MEDD1CA61F332B841899D8A34733B13AB85

Familjevilla på återvändsgata!

Boka visning
Klarlagt

Osby, Osby

Eriksgatan 30

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea135 kvm
Biarea102 kvm
Tomtarea1,460 kvm
Byggår1956
Driftskostnad3,761 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,450,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visningar

26
October | Monday
Kl 16:00 - 17:50
Boka tid för visning via husmanhagberg.se

I utkanten av Osby med närhet till naturen finns denna bostad perfekt anpassad för en familj. Bostadens entréplan har stort kök och vardagsrum, två sovrum och wc. På ovanvåningen finner du mysiga sovrum med vinklar och vrår samt möblerbart allrum. Bostaden har även två bad- och duschrum, på ovanvåningen finns duschrum med duschkabin och i källarplan finns badrum med bubbelbadkar och bastu. Husets entré är privat placerad med ingång från baksidan i trädgården. Här finns även ett mycket rymligt uterum med trädäck och trappa runt om. Garage och carport finns på fastigheten och trädgården är inramad av buskar och träd vilket ger bra insynsskydd. Gräsmattan som är lagom stor bjuder in till lek och spring. Huset värms bekvämt och effektivt med bergvärmepump. Helt enkelt ett perfekt boende för den större familjen eller för dig som vill ha gott om ytor! På Eriksgatan bor man knappt 2,5 km från centrum och tågstation. Välkommen på visning.

Om området

Osby med ca 7500 invånare är beläget i norra Skåne, ca 25 km söder om Älmhult och ca 33 km norr om Hässleholm. Samhället ligger vid Osbysjön, hela orten är omgiven av vackra skogar och natur.

Kommunikation

Orten ligger längs med riksväg 15 och öster om Osby går riksväg 23 samt 19. Det stannar mer än 50 tåg vid Osby järnvägsstation varje vardag, varav hälften är Öresundståg som når Växjö eller Malmö på ca 1 timme. Ett flertal busslinjer går genom Osby till omkringliggande orter.

Närservice

Osby har 3 kommunala grundskolor med fritidshem, två gymnasieskolor och flertalet förskolor. I centrum finns restauranger, butiker, banker, tandvård, vårdcentral och bibliotek. På orten finns också en stor idrottsplats, ishall, simhall, sporthall, bowlinghall och elljusspår samt en mindre skidbacke.

Övrigt

Kända företag från Osby är bl.a leksaksföretaget Brio, Swanson´s Travel och tvättmaskinstillverkaren Osby-pannan.

Lekoseum som är ett museum för hela familjen visar upp en del av Brios träleksaker genom tiderna.

Mitt i centrum ligger ett hotell/vandrarhem vid namn Stora Hotellet och vid Osbysjöns östra strand finner man Osby Camping.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Social Video
Klarlagt

Bilder

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Fiber är indraget i huset.

Trevlig interiör med högt i tak på entréplan samt mysig ovanvåning med vinklar och vrår samt gott om förvaringsytor i kattvindar och skjutdörrsgarderober. Källarplan har användbara ytor dels för förvaring men även för dig med hobbyverksamhet eller behov av hemmakontor. Det finns centraldammsugare (dock ej använd av nuvarande ägare).
Antal rum
6 rum varav 4 sovrum
Boarea
135 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
102 kvm
Hall
Entréhall med trappa till ovanvåningen samt dörr till gäst-wc. I hallen finns rymlig nisch med plats för klädeshängare och skoställ. Här finns möjlighet att göra inbyggd garderob eller ev. utöka gäst-wc till ett duschrum. På golvet i hallen finns plastmatta och väggarna har strukturtapet.
Vardagsrum
Rymligt sällskapsrum i vinkel. Här finns gott om ljusinsläpp från olika väderstreck och även utgång till balkong. På golvet finns parkettgolv och väggarna har målade ytor.
Kök
Väl tilltaget kök med gott om skåp och bänkyta. Bänkarna har laminerad yta och luckorna är av trä. Spishällen är infälld i bänken och fläkten är en vertikal variant vilket gör ytan arbetsvänlig även för dig som är lång. Dubbla diskhoar inklusive avrinningsyta samt diskmaskin i nära anslutning. Kylskåp i fullhöjd (frys finns i källaren) samt ugn och micro i arbetshöjd. I köket finns infälld downlightbelysning samt två uttag för taklampa. Köket har plastmatta på golvet och målad tapet tillsammans med kaklade ytor på väggarna. Den fristående köksön ingår ej i köpet.
Sovrum
Sovrum med fönster mot balkongen. Här finns parkettgolv som möter målade väggar. Infälld i väggen finns skjutdörr.
Sovrum
Sovrum med fönster som vetter mot trädgården. Här finns ett slittåligt och lättskött plastlaminatgolv som möter tapetserade väggar. I detta rum finns även en luft-luftvärmepump som även kan fungera som AC.
Gäst-wc
Wc med fönster. Här finns wc, handfat, spegel och underskåp. På golvet finns plastmatta och väggarna är målade med stänkskydd av mosaik.
Allrum ovanvåning
Möblerbart allrum med fint och rustikt brädgolv. Här finns även förvaring bakom skjutdörrar samt i kattvind. Väggarna är målade. I detta rum finns lucka till vinden.
Sovrum i tillbyggnad ovanvåning
Mysigt men även rymligt sovrum med vinklar och vrår. Här finns ljusinsläpp från två håll samt snedväggar och inspektionslucka för vindsutrymmet. Här finns även lucka till "koja" som är utmärkt som lekhörna för barn. Det finns även förvaring bakom skjutdörrar. I sovrummet finns laminatgolv och väggarna är målade.
Sovrum ovanvåning
Rymligt sovrum med fint och rustikt brädgolv som möter tapetserade ytor och ytor med målad panel. Här finns förvaring bakom skjutdörrar samt i kattvind. Dörren till rummet är en vikbar variant.
Duschrum
Här finns duschkabin, handfat med skåpsinredning, spegelskåp med belysning samt wc. På golvet finns en plastmatta och väggarna har målad väv. Mekanisk frånluftsfläkt finns.
Pannrum källarplan
Rymligt rum som används både som förvaring och plats för värmeanläggningen. Här finns bergvärmepump med extra varmvattenberedare för att kunna fylla bubbelbadkaret. Här finns även en del hyllinredning samt två frysboxar varav en lämnas kvar. Det finns även en fullhöjdskyl som ej lämnas kvar.
Spa- och tvättrum källarplan
I detta rum finns bastu med elaggregat, bubbelbadkar, tvättmaskin, torktumlare och tvättho med rostfri bänk och underskåp. Rummet har klinker på golvet och målade ytor på väggarna.
Hobbyrum i fil källarplan
Rymliga ytor för hobbyverksamhet eller hemmakontor. Här finns relativt stora fönsterytor, klinker på golvet och målade väggar med fondvägg med tapet.
Hall med matkällare och förråd källarplan
Golvyta belagd med mosaik och klinker. Förvaring under trappen och separat matförråd med lösa hyllor (ingår ej).
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Byggnadsår
1956
Byggnadsår kommentar
Tillbyggt 2001
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 7/7/2017
Energiklass
C
Energiprestanda
43 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
fasad
Tegel & trä
Fönster
2 & 3-glas isoler
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Plåt
Fastighetsbeteckning
Tranan 2
Övrigt
Fiber är indraget i huset.

2001 - Huset tillbyggt
2001 - Nytt kök
2004 - Bergvärme
2006 - Carport byggd
2007 - Uterum
2014 - Vitvaror i köket
2015 - Ny tvättmaskin
2018 - luft/luft-värmepump
2019 - Ny källardörr
2019 - Ny torktumlare
Övriga byggnader
Garage med carport framför, carporten är byggd 2006.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 45,126 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 8,767
Uppvärmning
SEK 29,348
Renhållning
SEK 2,711
Försäkring
SEK 4,300
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Uppvärmningskostnaden inkluderar även kostnaden för hushållselen.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 6,128 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 817,000
Byggnadsvärde
SEK 661,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,147,500
Tomt
Areal
1460 kvm
Planbestämmelser
Stadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Karta

Osby Osby

Eriksgatan 30

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg