Frillesås, Frillesås

Frillesås Aspväg 3

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum9 rok
Boarea363 kvm
Biarea40 kvm
Tomtarea1,280 kvm
Byggår1965
Driftskostnad4,907 kr/månad

Utgångspris: SEK 4,995,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Ett mycket fint tillfälle för den stora familjen eller för dig som söker generationsboende. Stora utrymmen och en gästlägenhet att hyra ut om så önskas. Välkomna till denna varsamt uppdaterade 60-tals pärla. Här får de vackra ljusinsläppen, de gedigna naturmaterialen och den smakfulla arkitekturen komma till sin rätt. Totalarean blir 403 kvm, och i detta ingår garaget om 40 kvm. Övrig yta är boyta med hela 9 rum och 2 kök. Läckra uteplatser i form av den härliga balkongen som går längs allrum, vardagsrum och runt hörnet utefter villans kortsida samt en stor altan i markplan. Idag är bostaden uppdelad så att en del av souterrängvåningen är en lägenhet om 3 rum och kök med sin egna entré och egen uteplats. Toppen för er som vill ha ett generationsboende, eller så är det bara att hyra ut och få en avsevärt lägre boendekostnad. Det finns hyresgäster idag. Ett högt vackert läge i centrala Frillesås med behagligt promenadavstånd till havet, skolan, affären och fritidsaktiviteterna. En toppenvilla att trivas i, välkomna på visning!

Om området

Frillesås är ett trivsamt samhälle som har något för alla. Det finns ett starkt föreningsliv där det mesta ifrån Bridge till dragkamp finns representerat. Bra skola och förskolor lockar barnfamiljerna och den trivsamma atmosfären gör att man trivs här oavsett ålder och livssituation. Närheten till havet och de härliga stränderna i Torstensvik och Vallersvik erbjuder sandstrand, klippor och brygga.

Kommunikation

Närhet till busshållplats, bussen tar ca 40 min till Kungsbacka. Pendeltågstationen i Åsa är ett fint alternativ till bilen.

Närservice

Frillesås centrum har bra service med Coop Konsum, Frillesås Lantmän, konditori och inredningsbutiker.

Viktiga dokument & länkar

Okulär kontroll av el
Överlåtelsebesiktning
Okulär kontroll av VA
Energideklaration
Social Video
Klarlagt

Bilder

Välkomna till Frillesås Aspväg 3

Gavel med garage

Entrésidan

Inbjudande entré

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lyxigt stora ytor och vackra ljusinsläpp är ledorden i denna härliga villa. Väl tilltaget så även den stora familjen får gott om plats att breda ut sig. Ett väldigt inbjudande hem med plats för alla helt enkelt
Intill en gästtoalett och en stor skjutdörrsgarderob. Intill köket har vi det stora läckra sovrummet som ursprungligen vara tänkt som ett allrum. Hur det än kommer att disponeras är det ett härligt rum med en vacker utsikt och mycket fina ljusinsläpp. Från vardagsrummet tar vi trappan ner till souterrängvåningen, här möts vi av gillestugan, eller bodegan som det även kan omnämnas. Ett stort härligt rum för umgänge, mysigt storleken till trots med väl tilltagna fönsterpartier och utgång till trädäcket och trädgården utanför. Här kan man samlas och titta på TV eller bara vara. Familjen som bor här idag har valt att göra detta till ett master bedroom med klädförvaring. Det är härliga ytor och väldigt trivsamt.
Antal rum
9 rum varav 5-7 sovrum
Boarea
363 kvm
Areakälla
säljarens information
Areakälla kommentar
Taxerad area är: boarea 231 samt biarea 172. På senare år har souterrängvåningen inretts.
Biarea
40 kvm
Entré
Inbjudande entré med ett sobert golv i natursten, detta sägs vara återvunnet från Sahlgrenskas gamla entré. I taket är en imponerande lampa som ursprungligen var ett kyrkfönster från Storgatan i Vasastan Göteborg, charmigt återbruk. Bra med klädförvaring i en stor skjutdörrsgarderob.
Gästtoalett
Gästtoalett med Toalett och tvättställ. Panel på vägg och fönster.
Sovrum 1
Till höger från hallen är ett av entrévåningens 3-4 sovrum. Bra storlek och en vacker tapet.
Passage till sovrumsavdelning
Till vänster från hallen sett leder en hel garderobsvägg av tidstypiskt snitt vidare mot ytterligare två sovrum. Läckert formspråk och toppenbra förvaring allt i ett.
Sovrum 2
Masterbedroom med ingång till badrum som har bra med garderober och vackra fönsterpartier i vinkel. Utgång till balkongen som fortsätter längs med gaveln.
Sovrum 3
Trivsamt och bra sovrum som fungerar fint som barnrum eller arbetsrum.
Vardagsrum
Det väl tilltagna vardagsrummet har allt, ett vackert parkettgolv, stora ytor och en enorm öppen spis i tegel som blir en fin kontrast till allt det ljusa på väggar och ljuset från de stora ljusinsläppen. Den öppna spisen fungerar fint och pryder sin plats. Här ryms även en stor soffgrupp med plats för många och ett matsalsbord för hela släkten om så önskas. Utgång till balkongen har vi intill den öppna spisen. Intill trappan ner mot souterrängvåningen finns en platsbyggd hylla som går i ett med trappräcket.
Kök
Köket är ljust och här har vi form och funktion i samklang. Luckor i vitt och natur som passar in väl och en bardel som samsas fint med rejäla köksbordet. Den maskinella utrustningen består av: Spishäll IKEA 2019, ugn Wirlpool /Ikea 2007, fläkt Wirlpool /Ikea 2007, mikrovågsugn Wirlpool /Ikea 2007, diskmaskin Sandström 2018, kyl Wirlpool /Ikea 2007, frys Wirlpool /Ikea 2007.
Allrum/sovrum 4
Intill köket har vi det stora läckra sovrummet som ursprungligen vara tänkt som ett allrum. Hur det än kommer att disponeras är det ett härligt rum med en vacker utsikt och mycket fina ljusinsläpp från tre väderstreck samt utgång till en egen balkong.
Allrum/sovrum 5
Från vardagsrummet tar vi trappan ner till souterrängvåningen, här möts vi av Det stora allrummet. Ett stort härligt rum för umgänge, mysigt storleken till trots med väl tilltagna fönsterpartier som ger ljusinsläpp från tre väderstreck. Här har vi också utgång till det stora trädäcket och trädgården utanför. Här kan man samlas och titta på TV eller bara vara. Familjen som bor här idag har valt att göra detta till ett masterbedroom med klädförvaring. Det är härliga ytor och väldigt trivsamt.
Tvättstugan
Längre i souterrängvåningen har vi tvättstugan som har en egen ingång, även här bra rymd och funktionellt. Tvättstugan gjordes om år 2013. och är utrustad med tvättmaskin Cylinda 2017 samt torktumlare Cylinda 2017.
Uthyrningslägenhet
Resten av souterrängvåningens boyta utgörs av den trerumslägenhet som idag är uthyrd. Den består av följande: Inbjudande hall med plats för avhängning. Två bra sovrum med bra plats för dubbelsäng i båda samt ett allrum. Vidare har vi badrum samt kök med tvättmöjlighet. Köket är utrustat med spishäll från Ikea 2013, ugn Ikea 2013, diskmaskin Sandströms 2018 och kyl/frys 2013. I köket finns också tvättmaskin 2018 och torktumlare 2013.
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla med del i souterräng
Byggnadsår
1965
Byggnadsår kommentar
1965/66
Uppvärmning
Värmebarnonen kombipanna, pellets, ved, elpatron. 3 st acktankar om 750 liter.
Ventilation
Mekanisk frånluft i badrum.
Energideklaration
Utförd 10/17/2019
Energiklass
E
Energiprestanda
134 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
148 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Souterräng
Stomme
Lättbetong
fasad
Puts och tegel
Fönster
Isolerglas, 2 glas
Bjälklag
Lättbetong, trä, betong
Tak
Papp
Fastighetsbeteckning
Frillesås-Rya 1:204
Övrigt
2006-2018 total invändig renovering, badrum TH bygg 2008.
2018-2019 samt 2008 altaner byggda.
2019 byggdes cykelförrådet.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 58,880 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 24,000
VA
SEK 14,200
Uppvärmning
SEK 18,900
Väg, samf
SEK 1,200
Sotning
SEK 580
Beräknat antal personer
8
Kommentar
Idag bor det 5 vuxna och 3 barn i villan. I VA-kostnaden ingår renhållning.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,305,000
Byggnadsvärde
SEK 2,494,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 2,750,000
Tomt
Areal
1280 kvm
Tomttyp
Trädgårds-/Naturtomt
Uteplats
Läckra balkongen på våning två som går utanför allrummet samt längs med gavel och halva framsidan. Väl tilltaget trädäck som nås ifrån souterrängvåningen och leder vidare till trädgården. Ytterligare uteplats i anslutning till lägenhetens entré.
Parkering
Två bra parkeringar på vardera sidan av villan som rymmer 6-8 bilar. Stort garage om ca 40 kvm.
Planbestämmelser
Byggnadsplan (1975-08-29)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Frillesås-Rya GA:6

Karta

Frillesås Frillesås

Frillesås Aspväg 3

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg