230
MED02DE9F124DFB4ADBAE394365D84E024E

Nyproducerad funkislägenhet med egen uteplats i Gustavsbergsfabrikens gamla Tvätteri!Formarstigen 14 Gustavsberg Höjdhagen, GUSTAVSBERG

Budgivning
Budgivning pågår

Gustavsberg Höjdhagen, GUSTAVSBERG

Formarstigen 14


Högsta bud: 2 500 000 kr
Utgångspris: 2 500 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

45 kvm

BIAREA

3 kvm

LÄGENHETSNUMMER

18

MÅNADSAVGIFT

2 756 kr

BYGGÅR

1952

PRIS

2 500 000 kr utgångspris

Nyproducerad funkislägenhet med egen uteplats i Gustavsbergsfabrikens gamla Tvätteri!

Kom och bli en del av det här fantastiska bostadsprojektet som utgår från ortens befintliga industriella kulturhistoria, funkisarkitektur och skärgårdsnatur och i befintlig bebyggelse skapar nya moderna lägenheter med stil, harmoni, bra planlösning och med tillgång till egen stor markaltan i väst. Det s k Tvätteriet ägs av bostadsrättsföreningen Höjden och ligger på finaste Formarstigen i populära Höjdhagen. Föreningen har en mycket god ekonomi med låg belåningsgrad (3493 kr per kvm) och kommer i och med försäljningen av de här lägenheterna få in likviditet till den gemensamma kassan.

Tvätteriet ritades av Olof Thunström, arkitekt KF, och byggdes 1952. Det är i likhet med övrig bebyggelse i Höjdhagen väl anpassat till områdets kuperade topografi. Arkitekturen kännetecknas av det röda fasadteglet, den speciella fönstersättningen och sadeltaket med tvåkupigt tegel. Utsidan kommer i möjligaste mån att bevaras. Det kommer att byggas en stor terrass på marken på den södra och den östra sidan som kommer att tillhöra lägenhetsinnehavarna. De nya lägenheterna har också ritats av en lokal arkitekt, Andreas Engberg, som själv bor och verkar i närområdet.

Interiörmässigt har mycket tid och fokus lagts ner på att få till en praktisk planlösning, harmonisk känsla och en snygg funkistouch. Väl genomarbetade materialval och färger som skapar rätt karaktär och lierar fint med ljuset från skjutdörrsfönster. Genomgående vit mattlackad ekparkett, varmgrå väggfärg, ljusgrå klinkers, vitt kakel samt bänkskiva av marmor. Badrumsinredning, vitvaror och andra detaljer är valda med fokus på hög kvalité och en till byggnaden passande stil. För mer info se bilaga Materialval.

Bilder

MED02DE9F124DFB4ADBAE394365D84E024E
MED095317DD95394C6E87758A78AED8BD87
MEDDFE326044A9F4E58BDFD69C964E69E12
MED37268708F9C7465EA93F6ED9C430F6CA
MED637048B2768C413E81F7DF6844236093

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

45 kvm

BIAREA

3 kvm

LÄGENHETSNUMMER

18

MÅNADSAVGIFT

2 756 kr

BYGGÅR

1952

PRIS

2 500 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

faktisk uppmätn norm

UTEPLATS

Egen tillhörande altan på marknivå.

MARK OCH UTRYMMEN SOM INGÅR I UPPLÅTELSEN

0 kvm

Lägenheten kommer att bestå av vardagsrum och kök i öppen planlösning, klädkammare, badrum samt ett rymligt sovrum. Fönster och skjutdörrspartier. Tillhörande förråd och parkeringsplats.

Boarean är preliminärt uppskattad. När lägenheten är färdigställd kommer en uppmätning att ske. Andelstalen kommer eventuellt att förändras efter att lägenhetens boarea är uppmätt på nytt.

Lägenheterna kommer inte att förses med tvättmaskin eller torktumlare däremot kommer det vara förberett för att koppla in. På planritningen syns en grå ruta där den är tänkt att sättas in.

Under dokument finns info om kök (Ballingslöv) samt övrig materiallista.

Om området

Höjdhagen är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden!
Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige.

Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Fastigheterna präglas även av de uppväxta men öppna trädgårdarna. Husen har även fogats in i naturen på ett varsamt sätt och med skärgårdsklipporna som en naturlig del.

Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund.

Höjdhagen har även nyare bebyggelser i form av radhus och parhus som också anpassats för att passa in så bra som möjligt med befintlig bebyggelse.

I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog.
Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer.
Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdskommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Sutterängvåning

ANDEL I FÖRENINGEN

4,75 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

4,75 %

ÖVRIGT

Tillhörande förråd i källaren. Ca 3 kvm.
En parkering per lägenhet (ca 300kr per månad)

Ekonomi

EL

8 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

8 000 kr / år

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

83 437 kr Baserat på årsredovisningen för 2022
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1952

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme till vattenburna radiatorer

VENTILATION

Mekanisk till o frånluft

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-02-16

ENERGIKLASS

G

ENERGIPRESTANDA

131 kWh/m² (Atemp) och år

ÖVRIGA BYGGNADER

Tillhörande förråd 3 kvm
En parkeringsplats ingår (300kr).

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas isoler, 2-glas

ÖVRIGT

Altaner är lägenhetsinnehavarens skötselområde vilket gör att den ansvarar för den delen. Ombyggnationer eller stora förändringar görs dock alltid i samråd med styrelsen och måste alltid godkännas av styrelsen.

Lägenheterna kommer att vara försedda med rör för dragning av t ex fiberkabel.

Lägenheterna byggs och säljs av företaget Gleipnergruppen AB som följer vanliga garantiregler med 2 respektive 5 års garantitid.

Förening

NAMN

Brf Höjden, Gustavsberg

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ANTAL LÄGENHETER

18

EKONOMI

Inga planerade avgiftsändringar i dagsläget.

Föreningen beslöt på årsstämman 2022 att låta renovera om byggnaden bakom huvudhuset, det s k Gamla Tvätteriet till fyra st nya lägenheter. De kommer att säljas och tillträdas under hösten/vintern 2023/2024. I och med det räknar föreningen med att få in ny likviditet när det är klart. Vilket i sin tur hoppas leda till en ännu bättre och solid ekonomi framöver.

Mycket låg belåningsgrad i föreningen: 3493 kr/kvm

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

OM FÖRENINGEN

Välkommen till husen på Höjden och Brf Höjden!

Föreningens främsta fördelar:
Läget i Gustavsberg med närhet till hav, skog, kommunikationer och service.
Solid ekonomi med låg belåningsgrad, låga avgifter och kommande likviditet som kommer in vid försäljning av de nyrenoverade lägenheterna i Gamla Tvätteriet.
Den underbara gemensamma sydvästvända trädgården som bjuder på allt!

Det stora huset Höjden ritades av arkitekten Magnus Isaeus och byggdes redan 1874 -1875 som bostäder till fabriksarbetare. Från början bestod huset av 32 st enkelrum med spis. Fasaden byggdes av tegel som forslades från Ålstäket med oxar och hästar. Det finns många historiska berättelser från människor som bott här under årens lopp. Oftast var familjerna barnrika och bostäderna trånga vilket gjorde att trädgården och marken runt omkring användes flitigt vid umgänge. Troligtvis har byggnaden sedan renoverats vid sekelskiftet och på 50-talet.

Föreningen förvärvade fastigheten Värmdö Östra Ekedal 1:74 år 2002 och består just nu av ett hus i tre våningar och en äldre industribyggnad det s k Gamla Tvätteriet som idag håller på att göras om till bostadsrätter. Det ger totalt 18 bostadsrättslägenheter, fördelade i tre trappuppgångar, Formarstigen 5, 7 och 9 samt fyra lägenheter med egna ingångar och uteplatser i byggnaden bakom. Samtliga trappuppgångar saknar hiss.

Storleken på lägenheterna är idag fördelat enligt följande
2 stycken lägenheter om 1(2) rum och kök, 40-41 kvm
10 stycken lägenheter om 2 rum och kök, 45-53 kvm
2 stycken lägenheter om 3 rum och kök, 59 kvm
4 stycken är under uppförande (Gamla Tvätteriet).

Föreningen har en stor vacker lummig trädgårdstomt med havsutsikt, fruktträd och bärbuskar. Hela fastigheten är 4 400 kvm stor.

Gemensamma uteplatser, grillar med mera finns och de stora gräsytorna ger föreningens medlemmar möjlighet att kunna ha tex egna utemöbler. Området direkt utanför fönstren vid lägenheterna på bottenvåningen disponeras och sköts av dessa lägenhetsinnehavare.

Gemensam tvättstuga finns i "Gamla Tvätteriet" och den helrenoverades 2009. Tvättstugan hyrs också ut till en närliggande bostadsrättsförening med 12 lägenheter samt till några privatpersoner.
Cykelförråd.

Ett separat litet hus, "Mingelboden", har restaurerats i gammal stil för att kunna vara en gemensamhetslokal till medlemmarna.

Höjdenhuset: Genom den tidigare fastighetsägaren utfördes badrumsrenoveringar och med dessa stambyte i början på 1990-talet. Föreningen har renoverat trapphusen mycket stilfullt år 2004 samtidigt som alla lägenheter fick nya säkerhetsdörrar inmonterade. År 2006 försågs föreningen med en flaggstång. Entréerna har försetts med tak efter originalritning.

Förråd tillhör varje lägenhet. Utemöbler och bildäck går att förvara i skyddsrummet vid jordkällaren vid mån om plats.

I månadsavgiften ingår vattenburen fjärrvärme, vatten, renhållning samt tvättstuga.
Årsavgiften betalas månadsvis.
Huset Höjden ventileras genom självdrag och det gamla Tvätteriet genom FTX (mekanisk till och frånluft).

Föreningen tar ut en avgift vid överlåtelse- resp. pantförskrivningar. Överlåtelseavgiften utgörs av 2,5% av rådande prisbasbelopp och betalas av köparen.
Pantsättningsavgiften utgörs av 1% av rådande prisbasbelopp och betalas av pantsättaren.

TV OCH BREDBAND

Föreningen har i dagsläget ingen gemensam lösning utan TV, Wifi tecknas individuellt.

TV via antenn finns fortfarande kvar i Höjdenhuset.

PARKERING

Varje lägenhet har en tillhörande parkeringsplats (obligatorisk avgift på ca 300 kr för det). I dagsläget har föreningen två laddningsplatser för elbil att hyra ut. Separat kö. Avgift ca 300 kr per månad + förbrukning.

ÖVRIGT

Information föreningen:
www.brfhöjden.se

Karta

Värmdö Gustavsberg Höjdhagen

Formarstigen 14

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg