Kista, Kista

Helsingörsgatan 48, 1tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,772 Inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea77 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer97
Byggår1978

Utgångspris: SEK 2,295,000

Ansvarig mäklare

Visningar

25
October | Sunday
Kl 14:00 - 14:30
Varmt välkomna på visning!
26
October | Monday
Kl 19:00 - 19:30
Varmt välkomna på visning!

Stilren, modern och välplanerad 3:a utrustad med allt ni kan tänka er. Stabil förening på populära Helsingörsgatan som äger marken. Lugnt område med närhet till Kista Galleria med sin breda service, tunnelbana, bussar, flygbussar, matbutiker samt skolor.

Denna lägenhet erbjuder er:
- Fräsch och stilren bostad
- Inglasad balkong med bästa sydväst-läge
- Stora sovrum
- Praktisk walk-in closet

Varmt välkomna att längta hem!

Kontakta ansvarig mäklare för mer information:
Aria Karadaghi 070-750 31 78.

Om området

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Övrigt

I stadsdelen finns flera komunala förskolor och skolor samt Internationella Engelska skolan i Kista på Isafjordsgatan 39. För mer information besök skolans hemsida: https://kista.engelska.se/

Bilder

Kök

Kök

Kök

Badrum

Inglasad balkong

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
77 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall:
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning. Laminatgolv samt målade väggar.
Walk-in closet:
I anslutning till hallen finner ni denna fantastiska walk-in closet. Här finns gott om plats för förvaring.
Badrum:
Helkaklat badrum utrustat med tvättmaskin, handdukstork, wc, handfat med kommod, spegelskåp, badkar samt fönster.
Kök:
Stilrent kök med goda förvaringsutrymmen bakom vita skåpsluckor samt vitt kakel ovan diskbänk. Köket är utrustat med spis/ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl & frys. Invid fönster finns matplats för 6-8 personer.
Vardagsrum:
Stort och lättmöblerat vardagsrum med plats för större soffgrupp, soffbord, tv-bänk samt övrigt möblemang. Här finns goda sällskapsytor när familj och vänner är på besök. Parkettgolv samt målade väggar.
Inglasad balkong:
Fantastisk inglasad balkong med bästa sydväst-läge. Här finns gott om plats för utemöbler.
Sovrum 1:
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng/våningssäng, skrivbord, garderober samt övrigt möblemang. Laminatgolv samt målade väggar.
Sovrum 2:
Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord på vardera sida, garderober samt övrigt möblemang. Laminatgolv samt tapetserade väggar.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 6, hiss finns
Pris
SEK 2,295,000 Utgångspris
Avgift
SEK 4,772 Inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband
Andel i föreningen
0.32834 %
Andel av årsavgiften
0.32834 %
Reparationsfond
SEK 2,302
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus med hiss
Byggnadsår
1978
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 7/2/2018
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
143 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2+1 glas
Förening
Namn
Brf Björnö
Om föreningen
Föreningen har 309 stycken lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt.

Tvättstugor finns på Helsingörsgatan 23, 37, 46.
Cykelförråd finns på 33 och 38. Barnvagnsrum finns i anslutning till varje port.

Extra källarförråd finns till uthyrning genom separat avtal.

Föreningslokal finns att hyra på Helsingörsgatan 44. Där finns även bastu, träningslokal och festavdelning.
Antal lägenheter
309
Tv och bredband
Samtliga lägenheter i Brf Björnö är uppkopplade till Telenors fibernät där det ingår 1000/1000 Mb/s bredband, i månadsavgiften. Kabel-TV finns från ComHem där basutbudet ingår i månadsavgiften.
Parkering
Inom föreningen finns 157 garageplatser i varmgarage och 16 garageplatser i kallgarage, samtliga upplåts med hyresrätt genom separata avtal. Det finns även 31 stycken avgiftsbelagda parkeringsplatser. För priser och köstatus kontaktas HSB Akalla.
Övrigt
I centrala Kista kommer ett nytt bostadsområde att etablera sig med byggstart 2020. Information från Stockholm stad om projektet finns att läsa här:
https://vaxer.stockholm/projekt/bostader-forskola-ungdomsgard-thorvaldsengangen/

Karta

Kista Kista

Helsingörsgatan 48, 1tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg