MEDD2809BDCEDF24CEABB7169A225E285C2

Vackert hus i pittoreska Bovallstrand!

Boka visning

Bovallstrand, Bovallstrand

Finnhagegatan 7

Fakta

TypFritidshus
Antal rum6 rok
Boarea90 kvm
Biarea12 kvm
Tomtarea515 kvm
Byggår1937
Driftskostnad4,116 kr/månad

Utgångspris: SEK 6,995,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visningar

3
October | Saturday
Kl 11:00 - 12:00
Anmälan krävs, Varmt välkommen att boka

Äntligen erbjuds ett gediget hus till salu i pittoreska Bovallstrand! Bostadshuset uppfördes ursprungligen 1937 står på en backer granitfot och har från millennieskiftet fått en rejäl uppdatering av den nuvarande ägaren som med stor omsorg och noggrannhet förvaltat denna västkustpärla. Här finner vi en härlig trädgård med god integritet samt fristående gästhus som inrymmer extra sovplatser och fristående garage med gott om plats och nyare port. Uteplatser i form av nybyggd altan i söderläge och övre våningens balkong med härlig kvällssol. Bostadshuset inrymmer fyra sovrum, kök, allrum samt två badrum. Här bor ni på bekvämt avstånd till allt vad Bovallstrand har att erbjuda såsom härliga klippbad på Badholmarna, Ica-butik och den mysiga hamnen mm.
Byggnaden kommer att besiktigas innan försäljning. Besiktning är inbokat 28/9. Vill ni veta mer om denna välhållna fastighet? Varmt välkomna att kontakta oss för att boka visning av Finnhagegatan 7!

Om området

Den äldsta bevarade texten där Bovallstrand är nämnt vid namn är från 1585. I texterna framgår att saltning och utförsel av sill förekom på platsen under den stora sillperioden i slutet av 1500-talet. Namnet skrevs 1585 Bouwoltt. I en annan text från 1594 kallades det Bouoltstrand. Namnets ursprung är ovisst men en ortnamnsforskare från bygden menar att det kommer av "bosättningen vid stranden".

Bottnafjorden begränsas i söder av branta, höga berg. Mellan två av dessa, Gullviksberget och Korpåsberget, fanns en stor äng där de markägande gårdarna hade sina djur på bete. På bergens utlöpare mot fjorden, som inte hade något värde för markägarna, växte bebyggelsen fram och vid strandkanten byggdes bodar och bryggor. Först mot slutet av 1800-talet började ängen bebyggas och senare fylldes den långgrunda stranden ut med sten och sand och ett torg skapades.

Farleden från havet till Bovallstrand är relativt rak och problemfri vilket, tillsammans med förekomsten av en sockenväg, bidrog till att Bovallstrand tidigt fick reguljär ångbåtsförbindelse och blev utskeppningsplats för bl.a. sill och sten. De stora näringsgrenarna i samhället, fram till mitten av 1900-talet, var fiske, fraktfart och stenhuggeri.

Bilder

för din och andras hälsa

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
6 rum varav 4 sovrum
Boarea
90 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Allmän beskrivning
Upp för den gedigna trappan i vacker granit och in genom den vackra pardörren når ni husets entré och mellersta plan. Entrén fylls av härligt ljus via fönsterpartier i flera väderstreck. Vidare in nås hall och direkt på er högra hand härifrån finner ni trappan som tar er upp till övre plan, samt trappan som leder er till källarplanet. Från hallen på vänster hand möts ni av köket, rakt fram vardagsrum.

På övre plan når ni först hallen som leder rakt fram tar er till ett av husets badrum, på höger hand finns två sovrum, båda med förvaringsutrymme. Från hallen tar ni er ut till balkongen som ger plats för en mindre möbel.

Källarplan nås både från husets insida men har också en ingång utifrån. Här inrymms ytterliggare två sovrum samt tvättrum och ett badrum.

Hörntomten binds samman av bostadshus, gäststuga samt garage och skapar här emellan en gemytlig innergårdskänsla. Den plana gräsmattan ger plats för barnens spring och sommarens aktiviteter.

Den mysiga gäststugan är ett bra komplement till bostadshuset och perfekt för de övernattande gästerna!

Huset kommer att besiktigas inför försäljningen via Anticimex (28/9) och säljaren avser att teckna en dolda-fel försäkring i samband med överlåtelsen.
Entréhall
Via den fina pardörren når ni denna charmerande entré med vit panel på väggar samt ett vackert trägolv. Glaspartierna skänker gott om ljus och bidrar till en härlig atmosfär. Här finns också en platsbyggd soffa som både är praktisk men som också en trevlig plats att sitta och njuta en stund. Vidare in nås en inre hall med randig tapet samt bröstpanel på vägg och trägolv.
Kök/ matplats/ allrum
Hemtrevligt kök med laserade träluckor, bänkskivor av trä med vitt kakel ovan. Maskinell utrustning såsom spis med ugn, diskmaskin samt kylskåp. Köket och allrummet ger gott om plats för både matmöbel och soffgrupp. Från vardagsrummet nås det härliga altanen, som med fördel kan ramas in av den blåvit-randiga markisen. Kök och allrum har genomgående ljusa väggar, laserat trätak samt trägolv.
Övre plan
En trappa upp möts ni först av hallen med utgång till balkong. Härifrån tar ni er vidare in i planets sovrum och badrum. Randig tapet i gul ton på vägg samt trägolv.
Sovrum
Trägolv, randig tapet i gul ton på vägg. Förvaring i sidovind.
Sovrum
Här finnt plats för en dubbelsäng.Randig tapet i ljus ton på vägg samt trägolv. Sidovind för förvaring.
Badrum
Helkaklat badrum i ljusa toner. Duschhörna, handfat samt wc.
Källarplan
Källarplanet har egen entré. Hallen har klinker på golv samt ljus panel på väggar.
Sovrum
Klinker på golv, ljusa väggar.
Sovrum
Klinker på golv, ljusa väggar.
Tvättrum och Badrum
Tvättrummet är utrustat med tvättmaskin och disko. Via tvättrummet nås också källarplanets badrummet som har delvis ljus panel på vägg samt delvis ljust kakel. Mosaik i blåa toner på golv. Duschhörna, kommod med handfat samt förvaring, wc. Vitt tak med spotlights.
Gäststuga
Gäststugan har en platsbyggd våningsäng. Trägolv, ljusaväggar samt laserad träpanel i tak.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Byggnadsår
1937
Uppvärmning
Direkt El
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Beställd
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Natursten
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel (ca 2000)
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Finntorp 2:138
Övriga byggnader
Gästhus med extra sovplatser och fristående garage med nyare port.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 49,397 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 28,251
VA
SEK 8,485
Renhållning
SEK 2,740
Försäkring
SEK 3,933
Övrigt
SEK 5,988
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Posten övrigt avser fiber.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,147,000
Byggnadsvärde
SEK 1,326,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 10,000
Tomt
Areal
515 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Trädgårdstomt.
Uteplats
Altan, balkong.
Parkering
P-plats på uppfart samt i garage.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Karta

Bovallstrand Bovallstrand

Finnhagegatan 7

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg