MEDFF28958F8B3B43C9803FC04CAB76C28D

Renoverad tvåa med balkong i stabil förening!

Boka visning

Centrala Hisingen Bjurslätt, Göteborg

Arvid Lindmansgatan 25F

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,051 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea54 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer22-2037-1-228-6
Driftskostnad325 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,895,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visningar

2
November | Monday
Kl 17:45 - 18:15
Bokad visning

Välkommen att kliva in i en renoverad tvåa med härligt ljusflöde! Nyligen renoverat kök med gott om förvaring och arbetsytor. Köksinredningen går i vitt och bryts av snyggt med svart kakel som stänkskydd, självklart finns diskmaskin samt integrerad ugn och mikro. Lägenheten är välplanerad med en praktiskt klädkammare i hallen och rymligt sovrum. Vardagsrummet är mycket ljust och erbjuder utgång till balkongen i härligt solläge!

Allt i en stabil och välmående förening, där medlemmarna tillsammans hittar på saker för att bidra till den fina stämningen. Lägenheten ligger i ett lugnt område, med natursköna Hisingsparken & Slätta Damm med dess fina strövområden i direkt anslutning. Här är nära till kommunikationer som tar er till Centralstationen på 20 minuter.

Välkommen att boka in er till visning!

Om området

Ut med Gamla Björlandavägen ligger Bjurslätt vilken bebyggelse utgörs av flerfamiljshus i form av bostadsrätter, hyresrätter samt villa- och radhusbebyggelse.

Kommunikation

Busskommunikation finns utmed Björlandavägen.

Närservice

Vid Bjurslätts torg finns närbutiker och restauranger. För större utbud finns Wieselgrensplatsen eller Backaplan någon km bort.

Övrigt

Hisingsparken med Slättadamm är ett populärt strövområde med slingor i varierande längder för sköna promenader eller löprundor.
Lite historia:
S A Hedlunds park, är en park i området Slätta Damm i stadsdelsnämndsområdet Lundby på Hisingen i Göteborg.

Det var den kände göteborgsredaktören S. A. Hedlund som på 1850-talet köpte in den närliggande gården Bjurslätt, vilken han gjorde om till sitt sommarställe. Kring år 1860 lät Hedlund dämma upp en myr som bildade Slätta Damm. Han lät även plantera skog i området kring dammen. Parkens yta är ca 1,1 ha. År 1928 ville kommittén för Charles Felix Lindbergs donationsfond att staden, med finansiellt stöd av fonden, skulle köpa in området. Detta beviljades av stadsfullmäktige den 21 juni 1928, då parken också fick namnet S. A. Hedlunds park. Donationsfonden bidrog 1927 med 25 000 kronor och 1930 med 10 000 kronor.

På en sten som rests vid dammens södra entre står det:
S. A. Hedlunds park - Under åren omkring 1860 anlagd av S. A. Hedlund. Förvärvad av Göteborgs stad och iordningställd med bidrag ur Charles Felix Lindbergs donationsfond 1927-1930." Info från Wikipedia

Bilder

Vardagsrum med utgång till balkong

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
54 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Kliv in i en rymlig, ljus och välkomnande hall. Här finns det plats för avhängning till höger. Ytterligare förvaring löser ni i den praktiska klädkammaren. Väggarna är ljusa och på golvet ligger mörk parkett som är genomgående för stora delar av lägenheten.
Vardagsrum
Vardagsrummet är ljust och trevligt. Här ryms en större soffa och tillhörande tv möblemang. Från vardagsrummet har ni utgång till den härliga balkongen
Kök
Kliv in i det modernt renoverade köket. Här är det gott om ytor och förvaring. Hela köket renoverades för ett par år sedan. Här sitter vita skåp som bryts av snyggt med modernt svart kakel. Utrustningen består av, spishäll, fläkt, diskmaskin, diskho, kyl/frys och integrerad ugn och mikro. Här finns plats för ett matbord för 4-6 personer.
Badrum
Badrummet är helkaklat och går i en ljusblå nyans. Utrustningen består av handfat med kommod, vägghängt spegelskåp, wc samt duschkabin.
Sovrum
Direkt till vänster från hallen kliver ni in i sovrummet. Här ryms en dubbelsäng utan problem. Förvaring finns i två garderober till höger från entrén.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Pris
SEK 1,895,000
Avgift
SEK 3,051 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Driftskostnad
SEK 3,900 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Notera att driftskostnaderna varierar med individuellt bruk samt avtal med leverantörer.
Andel i föreningen
0.29814 %
Andel av årsavgiften
0.29814 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 12/17/2018
Energiprestanda primärenergital
126 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2- och 3-glas
Förening
Namn
HSB Brf Tolered
Om föreningen
Brf Tolered i Göteborg bildades 1947 och är belägen på Arvid Lindmansgatan 17-25, Karl Staaffsgatan 14-22, Toleredsgatan 9 A - D.

Föreningens fastigheter består av flerbostadshus om 3 våningar med 318 lägenheter och 27 lokaler. Fastigheterna är uppförda 1951. 3 garage, varav ett är mc-garage.

Föreningens fastighet har beteckningen Tolered 147:1 Fastigheten upplåts med tomträtt, vilken skrevs om 2019.

Fastigheterna är indelade i sex block med fem gemensamma gårdar.

Gemensamhetslokaler:
Det finns bastu, cykelförråd, samlingslokal, solarium, vinds- och källarförråd, mindre bibliotek, pingisbord och tvättstuga med torkrum.

Förvaltning:
Teknisk och ekonomisk förvaltning sköts av HSB.

Övrigt:
Föreningens fritidskommitté brukar anordna en bussresa varje vår och höst. Ett återkommande resmål är Köpenhamn.

Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1182 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 473 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.
Organisationsform
Andelsrätt
Antal lägenheter
318
Antal lokaler i föreningen
27
Tv och bredband
Föreningen är ansluten till bredband/telefoni/tv via fiber, kabelmodel samt telefonjacket.

Alla lägenheter i föreningen har tillgång till bredband, TV och IP-telefoni via LAN över fiberkabel med Telia som operatör. Anslutning via kabelmodem genom com-hemuttaget i lägenheten finns också där Com Hems basutbud för analog TV ingår i lägenhetsavgiften. Via telefonjacket kan man även via ADSL uppkoppling få tillgång till bredband via en rad olika operatörer. För tillgänglighetsförfrågan och prisuppgifter, kontakta respektive operatör.
Parkering
Föreningen förfogar över 282 parkeringsplatser längs Björlandavägen. Separat kö. Kostnad f.n. 140 kr alt. f.n. 220 kr med elanslutning. 15 MC-platser finns även i garage.
Renoveringar
Byggnadernas tekniska status:
Underhållet av fastigheterna grundas på en 30-årig underhållsplan med en aktuell kostnadsanalys för den närmsta 5-års perioden. Planen uppdateras och revideras årligen.
1985: gjorde föreningen en omfattande renovering med badrum, fasad, fönster, tak, balkonger, el samt stambyte.
2009: Upprustning av källarutrymmena - Målning av väggar och golv samt byte av branddörrarna. Frånluftsfläktarna på vindarna har även blivit utbytta.
2014: Förberedelser för underhållsarbete på tak och fasader.
2015: Rengjordes tak och balkongfronter, takpannor målades.
2016: Sidoplåtar till fönster byttes på grund av färgsläpp och korrosion. Nästa stora renovering är byte av entrédörrar och i samband med installation av elektroniskt inpasseringssystem.
2018-01-01 gjordes en avgiftshöjning med 3 %. För mer detaljerad information om ekonomi och löpande renoveringar, se årsredovisning samt föreningens hemsida.
2018 utfördes markdränering kring Arvid Lindmansgatan 17. Nytt passersystem har installerats i samtliga hus och lägenheterna har fått nya svarstelefoner. I samband med detta byttes ytterdörrarna och källardörrarna.

Projekt med markdränering och uppsnyggning av alla gårdar har löpt på snabbare än föreningen planerat, och just nu är arbetet på det sista blocket block 6. Hela arbetat vändas vara färdigt innan årets slut. Kompletterande nyplanteringar får av naturliga skäl anstå till våren 2021.

Föreningen utför löpande underhåll enligt en 30-årig underhållsplan som uppdateras och revideras årligen.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Ytterligare information finns på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/tolered/

Karta

Centrala Hisingen Bjurslätt Göteborg

Arvid Lindmansgatan 25F

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg