KarriärOm oss
190
MED39F448D511D24A4F8533FCA7F4890607

Billigt, centralt boende!Gethornskroken 13B Hässleholm - Väster, HÄSSLEHOLM

Kommande®

Hässleholm - Väster, HÄSSLEHOLM

Gethornskroken 13B


PRIS300 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

19 kvm

VÅNING

3

LÄGENHETSNUMMER

57

MÅNADSAVGIFT

1 262 kr

BYGGÅR

1953

PRIS

300 000 kr

Billigt, centralt boende!

Är du i behov av en liten billig lägenhet? Hässleholm har mycket goda kommunikationer för dig som pendlar, med avgångar i alla väderstreck tar du dig med tåg till Kristianstad, Helsingborg, Lund och Malmö utan byten! Lägenheten ligger med promenadavstånd till centralstationen. Bostaden har kokvrå, dusch och wc på sina 19 kvm! Fönstret vetter mot söder och det finns en fransk balkong för vädring. Här bor man i ett lugnt och grönt område och i en välskött förening. Anmäl ditt intresse redan idag. Visningar hålls efterhand.

Bilder

Gemensam gård

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

19 kvm

LÄGENHETSNUMMER

57

VÅNING

3 av 3

MÅNADSAVGIFT

1 262 kr

BYGGÅR

1953

PRIS

300 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

1 rum

UTEPLATS

Gemensam grillplats på föreningens trädgård.

Om området

Väster är ett lugnt och eftertraktat område att bo på i Hässleholm. Stadsdelen rymmer olika typer av bebyggelse. Det finns områden med gott om bostadsrättsföreningar och flerfamiljshus kombinerat med områden som företrädesvis består av villor. Insprängt i bostadsområdet finns stora gräsytor för lek och spring.

KOMMUNIKATION

Många av de boende på Väster har ett bekvämt gångavstånd till centrum medan de västliga delarna har goda kommunikationer med stadsbuss. Som boende i de östliga delarna ger det bekväma gångavståndet en kort promenad till centralstationen med tågavgångar i alla väderstreck. Även busskommunikationer med regionbuss mot Örkelljunga/Ängelholm finns precis i närheten.

NÄRSERVICE

I området finns Västerskolan, Norrängsskolan och Silviaskolan (för hörselskadade). Det finns även flertalet förskolor bl. a. Montessori samt förskola med natt- och helgöppet.
I anslutning till södra delarna av Väster finns både City Gross och ICA Kvantum. Man finner även en mindre kvartersbutik i korsningen Kaptensgatan-Gethornskroken. För övrigt har Väster bilverkstad och bensinstation.

ÖVRIGT

I Västers närområde finns Hässleholmsgården med motionsslingor, gångstråk längs Almaån, strövområde längs Skåneleden. Mitt på Väster finns Gjutareparken som ligger nåbar från Gjutaregatan. Här finns en lekplats samt fina grönytor. I korsningen Norregatan-Björkliden finns ytterligare grönytor och pulkabacken Bananbacken. För boende i flerfamiljshusen runt Norregatan-Tränggatan finns lekplats i närbelägna Kungsparken.

Info om Väster uppdaterad 2022-12-02

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,50461 %

KOMMENTAR TILL ANDELSTAL

Ytterligare andelstal 0,0051198

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,50461 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

12 541 kr Uträknat genom siffrorna i årsredovisningen från 2021. Föreningens räntebärande skulder minus kassa/bank multiplicerat med bostadsrättens andelstal av årsavgift i %.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1953

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2012-12-18

ENERGIPRESTANDA

141 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Hässleholmshus nr. 2

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ANTAL LÄGENHETER

89

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

7

EKONOMI

Föreningen kommer att höja månadsavgifterna 2023. Avgiftshöjningens storlek beslutas under hösten 2022.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Föreningen äger fastigheten (marken) med beteckning Gökropet 1.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 208 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

483 kr

OM FÖRENINGEN

En stabil förening med ekonomisk förvaltning via Götalands Fastighetsförvaltning. Föreningen kommer att höja månadsavgifterna 2023. Avgiftshöjningens storlek beslutas under hösten 2022.

TV OCH BREDBAND

Föreningen är ansluten till fiber med uttag i alla lägenheter. Föreningen har avtal med Tele2 för kabel-tv och bredband. Bostadsrättshavaren väljer själv om man vill ha abonnemang hos Bredbandsbolaget eller Tele 2. TV levereras via Tele2 och basutbud med ca 16-17 kanaler. Bredband ingår ej i avgiften men grundutbudet för kabel-tv ingår i avgiften.

PARKERING

Föreningen har 6 st garage och 25 st p-platser. Det är separat kö till föreningens parkeringsmöjligheter. Det är lång kö-tid för att få garageplats och till p-platserna är det kortare kö. Garage kostar ca 220 kr/mån och p-plats kostar ca 40 kr/mån. I övrigt kan man parkera längs Kaptensgatan, Gökropsgatan och Gethornskroken, tänk dock på att det är datumparkering.

RENOVERINGAR

Föreningen har målat om i källaren, bytt fönster och balkongdörrar, renoverat balkongerna och renoverat tvättstugorna. Föreningen har även gjort stambyte 1998 och lagt om taket för ca 25 år sedan.

Viktiga dokument & länkar

Karta

Hässleholm Hässleholm - Väster

Gethornskroken 13B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg