KarriärOm oss
190
MED59C5BB531AAD4A1385F9DCB96B6640B2

Totalrenoverad och inflyttningsklar 2:a - högt upp i huset med inglasad balkong!Grusåsgränd 84, 2tr Enskededalen, ENSKEDEDALEN

Kommande®

Enskededalen, ENSKEDEDALEN

Grusåsgränd 84, 2tr


PRIS (utgångspris)2 795 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

64 kvm

VÅNING

2 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

388

MÅNADSAVGIFT

3 617 kr

BYGGÅR

1979

PRIS

2 795 000 kr Utgångspris

Totalrenoverad och inflyttningsklar 2:a - högt upp i huset med inglasad balkong!

På uppdrag av Brf Lindgården kan jag stolt presentera ett högklassigt boende utöver det vanliga som renoverats i en noga genomtänkt och ytterst stilren karaktär. Ett boende passande för paret likväl som för singelhushållet.

Fräscha ytskikt, ett genomgående vitlaserat ekgolv, komplett utrustat kök från Vedum samt en praktiskt inredd klädkammare är några av bostadens höjdpunkter.
Här välkomnas man in i de sociala ytorna redan efter att ha stigit in genom ytterdörren. Köket erbjuder gott om både förvarings- och arbetsmöjligheter samt plats för matbordet. Det helkaklade badrummet är utrustat med inredning från Svedbergs, behaglig golvvärme samt förberett för tvättmaskin.

Ett fullstort och rofyllt sovrum med plats för både dubbelsäng och arbetshörna finns i anslutning till det ljusa vardagsrummet som erbjuder goda möbleringsmöjligheter samt har utgång till den stora och inglasade balkongen med ett läge i sydväst.

Brf Lindgården är en populär och välskött förening som dessutom friköpte marken under 2019.

Optimalt belägen med närhet till grönområdena Nytorps gärde och även Nackareservatet. Närområdet erbjuder ett utmärkt utbud av restauranger och närservice med ICA, apotek, bibliotek, gym, simhall samt tunnelbanestationerna Sandsborg och Blåsut på promenadavstånd som vidare tar dig in till Södermalm på 7 min och City på 14 min. Globen City med cirka 10 minuters promenad från bostaden erbjuder ett komplett nöjes- och shoppingutbud med bland annat Globen Shopping, Tele2 Arena och Tolv Stockholm.

Sammantaget är detta en bostad som bäst upplevs på plats - varmt välkommen på visning!
Boka in dig direkt på mäklarens hemsida för snabbare service.

Bilder

MED59C5BB531AAD4A1385F9DCB96B6640B2
MEDB447E9A68AB048B0B6B5BA521BCF2E61
MED2489E4AC56374744AA20BC356216DCC7
MED28D9629F7E3B431AACAC4FC67628E308
MEDF993F00A47894AEFB84577FCD852AC8F

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

64 kvm

LÄGENHETSNUMMER

388

VÅNING

2 av 3, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

3 617 kr

BYGGÅR

1979

PRIS

2 795 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

HALL

Inbjudande och ljus entréhall med goda avhängningsmöjligheter i form av hatthylla till höger. Ytterligare förvaring finns att tillgå tack vare den rymliga klädkammaren som ligger i anslutning till inre hallen, här finns även ett praktiskt Elfa-system förberett.
Hallens väggar är målade i grå nyans och golvet består av ett slitstarkt klinkergolv i granitkeramik.

KÖK

Stort och stilfullt kök från Vedum med goda förvarings- och arbetsmöjligheter. Moderna och tidlösa färgval med släta, matta köksluckor i mörkgrå nyans samt en laminatbänkskiva i grå ton. Vacker marmor i mörkgrå ton som stänkskydd ihop med praktisk arbetsbelysning under överskåpen. Här finns dessutom plats för matbord om fyra till sex personer.

Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys, induktionshäll, kombinerad mikro och varmluftsugn, fläktkåpa samt diskmaskin.

BADRUM

I anslutning till den inre hallen ligger det nyrenoverade och helkaklade badrummet. Både väggar och golv består av granitkeramik i beige ton med behaglig golvvärme under. Infälld, dimbar spotlightsbelysning i taket.

Här finns vägghängd WC, kommod och belyst spegelskåp från Svedbergs, takdusch med duschvägg samt handdukstork. Badrummet är även förberett för installation av tvättmaskin.

SOVRUM

Bostadens sovrum är fullstort och ljust med gott om plats för dubbelsäng med sängbord, byrå och arbetshörna. Rummets väggar är målade i en vilsam grå ton och på golvet löper samma vackra golv som i de övriga rummen. Stort fönster mot bostadens balkong för ljusinsläpp, fritt från insyn.

VARDAGSRUM

Ljust och lättmöblerat vardagsrum med ett fantastiskt ljusflöde tack vare läget högt upp i huset och generösa fönsterpartier.
Här finns det gott om plats för sociala ytor med soffmöblemang och övrig inredning. Rummet har ljust målade väggar, fönsterbänkar i vit marmor samt ett stilrent vitlaserat ekgolv från Kährs, som löper genomgående i hela bostaden.

Från vardagsrummet nås även den inglasade och trallbelagda balkongen som erbjuder gott om plats för både balkongmöbler och växter. Här erbjuds mysiga solstunder från tidig eftermiddag till kväll.

ÖVRIGT

Inredningskonceptet för bostaden är skapat av Victrix inredarna.
Alla innerdörrar är av massiv trä och fönsterbänkar i vit marmor.
Lägenhetsförråd om cirka 4 kvm på entréplan i trapphuset tillhör bostaden.

Om området

Med det centrala läget och Enskededalens positiva utveckling är framtidsutsikterna goda vad gäller både värdeökning och efterfrågan. De flesta av gårdarna har ombildats till bostadsrättföreningar och medlemmarna värnar om hög trivselfaktor och bra boendemiljö.

Gårdarna är ofta lummiga och barnvänliga med lekplatser och picnickbänkar för trevnad och gemenskap.

Det finns flera skolor i närheten och flera av gårdarna har förskolor, bl.a. Päron- Hagtorns- Rönnbär- och Plommongården.

Nära vackra Nackareservatet där du ha gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Här finns joggingspår, vackra promenadstigar, golfbana och badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön. Dessutom nära till omtyckta Nytorps Gärde med fotbollsplaner och utomhusbad sommartid.

KOMMUNIKATION

Bra kommunikationer via buss samt tunnelbanestationerna Blåsut och Sandsborg (gröna linjen) med endast ca 14 minuters resväg till in till city.

NÄRSERVICE

I Dalens centrum finns bl.a. butiker, gym, badhus, bibliotek, apotek och postombud samt frisörsalong. I området finns också bageri, pizzabutik, heminredningsbutik, antikaffär, kemtvätt mm. Kort promenadavstånd till Globen och Tele2 Arena som erbjuder sport, musik-, och nöjesarrangemang. Här finns shopping, restauranger, systembolag och stor ICA butik med brett sortiment. Du kan promenera eller cykla till Södermalm och det är bara några minuters bilväg till Sickla köpkvarter med bra shopping, restauranger och filmstad.

PARKERING

Som boende i Brf Lindgården har man möjlighet till boendeparkering i gatuparkeringsområde "Ha" genom Stockholms stad.
Det finns även närliggande garage där man kan hyra plats genom Stockholm Stads Parkering, tel. 08-772 96 00. Korttidsparkeringar på kringliggande gator mot Taxa 4, Stockholms stad.

ÖVRIGT

Läs gärna mer om Enskededalen på: https://enskededalen.org/ Enskededalen.org är en ideell förening som samlar information om Dalen.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Entré via loftgången.

ANDEL I FÖRENINGEN

0,7852 %

KOMMENTAR TILL ANDELSTAL

Andelstal enligt årsavgift.

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,7852 %

TILLTRÄDE

snabbt tillträde möjligt

Ekonomi

EL

3 000 kr

FÖRSÄKRING

1 800 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

4 800 kr / år

KOMMENTAR

Driftskostnader beräknade enligt schablon!

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

686 590 kr Baserat på ÅR2021
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1979

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Totalrenoverad bostad 2022

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-12-17

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

149 kWh/m² och år

ÖVRIGA BYGGNADER

Lägenhetsförråd om cirka 4 kvm på entréplan i trapphuset tillhör bostaden.
Gemensam tvättstuga samt föreningslokal finns på innergården.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Lindgården

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

116

VARAV HYRESLÄGENHETER

14

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

1

EKONOMI

Styrelsen beslutade om en avgiftshöjning på 8% från och med 1/2-2023 pga. ökade omkostnader för föreningen. Kontrollerat med styrelsen 2023-01-18.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja, föreningen äger marken. Föreningen beslutade att köpa loss marken 2019.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Föreningens fastighet är försäkrad hos försäkringsbolaget Folksam.

OM FÖRENINGEN

Föreningen Lindgården är en familjär och omtyckt förening fördelat på 116 lägenheter med adress Grusåsgränd 54-132. Föreningen bildades 2009 och består av 116 stycken lägenheter varav ett flertal hyresrätter som kommer att ge goda intäkter till föreningen och stärka föreningens ekonomi ytterligare på sikt. Föreningen är en av få med friköpt mark!

I föreningen finns en gemensam tvättstuga renoverad 2006, (finns i separat byggnad på gården), med fem tvättmaskiner, två manglar, tre torkskåp och två torktumlare.
Samlingslokal finns tillgänglig för medlemmarna att hyra för privat bruk, hjärtstartare finns i lokalen. Cykelrum i entréplan och i källaren samt barnvagnsrum finns. Föreningen har en hemtrevlig och barnvänlig innergård med lekställningar samt grillplats för de boende att nyttja.

Läs gärna mer på föreningens informativa hemsida: http://www.lindgarden.net

TV OCH BREDBAND

Kabel-tv via Com Hem. Fiber installerat i alla bostadsrätter. Leverantör Bahnhof, till en kostnad av 145 kr/månad. (utöver månadsavgift för lägenhet) Hastighet 1000 Mbit/s. Denna kostnad är obligatorisk. Bahnhof har även ett samarbete med Sappa där boende kan få TV via bredbandet.

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Det finns 5 st garage där man kan hyra plats genom Stockholm Stads Parkering, Tel 08-772 96 00. Som boende på Lindgården har man rätt till boendeparkering i område Ha. Ta kontakt med Stockholms stad för att ordna detta.

RENOVERINGAR

Föreningen har en framtagen underhållsplan som sträcker sig mellan 2022-2051.
Planerade renoveringar:
2023 - Byte av träpaneler på fasaden
2023 - OVK

Utförda renoveringar:
2022 - Isolering av vindar.
2022 - Byte av en tvättmaskin i tvättstugan, samtliga är nu nya
2021 - Renovering av träfasad och beskärning av träd.
2021 - Renovering av två hyresrätter som sedan såldes.
2021 - Stamspolning & renovering av en hyresrätt.
2020 - Förbättringar av gården, bland annat gungor, lekhus etc.
2020 - Underhåll hiss, installation.
2020 - Renovering av hyresrätt inför försäljning.
2019 - Brandinspektion/brandtätning av vind.
2019 - Två nya torkskåp och en torktumlare till tvättstugan samt LED-belysning installerad
2018 - Ny belysning på vinden samt översyn av tak.
2018 - Byte av hiss i port 82 och 88.
2017 - Föreningslokal.
2017 - Entrédörrar.
2014 - Stamspolning.
2012/2013 - Takrenovering, partiellt.
2011-2013 - Hissbyten .
2011/2012 - Fönsterrenovering.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration Grusåsgränd 80-88
Stadgar 2018
Undersökningsplikt/felansvar köp BR
Årsredovisning 2021
Föreningens hemsida
Kommande

Karta

Stockholm Enskededalen

Grusåsgränd 84, 2tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg