230
MEDD37F77FB436746E0B5E5FC62614DFE1A

Flurkmark 605 Flurkmark, Umeå

Flurkmark, Umeå

Flurkmark 605


PRIS (eller högstbjudande)3 395 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

150 kvm

BIAREA

48 kvm

TOMTAREA

2 261 kvm

BYGGÅR

1976

DRIFTSKOSTNAD

3 221 kr/månad

PRIS

3 395 000 kr eller högstbjudande

Nu öppnas äntligen dörrarna till denna lantlig idyll i fantastiska Flurkmark!

Här kommer nu möjligheten att förvärva en charmerande bostad som verkligen sätter ribban för familjelivet och sinnesron, i lugna och natursköna områden. Den stora och vackra trädgården i kombination med dubbla uteplatser, med läge för dygnets alla solartimmar, skapar en idyllisk känsla med guld i mun. Denna pärla disponeras om 150 kvm och bjuder in till en härlig kombination av stilrena och moderna ytskikt i lantliga drag . Till detta ingår fyra sovrum med generösa förvaringsmöjligheter, modernt kök och badrum, gästtoalett, tvättstuga med relaxavdelning & bastu, garage, förrådsutrymmen, dubbla balkonger samt ett luftigt vardagsrum med gott ljusinsläpp.

Till fastighetens härliga bostadshus medföljer även en mycket lummiga och uppväxta trädgård som giver stora ytor för hopp och lek. På tomten får ni tillgång till mycket goda förvaringsmöjligheter genom de praktiska småhusen bestående av redskapsbodar och lekstuga. Redskapsbodarna har man även låtit förse med belysning som skänker ett mycket ståtligt intryck under kvällstimmarna. Till en av redskapsbodarna har man även låtit dra in el. Som grädde på moset erbjuder denna trädgård ett brett utbud av bär och växligheter, här kan ni njuta att smultron, krusbär, svartvinbär, rabarber, jordgubbar, gräslök, äppleträd och vildhallon. Vad mer kan man önska?

För att ge bostaden ett extra lyft har man även gjort omsorgsfulla renoveringar och valt att investera i bergvärme och tre-glas fönster, nytt tak, tillbyggnad av uteplats med spabad, löpande underhåll av fasad samt genomfört en större renovering av den förtjusande uppfarten med mycket god plats för flera fordon.

På Flurkmark 605 bor ni i fridfulla och barnvänliga kvarter med begränsad genomfartstrafik och med närhet till förskola/skola, trevlig natur med elljusspår, skoterleder och busskommunikationer.


Välkommen på visning!

Bilder

MEDD37F77FB436746E0B5E5FC62614DFE1A
MED8B9AF149E9AF46F590FD4C01D4926410
MEDEADCF513C1F44113B7923B74ED11F095
MEDAF90087391A047CD887EDCD0090B1CA1
MED6E2D1A07E3F34E2CAA66D4FD5359013A

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

150 kvm

BIAREA

48 kvm

TOMTAREA

2 261 kvm

BYGGÅR

1976

DRIFTSKOSTNAD

3 221 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

ENTRÉ

Välkomna in till denna lantpärla! Här möts man av en öppen känsla med goda möjligheter till avhängning och förvaring. Golvet är beklätt med ett praktisk klinkergolv som lämpar sig ypperligt för alla väder och som därefter övergår till en plastmatta.

KÖK

Stort och luftigt kök med ett otroligt ljus som ges från fönster placerade i tre olika väderstreck. Här erbjuds ett stilrent laminatgolv, ett mörkt kakel som stänkskydd och arbetsytor iklädda bänkskivor av materialet laminat. Köket erbjuder ett brett maskinellt utbud bestående av diskmaskin, spis, ugn, fläktkåpa samt en dubbelkombinerad kyl och frys. Köket erbjuder därtill mycket goda förvaringsmöjligheter och god plats för större matsalsgrupp. Från köket når ni även en av husets balkonger.

GÄSTRUM/ARBETSRUM

Liten multifunktionell yta i ljust utförande och med plastmatta på golv. Rummet lämpar sig som arbetsrum eller klädkammare såväl som gästrum och barnkammare.

DUSCHRUM

Modernt och fräscht badrum i omtyckt utförande. Här erbjuds ett mycket smakfullt duschrum med stor kommod, spegelskåp, toalett, handdukstork och dusch med glasdörrar. Här erbjuds plastmatta på golv och våtrumstapet på väggar.

SOVRUM 1 & 2

Generösa sovrum med god plats för större säng och kompletterande möblemang. Här återfinns ett gediget parkettgolv och mycket goda förvaringsmöjligheter genom de inbyggda garderoberna. Från sovrum 1 når man även husets baksida med stor uteplats. Från sovrum 2 när man husets andra balkong.

VARDAGSRUM

Luftigt vardagsrum som möter kraven på stor soffgrupp och tillhörande möblemang. Rummet är iklätt ljusa väggar, fondtapet och ett ordentligt parkettgolv. Till rummet återfås även ett mycket eftertraktat ljusinsläpp som skänks från fönster placerade i sydväst och nordöst.

SOVRUM 3

Förtjusande sovrum med god plats för dubbelsäng. Hår återfinns goda förvaringsmöjligheter genom garderober. Rummet är iklädda ett parkettgolv och träväggar i en sinnesroad färg.

TOALETT

Toalett belägen i anslutning till entrén. Även detta våtutrymme har låtits renoveras och erbjuder en modern finish av en stilren våtrumsmatta. Här erbjuds handfat, spegelskåp och toalett.

RELAXAVDELNING & TVÄTTSTUGA

Till denna sektion hör husets andra dusch och den eftertraktade lyxen av egen bastu. Sektionen sitter ihop med husets tvättstuga som erbjuder nyinköpta vitvaror av tvättmaskin och torktumlare samt goda arbets- och förvaringsytor. Rummet är iklätt ytskikt av våtrumsmatta och våtrumstapet.

SOVRUM 4

Praktiskt sovrum med god plats för 120 cm säng och övrig inredning. Rummet är iklätt ett parkettgolv och målade väggar. Här erbjuds till rummet ett extra förrådsutrymme.

UTEPLATS 1

En fantastisk uteplats som genomtänkt har placerats med sikte mot bästa sydväst. Här avnjuter ni många soltimmar och kan verkligen njuta av sena sommarkvällar, för att inte tala om bonusen av spabadet som ingår i försäljningen. Uteplatsen har därtill gott om plats för både loungegrupp och matgrupp för att förgylla alla dygnets timmar.

UTEPLATS 2

Ljuvlig uteplats på huset baksida som giver en avskärmad yta för socialt umgänge och lek. Här rymmer ni matgrupp och övrigt möblemang för att förgylla soltimmarna.

Om området

Flurkmark ligger ca 20 km nordväst om Umeå och är från början en jordbruksby med många välbevarade lantgårdar samt stora åkrar och skogsnära områden. Hit flyttar mest barnfamiljer som söker en trygg, lugn och behaglig tillvaro med närhet till natur och fritid. I Flurkmark återfinns framförallt fastigheter och tomter i direkt angränsning till skog och natur som skapar lummiga och fridfulla miljöer för allas behov. Lugna gator med lite genomfartstrafik tillför ett fantastiskt lugn som måste upplevas själv. Trots den glesa bebyggelsen genomsyras Flurkmark av sammanhållning och gemenskap. I Flurkmark finns ett genuint intresse fört sport & motion. Här återfinns bland annat ett elljusspår, cirka 2,5 km långt, för motionslöpning sommartid och med preparerade skidspår vintertid, samt deras egna idrottsplats som är en naturlig mötesplats för byborna.

NÄRSERVICE
Från Flurkmark är det en 15 minuters bilfärd till Ersboda. Här finns ett av Norrlands största och mest kompletta handelsområde - Stora Birk med mataffärer, butiker, bilaffärer, hantverkare, verkstäder, restauranger, caféer, frisörer, möbelaffärer, företagsserivice, färghandlare, gym, bowling, idrottsklubbar.
ICA Hissjö ligger ca 8 minuter med bil från Flurkmark, vid snabbt behov av livsmedel. I övrigt återfinns bland annat Nordins bilplåt och reparation i Flurkmark.

KOMMUNIKATION
Goda kommunikationer med buss till både Umeå & Skellefteå Centrum.

SKOLOR OCH OMSORG
Flurkmarks skola F-6
Förskolan Stjärnflockan

Ekonomi

VA

7 446 kr

UPPVÄRMNING

27 877 kr

RENHÅLLNING

3 334 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

38 657 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Uppvärmningskostnaden är beräknad på 17829 kWh (senaste 12 mån) med 82,27 öre/kWh utifrån Umeå energis rörliga avtal den 2022-03-30.
Hushållsströmmen är inräknad. Det är en 20A säkring.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1976

UPPVÄRMNING

Bergvärme

VENTILATION

Mekanisk frånluft

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-04-11

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

76 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

109 kWh/m² och år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas (småfönster på bottenplan 2-glas)

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Flurkmark 1:46

ÖVRIGT

2022:
- Målning och underhåll av fasad (gjorts löpande i etapper mellan 2011-2022).
- Ommålning vägg i köket.
- Växthus

2021:
- Stor renovering av uppfart och parkering (b.la. grusning och dubblat platsen för parkering)
- Omkoppling/dragning av dagvatten för att detta istället ska skickas ut längst ned på tomten, istället för jämns med huset.
- Installation av fasadbelysning och uttag för motorvärmare.

2020:
- Tillbyggnad av uteplats, framsida.
- Nya vitvaror i tvättstugan - tvättmaskin & torktumlare.

2019:
- Renovering toalett, nedre plan.

2018:
- Totalrenovering av badrum, övre plan.
- Installation av bergvärme.
- Ommålning sovrum, nedre plan.
- Nya fönster till badrum samt i sovrum med balkongdörr, övre plan. Husets samtliga fönster är nu 3-glas förutom småfönster på bottenplan.

2015:
- Inköp och installation av spabad.

2013- 2014:
- Målning av trappa.
- Målning av sovrum, övre plan.
- Lilla arbetsrum/barnkammare nytapetserat.

2011:
- Målning av hall.
- Ny fondvägg vardagsrum.

2007:
- Renovering av tak.

2005:
- Renovering och utbyggnad av kök.
- Nya fönster i kök.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 176 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 608 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 855 000 kr

Tomt

AREAL

2261 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

UTEPLATS

Dubbla uteplatser som ger möjlighet att ta del av dygnets alla soltimmar.

PARKERING

Stor och grusad uppfart med väl tilltagna ytor för parkering av många fordon.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Avtalsservitut Kraftledning(2 st)
Förmån: Officialservitut Väg, 24-UMJ-7804.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 24-IM1-41/407.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 24-IM1-43/239.1
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 2480-94/54.1

Karta

Umeå Flurkmark

Flurkmark 605

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg