MEDD38B095D556144D3AB7FD13DB766BF20

Åkersberga

Härsbackavägen 43

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea108 kvm
Tomtarea2,958 kvm
Byggår1957
Driftskostnad2,987 kr/månad

Utgångspris: SEK 3,795,000

Otroligt charmigt hus ursprungligen uppfört 1957 men utbyggt 2004 till den byggnad som står här idag. Husets stora trädäckade terrass, i kombination med det höga läget, gör att man fångar solen från morgon till kväll. För varma dagar finns markis som ger välbehövlig skugga. Väl tilltagen natur- och trädgårdstomt om 2958 kvm. Här finns gott om yta för lek- och bollspel, plats för studsmatta eller uppställningsplats för båt och husvagn om så önskas. På kort avstånd man havet och den härliga Isättraviken med ordnad badstrand och båtbryggor. Fiber finns i området. Huset – tillsammans med sovloftet – mäter en golvarea om 130 kvm. Vill man bygga ut tillåter byggnadsplanen i området 120 kvm areal för huvudbyggnad samt total 40 kvm areal för uthus och andra gårdsbyggnader.

Väl innanför ytterdörren välkomnas man av hall med plats för avhängning. Rakt fram finns husets praktiska kök i vinkel. Hall och kök har ett enhetligt klinkergolv med golvvärme. Huset är utrustat med en charmig fungerande vedspis, spis & ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl & frys. Vitvarorna är ca 10 år gamla. Plats för matbord och utgång till den trädäckade terrassen. Stora fönsterpartier ger köket gott om ljusinsläpp.

Till höger om hallen finns husets vardagsrum. Här finns gott om palts för stor soffgrupp. En öppen spis utgör rummets hjärta och ger både värme och mysfaktor. På golvet finns ett fint målat trägolv. Stora fönsterpartier och utgång till terrassen.

Vidare in i bostaden finns en hall som sammanbinder entréplanets tre sovrum samt helkaklade badrum. På golvet i hallen, samt i sovrummen, ligger fint trägolv.

Helkaklat badrum med golvvärme. Badrummet är utrustat med wc, handdukstork, handfat med stor kommod, skåp för förvaring samt spegel med belysning. Här finns både badkar och duschhörna. I hörnet av badrummet finns husets tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare samt rostfri ho med förvaring. Spotlights i taket. Ett frostat fönster ger badrummet gott om ljus.

Master Bedroom med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Garderober med skjutdörrar ger gott om förvaring.

Två sovrum varav det ena har stege som leder till husets loftdel. Perfekt som lek- och spelhörna. Ett fönster ger loftdelen bra ljusinsläpp.

På Härsbackavägen bor man i en lantlig miljö med direkt närhet till fina promenadstråk i skog och natur. Lagom avstånd till såväl Åkersberga Centrum som Margretelunds Centrum. Ca 100 m till närmsta busshållplats. I närområdet finns Skärgårdsstadsskolan (F-9) samt andra förskolor.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum varav 4 sovrum
Boarea
108 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
1957
Byggnadsår kommentar
Ombyggt 2002
Uppvärmning
Direkt el, luft-luft värmepump (ca 12 år gammal)
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 5/7/2020
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
135 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Torpargrund/Krypgrund
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel (omlagt ca 2004)
Fastighetsbeteckning
Härsbacka 1:34
Övriga byggnader
Förråd
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 35,839 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 9,450
Uppvärmning
SEK 19,524
Renhållning
SEK 2,565
Väg, samf
SEK 2,800
Sotning
SEK 1,500
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Elförbrukning 2019 har uppgått till 14 600 kwh. I kostnad för uppvärmning ingår kostnad för hushållsström. Avloppsbrunnen har tömts 4 ggr/år. Utöver ovanstående driftskostnader tillkommer kostnad för hemförsäkring. Nuvarande ägare har försäkring via Folksam.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,191,000
Byggnadsvärde
SEK 1,161,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 2,400,000
Tomt
Areal
2958 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt/naturtomt
Planbestämmelser
Byggnadsplan Nybyggnadsförbud
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om (borrad brunn ca 97 m). Enskilt avlopp (sluten tank samt BDT avlopp)
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Österåker Flaxenvik GA:1 (Flaxenviks Vägförening. Ändamål: Vägar, parkeringsplatser och grönområden)

Karta

Åkersberga

Härsbackavägen 43

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg