190
MED4818B38A09F344C1A050770957337407

Välplanerad etta med soldränkt balkong!

Kommande®

Johanneberg, Göteborg

Gibraltargatan 56

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,800 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud) samt bredband (!)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea31 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer8
Byggår1940

Utgångspris: SEK 2,600,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Inflyttningsredo och välplanerad etta med nyrenoverat badrum. Här bor du på krypavstånd från Chalmers och en kort promenad tar dig in till Göteborgs rika nöjes- och restaurangutbud i city. Härlig balkong med utsikt över Chalmers. Kommande försäljning, kontakta mäklare för mer information.

Om området


I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Bilder

Stor balkong i absolut bästa läge!

Fiskbensparkett från husets ursprung

Gibraltargatan

Ett stenkast ifrån finner ni JohanneBar

Tvärs över gatan finner ni Chalmers

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
I denna natursköna stadsdel bor ni lugnt och avskilt med direkt närhet till det mesta som kan önskas och bekväma promenadavstånd till citypulsen med shopping och uteliv. Granne med Chalmers och inte långt ifrån Göteborgs Universitet.

Välkommen till en mycket välplanerad i populära Johanneberg. Vi tar hissen upp till våning två och välkomnas in i en hall med plats för jackavhängning och skor. Väggarna är vita vilket är genomgående i hela bostaden. På golvet ligger det ett charmigt plankgolv som löper vidare in i köket.

Köket når vi rakt fram ifrån hallen. Det är ett härligt funkiskök med gott om plats för kastruller och köksmaskiner. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, diskho, kyl & frys. Med utsikt över Gibraltargatan och långt tills nästa granne är köket insynsskyddat och här finns det plats för ett mindre bord att dinera på. På golvet ligger samma härliga plankgolv som i hallen, alla väggar är vitmålade förutom en vägg där svarta mosaikplattor pryder väggen.

Lägenhetens badrum ger precis allt det ett badrum skall göra. Här finns det en dusch med glasväggar som går att fälla in och ut, en toalett, handfat och en handdusktork med plats under för ett skåp för de andra attiraljerna. Badrummet är helkaklat.

Det stora rummet är enkelt möblerat. Här ryms det både en säng men med goda ytor för sällskapet. Lägenhetens balkong nås från detta rum, balkongen sträcker sig ut över Gibraltargatan och ligger i bästa syd/väst-läge vilket innebär många härliga soltimmar med kaffekoppen eller varför inte ett glas vin under de där härliga sommarkvällarna? Inne i rummet finns det en praktisk garderob som är inbyggd från husets ursprung, här erbjuds praktisk förvaring. På golvet ligger det en vacker fiskbensparkett och väggarna går även här i vitt. Rummet ligger i samma läge som köket vilket även ger detta rum insynsskydd.

Hoppas vi ses på visningen!
Antal rum
1 rum
Boarea
31 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 6, hiss finns
Pris
SEK 2,600,000 utgångspris
Avgift
SEK 1,800 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud) samt bredband (!)
Andel i föreningen
2.63 %
Andel av årsavgiften
2.66 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1940
Uppvärmning
Fjärrvärme
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

I området finns boendeparkering, besök www.goteborg.se för mer information.

Ansluten till kabelnät via ComHem. Bredband via ComHem

Ett stenkast bort hittar vi Fysiken, ett av Göteborgs största friskvårdscenter. Samt mossens grönområde och idrottsplats med bland annat tennisbanor och elljusspår.
Förening
Namn
BRF Gibraltargatan 56
Om föreningen
Brf Gibraltargatan 56 förvärvade fastigheten 2002 med totalt 23 bostäder varav alla är upplåtna med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt. Byggnaden stod klar 1940 och totalytan är 1 466kvm varav 1 354 kvm utgör bostadsyta och 112 kvm utgör lokalyta. Lägenhetsfödelningen ser ut enligt följande:

1 rok 10 st
3 rok 12 st
5 rok 1 st
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
23
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
TV: Basutbud via ComHem ingår i månadsavgiften.
Bredband: Till självkostnad via ComHem
Parkering
Föreningen har inget garagde men adressen är berättigad till boendeparkering inom göteborgs stad. I området finns boendeparkering, besök www.goteborg.se för mer information.
Renoveringar
Fönster och balkongdörrar 2013 - 2015
Ny takbeläggning, ny hissmaskin och byggnation av två vindslägenheter 2012
Relining avloppsstammar ut mot gatan 2009
Ny porttelefon 2007
Relining vertikala avloppsstammar 2006
Ekonomi
Råvinden såldes år 2012 till entreprenörer. Vindsbyggnaionen har tillfört två st. bostadsrätter vilket har stärkt kassan samt ger ett bättre kassaflöde tack vare intäkter från avgifter på de nya bostadsrätterna. Inga planerade avgiftsförändringar i nuläget (2016-12-22).
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,108 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 443

Karta

Johanneberg Göteborg

Gibraltargatan 56

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg