190

Kungsholmen Hornsbergs Strand, Stockholm

Harry Martinsons Gata 3, 4 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,746 inkl värme, vatten, bredband och kabel-TV.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea71.5 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer231039001-0443
Byggår2011

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välkommen till en ljus 3:a med ett ostört och högt läge i huset. Lägenheten har en väldisponerad planlösning med rymliga och lättmöblerade rum samt en stor balkong mot föreningens innergård. Samtliga rum har gott om förvaringsmöjligheter och materialvalen är både snygga och genomtänkta. Bostadsrättsföreningen är välskött och har en god ekonomi.
Attraktivt läge i området nära både restauranger, caféer, vatten och bryggor men även till Lindhagens galleria och tunnelbana samt bussar.

Om området

Hornsbergs Strand är ett attraktivt och expansivt område som vuxit fram under de senaste åren. Här bor man invid Ulvsundasjöns glittrande vatten med närhet till Fridhemsplans citypuls. Vid närbelägna Kristinebergs Strand finns båthamn och badbryggor.

Detta område har en tydlig innerstadskaraktär med bostäder, affärer, service, bilfritt torg och en ny prisbelönt strandpromenad. Kristinebergs slottspark ska göras om och bindas samman med Ulvsundasjön. En marin mötesplats med färjehamn och restauranger med uteserveringar planeras längs med strandpromenaden. Längst ner mot vattnet finns en solterrass av trä och den fina parken med bl. a skateboardramp, fotbollsplan, naturstig, plaskdamm och stora gräsklädda lekytor. Här kan man ta ett dopp samlas för en picknic eller njuta av solnedgången och utsikten. I den nyöppnade gallerian som ligger alldeles runt hörnet finner man kontor, butiker, restauranger, apotek, systembolag samt Ica Maxi. Lindhagensgatans esplanad blir huvudstråket.

Kommunikation

Kommunikationerna är goda. Kort promenadavstånd till T-bana Stadshagen (blå linje) som tar dig till T-centralen på 5 minuter. Ca 8-9 minuters promenad till T-bana Kristineberg (grön linje). Två busslinjer 49 och 56 trafikerar området. Med bil tar man sig snabbt ut på Essingeleden och det tar endast ca 10 minuter till Bromma flygplats. Det planeras även en spårväg som ska sträcka sig över hela innerstaden.

Närservice

I området finns även fina promenadstråk, joggingspår och cykelbanor längs vattnet. SATS, Fitness24Seven och Puls & Träning m.fl gym har öppnat i området. Närliggande Ballbreaker erbjuder aktiviteter såsom diskobowling, golf, biljard m.m. Här finns också restaurang och sportbar. I kvarteret Eden finns två daghem. Utöver detta finns i närområdet 5-6 daghem och fler planeras i samband med utbyggnaden i området. Det finns även 3 grundskolor (Kullaskolan, Stadshagsskolan och Stefanskolan). Nära även till S:t Görans Gymnasium.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Energideklaration
Årsredovisning 2019
Kommande

Bilder

Hornsbergs Strand

Piren

Lindhagensgallerian

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
71.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 2,746 inkl värme, vatten, bredband och kabel-TV.
Andel i föreningen
1.50408 %
Andel av årsavgiften
1.50408 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2011
Energideklaration
Utförd 1/20/2014
Energiklass
C
Energiprestanda primärenergital
87 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Förening
Namn
Brf Hänryckningen
Om föreningen
Brf Hänryckningens fastighet färdigställdes 2011och består av 59 bostadsrätter samt 3 lokaler.
RB Brf Hänryckningen äger och förvaltar fastigheten kv Hänryckningen 1 med adress Franzéngatan 43-51, Pär Lagerkvists gata 14-20 och Harry Martinsons gata 3.

Föreningen är lågt belånade och har god ekonomi.

Föreningen har tecknat ett gemensamt el-abonnemang för samtliga lägenheter och varje lägenhet debiteras faktisk förbrukning.
Tv och bredband
OwnIT bredband 100/100 MBit och ComHems basutbud för TV ingår i månadsavgiften.
Parkering
I föreningen finns ett garage med 44 parkeringsplatser. Hyra 1 200 kr/mån. Kö administreras av Riksbyggen.
I området råder även boendeparkering som kan sökas via Gatu- och Fastighetskontoret, Stockholms Stad.
Renoveringar
Föreningen har upprättat en underhållsplan, ingen större renoveringar är planerade de kommande åren med tanke på fastighetens ålder. För mer information se årsredovisningen.

Genomförda renoveringar:
Stamspolning 2019
Övrigt
Föreningen har en ljus och lugn innergård med mycket grönska. Innergården öppnar sig mot den intilliggande parken i söder. Inom kort kommer gården att förses med grindar och kodlås.

I fastigheten finns flera gemensamma lokaler.
-Garage
-Tvättstuga
-Styrelserum
-Soprum
-Tre cykelrum
-Fyra barnvagnsrum

I hyreslokalerna bedrivs följande verksamhet:
Melia Ekonomi & Juridik AB
Aktiv Distribution AD Bud AB
Hornsbergs Fysiocenter

Karta

Kungsholmen Hornsbergs Strand Stockholm

Harry Martinsons Gata 3, 4 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg