MEDB49E95F996FD472CBC790B9D7EFAC6C1

Enplansvilla i nyskick.

Östra Ersboda, Umeå

Filgränd 32

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea119 kvm
Tomtarea1,044 kvm
Byggår2017
Driftskostnad2,608 kr/månad

Eller bud: SEK 4,595,000

Välkommen till denna varma och välplanerade familjevilla i ett plan på lugn återvändsgata nära kommunikationer, skolor och natur. Trevlig fastighet om 1 044 kvadratmeter tomtyta med ett ljust målat trähus om 119 kvadratmeter boarea. Huset är synnerligen välplacerat på tomten med den stora uteplatsen med grönska. På framsidan finns carporten och ett varmbonat förråd med el, samt uppställningsplats för en till två bilar. En stenlagd yta mellan huset och carporten ger ett fint intryck. Det finns även en del med asfalt.

Områdets bästa uteplats och gräsmatta enligt grannarna! En underbar och soldränkt terrass där sommardagar och kvällar avnjutes.

Om området

Ersboda ligger cirka sex kilometer norr om stadens centrum. Stadsdelen är uppdelad i Västra Ersboda och Östra Ersboda. År 2006 har hela stadsdelen omkring 10 000 invånare. På Ersboda finns bland annat Norrmejerier varför stadsdelens gator har fått till mejerinäringen anknytande namn. Några kända landmärken på Ersboda är de så kallade "Tobleronehusen"; fyra triangulära åttavåningshus i betong uppförda i början av 1980-talet och ritade av arkitekten Svante Öhman. På grund av placeringen vid Hömyran syns byggnaderna även från närliggande delar av staden. Även terrasshusen med källarparkering är ett särskiljande inslag i Ersbodas bebyggelse.

Ersboda Folkets hus ligger vid Östra Ersboda centrum och fick 2006 pris som årets Folkets hus. Där finns bland annat Ersbodabiblioteket och en populär danslokal som på fredagar ordnar moderndans och på lördagar mogendans. Ersbodakyrkan ligger på Västra Ersboda centrum.

NÄRSERVICE
Här finns ett av Norrlands största och mest kompletta handelsområde - Stora Birk.
Mataffärer, butiker, bilaffärer, hantverkare, verkstäder, restauranger, caféer, frisörer, möbelaffärer, företagsservice, färghandlare, bensinstationer, gym, bowling, idrottsklubbar.

KOMMUNIKATION
Goda bussförbindelser till centrum, universitet och sjukhus.

SKOLOR OCH OMSORG
Ersdungens skola F-5
Ersängskolan åk 6-9
Östra Ersbodaskolan F-5, fritids
Ersmarks skola F-5
Flertalet förskolor finns i området.

Bilder

Entrésidan

Kök

Vardagsrum

Sovrum

Badrum

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum varav 3 sovrum
Boarea
119 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Hall
En välkomnande hall i vinkel med plats för skor och ytterkläder både i och utanför garderober. Här finns även ingången till en WC, tvättställ, skåp med spegel och vädringsfönster.
Kök
Ett ljust kök med gott om ljusinsläpp tack vare fönster i två väderstreck. En väldigt trevlig och bra matplats med fönster mot altanen. Här finns möjlighet till stora sällskap runt ett rejält långbord. Den maskinella utrustningen är från Bosch och består av spishäll, fläkt, varmluftsugn, inbyggd mikro, diskmaskin och stor kyl, frys. Bänkskiva av grå laminat, dubbla diskho och vitt kakel ovan. Det finns även ett fönster ovan diskbänk. Öppen planlösning mot vardagsrumet.
Vardagsrum
Ett trevligt och lättmöblerat vardagsrum med en bra hörna för sällskapsmöblemanget där man både ser den trevliga uteplatsen och tomten genom fönsterna. Här har man också altandörren för att ta sig ut till altanen och baksidan.
Sovrum 1
Det största sovrummet som ligger närmast badrummet. 3 st garderober.
Sovrum 2
Ligger vägg i vägg med det första sovrummet och har badrummet mittemot. 2 st garderober.Sovrum 3
Ligger närmast vardagsrummet. 1 st garderob.
Badrum
Helkaklat badrum med matchande klinker. Wc, handfat, spegelskåp, dusch med böjda glasväggar, handdukstork, elgolvvärme ger en skön komfort. Vädringsfönster.
Groventré
På gaveln närmast carporten har vi groventrén. Här finns tvättstugan med tvättmaskin, tvättho. Nibe frånluftsvärmepump. 2 st garderober. Våtrumsmatta på golvet och våtväv på väggarna. Fönster.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
2017
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation.
Energideklaration
Beställd
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Utv. plåtarbete
Plåt
Fastighetsbeteckning
Glaset 25
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 31,294 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 20,294
VA
SEK 6,000
Renhållning
SEK 2,000
Försäkring
SEK 3,000
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Elförbrukningen är beräknad på 15 447 kWh (senaste 12 mån) med Umeå energis "Fast pris 3 år". Även uppvärmningskostnaden inräknad i detta. Det är en 20 A säkring.
Bredband från Umeå Energi finns på adressen.
Tillkommande kostnad
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,034,000
Byggnadsvärde
SEK 1,491,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,056,000
Tomt
Areal
1044 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Planbestämmelser
Detaljplan (2015-05-27)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Samfällighet: Umeå Glaset S:4

Karta

Östra Ersboda Umeå

Filgränd 32

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg