190

Kungsholmen Hornsbergs Strand, Stockholm

Harry Martinsons Gata 9

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,091 inkl. värme, kallvatten och kabel-TV (basutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea65 kvm
Våning4 (hiss finns)
Byggår2012

Med ett ostört läge mot mysig innergård ligger denna fina 2:a. Lägenheten har en väldisponerad planlösning där den öppna ytan mellan kök och vardagsrum gör bostaden perfekt när man vill umgås med familj och vänner. Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng och generöst med förvaring. Mysig balkong med plats för utemöbler och blommor.
Populär föreningen med god ekonomi.
Här bor du med närhet till allt vad Hornsbergs Strand kan erbjuda; glittrande vatten, mysiga restauranger, Lindhagens gallerian, förskolor och kommunikationer.

Om området

Hornsbergs Strand är ett attraktivt och expansivt område som vuxit fram under de senaste åren. Här bor man invid Ulvsundasjöns glittrande vatten med närhet till Fridhemsplans citypuls. Vid närbelägna Kristinebergs Strand finns båthamn och badbryggor.

Detta område har en tydlig innerstadskaraktär med bostäder, affärer, service, bilfritt torg och en ny prisbelönt strandpromenad. Kristinebergs slottspark ska göras om och bindas samman med Ulvsundasjön. En marin mötesplats med färjehamn och restauranger med uteserveringar planeras längs med strandpromenaden. Längst ner mot vattnet finns en solterrass av trä och den fina parken med bl. a skateboardramp, fotbollsplan, naturstig, plaskdamm och stora gräsklädda lekytor. Här kan man ta ett dopp samlas för en picknic eller njuta av solnedgången och utsikten. I den nyöppnade gallerian som ligger alldeles runt hörnet finner man kontor, butiker, restauranger, apotek, systembolag samt Ica Maxi. Lindhagensgatans esplanad blir huvudstråket.

Kommunikation

Kommunikationerna är goda. Kort promenadavstånd till T-bana Stadshagen (blå linje) som tar dig till T-centralen på 5 minuter. Ca 8-9 minuters promenad till T-bana Kristineberg (grön linje). Två busslinjer 49 och 56 trafikerar området. Med bil tar man sig snabbt ut på Essingeleden och det tar endast ca 10 minuter till Bromma flygplats. Det planeras även en spårväg som ska sträcka sig över hela innerstaden.

Närservice

I området finns även fina promenadstråk, joggingspår och cykelbanor längs vattnet. SATS, Fitness24Seven och Puls & Träning m.fl gym har öppnat i området. Närliggande Ballbreaker erbjuder aktiviteter såsom diskobowling, golf, biljard m.m. Här finns också restaurang och sportbar. I kvarteret Eden finns två daghem. Utöver detta finns i närområdet 5-6 daghem och fler planeras i samband med utbyggnaden i området. Det finns även 3 grundskolor (Kullaskolan, Stadshagsskolan och Stefanskolan). Nära även till S:t Görans Gymnasium.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Energideklaration
Brf Gåspennan - Årsredovisning 2019
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
65 kvm
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 9, hiss finns
Avgift
SEK 3,091 inkl. värme, kallvatten och kabel-TV (basutbud)
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2012
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 2/2/2016
Energiklass
D
Energiprestanda
98 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Varmvatten ingår inte i angiven månadsavgift, den faktureras individuellt utefter förbrukning.

Till lägenheten hör ett källarförråd.
Förening
Namn
Brf Gåspennan
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Gåspennan stod klar 2012 och består av 164 bostadsrätter, fem lokaler samt garage. Föreningen har en trevlig gård och det finns cykelrum samt miljörum. JM var totalentreprenör och fastigheten färdigställdes med succesiv inflyttning 2012-2013.
Arkitekt var Arkitekturkompaniet från Göteborg.

För ytterligare information se föreningens hemsida www.brfgaspennan.se
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
164
Antal lokaler i föreningen
5
Tv och bredband
Gåspennan har avtal med ComHem om leverans av bredband, digital-tv och telefoni. Internetanslutning har en hastighet på Bredband upp till 1000 mbit/s. Avtalet innebär en avtalet innebär en kostnad på 170 kr/månad.
Parkering
Föreningen disponerar över 117 parkeringsplatser i garage. 65 platser i fastigheten och 52 platser i gemensamhetsanläggningen Lycksaligheten i intilliggande Brf Poeten. I dagsläget är det kö till ledig plats. Avgiften per månad uppgår till 1500 kr respektive 1300 kr inklusive moms (år 2020) för platser i Gåspennans respektive Poetens garage. Endast medlemmar i föreningen har möjlighet att hyra garageplats. Uppsägningstiden är tre månader. Vid utträde ur föreningen sägs garageplatsen upp.

Det är endast möjligt att hyra en bilplats och en mc-plats per lägenhet.

Det är inte tillåtet att överlåta sin köplats eller garageplats. Det är inte heller tillåtet att hyra ut sin plats i andra hand.

För vidare information, kontakta Nabo, tel 010-288 00 27, som sköter driften och är ansvarig för garageplatserna samt garagekön.
Renoveringar
Då fastigheten är nybyggd finns inga planerade renoveringar inom de närmaste fem till tio åren.

Avsättning för föreningens fastighetsunderhåll görs i enlighet med föreningens stadgar.
Ekonomi
Det finns för närvarande ingen planerad höjning av månadsavgiften.
Föreningens ekonomi är god med för närvarande stort positivt kassaflöde. Detta används till att göra amorteringar på befintliga lån på fastigheten (framgår av årsredovisning).
Enligt föreningens stadgar debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av basbeloppet för varje pantmeddelande.
Vidare debiteras köparen 2,5% av basbeloppet i överlåtelseavgift.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Det är tillåtet med släkt-/föräldra- och barnägande i föreningen. Inget särskilt krav finns på andelsstorlek.
Äger föreningen marken
Ja
Övrigt
Föreningen har en innergård med planteringar, lekplats och cykelställ. Innergården är skyddad med gallergrindar med kodlås.
I föreningen finns fyra cykelrum. Det finns även ett begränsat utrymme för cyklar på föreningen innergård.
Det finns ett förråd avsett för rullstols- och barnvagnsförvaring i anslutning till de flesta trapphus.

Karta

Kungsholmen Hornsbergs Strand Stockholm

Harry Martinsons Gata 9

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg