190
MED4924461E682D4D869B1ADE432E9D48C2

Vittsjö hotell- och gästgivargård

Vittsjö, Vittsjö

Hässleholmsvägen 20

Fakta

Tomtarea2,327 kvm
Driftskostnad20,001 kr/månad

Utgångspris: SEK 4,000,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Nu ska Majagården i Vittsjö säljas! Vacker byggnad med möjlighet för verksamhet eller kanske för ombyggnad till lägenheter. Fastigheten ligger med utsikt över sjön och med närhet till både affärer och tågstationen i Vittsjö. Byggnaden har används som gruppboende och har också varit hotell och gästgivaregård. Vittsjö har en historisk bakgrund som kurort. Hit kom resande för att njuta av den rena luften och vackra naturen. Varmt välkomna på visning!

Under rådande omständigheter med Corona-influensan väljer vi nu att erbjuda dig som kund möjligheten att träffa oss ”digitalt”. Du kan både värdera din bostad, få råd kring bostadsaffären och gå på visning m.m. Tillsammans hittar vi en lösning som passar dig. Vill du gå på öppen visning, personlig visning eller träffa oss personligen så går det självklart också bra. Kontakta ditt lokala mäklarkontor för att få veta mer.
För din och andras hälsa!

Om området

Vittsjö ligger mitt i det gamla gränslandet mellan Danmark och Sverige. Här finns flera minnesmärken från 1600-talets ofredsår, lämningar från en medeltida borg samt en charmig 800-årig kyrka.

Vittsjö är även en välkänd turist- och rekreationsort. Hit har man rest genom historien för att avnjuta den friska och rena luften. Naturen bjuder på mycket skog och många sjöar att bada i. Bebyggelsen i Vittsjö är väldigt blandad med allt från stora anrika villor till små sommarstugor och sjölägen. Man kan bo både centralt med gångavstånd till all service men också en liten bit utanför och därmed mitt i naturen med lugnet från skog och sjö.

Området runt Vittsjö tillhör de så kallade blå zonerna vilket innebär att koncentrationen av Sveriges äldsta människor är högre här än på andra platser. Kan det bero på den friska luften och den vackra naturen?

Kommunikation

Vittsjö har tågstation med kommunikationer mot Hässleholm eller Markaryd. Även regionbuss trafikerar sträckan Hässleholm-Emmaljunga med stopp i Vittsjö.

Närservice

Vittsjö har väl utvecklad service med bibliotek, butiker, postombud, pizzeria, Ica-butik, blomsteraffär och vårdcentral.

Skolan omfattar F-6, årskurs 7-9 finns i Bjärnum. För den sportintresserade är det väl sörjt med idrottshall, idrottsplats, elljusspår, tennisbanor samt en vackert belägen 18-håls golfbana. Här finns även en aktiv vattenskidklubb. Vittsjö präglas mycket av fotboll med föreningen Vittsjö GIK som har lag i allsvenskan.

För övernattande turister finns flera boenden att välja på: Furuliden och Ubbalt gårdshotell. Det finns även campingplats precis vid Vittsjöns strand.

Övrigt

Skåneleden med 125 mils vandringsleder korsar Vittsjö. Här finns enorma möjligheter till flera dagars vandring alternativt dagsutflykter längs leden.

Det finns mycket skrivet om Vittsjös historia, bland annat har Vittsjösonen Claes Ruderstam skrivit två informativa böcker.

Kända personer med anknytning till Vittsjö är fotbollsspelaren Fredrik Ljungberg, Gustav Fridolin, språkrör för Miljöpartiet och musikern Peps Persson.

På hemsidan vittsjö.nu kan man hitta mycket bra info om bygden och dess utbud.

Bilder

Vi tänker på dig bildflödet

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Byggnader
Fastighetsbeteckning
Vittsjö 3:165
Förråd
Byggnadstyp
1-plan enklare byggnad
fasad
Puts
Tak
Papp
Hiss
Nej
Sidobyggnad
Byggnadstyp
1-plan enklare byggnad
Grundläggning
Betongplatta
fasad
Puts
Tak
Papp
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp
Hiss
Nej
Huvudbyggnad
Antal rum
16 rum varav 11 sovrum
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Lokalarea
850 kvm
Byggnadsår
1929
Energideklaration
Utförd 5/28/2018
Uppvärmning
Oljepanna och elpanna
Grundläggning
Källare + Krypgrund
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
fasad
Trä och puts
Fönster
2 + 1 glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegelpannor, papp och plåt
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp
Ventilation
Mekanisk ventilation
Våningar
3
Hiss
Ja
Bredband
Fiber finns i byggnaden
Allmänt om fastigheterna
Driftskostnad
SEK 240,016 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 54,322
VA
SEK 28,353
Uppvärmning
SEK 127,073
Renhållning
SEK 20,339
Försäkring
SEK 9,929
Kommentar
Oljepannan som finns i byggnaden inte har använts under tiden kommunen ägt byggnaden och därmed har det inte utförts någon sotning av skorstenen.
Nätbolag
E.ON
Elförbrukning
198,238 kWh/år
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 27,250 / år
Taxering
Taxeringskod
325
Summa Taxeringsvärde
SEK 2,725,000
Värderingsenheter
Hyreshusbyggnad för lokaler
SEK 2,325,000 (1929)
Hyreshusmark för lokaler
SEK 400,000
Summa pantbrev
SEK 9,600,000
Sammanställning areor
Namn
Bostäder/Rum/Hotell
Antal
11
Tomt
Area
2327 kvm
Tomtbeskrivning
Stor tomt med flera uteplatser
Planbestämmelser
Stadsplan

Karta

Vittsjö Vittsjö

Hässleholmsvägen 20

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg