KarriärOm oss
230
MED1B026A95CF0444BDA58C8B199C8EA37F

Familjevilla på populära Väster i HässleholmGjutaregatan 4 Hässleholm - Väster, Hässleholm

Budgivning

Hässleholm - Väster, Hässleholm

Gjutaregatan 4


PRIS2 950 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

135 kvm

BIAREA

114 kvm

TOMTAREA

1 633 kvm

BYGGÅR

1959

DRIFTSKOSTNAD

3 559 kr/månad

PRIS

2 950 000 kr

Familjevilla på populära Väster i Hässleholm

Välkommen till detta trevliga hus med en fantastisk tomt på över 1600 kvadratmeter med fruktträd, och mycket bärbuskar. Hela villan har en renoverad ljus hemtrevlig interiör vilket gör att det bara är att flytta rakt in och börja trivas direkt! Under de senaste åren har villan genomgått omfattande renoveringar med bland annat nytt tak, nytt kök och badrum, nya vatten och avloppsrör och nya fönster. Här bor man bekvämt med fjärrvärme och underhållsfri fasad med tegel samt cedralpanel. Under fliken viktiga dokument finner ni både energideklarationen och besiktningsprotokollet.

Hallen är ljus och välplanerad med plats för både öppen och dold förvaring vilket gör det enkelt att hålla reda på familjens ytterkläder och skor. Till höger i hallen finns entréplanets renoverade badrum med ljusa fina våtrumsmattor, badkar och skåp i mörkt trä. Vänster i hallen nås trappan upp till ovanvåningen och vidare framåt i hallen finns kök och vardagsrum. Vardagsrummet är även det ljust och härligt med en fin inbyggd kaminkassett i ena väggen som ger värme men också en hög mysfaktor. Här finns plats för soffa och tv-möbel och matplatsen ligger i anslutning i en trevlig vinkelplanlösning. Här kan man krypa upp i soffan och njuta av en värmande brasa och samla familjen för en filmkväll.

Vidare från vardagsrummet hittas husets hjärta köket med tillhörande matplats. Det är ett väl tilltaget utrymme som bjuder in till härliga middagar med familjen och vänner och köket har många bra arbetsytor för bullbak och matlagning där alla kan hjälpas åt. Trädgårdens två uteplatser är båda lättillgängliga via altandörrar från matplatsen som gör det enkelt att flytta ut middagarna utomhus när vädret tillåter. Från matplatsen nås även ett större rum som idag används som kontor men som såklart kan användas helt efter eget tycke och behov, kanske ett rum för barnen att leka i då man har perfekt uppsyn från köket och matbordet. Från kontoret nås det helt nyrenoverade sovrummet som är rogivande och harmoniskt i perfekt storlek.

En våning upp finns två ljusa fina sovrum, båda i bra storlek för barnens alla behov och mellan rummen finns ett gemensamt lekrum även det i bra storlek för att enkelt kunna anpassas till olika behov. På ovanvåningen finns även en mindre toalett.

På källarplan finns många bra förvaringsutrymmen och stora ytor som kan användas som tex verkstad eller hobbyrum. Husets tvättstuga med tillhörande torkrum hittas även här, den är ljus och rymlig och gör det enklare att sortera och hantera tvätten både innan och efter tvätt. På Gjutaregatan 4 erbjuds ett fint familjehem med renoverade ytor och en härlig trädgård med utrymme för både avkoppling och lek.
Huset är förbesiktigat och kommer att doldafelförsäkras av säljarna.

Välkommen på visning!

Bilder

MED1B026A95CF0444BDA58C8B199C8EA37F
MED9D391CD1DB024632A22A91648C210F2D
MED738F7E99A44A417D8D94C5C0963F0D7E
MED1EFB13292EA843359CA6E63B4CAABBBE
MEDC521DEE6D2E04DA18AD5CAF06E440E73

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

135 kvm

BIAREA

114 kvm

TOMTAREA

1 633 kvm

BYGGÅR

1959

DRIFTSKOSTNAD

3 559 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Ljus renoverad interiör där det bara är att flytta rakt in och börja trivas direkt!

HALL

Ljus hall med plats för av hängning av ytterkläder, garderob och skoskåp för bra dold förvaring finns. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ett praktiskt vinylgolv. Från hallen nås trappan upp till ovanvåningen, trappan till källarplan, badrum, kök samt vardagsrum.

BADRUM

Renoverat badrum 2016 med en trägolvsliknande våtrumsmatta på golv och en vit diskret mönstrad våtrumsmatta på väggarna. Kommod och högskåp i mörkt trä, wc samt badkar.

VARDAGSRUM

Vardagsrum i vinkel i anslutning till matplats och kök. Här finns gott om plats för soffgrupp och tv-möbel. För värme och extra mysfaktor finns en infälld kaminkasett. Väggarna är målade i ljus grått och ljus rosa i kombination med en mönstrad tapetfondvägg och på golvet ligger ett träfärgat laminatgolv som löper vidare in till matplatsen.

KÖK

Rymligt kök med många bra arbetsytor och skåp för förvaring. Vita luckor i kombination med en ljus mönstrad bänkskiva och ett vitt kakelstänkskydd med mönster i svart, vitt och beige. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl, frys samt ugn i arbetshöjd. Väggarna är tapetserade i en ljus mönstrad tapet och på golvet ligger ett grått praktiskt vinylgolv.

MATPLATS

I anslutning till köket finns matplatsen med plats för ett stort matbord och stolar. Här kan man enkelt samla familjen och vänner för härliga middagar, för de varma sommardagarna är trädgården lättillgänglig genom en altandörr och den stenlagda uteplatsen med tak når man genom en altandörr i kontoret strax intill. Här är väggarna målade i grått i kombination med en mönstrad passande tapet.

KONTOR

Från matplatsen nås ett rum i bra storlek som idag används som kontor men som såklart kan anpassas helt efter behov, kanske ett rum för barnen att leka i då man har perfekt uppsyn från köket och matbordet. Väggarna är ljust målade och träfärgat golv. Från Rummet når man den trevlig uteplatsen under tak.

SOVRUM

Nyrenoverat sovrum med en mjuk behaglig fondtapet, ljusa målade väggar och ett träfärgat laminatgolv. Rummet är rymligt och det finns gott om plats för en dubbelsäng, här finns även garderober för förvaring.

TOALETT OVANVÅNING

Mindre toalett med kommod i vitt, wc samt spegelskåp med förvaring. Här är vita väggar och ett vitt klinkerliknande laminatgolv.

SOVRUM OVANVÅNING

Första av två sovrum på ovanvåningen. Här är ett ljusgrått laminatgolv som är genomgående för hela ovanvåningen och ljusa tapetserade väggar. Perfekt barnrum med gott om plats för både säng, skrivbord, förvaringsmöbel och leksaker.

ALLRUM OVANVÅNING

Allrum som passar perfekt som gemensamt lekrum/tv-rum på ovanvåningen. Här finns stora ytor för både soffa, tv-möbel och övriga prylar. Väggarna är tapetserade i en vit diskret mönstrad tapet.

SOVRUM OVANVÅNING

Det andra sovrummet är även det i bra storlek med gott om plats för både säng, skrivbord, förvaringsmöbel och leksaker. Här är ljusa väggar med en ljusblå mönstrad fondtapet.

TVÄTTSTUGA KÄLLARPLAN

Väl tilltagen praktisk tvättstuga som gör det enklare att sortera och förvara tvätten här finns även ett torkrum med gott om utrymme att hänga tvätten på tork. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och bra skåp för förvaring och sortering av tvätt och här finns även en dusch och en elektrisk handdukstork. Vitmålade väggar i kombination med ett marmorliknande kakel samt en grått klinkers på golv.

PANNRUM KÄLLARPLAN

Betong väggar och betong golv bra ytor för förvaring.

FÖRRÅD/VERKSTAD KÄLLARPLAN

Stort rum med betong väggar och betonggolv, här är gott om förvaringsyta och här finns även två rejäla arbetsbänkar.

Om området

Väster är ett lugnt och eftertraktat område att bo på i Hässleholm. Stadsdelen rymmer olika typer av bebyggelse. Det finns områden med gott om bostadsrättsföreningar och flerfamiljshus kombinerat med områden som företrädesvis består av villor. Insprängt i bostadsområdet finns stora gräsytor för lek och spring.

KOMMUNIKATION

Många av de boende på Väster har ett bekvämt gångavstånd till centrum medan de västliga delarna har goda kommunikationer med stadsbuss. Som boende i de östliga delarna ger det bekväma gångavståndet en kort promenad till centralstationen med tågavgångar i alla väderstreck. Även busskommunikationer med regionbuss mot Örkelljunga/Ängelholm finns precis i närheten.

NÄRSERVICE

I området finns Västerskolan, Norrängsskolan och Silviaskolan (för hörselskadade). Det finns även flertalet förskolor bl. a. Montessori samt förskola med natt- och helgöppet.
I anslutning till södra delarna av Väster finns både City Gross och ICA Kvantum. Man finner även en mindre kvartersbutik i korsningen Kaptensgatan-Gethornskroken. För övrigt har Väster bilverkstad och bensinstation.

ÖVRIGT

I Västers närområde finns Hässleholmsgården med motionsslingor, gångstråk längs Almaån, strövområde längs Skåneleden. Mitt på Väster finns Gjutareparken som ligger nåbar från Gjutaregatan. Här finns en lekplats samt fina grönytor. I korsningen Norregatan-Björkliden finns ytterligare grönytor och pulkabacken Bananbacken. För boende i flerfamiljshusen runt Norregatan-Tränggatan finns lekplats i närbelägna Kungsparken.

Info om Väster uppdaterad 2022-12-02

Ekonomi

EL

8 556 kr

VA

6 000 kr

UPPVÄRMNING

17 516 kr

RENHÅLLNING

3 084 kr

SOTNING

554 kr

FÖRSÄKRING

7 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

42 710 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Säljarna har fast elpris.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1959

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Ombyggt 1982

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2016-01-13

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

84 kWh/m² (Atemp) och år

ELFÖRBRUKNING

8 604 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källare

GRUNDMUR

Betong & Lättbetong

STOMME

Trä

FASAD

Tegel

FÖNSTER

2 & 3-glas

BJÄLKLAG

Betong & Trä

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Göten 8

ÖVRIGA BYGGNADER

2016 - Installation fiber
2016 - Byggnation av wc på ovanvåningen
2016 - Nytt badrum på entréplan
2016 & 2020 - Cedralpanel på gavlarna
2017 - Renovering av tvättstuga samt ny tvättmaskin och torktumlare
2017 - 2018 - Nya vatten och avloppsrör i hela huset
2017 - 2018 - Nya vatten och avloppsrör från huset och ut till gatan
2018 - 2019 - Fönsterbyte
2018 - 2019 - Nya ytterdörr och ny altandörr
2019 - Nytt Ikeakök och vitvaror
2020 - Renovering av vardagsrum och matrum
2020 - Insattsrör i skorstenen och kassett
2020 - Takbyte ink nya takfönster
2021 - Renovering hall
2022 - Sovrum entréplan

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 307 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 725 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 487 500 kr

Tomt

AREAL

1633 kvm

TOMTTYP

trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Tomtindelning Stadsplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

TOMTBESKRIVNING

Säljarna kommer ta med sig lekstugan och gungställningen.

UTEPLATS

Stenlagd uteplats på baksidan som man når från köket. På sidan av huset finns även där en stenlagd uteplats under tak.

PARKERING

Asfalterad uppfart med plats för flera bilar. Garage i källaren.

Viktiga dokument & länkar

699485-deklaration
Gjutaregatan 4, Hässleholm-Besiktningspr
Bostadsbeskrivning
Bostadsbeskrivning

Karta

Hässleholm Hässleholm - Väster

Gjutaregatan 4

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg