, utomhusbadet Järvabadet, förskolor, skolor, Ica, Lidl, bussterminal samt Akallas tunnelbana som tar dig till Centralen på 21 minuter. Stabil HSB-förening med låg belåningsgrad om endast 1777 kr/kvm år 2021. I avgiften ingår värme, vatten, sophämtning och underhåll av fastigheternas utsida samt gemensamma ytor och lokaler. Här bor du bekvämt med kvalitén av ett radhus och med tryggheten av en förening som sköter om fastigheternas underhåll.

Varmt välkomna till Imatragatan 172 önskar Abbe Karakus, din lokala mäklare i Akalla!

Bilder

MED99CC2FD2363648C7BBB8DCD8BCD8A5F0
MEDA1A39F29B41E4236AE9D1A4E87F1EB65
MED37618BBAC1714DBE8A5E0735E329AC4B
MEDD943BCF27E564A39AC970BB1F16C9EE7
MED4FA6A96C67744E04889E661A68C76DA5

Planritningar

Entreplan

Övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

85 kvm

LÄGENHETSNUMMER

79

MÅNADSAVGIFT

6 032 kr

BYGGÅR

1975

PRIS

2 495 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

UTEPLATS

Uteplats i soldränkt läge. 2 uteplatser

Om området

Akalla Trädgårdsstad är byggd efter en arkitekttävlan i miljonprogrammets sista skälvande minut. På området skulle egentligen två - och fyravåningshus uppföras, men endast husen utmed Helsingforsgatan blev byggda. I boken Akalla som gavs ut av John Mattssons Byggnads och Fastighets AB 1988 ges en bra beskrivning av områdets tillkomst av de båda arkitekterna Torbjörn Ericson och Björn Jarnlert. Markarbetena påbörjades hösten 1973 och färdigbyggd var trädgårdsstaden årsskiftet 1975/76. Husen specialbyggdes endast 4, 2 m breda för att kunna transporteras på järnväg från Lund. Området fick en mänsklig skala med marknära små och stora lägenheter. De blev från början eftertraktade boendemiljöer som man hoppades skulle står sig över tiden. 1978 sålde JM sina Akalla-lägenheter till HSB i Stockholm.

KOMMUNIKATION

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2026. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

NÄRSERVICE

Akalla centrum erbjuder en stor matvarubutik i form av Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,2788 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,2788 %

REPARATIONSFOND

6 356 kr

ÖVRIGT

Föreningen har ett gruppavtal för elen gällande alla bostäder. Din elkostnad blir på så sätt ca 50% lägre än om du hade tecknat ett eget elavtal.

Lägenhetsförråd finns i samma radhuslänga. Förrådet är ca 6 kvm stort.

Avsättning till inre reparationsfond är 45 kr/månad.

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

142 863 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Radhus

BYGGNADSÅR

1975

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-01-07

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

168 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

2+1 glas

Förening

NAMN

HSB Brf Trädgårdsstaden i Stockholm

ORGANISATIONSFORM

Bostadsförening

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

421

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

32

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej. Tomträtt.

OM FÖRENINGEN

Av föreningens 421 lägenheter upplåts samtliga med bostadsrätt. Föreningen äger också förskolorna Nykarlebygatan 5 och Nykarlebygatan 163 som hyrs av Stockholms Stadsdelsförvaltning samt två lokaler som hyrs av BEAB AB. Dessa inbringar goda och stabila hyresintäkter till föreningens ekonomi

Föreningen har 26 extra mindre förråd för uthyrning till medlemmar boende i Brf Trädgårdsstaden.

Föreningen har upphandlat ett gruppavtal för elen. Individuell mätning av varje lägenhets förbrukning, där kostnaden för den el du förbrukat under tre föregående månader läggs till på fakturan för månadsavgifterna under kommande kvartal. På detta sätt får samtliga boende mycket lägre elkostnader och föreningen har bättre förhandlingsläge mot elleverantören. Medlemmarna behöver inte teckna egna elavtal.

TV OCH BREDBAND

ComHem levererar Tv-kanaler till oss. Har du några frågor, kontakta ComHem på
www.ComHem.se .
Brf Trädgårdsstaden har tillsammans med Akalla Husby Närt (AHN) slutit ett treårigt gruppavtal
med ComHem som innebär att du får tillgång till:
Analogt grundutbud: 15 kanaler

BREDBAND
Brf Trädgårdsstaden ingår i Akalla-Husby-Nätort (AHN) och har ett fibernät fram till varje bostad. Vår Internetleverantör är Bahnhof bredband www.bahnhof.se

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Inom föreningen finns det tvättstugor, uthyrningslägenhet, cykelrum, bastu och festlokal.

PARKERING

Föreningen har 2 stora p-ytor vid infarten till området med totalt 327 p-platser. Det finns möjlighet att hyra garageplats med bur i grannföreningen på Helsingforsgatan. För aktuella priser och köstatus kontaktas HSB Akalla.
Cirkapriser 2021: 250 kr/månad för utomhusplats. 800 kr/månad för garageplats

RENOVERINGAR

Föreningen har en stabil och välskött ekonomi samt bra underhållna fastigheter. 2012-2019 gjordes fasadbyten i hela föreningen. Taken är nylagda sedan ca år 2005.

Karta

Stockholm Akalla Trädgårdsstad

Imatragatan 172

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg