230
MEDABE653C44D7E4E6EBBEF2BECA06AA17B

Genomgående & välplanerade tvårummare med indragen sydvästbalkong mot innegård!Fernissagatan 2 Limhamns Sjöstad, LIMHAMN

Limhamns Sjöstad, LIMHAMN

Fernissagatan 2


PRIS (utgångspris)2 150 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

55 kvm

VÅNING

2 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

221

MÅNADSAVGIFT

4 123 kr

BYGGÅR

2020

PRIS

2 150 000 kr utgångspris

Genomgående & välplanerade tvårummare med indragen sydvästbalkong mot innegård!

Kontakta ansvarig mäklare för att boka in visningstid!
På fint läge i Limhamns sjöstad kan vi nu erbjuda denna ljusa och genomgående tvåa med social semi-öppen planlösning samt med charmig gårdsvändbalkong i sydvästläge. På det andra våningsplanet möts vi av en modern bostad i ett hus som stod färdigt 2020, lägenheten erbjuder bra förvaringsmöjligheter samt goda arbetsytor i ett fint kök som ligger med en bardisk som blickar ut över vardagsrummet. Rymligt sovrum med fina specialbyggda förvaringsmöjligheter. Stilren och stort badrum som erbjuder bra tvättmöjligheter, man når badrummet praktiskt från både hall samt sovrum.

Här bor man nära alla bekvämligheter som behövs i vardagen och alldeles intill vackra Ribersborgsstranden som utöver ett kallbadhus och en vacker strand även erbjuder bra träningsmöjligheter i utomhusmiljö och havet finns ca 497 steg från entrén.
Här har man också närhet till mysig småbåtshamn, matbutiker (Ica supermarket inom 100m), restauranger, caféer, bra bussförbindelser och Limhamn centrum är på kort promenadavstånd.

Varmt välkomna på visning!

Visningar

Vänligen boka er för visning!

25
februari | söndag
Kl 15:40 - 16:00
Bokad visning! Vänligen boka visningstid på mäklarens hemsida!

Bilder

MEDABE653C44D7E4E6EBBEF2BECA06AA17B
MEDACF58CED7B1249EEAF872D075B4BF10F
MED8E5D9BE797FF4F8187678D9C04774C59
MED921C77A3C48345359571678ABCF15B85
MEDD7087A31BAC04D77A4A41E2F5C40ADD8

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

55 kvm

LÄGENHETSNUMMER

221

VÅNING

2 av 3, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

4 123 kr

BYGGÅR

2020

PRIS

2 150 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

HALL

Med hiss från markplan tar man sig till den andra våningen och här möts man av en rymlig hall med praktiskt svart klinkergolv och väggarna är genomgående vitmålade i lägenheten. Hall erbjuder bra plats för avhängning av ytterkläderna samt extra klädförvaring tas om hand i skjutdörrsgarderoben. Vidare in i bostaden går man på fin ekparkett.

SOVRUM

Sovrummet har plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Vi får gott om förvaringsmöjligheter specialbyggd väggförvaringsmöbel. Rymligt och bra sovrum och är når man bostadens badrum via elegant skjutdörr.

VARDAGSRUM

Den semiöppna planlösningen mellan kök och vardagsrum via kökets bardisk gör det enkelt att umgås när vänner eller familj är på besök. Här ryms rymligt soff- och tv möblemang och med barstolar kan man umgås med den som står i köket. Från vardagsrummet öppnar man upp dörren till den charmiga och rymliga balkongen i sydvästläge som är indragen/vindskyddad.

KÖK

Smakfullt kök som bjuder på utmärkta förvaringsmöjligheter bakom skåpsluckor i vitt som matchar snyggt med vitt kakelstänkskydd och mörk laminatbänkskiva. Den maskinella utrustningen består av vit kombinerad kyl och frys, vit ugn, mikro, induktionshäll, vit diskmaskin samt fläkt.

BADRUM

Stilrent badrum som är inrett med vita kakelväggar och svartklinkergolv. Badrummet är utrustat med dusch, wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt kombimaskin tvätt och tork med ovanliggande arbetsbänk och ovanhängande skåpsförvaring.

Om området

Välkommen till Limhamns Sjöstad, en plats där lugnet, havet och Limhamns småstadsidyll förenas i svårslagen harmoni. På behändigt avstånd väntar storstadens puls och nöjesutbud, i
direkt närhet glimrar Öresunds böljande blå. På Limhamns Sjöstad erbjuds ett högkvalitativt boende i ett omtyckt område med gång- och cykelavstånd till båtliv, badbryggor, stränder och grönområden.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös mest populära stadsdelar. På många sätt känns Limhamn mer som en egen liten stad än en del av Malmö. En ny del utav Limhamn har nu vuxit fram, nämligen Limhamns sjöstad.

KOMMUNIKATION

Från och till Limhamns sjöstad tar man sig enkelt både med bil, cykel och kollektivtrafik. Buss nummer 7 går flera gånger i timmen och tar dig till Malmö Central på endast 13 minuter samt med buss nummer 9 tar man sig till Hyllie och sedan enkelt vidare till Kastrup/Köpenhamn om man pendlar eller ska ut och resa.

NÄRSERVICE

På gång- eller cykelavstånd ligger Limhamn city med all den service du kan önska dig. Caféer, restauranger och butiker finner du på bara några minuters avstånd här liksom ICA, Willys och Lidl för veckohandlingarna. En kort promenad eller cykeltur bort har du Sibbarps strand och den pittoreska småbåtshamnen där du bland annat hittar en skeppshandel och fiskrökeri.

I Limhamns sjöstad område finns det mesta av vad du behöver i vardagen så som gym, restauranger, matbutikerna Ica supermarket, COOP och Direkten samt caféer som Waynes coffee samt St.Jakobs stenugnsbageri. Här finns också vårdcentral och apotek nära tillhands.
Att bo här innebär att man har bryggorna och vatten precis utanför dörren och fantastiska omgivningar i form av Lagunen småbåtshamn och hela Ribersborgsstranden.

ÖVRIGT

Med Limhamns centralgata på nära avstånd och dessutom goda bussförbindelser till Malmö city är detta ett drömboende för dig som söker en bostad på lugnt läge, med närhet till havet och naturen, men ändå vill ha alla bekvämligheter inom räckhåll.

I området finns det idag två förskolor, Jollens och Bojens. Dessutom finner vi två grundskolor, Limhamnsskolan och Glasbruksskolan.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,9202 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,9202 %

TILLTRÄDE

Enligt överenskommelse

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

837 390 kr Per den 2022-12-31 enligt årsredovisning
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

2020

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk frånluft med återvinning

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-10-28

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

87 kWh/m² och år

ÖVRIGA BYGGNADER

Bostadsrättshavaren disponerar över ett förråd

Förening

NAMN

Brf Oljeslagarens hus 1

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

94

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

2

EKONOMI

Föreningen höjde avgiften med 15% från och med 2023-01-01. Beslut om eventuella avgiftsförändringar sker under november månad. I dagsläget finns inga beslut om avgiftsförändringar (kontrollerat 2023-10-19).

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja, den person som ska bo i lägenheten ska äga minst 10% och vara godkänd som medlem i föreningen.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 433 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

573 kr

INFORMATION AVGIFT


Inkl värme, VA. Tillkommer gör ett obligatoriskt tillägg om 160 kr/mån för kabel-tv, bredband och telefoni (samtalsavgifter tillkommer). IMD -El (individuell mätning och debitering) avseende elen.

OM FÖRENINGEN

Föreningen äger fastigheten Fernissan 1 fördelat på sex trapphus samt fyra sammanhängande radhus i tre våningar med sammanlagt 94 lägenheter och 2 lokaler. Byggnaderna är uppförda 2020. Fastighetens adresser är Fernissagatan 2-6, Kolsyregatan 8-22 och Linoljegatan 7 - 11 i Malmö.

Ekonomisk Förvaltare: Bredablick

TV OCH BREDBAND

Kabel-TV finns via Tele2 och bredband finns via Tele2 (fiber). Debiteras utöver månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg om 160kr/mån.

PARKERING

Det finns garage i källaren med 73 parkeringsplatser, varav 12 st är laddplatser för elbil. Separat kösystem tillämpas. Där finns ett stort parkeringshus i Limhamns sjöstad, nära kvarteret.
En parkeringsplats i föreningens garage kostar ca 900 kr, eller ca 1150 kr för laddplats, plus elförbrukning.

Föreningen är även ansluten till bilpool via M Mobility Car samt cykelpool.

RENOVERINGAR


Föreningen har en underhållsplan på 30 år och underhåll sker löpande.

Planerar inga renoveringar under de närmsta åren.

ÖVRIGT

Finns en mindre innergård med möjlighet till lek för barnen.

Föreningen har en gemensam takterrass på plan fyra i trapphus 3.
I trapphus 2 finns en övernattningslägenhet med WC/Dusch som kostar 200kr/natt.
I trapphus 5 finns ett soprum för rest- och matavfall samt källsortering.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Föreningen har IMD (individuell mätning och debitering) för el. Varje hushåll debiteras efter faktisk förbrukning.

Cykelförråd finns i källaren. Varje lägenhet har tillgång till ett källarförråd.

Informationen är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att säkerställa informationen med representant från föreningen.

Viktiga dokument & länkar

Ekonomisk plan
Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning 2022
Bostadsbeskrivning

Karta

Malmö Limhamns Sjöstad

Fernissagatan 2

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg