510
MED0C6F9C5F676C4565AE2369511D6F4C1F

Såld!

Östra Skärgårdsstad, Åkersberga

Ektorp 5


SLUTPRIS8 150 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

180 kvm

TOMTAREA

2 480 kvm

BYGGÅR

1929

DRIFTSKOSTNAD

1 483 kr/månad

Sekelskiftescharm med gästhus och härligt poolområde. Soldränkt tomt, fri från insyn.

Vill du se huset innan visning? Missa inte filmen som finns i annonsen.

Det här är något utöver det vanliga. Generös villa, gäststuga, förråd och ett härligt pooldäck med uppvärmd pool – vad mer kan man önska sig? Ektorp 5 är beläget i Skärgårdsstad, men med ett lantligt läge inbäddad bland ängar och skog. Den soliga och privata tomten ramas in av grönska och har en härlig vy med fri utsikt. Här är helt fri från insyn.

Den mysiga och välordnade tomten, som är om 2 480 kvm, består till största del av fin trädggårdstomt och viss del lätt kuperad naturtomt. Tomtens utformning och placering av byggnaderna ger en härlig gårdkänsla.

Huset är ursprungligen uppfört i början på 1900-talet. Dess nuvarande form har dock tillkommit på senare år då huset byggs ut och renoverats i tidstypisk och charmig, men ändå med modern standard. Huset själ har bevarats och här finns bl.a. fina trägolv, eldstäder, gamla innerdörrar och vackra detaljer.

Gäststuga med eget kök och badrum. Här finns en vacker kakelugn och från husets fönster har man utsikt över ängarna. I anslutning till entrén finns en mysig liten uteplats och den breda trappen fungerar utmärkt att sitta och sola på. Huset lämpar sig väl som generationsboende, hemmakontor eller för uthyrning.

Det stora trädäcket och poolområdet bjuder in till avkopplande dagar. Området badar av solsken hela dagen och behövs skugga finns här ett mysigt uterum, med access till husets vardagsrum.

Kliv in i bostaden och välkomnas av en rymlig och ljus hall med gott om förvaring. I anslutning till hallen finns trapp som leder till husets övervåning.

Till höger om hallen finns bostadens kök. Braskaminen ger härlig känsla och värme. Rymlig matplats med plats för stort matbord. Gott om arbetsyta och förvaring. Flertalet fönster ger köket ett fint ljusinsläpp. Köket är utrustat med fullstor kyl&frys, spishäll, fläkt, varmluftsugn samt diskmaskin.

Vardagsrummet har gott om plats för stor soffgrupp och övrig möblering. Vid husets murstock finns en äldre och mycket charmig vedspis. Vardagsrummet har rikligt med fönster och dubbeldörrar i glas som leder ut till poolområdet.

Entréplanet har också gäst-wc samt helkaklat badrum/tvättstuga. Här finns dusch, tvättmaskin, torktumlare, förvaring, ho, vv-beredare samt groventré.

En trappa upp välkomnas man av rymlig allrum/hall med bra plats för soffgrupp och övrig möblering. I dagsläget fungerar även en del av utrymmet som hemmakontor. Garderober med skjutdörrar ger bra förvaring. Hallen sammanbinder övervåningens fyra sovrum samt det helkaklade badrummet.

Badrummet är utrustat med dubbelkommod, stor spegel med bra belysning, bra förvaring, wc, kaklad duschhörna med tak- och handdusch, badkar, samt hyllor för förvaring av linne och handdukar. Badrummet har tre fönster som ger ett mycket fint ljusinsläpp.

Skärgårdsstad – samhället mitt i Skärgården. Skärgårdsstad är en villastad belägen norr om Åkersberga med ca 600 hushåll och drygt 2000 boenden. I Skärgårdsstad bor man med direkt närhet till havet, skärgården, naturskön mark och gott om fina promenadvägar och strövområden. Området är populärt, inte minst bland barnfamiljer. Skärgårdsstad har en alldeles egen skola F-9 med stor gymnastikhall och eget kök. Inte långt ifrån huset finns även en förskola.

Skärgårdsstads havsbad är en av de finaste badplatserna i kommunen. Badet underhålls löpande och här finns gräsplan, sandstrand, omklädningsrum, volleybollplan, toaletter och grillplats. I anslutning till havsbadet finns även en vedeldad bastu.

Vill man bada i insjö finns en badbrygga vid Solbergasjön. Här finns också en grillplats.

För barnen finns fotbollsplan, tennisbana och vintertid även pulkabacke, skidspår och skridskobana.

För den båtintresserade finns Skärgårdsstadshamnen. Som boende i Skärgårdsstad har man möjlighet att förvärva en båtplats, som knyts till fastigheten.

SL trafikerar området med bussar och det är täta avgångar mot Åkersberga. Centralorten Åkersberga ligger bara tio minuter bort och till Stockholm City tar man sig på ca 40 minuter med buss eller Roslagsbanan.

Det här är en bostad som måste ses och upplevas på plats. Kontakta ansvarig mäklare för att få en visning av denna fina fastighet.

Bilder

MED0C6F9C5F676C4565AE2369511D6F4C1F
MED751F647CCAE441C289D6670A61B6DA25
MED13945404A7814066BFD6C12C2C65B460
MED49A4A36035204C0EA44C44E51E19D85E
MED74CEE5D1294A42AF808659EFF86AB271

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret