KarriärOm oss
190
MEDEFA7BD9C9D234D5CA3446853E0926B5C

Välskött enplanshus omgivet av vacker natur i StavarödIllerspåret 8 Sösdala, Sösdala

Kommande®

Sösdala, Sösdala

Illerspåret 8


PRIS1 995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

105 kvm

TOMTAREA

1 182 kvm

BYGGÅR

1982

DRIFTSKOSTNAD

4 061 kr/månad

PRIS

1 995 000 kr

Välskött enplanshus omgivet av vacker natur i Stavaröd

Man möts direkt av den härliga omgivningen och den fina trädgården och insidan är precis lika fin. Hallen är ljus och har plats för att hänga av sig ytterkläder och skor och till höger ifrån hallen finns husets två sovrum. Det första är i lite mindre storlek och väldigt ljust och härligt, här finns plats för en enkelsäng och tex skrivbord eller förvaringsmöbel. Det andra sovrummet är rymligt med plats för en dubbelsäng och övriga förvaringsmöbler och även här är det fina moderna ytskikt.

Vidare kommer vi till det ljusa luftiga vardagsrummet som har stora sociala ytor för kvällar med vänner och familj men som även är perfekt för att krypa upp i soffan framför den värmande kaminen med en bok och en kopp te. Med fönster och ljus ifrån tre olika håll blir det ett härligt ljusinsläpp till rummet och i anslutning till vardagsrummet ligger kökets matplats som också nås enkelt ifrån köket. Matplatsen är rymlig och praktisk med den platsbyggda sittbänken som även har inbyggt förvaringsutrymme. Köket är ljust och välplanerat med många arbetsytor vilket gör det enkelt att laga mat tillsammans och att samtidigt kunna delta i samtalet med gästerna runt matbordet. Från köket nås även det rejäla uterummet vilket gör det enkelt att flytta ut middagarna. Utanför uterummet ligger den stenlagda uteplatsen med nedgrävd pool för de soliga sommardagarna och runt knuten finns en altan med plats för möblemang och med ett vedeldat spa-bad med härlig utsikt som man kan njuta av året runt.

Från köket nås också husets helkaklade badrum som även det är rymligt med duschväggar i glas och en stor kommod med gott om förvaring samt tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare och många bra förvaringsmöjligheter. Illerspåret 8 ingår i en gemensamhetsanläggning där vatten och avlopp, snöröjning, underhåll av vägen samt gemensamma utrymme i form av fiske i damm, fina strövområden, grillkåta och boulebana ingår. För detta betalar man en blygsam årsavgift på 1550 kr.

Välkommen att anmäla dig till visning!

Bilder

MEDEFA7BD9C9D234D5CA3446853E0926B5C
MED0E5C52B5B99D44FEB0A815F832A01443
MED629F936A11D74D00B6197F5C247E7D0E
MEDCD00C263A9224628B0EF8BB823EA6B29
MED5FF958C03ABC408C863EB2F41D3F787B

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

105 kvm

TOMTAREA

1 182 kvm

BYGGÅR

1982

DRIFTSKOSTNAD

4 061 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum varav 2 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

HALL

En ljus rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Till höger hittas de två sovrummen och till vänster ligger det stora vardagsrummet. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett träfärgat golv som löper vidare in i det mindre sovrummet samt vardagsrum.

SOVRUM

Direkt till höger från hallen ligger det mindre av de två sovrummen. Här får det plats en enkelsäng samt övriga förvaringsmöbler, väggarna är vitmålade.

SOVRUM

Sovrum i större storlek med plats för en dubbelsäng samt övriga förvarings möbler. Här är målade väggar med en svart och vitmönstrad fondtapet samt ett mörkare träliknande golv.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet är stort och luftigt med ljusgrå väggar och en täljstenskamin från 2015 för uppvärmning och extra mysfaktor. Det finns gott om plats för en större soffgrupp samt tv-möbel. Med fönster och ljus ifrån tre olika håll blir det ett härligt ljusinsläpp till rummet. I anslutning till vardagsrummet ligger kökets matplats.

MATPLATS

I anslutning till köket och vardagsrummet ligger matplatsen med plats för ett matbord och stolar. Här finns en lång platsbyggd bänk som agerar både som sittplatser men också som dolt extra förvaringsutrymme. Väggarna är ljusa med en vacker bröstpanel och golvet är grått.

KÖK

Kök renoverat 2017 med vita luckor samt vitt kakelstänkskydd i kombination med en mörk bänkskiva. Utrustat med kyl, frys, spishäll, ugn, fläkt samt diskmaskin. Här är bra med arbetsytor och många skåp för förvaring.

BADRUM

Ett stort helkaklat badrum från 2005 i vitt och blått med duschhörna i glas, wc samt kommod och spegelskåp i vitt. Här finns även ett öppningsbart fönster samt infällda spotlights i taket.

TVÄTTSTUGA

Tvättstuga utrustad med vask, tvättmaskin och torktumlare samt många skåp för bra förvaring. Ljusgula väggar och en ljus plastmatta på golv.

UTERUM

Uterummet är ljust och stort och har en fantastik överblick över trädgården och naturen runtomkring. Tack vare de skjutbara glaspartierna så kan man även sudda ut linjen mellan ute och inne på ett härligt sätt. Här finns gott om utrymme för både ett större matbord och stolar samt en soffgrupp och bjuder in till både avkoppling och många härliga stunder med vänner och familj.

GÄSTSTUGA

På tomten finns även en gäststuga byggd 2005 som idag används som hemmakontor (fiber finns indraget) men som såklart kan användas helt efter tycke och behov, kanske för övernattande gäster eller som tonårsrum.

Om området

Sösdala uppstod och utvecklades som ett stationssamhälle vid södra stambanan. Samhällets centrala delar har fått behålla mycket av sin karaktär och är därför kulturhistoriskt intressant. Vannaröds slott med fin slottspark ligger i byn. Sösdala har ca 1 700 invånare. Omgivningarna består av natursköna områden med både skog och lantbrukslandskap. Skåneleden sträcker sig utanför samhället vilket gör det enkelt att kliva på för en dagsvandring eller liknande. Det finns en fin badplats samt sommarcafé vid Bosarpssjön som ligger en dryg mil från samhället.

KOMMUNIKATION

Tågstopp med Pågatåg på sträckan Hässleholm - Malmö. Till Sösdala reser man med tåg från Malmö på ca 55 min, från Lund ca 35 min och från Hässleholm ca 10 min. Med bilen tar du dig enkelt ut på väg 23 med en restid till Malmö på en knapp timme.

NÄRSERVICE

Sösdala har god service med låg-, mellan- och högstadieskola. Det finns även förskolor varav en miljöcertifierad som invigdes våren 2019. I sösdala finns även Ica-butik, vårdcentral, frisör, bibliotek och några små butiker såsom klädesbutik. På torget finns även Returskafferiet, Sösdalas egen "saluhall", som säljer närproducerade produkter samt har café och pizzakvällar då och då. Sösdala Art & Design Room som visar några av skånes konstnärer och möbeldesigners.

ÖVRIGT

Strax söder om Sösdala ligger Vätteryds gravfält med stensättningar från yngre järnåldern. I byn finns en aktiv byaförening som uppdaterar om vad som händer i byn. Föreningen nås via hemsidan www. sosdala.com. Här finns även ett aktivt föreningsliv med fotbollsklubben Sösdala IF, Sösdalaortens Ryttarförening och brottarklubben Sösdala BK.

Information om Sösdala uppdaterad 2022-01-03

Ekonomi

UPPVÄRMNING

40 000 kr

RENHÅLLNING

3 123 kr

VÄG, SAMF

1 550 kr

FÖRSÄKRING

4 058 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

48 731 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

6 112 kr / år

KOMMENTAR

Avgiften för gemensamhetsanläggningen är 1600 kr/år och då ingår vatten, avlopp samt snöröjning och underhåll av grusvägen. Dessutom får man nyttja den gemensamma grillkåtan och boulebanan, i anslutning till detta ligger även en damm med inplanterad fisk där man får fiska.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla

BYGGNADSÅR

1982

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Ombyggt 1999

UPPVÄRMNING

Luft-luftvärmepump

VENTILATION

Självdrag

ELFÖRBRUKNING

17 000 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Krypgrund

GRUNDMUR

Lättbetong

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

2-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Maglö 1:99

ÖVRIGA BYGGNADER

Dubbelgarage samt gäststuga finns på tomten.

ÖVRIGT

Badrum 2005
Gäststuga 2005
Dubbelgarage 2011
Kamin 2015
Kök 2017
Ny luft/luftvärmepump 2022

Fiber finns indraget.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

815 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

686 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

580 000 kr

Tomt

AREAL

1182 kvm

TOMTTYP

trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Byggnadsplan Fråga Väckt Om Förordnande

VATTEN/AVLOPP

Gemensamhetsanläggning, vatten och avlopp.

TOMTBESKRIVNING

Trevlig lättskött tomt med naturen som närmsta granne.

UTEPLATS

Stenlagd uteplats med nedgrävd pool
Terrass med spa-bad

PARKERING

Stor uppfart med plats för flera bilar samt dubbelgarage med plats för två bilar

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Hässleholm Maglö GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden

Viktiga dokument & länkar

Bostadsbeskrivning
Kommande

Karta

Hässleholm Sösdala

Illerspåret 8

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg