230
MED8759EF1EE21B4AEA97990CC499C4F260

Etagelägenhet med egen trädgård, uteplats, carport, balkong och eget tornrum!Hjalmar Olsons Väg 42 Gustavsberg Farsta Slottsvik, GUSTAVSBERG

Gustavsberg Farsta Slottsvik, GUSTAVSBERG

Hjalmar Olsons Väg 42


PRIS (utgångspris)4 700 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

89,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

42

MÅNADSAVGIFT

4 190 kr

BYGGÅR

2000

PRIS

4 700 000 kr utgångspris

Etagelägenhet med egen trädgård, uteplats, carport, balkong och eget tornrum!

Välkommen in i den här stilfulla och arkitektoniskt intressanta etagelägenheten belägen på mycket populär adress! Njut av villadetaljer som uteplats, trädgård, carport och förråd samtidigt som bostadsrättsföreningen står för yttre underhåll. Förening med mycket god ekonomi. Nära kommunikationer, havsvik samt det anrika porslinsfabriksområdet.

Kontakta fastighetsmäklaren för visning!

Bilder

MED8759EF1EE21B4AEA97990CC499C4F260
MED65AF76FD7DF1407D98439244554D4F34
MED92B192A7DBA1460EBCC8ADA1FE2A6C16
MEDB3AF2B05C2F24C8E8925747736D93CA3
MED652AE912797241EFA98BF828381566D4

Planritningar

Våning 1

Tornrum

Entré och hall

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

89,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

42

MÅNADSAVGIFT

4 190 kr

BYGGÅR

2000

PRIS

4 700 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

UTEPLATS

Njut av syrén, slånbär, rhododendron, miniros, schersmin, paradisbuske mm

PARKERING

Carport med extra plats framför.

Välkommen in i den här stilfulla och arkitektoniskt intressanta etagelägenheten belägen på populär adress!

Entré på bottenplanet som utgör en hall med plats för klädförvarig. Perfekt både ur estetisk och praktisk synvinkel att ha hallen på ett avskilt plan då kläder och skor stannar där och inte syns från huvudplanet. Trappa upp till våning 1. Lägenhetens båda trappor är av ljust trä. Loft ovanför trappan som går att använda till förvaring mm. Litet fönster för ljusinsläpp.

Våning 1 är bra planerad med harmoniska färger och härliga ljusinsläpp. Parkett av ek över hela planet. Matrum, kök och vardagsrum i halvöppen planlösning och med möjligheten att nås från två håll. Kök med vitt kakel, vita luckor, vitvaror samt bänkskiva av laminat. Diskmaskin (2021), Spis med ugn (2020), Fläkt, Kyl/frys (Electrolux). Njut även av gott om förvaringsmöjligheter samt listig detalj i form av ett litet fönster ut för glimt och naturligt ljusinsläpp. Öppet in till vardagsrum. Förråd under trappan. Stort härligt vardagsrum med många fönster och utgång till halvmåneformad balkong. Intill vardagsrummet ligger det här planets sovrum som har garderober och ekparkett. Badrummet är inrett med klassiskt kakel och klinkers på golv. Färgerna är behagliga och badrummet känns fräscht. Badkar, tvättho, golvvärme, WC och tvättmaskin samt förvaring och arbetsbänk. I badrummet står lägenhetens luftvärmepump som lägenhetsinnehavaren ansvarar för själv. I dagsläget nyservad och med nytt expansionskärl. Rymligt och välkomnande badrum!

Slutligen, och inte minst, välkommen upp i det exklusiva tornrummet med ett fantastiskt ljus! Här kan ett rum skapas efter bostadsinnehavarens särskilda behov. Listan är lång på vad rummet kan användas till. Ateljé, sovrum, allrum mm. Njut av fönster runt om, vackert tak, ekparkett samt känslan av att befinna sig högt ovan de andra närliggande husen.

Välkommen in på Hjalmar Olssons väg 42!

Om området

Farsta Slottsvik är beläget i hjärtat av Gustavsberg på Farstavikens södra strand. Området är mycket populärt för såväl boende som vistelse! Längst in i Farsta Slottsvik ligger Gustavsbergs anrika fabriksområde som idag är ett välbesökt utflyktsmål för många bestående av butiker, hotell, museum, caféer, ateljéer, service och restauranger.

Boendeområdet Farsta Slottsvik ligger väster ut från hamnområdet och har ett av Gustavsbergs allra bästa lägen! Närhet till fina promenader i grönområden, bad i viken samtidigt som hamnen med dess brus nås på ett kick. Centrala Gustavsberg har dessutom mycket goda kommunikationsmöjligheter till Stockholm. I området ligger bebyggelse i form av villor, radhus, parhus och lägenheter i en fin blandning. Njut av en genuin bullerbykänsla!

Njut av kvällssolen från områdets brygga eller ha segelbåten belägen vid någon av båtföreningarnas bryggor. Naturmässigt är det framförallt området som sträcker sig något väster om Farsta Slottsvik och ända ut till Baggensfjärd som erbjuder härliga strövupplevelser. Det finns två förberedda slingor på vardera 3 km och 5 km - perfekta för såväl promenad som löptur. Den 200 år gamla herrgårdsparken Engelska parken är också en del av Farsta Slottsvik och mycket vacker och spännande att t ex picknicka i en varm vårdag. Gustavsberg erbjuder mycket goda kommunikationsmöjligheter till Slussen med bussar som avgår i stort sett var tionde minut. Bussen tar ca 25 minuter och avgår från Gustavsbergs hamn. Genom området Farsta Slottsvik går buss 423 till och från Slussen under rusningstrafik.

Gustavsbergs porslinsfabriksområde utgör idag kulturhistoriska kvarter med bl a de vackra gamla packhusen och tornhuset närmast viken. Området Farsta Slottsvik var under disponent Odelbergs tid ett lantbruksområde. Från den tiden finns Oxstallet kvar som idag ingår i Farsta slottsviks samfällighet och utgör samlingslokal. I slutet på 1990-talet började JM att bebygga området och det har sedan dess bara växt.

Ur sportsynpunkt är Gustavsberg idealisk för barn och ungdomar. Alla tänkbara sporter är representerade och ortens äventyrsbadhus utgör en favoritplats på fritiden. Vidare finns även all tänkbar service i form av mataffär, banker, bra skolor och förskolor, vårdcentral mm representerat i Gustavsberg. Närmsta skolor är Farstavikens skola, skolan Lär och nyöppnade Engelska skolan. Närmsta förskola ligger i Porslinskvarteren (söder om hamnen).

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gustavsberg, som är huvudort på Värmdö har alla dessa attribut; Närhet till storstad, vacker skärgårdsnatur och dessutom unik kulturhistoria i form av det anrika fabriksområdet. Välkommen att trivas i Gustavsberg och Farsta Slottsvik!

Vill du ha mer information om kommunal service i Värmdö kan du kontakta Värmdö kommun.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

1,78462 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

2,01218 %

TILLTRÄDE

Enligt överenskommelse

ÖVRIGT

Carport vid huset. Tillhörande kallförråd med fönster och plats för mycket förvaring.
Tillhörande del av trädgård framför förrådet bestående av gräsmatta och planteringar, buskar i slänten. Även möjlighet att skapa en liten uteplats utanför entrén. Balkong.

Ekonomi

EL

15 374 kr

VA

3 684 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

19 058 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

KOMMENTAR

Bredband TV kostar 459 kr/mån.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

633 819 kr Baserat på årsredovisningen för 2022
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

2000

UPPVÄRMNING

Frånluftsvärmepump (servad nyligen) till vattenburen golvvärme och radiatorer

VENTILATION

Mekanisk

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-04-17

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA

72 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

116 kWh/m² och år

ÖVRIGA BYGGNADER

Kallförråd med fönster.

Byggnadssätt

FÖNSTER

2-glas

Förening

NAMN

Brf Slottsgläntan

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

EKONOMI

Inga planerade avgiftsändringar.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

OM FÖRENINGEN

Fastigheterna som byggdes 1999-2000 är ritade av arkitekt Smedmark och består av 8 flerbostadshus i 2 våningar och 29 småhus. Antalet medlemslägenheter i föreningen är 45 st, fördelat enligt följande:
8 st 2 rok
16 st 3 rok
15 st 5 rok
6 st > 5 rok

Varje bostadsrättsmedlem tar hand om sin trädgård som sitt eget skötselområde. Fastigheten i sig ägs av bostadsrättsföreningen. Det betyder att föreningen måste kontaktas om det är så att man vill göra någon förändring av sitt skötselområde, sin "tomt".

Föreningen har bredband via Com Hem, numera tillhörande Tele2.
Kabel-TV basutbudet från ComHem/ Tele2 ingår i avgiften.
I avgiften ingår även renhållning, samfällighetsavgift, gatukostnader samt skötsel av tak, fasader etc. Kostnader för uppvärmning och vatten tillkommer.

Hälsning från ordföranden: "Vi är en välskött förening som arbetar efter att alltid höja värdet, trivseln, gemenskapen och tryggheten för oss som bor här. Vi har två dagar per år då vi gemensamt sköter om vår yttre miljö och umgås under trevliga former. Utöver det har vi årlig kräftskiva och en gemensam grillplats att samlas vid. Det här är en välskött och blommande gata vi trivs på och är stolta över."

Överlåtelseavgift betalas av säljaren. 2,5% av prisbasbeloppet.
Pantsättningsavgift betalas av köparen. 1% av prisbasbeloppet.

Mer info om området finns även under: http://www.farstaslottsvik.nu/

RENOVERINGAR

Värmepannorna är från 2016-2017. Lägenhetsinnehavaren ansvarar själv för de.

Inga i närtid planerade renoveringar enligt underhållsplan.

Karta

Värmdö Gustavsberg Farsta Slottsvik

Hjalmar Olsons Väg 42

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg