MED82CA2BB23158434C9C8B207931C4F6B6

En oas, skyddad invid skog och grönska, när markplan är som bäst!

Farsta Slottsvik, GUSTAVSBERG

De la gardies väg 21

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,873 Ink värme, vatten och kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea64 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer114
Byggår1997
Driftskostnad250 kr/månad

Utgångspris: SEK 3,750,000

Unik möjlighet att förvärva en av Farsta Slottsviks absolut finaste lägenheter med en magisk oas till uteplats och granne med Engelska parken.
Entrén ligger invid en lummig och lugn innergård. Välkomna in till 64 mycket välplanerade kvadratmeter fördelat på två rymliga sovrum med garderober, rymligt vardagsrum med matplats och ett lyxigt inbjudande kök. Hall med gott om plats för avhängning och ett badrum. Lägenheten är nyrenoverad och mycket smakfullt inredd. Inget har lämnats åt slumpen. Vackra fönster i tre väderstreck släpper in generöst med ljus, dubbeldörrar i glas leder ut till den magiska uteplatsen om ca 50 kvm. Här kan man hänga helt ostört och bilfritt, ett paradis för både barn och äldre att njuta av.

Om området

Gustavsberg erbjuder en mysig skärgårdsmiljö nära naturen och samtidigt nära till stan med dess rika nöjesliv.

Möjlighet till båtplats i Farstaviken (Boo Marina alt Gustavsbergs båtklubb). Promenadavstånd till Gustavsbergs hamn med bistro, café porslinsbutik mm. Närhet till badhus med äventyrsbad, motionsbassäng, bubbelpool, bastu, gym och relaxavdelning.

Närområdet ger stora möjligheter för friluftsaktiviteter och ett stenkast från bostäderna finns idrottsplatsen Farstaborg samt Gustavsbergs ridhus. I området finns underbara strövområden/motionsspår längs Baggensfjärden och Värmdös härliga natur och gamla bruksområden. Gottholmsrundan: 2,4 km. Tjustviksrundan: 5 km.

Kommunikation

Ca 200 meter till busshålplats Farstaviken med mycket bra direktkommunikationer till och från Slussen, Ca 20 min. Tätare trafik under rusningstider. "Lokalbussen" går under dagarna mellan sträckan Gustavsbergs Centrum och Brunn.

Närservice

I Gustavsbergs centrum finner du bland annat apotek, mataffär, banker, konditoriet Delselius, frisörer, blombutik, djuraffär, systembolaget, hudvårdklinik, folktandvårdsmottagning mm.

Parkering

Garage under terrassen med anslutande förråd. I övrigt finns parkeringsmöjligheter längst vägen.

Övrigt

Värmdö är en av det snabbast växande skärgårdskommunerna med ett behagligt avstånd till Stockholms stad. Här finns alla typer av service fördelat på tre olika centrum runt om på Värmdö. Vårdcentral, läkarmottagning, skolor från klass 1-9 och förskolor finns naturligtvis också.

Gustavsberg är världskänt bland annat för sina gamla bruksområden och framförallt för Gustavsbergsfabriken som en gång var den största arbetsgivaren på Värmdö.
På Porslinsmuséet i Gustavsbergs hamn visas delar av ortens rika produktion av keramik i alla former.

Att bo på Värmdö innebär framförallt att bo med hav och natur i omgivningarna. På Värmdö finns en uppsjö av badstränder och klipphällar, båthamnar, restauranger och caféer.
Värmdö kommun bjuder på många förutsättningar för det lokala idrottslivet. Förutom flertalet spår och leder samt närhet till naturreservat kan Värmdö kommun även erbjuda bl.a:

Bad:
Badhus i centrala Gustavsberg. Anläggningen innehåller motionsbassäng, rehabiliteringsbassäng, och en äventyrsavdelning med bl.a vattenrutschbanor. Det finns möjlighet till friskvård, motion, relaxavdelning med bubbelpool, bastu och ångbad.

Idrottsanläggningar i Gustavsberg:
Ekvallen - Sporthall, 11-manna grusplan, ishall, konstfrusen bandybana m.m
Farstaborg - 11-manna gräsplan
Ösby - Sporthall, 11-manna grusplan
Flertalet andra anläggningar för sport- och fritidsaktiviteter finns på hela Värmdö.
Idrottsanläggningar i Hemmesta:
Värmdövallen, Hemmesta sporthall.
Sporthall 40x20 meter, 11-manna grusplaner, 11-manna gräsplan, Elljusspår, spolad isbana, motionslokal m.m
Från Värmdövallen (Hemmesta) går flertalet motions -och skidspår med belysning.

Närmaste ridklubbar:
Gustavsbergs Ryttarsällskap, Gustavsberg
Värmdö Ridklubb, Värmdö - Evlinge

Golf:
Wermdö Golf & Country Club, park- och skogsbana 18 hål
Fågelbro Golf & Country Club, parkbana 18+9 hål
Ingarö Golfklubb, äng och skog 18+18 hål
Norråva golfgård, för dig utan medlemskap eller "grönt kort" 18 hål

Vill du ha mer information om kommunal service i Värmdö kan du kontakta Värmdö kommun på telefon 08-570 470 00 eller gå in på www.varmdo.se

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen in på De La Gardies väg 21 med entré från innergården. Här bjuds en välplanerad och ljus trerummare, ett boende med livskvalité!

Lägenheterna på De La Gardies väg är rymliga och ljusa. Kanske gör de ändå sig allra mest populära för de mysiga och lummiga innergårdarna, de härliga balkongerna samt de ljuvliga omgivningarna. Innegården består av grusade gångar, buskar och rabatter samt uteplats under träden. Den charmiga förrådslängan smälter väl in i miljön. Bostadsrättsföreningen och samfälligheten är välordnad och grannsämjan god. Många har bott sedan husen byggdes vilket är ett gott tecken på trivsel. Omgivningarna i Farsta Slottsvik präglas av den mångåriga ekprydda Engelska parken, den ljumma viken med båt och badbryggor samt de öppna hästhagarna. En oas i Gustavsberg!

Denna lägenhet är vackert renoverad 2019/2020 då med god tanke på färger i fin harmoni. Nytt snyggt mörkare laminatgolv i alla rum är lagt och glas dubbeldörrar ut mot altan och trädgård är helt nytt. Altanen är ett trädäck som vetter ut mot Engelska parken. Ett helt insynsskyddat läge! Vidare har alla rum rum praktisk golvvärme.
Entré går genom diskret stor hall med gott om förvaringsutrymmen. Hall golvet är belagt med svart klinkers, avhängning sker i en stor skjutdörrs garderob. Badrum med kaklade väggar, plastmatta på golv, dusch, extra stor tvättställskommod, spegelskåp, WC och tvättmaskin.
Centralt i lägenheten finns vardagsrummet det karaktäristiskt stora fönstret från golv till tak är här bytt mot dubbeldörrar ut mot oasen, baksidan.
Köket är totalrenoverat med stor härlig köksbänk / bardisk. Grå vackra luckor med fina beslag, mellan arbetsbänk sitter snyggt kakel. Vitvarorna håller hög standard och belysningen är optimal för ett kök. Från köket nås lägenhetens härliga balkong i öster med utsikt mot vacker innergård. Från balkongen kommer man vidare till altan, gräsmatta och ut mot grönskan söder och sydväst läge.
Matdel och vardagsrum är i öppen planlösning. Vid matdelen finns trevlig fönster ut mot innergården medan i vardagsrummet tittar man ut mot vacker grönskande park.
Vidare har lägenheten två rymliga sovrum, båda med gott om garderober och båda vetter bort från innergård och ut mot lugn baksida.

Välkommen att trivas!
Antal rum
3 rum
Boarea
64 kvm
Uteplats
En oas, balkongen utanför köket i öster har förlängts runt hela gaveln. Detta har skapat en magisk förlängning av lägenheten som fått ett nytt rum att vistas i. Hör finns vackert tralldäck, stenläggning, rabatter och gräsmatta för lek.
Parkering
Finns gratis parkering utanför på gatan och önskar man elstolpe går det att hyra genom föreningen.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3, hiss finns
Beskrivning av våningsplan
Denna lägenhet är i markplan men hiss finns i huset
Pris
SEK 3,750,000
Avgift
SEK 4,873 Ink värme, vatten och kabel-tv
Driftskostnad
SEK 3,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Försäkring tillkommer
Andel i föreningen
0.019401 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1997
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk
Energideklaration
Utförd 9/13/2019
Energiklass
C
Energiprestanda
48 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
77 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
Möjlighet att öppna upp sovrum för större öppen planlösning
Övriga byggnader
Altandäck om över 50 kvm som omgärdar lägenheten. Mindre Vacker stenläggning mot gräsmatta / lekplats invid sovrumsfönster finns.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Vattenburen golvvärme via bergvärme. Förråd i röd länga invid lägenheten.
Förening
Namn
Brf Slottsträdgården
Om föreningen
Nära Farstavikens vatten och ståtliga Farsta Slott hittar du Brf Slottsträdgården. Tidigare ingick även radhus som friköptes år 2009 efter ombildning. Idag består föreningen av fem flerfamiljshus i tre våningar och två radhus. Efter ombildningen sköts gemensamma angelägenheter såsom parkering, sophantering och snöröjning av en samfällighetsförening - Slottsparken. Föreningens andel är 60%. Brf Slottsträdgården är även en av flera medlemmar i Farsta Slottsviks Samfällighetsförening som har hand om områdets vägar och grönområden mm. Genom samfälligheten har man tillgång till festlokalen Oxstallet.

Alla boende i flerfamiljshusen sköter gemensamt om gården. Det innebär att klippa buskar och häckar, såväl privata som gemensamma samt rensa bort ogräs. Det finns källsortering inklusive matavfall.

I avgiften ingår ett flerbostadstillägg som innefattar el i trapphusen, städning av trapphusen samt vattenförbrukning.
Tv och bredband
Kabel-TV ingår i månadsavgiften (basutbud). Leverantör är Comhem. Internetanslutning kan beställas via Comhem.
Parkering
P-platser går att hyra för 50 kr/mån (utan el) och 150 kr/mån (med el). Carportar kostar 200kr/mån. Separat kösystem. Det är fri parkering (datumparkering) på De la gardies väg. Samfälligheten ansvarar för parkeringsplatserna.
Renoveringar
Under de senaste tre åren har föreningen målat om fasaderna. Det enda huset som återstår är nr 3 och det kommer att målas nästa sommar. Alla balkonger är nymålade sedan 2018.
Ekonomi
Överlåtelseavgift är 2,5% av prisbasbeloppet och debiteras köparen.
Pantsättningsavgift är 1% av prisbasbeloppet per pantsättning.

Karta

Farsta Slottsvik GUSTAVSBERG

De la gardies väg 21

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg