230
MED2874AF437D3845CC98D860A22589491E

Trevligt nyrenoverat enplanshus med källare med promenadavstånd till centrum och järnvägsstation.Floragatan 7 Hässleholm - Stattena, Hässleholm

Hässleholm - Stattena, Hässleholm

Floragatan 7


PRIS2 700 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

101 kvm

BIAREA

101 kvm

TOMTAREA

817 kvm

BYGGÅR

1974

DRIFTSKOSTNAD

3 843 kr/månad

PRIS

2 700 000 kr

Trevligt nyrenoverat enplanshus med källare med promenadavstånd till centrum och järnvägsstation.

Varmt välkommen till Floragatan 7, ett nyrenoverat enplanshus med inredd källare och utmärkt läge på promenadavstånd till centrum och järnvägsstationen. Denna välskötta mexitegelvilla är smakfullt och modernt renoverad i ljusa färger med ny köksinredning och helkaklade badrum. Entréplan har två rymliga sovrum, stor luftig hall, kök i vitt med stenbänkskivor öppet mot matplats och. På entréplan finns även ett större, helkaklat badrum. I källaren finns en stor härlig gillestuga med öppen spis som värmer gott, två mysiga sovrum samt toalett och ett duschrum. Här finns också ett stort praktiskt tvättrum och gott om förrådsutrymme. Tomten har ett fristående garage med nytt papptak, invändigt renoverat med klinkergolv och i trädgården finns en stor stenlagd uteplats med plats för trädgårdsmöbler. Huset har även fått nydragen el, nya aluminiumbeklädda fönster och det värms upp via fjärrvärme. Huset är besiktigat. Välkommen på visning!

Bilder

MED2874AF437D3845CC98D860A22589491E
MEDB7683E0F72CB446A94011A9C98E0EC73
MED6EC47083B5EA4A7492D668E42B9DAC72
MED6F6F21FEF8AD46A4A1DB7A20DFD57E0B
MED398BA12CCB734851AC4A1D27A6137450

Planritningar

Entréplan

Källarplan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

101 kvm

BIAREA

101 kvm

TOMTAREA

817 kvm

BYGGÅR

1974

DRIFTSKOSTNAD

3 843 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 2-4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

HALL

Stor, rymlig hall med gott om plats för förvaring av kläder och skor. Från hallen når du de två sovrummen till höger och rakt fram finns badrum och kök. Till vänster kommer du in i husets vardagsrum och i hallen tar du även trappan ner till källaren. På golvet ligger ett ljust trägolv som fortsätter genom hela entréplan, precis innanför ytterdörren ligger ett mörkt klinkergolv och väggarna är ljusa. Mot trappan sitter ett snyggt glasräcke.

SOVRUM 1

Detta sovrum ligger precis till höger i hallen. Rummet har gott om plats för en dubbelsäng eller en enkelsäng med skrivbord. På ena väggen finns det inbyggda garderober med gott om förvaring.

SOVRUM 2

Efter sovrum 1 till höger ligger det andra sovrummet på entréplan. Även detta rum är mycket rymligt och har en hel garderobsvägg med skjutdörrar.

BADRUM

Rymligt helkaklat badrum med mörkt golv och vita väggar samt fönster mot baksidan. Här finns en kommod med vask, wc och plats för ett badkar. Rummet är försett med elburen golvvärme.

KÖK

Modernt kök med vita luckor och svarta granitbänkskivor samt lättskött granit som stänksydd. Köksön är perfekt för utformad med spishäll och bardisk. Rostfria kyl- och frysskåp (-21), övriga vitvaror såsom spishäll, frihängande fläktkåpa, ugn och mikrougn samt diskmaskin är från 2018. I anslutning till köket finns en matplats med plats för ett större matbord och många gäster. I taket sitter infällda spottar samt en ljusramp som följer längst taket in i vardagsrummet. Mellan köksbänkarna finns en altandörr med utgång till trädgården.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet ligger i direkt anslutning till köket och leder ut till hallen. Det har ett härligt ljusinsläpp från stora fönster längst hela ena väggen och här finns gott om plats för en större soffgrupp och förvaringsmöbler.

GILLESTUGA

Direkt när du kommer ner från trappen kommer du till en stor härlig gillestuga med öppen spis. Här finns gott om plats för soffa och bord mm. På golvet ligger en svart heltäckningsmatta och väggarna är vitmålade, taket är vitmålat med detaljer i form av lister och takrosett. Genom de tre källarfönstren sipprar det in dagsljus som gör att det känns ljust och fräscht.

SOVRUM 1 KÄLLARE

Till vänster om den öppna spisen ligger ett av sovrummen i källaren. Här finns det plats för en säng och skrivbord samt garderober. Ljusinsläpp får man från ett källarfönster mot trädgården på baksidan. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger samma matta som i gillestugan.

TVÄTTSTUGA

Väl tilltagen tvättstuga med torktumlare och tvättmaskin samt arbetsbänk med vaskho. Det finns gott om plats för att torka kläder och under arbetsbänken finns skåp för förvaring. En bit upp på väggarna sitter ett vitt kakel och på golvet ligger svart klinker. Inne i tvättrummet finns också ett mindre förrådsutrymme där bl a fjärrvärmeväxlaren sitter.

TOALETT

I den lilla korridoren till höger från gillestugan finns en helkaklad toalett i svart och vitt med en rand av mosaik på väggarna. Här finns kommod med vask och wc.

DUSCHRUM

Vägg i vägg med toaletten ligger ett praktiskt duschrum med utrymme att hänga kläder och handdukar samt en delvis frostad glasvägg in till duschen. Hela rummet är kaklat med svart golv och vita väggar med en snygg pelare av mosaik i duschutrymmet.

MATKÄLLARE

På vänster sida i den lilla korridoren finns en matkällare med fasta hyllplan.

FÖRRÅD 1

Bredvid matkällaren finns även ett förrådsutrymme.

SOVRUM 2 KÄLLARE

Rakt fram i den lilla korridoren finner du ännu ett sovrum med gott om plats för både en och två sängar samt förvaringsmöbler. Detta rum ligger i direkt anslutning till hallen som i sin tur leder till källaringången vilket kan passa om man vill ha egen ingång. Perfekt för tonåringen! Här är väggarna vitmålade och rummet har ljusinsläpp från ett källarfönster. På golvet ligger en svart heltäckningsmatta.

HALL KÄLLARE

Från husets uppfart leder en trappa ner till en stor rymlig hall i källaren med klinkers på golvet och vitmålade väggar. Här finns det gott om möjlighet till förvaring av kläder och skor.

FÖRRÅD 2

I anslutning till hallen finns även ett förrådsutrymme med gott om plats för förvaring.

Om området

Stattena är ett populärt bostadsområde söder om Hässleholms centrum. Här finns en blandad bebyggelse från olika årtal med allt från villor till bostadsrätter, radhus och hyreslägenheter. I korsningen Floragatan-Östergatan finns Maglekärrsparken som har lekplats och stora grönytor. Längst söderut på Stattena når man ett härligt lantbrukslandskap med gångslingor och möjlighet att kliva på vandringsslingor som leder till Magle Våtmarker, Göingeåsen och Hovdalaområdet.

KOMMUNIKATION

Från Hässleholms centrum går stadsbuss nr. 3 genom delar av Stattena och vidare mot Tormestorp.

NÄRSERVICE

På Stattena finns flera förskolor; Montessoriförskolan Villa Lärkan och Förskolan Lilla Björn. Närmsta grundskolor är Linnéskolan och Grönängsskolan. På Stattena har man närhet till flera stormarknader såsom Coop, CityGross och Ica Kvantum. I Brf. Göingen på norra Stattena finns pizzeria. Stattenas centrala läge ger kort resväg till vårdcentral, tandläkare, bank och butiker som återfinns i centrum.

ÖVRIGT

Området har närhet till många idrottsinrättningar. Här finns med cykelavstånd Österås idrottplats med fotboll, ishockey, tennis och padel. I närheten finns även ridhus och brukshundsklubb.

Information om Stattena uppdaterad 2023-09-12.

Ekonomi

EL

9 881 kr

VA

11 037 kr

UPPVÄRMNING

15 240 kr

RENHÅLLNING

3 399 kr

SOTNING

500 kr

FÖRSÄKRING

6 060 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

46 117 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 525 kr / år

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1974

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-03-25

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA

111 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källare

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Trä

FASAD

Mexisten

FÖNSTER

3-glas, Era fönster med aluminiumbeklädd utsida

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Målad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Gärdsmygen 10

ÖVRIGA BYGGNADER

Fristående garage med fjärrstyrd garageport, klinkergolv och nytt papptak.

ÖVRIGT

Renovering:
2023 Ny ytterdörr till källaren
2023 Ny pump i fjärrvärmeväxlaren
2022 Ny el och elcentraler
2022 Stenläggningar och murar
2020 Samtliga fönster och fönsterdörrar nya
2020 Takpapp garage och invändig renovering av garaget
2019 Entréplan renoverat inkl badrum och kök
2019-20 Renovering av källarplan inkl tvättstuga och duschrum
2017 Ny garageport fjärrstyrd

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

1 688 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 260 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 636 000 kr

Tomt

AREAL

817 kvm

TOMTTYP

trädgårdstomt

TOMTBESKRIVNING

Stor tomt i två etage med fina gräsmattor och stenläggningar.

UTEPLATS

Stenlagd uteplats mot garagets yttervägg.

PARKERING

Enbilsgarage och uppfart för 2-4 bilar.

PLANBESTÄMMELSER

Tomtindelning (1958-02-24) Stadsplan (1950-08-18)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten och avlopp.

Viktiga dokument & länkar

Bostadsbeskrivning

Karta

Hässleholm Hässleholm - Stattena

Floragatan 7

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg