KarriärOm oss
190
MEDCA9344B123D54375B622F9875BC4FF53

Renoverad stuga med bra läge och bastu!Gunnesby koloniområde lott nr 195 Säve, Göteborg

Kommande®

Säve, Göteborg

Gunnesby koloniområde lott nr 195Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

35 kvm

TOMTAREA

209 kvm

BYGGÅR

1974

Renoverad stuga med bra läge och bastu!

Snart kan vi presentera denna välmående och renoverade stuga i grönskande Gunnesby. Stugan har sedan 2017 genomgått en nästintill totalrenovering med nytt tak, tilläggsisolerat, fasad, fönster, luftvärmepump, bastu, dusch, altan och mycket mer. Nu idag är det en stuga ni köper för att sedan bara flytta in och njuta. Trädgården erbjuder ett stort trädäck i fint solläge med plats för flera sittgrupper. Härlig hörntomt med mycket härlig växtlighet på. Förrådet har byggts till och rymmer idag en bastu och dusch. Sammanfattningsvis en riktigt fin stuga att trivas i. Bo och trivs - omgivna av grönska och bara en kort promenad från härligt bad! Med bil når ni stadens puls på bara 20 minuter.

Varmt välkommen att boka in er till visning.

Bilder

MEDCA9344B123D54375B622F9875BC4FF53
MED772929783CE749DB817B60222586E820
MEDD787B8579D6D4950B721EB0CAD1C0762
MEDB16DEF1E710D4D3E8AACEC094C99E06A
MED7F84474854284F9494F302ADF584BC9D

Planritningar

Entréplan

Sovloft

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

35 kvm

TOMTAREA

209 kvm

BYGGÅR

1974

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum varav 1 sovrum

AREAKÄLLA

ca yta enligt föreningen

Mycket välordnad koloniförening - se mer på deras informativa hemsida: http://www.gunnesbykolonin.se/

Vid köp av en kolonistuga innebär att man blir medlem i koloniföreningen - du måste bo i Göteborg eller närliggande kommun. Kolonilotten, dvs. den egna marken, skall hållas efter så att det är snyggt i hela området.

I föreningen har man sommarvatten - ett visst datum på våren, oftast i april månad, sätts vattnet på och stängs av på hösten, oftast i oktober månad. Självklart kan man vistas i sin stuga även vintertid.

En kolonistuga är inte avsedd för året runt-boende och man får heller inte skriva sig här.

Vid köpet av kolonistuga har köparen kostnader om totalt 6525 kr fördelat enligt nedan:
FGK Inträdesavgift 100 kr
FGK administrationsavgift 1900 kr
Gunnesby inträdesavgift 4000 kr
Medlemsavgift FGK 175 kr
Medlemsavgift 350 kr

Detta inkluderar: inträdes- och medlemsavgift till Gunnesby koloniträdgård och Föreningen Göteborg Koloniträdgårdar, administrationsavgift samt medlemsavgift i Koloniträdgårdsförbundet. Gemenskapen med de andra kolonisterna får du på köpet.

Årsarrendet om 14 400 kr delas upp i tre betalningar. Utöver årsarrendet tillkommer egen elförbrukning och försäkring.

MEDLEMSKAP
För att bli medlem i föreningen måste en myndig person som har fast bostad inom verksamhetsområdet och inte äger nyttjanderätt till annan lott i koloniträdgård eller fritidsby. Till medlem i FGK kan den antas som är myndig och folkbokförd inom följande kommuner: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. En kolonistuga är inte avsedd för åretrunt-boende och man får heller inte skriva sig här.

I dagsläget belånar bankerna ej hus på ofri grund, det vill säga kolonier. Vill man finansiera köpet med lån får man placera lånet med säkerhet i sin nuvarande bostadsrätt eller fastighet alternativt genom ett privatlån hos bank.

VATTEN/AVLOPP
Kommunalt sommarvatten och avlopp: Släpps på i början av april och stängs av i slutet av oktober. Exakta tidpunkter informeras via utskick och hemsidan. Vid påsläpp av vatten är det lämpligt att närvara för att kontrollera eventuella läckor eller problem i stugan. I månadsskiftet oktober/november stängs vattnet av för vintern och medlemmarna hänvisas till vattenposten vid koloniinfarten.

HALL

Ni välkomnas av en trevlig entré med tak, perfekt alla tider på året. Kliv in i hallen, rakt fram har ni möjlighet till avhängning. Till höger har ni toaletten.

TOALETT

Toaletten är rymlig och har toalett och handfat. Här finns även ett vädringsfönster.

VARDAGSRUM OCH KÖK

Vardagsrummet och köket ligger i en öppen och social planlösning. Här är det rymligt med plats för en soffa och tillhörande tv möblemang.

Köket är välutrustad och vitt. Här är det gott om förvaring och avlastning. Mellan kök och vardagsrum finns en köksö med skåp både under och över, perfekt för att behålla den sociala känslan i rummet.

Från vardagsrummet kliver ni ut till det extra rummet. Här är det mycket ljus via flera fönster. Detta utrymmet blir perfekt för hela familjen.

ALTAN

Med utgång från samma rum kliver ni ut på det stora altandäcken. Här är det gott om plats för flera sittgrupper och den perfekta platsen att njuta av solen på.

BASTU OCH DUSCH

På tomten finner ni en extra stuga som innehåller bastu och dusch. Här är det också renoverat och iordninggjort. Ni kliver in i en möts ni av en trevlig sittyta för att koppla av. Kliv sedan in i bastun och ta en öl och njut. Efter det finns duschen utanför.

Utanför entrén till stugan finns även här ett trädäck med plats för flera sittgrupper. I anslutning finner ni även en hemmagjord grill.

Om området

I Säve har jordbruket varit den dominerande näringen sedan urminnes tider. Många av markerna är helt oskiftade, och har brukats oavbrutet sedan järnåldern. Än idag är det en typisk jordbruksbygd, om än med vissa förortsinslag. Förutom jordbruksfastigheter finns villafastigheter. Det finns extremt många fornlämningar i Säve.

KOMMUNIKATION

Se vasttrafik.se för mera information.

NÄRSERVICE

Närmaste köpcentrum är Bäckebol med dess stora utbud av affärer samt Kungälv. Ett annat alterativ är Backaplan eller Amhult. Lokal kiosk finns vid Säve station.

PARKERING

Fri parkering i området.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Kolonistuga

BYGGNADSÅR

1974

UPPVÄRMNING

Direkt El

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Plintar

FASAD

Trä

FÖNSTER

2- och 3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

FASTIGHETSBETECKNING

GUNNESBY 11:2

ÖVRIGT

Det mesta är renoverat från 2017 och framåt.

Tomt

AREAL

209 kvm

TOMTTYP

Anlagd trädgård

PARKERING

Anlagda parkeringsplatser runt om i stugområdet

VATTEN/AVLOPP

Sommarvatten

TOMTBESKRIVNING

Stor hörntomt med gräsmatta och fritt läge

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Karta

Göteborg Säve

Gunnesby koloniområde lott nr 195

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg