230
MEDA3B83E1BC4AD4409A7A7A169EF0B741C

Välplanerad och ljus gavelfyra högst upp i huset med hiss!Bränningevägen 32 Årsta, ÅRSTA

Årsta, ÅRSTA

Bränningevägen 32


PRIS (utgångspris)6 295 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

85 kvm

VÅNING

4 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

411301

MÅNADSAVGIFT

4 505 kr

BYGGÅR

2015/2016

PRIS

6 295 000 kr Utgångspris

Välplanerad och ljus gavelfyra högst upp i huset med hiss!

VISNING Söndag 19/11 14:00-14:40!

Varmt välkomnade till lugna Bränningevägen och denna familjära bostad som färdigställdes 2016 där föreningen äger marken!
- Möjligt tillträde från mitten av mars 2024

Nu finns möjligheten att flytta till ett välplanerat och bekvämt boende i ett högt läge med fönster i tre väderstreck som ger ljus från tidig morgon till sen eftermiddag. Här möts ni av genomgående tidlösa material- och färgval, tre sovrum i insynsskyddat läge, rymligt badrum med både tvättmaskin och torktumlare, lättmöblerat vardagsrum i gavel samt välutrustat kök med gott om förvaring och arbetsytor samt plats för större matbord framför fönsterparti med utsikt mot den grönskande baksidan. Från vardagsrummet nås den stora balkongen i soligt söderläge där man på de varmaste dagarna kan använda den praktiska markisen. I bostaden finns en rymlig klädkammare som kan nyttjas som både förråd och arbetsrum. Till lägenheten hör även ett källarförråd. (Bostaden är registrerad som 3 rok men disponeras som 4 rok, varav 3 sovrum)

Här bor ni i Brf Årstalidens gröna och populära hus som ligger inbäddat bland lugna och trevliga grönområden, med Årstaskogens naturreservat precis utanför dörren. En stabil förening som äger marken (ingen tomträttsavgäld), med en välskött och barnvänlig innergård. Hiss och barnvagnsförråd finns i huset. I föreningen finns 58 garageplatser (varav 7 mc-platser) samt 23 parkeringsplatser utomhus, varav flertalet med laddmöjlighet för elbil Föreningen har gemensamt elavtal vilket gör att boende ej behöver betala abonnemangsavgift. Gruppavtalet via föreningen medför även att elpriset blir fördelaktigt och förbrukad el debiteras med 1,19kr / kWh (snittkostnad för el under 2022 var 3,33 kr). Varmvatten debiteras också efter förbrukning med 45kr / kubikmeter (genomsnittlig vattenförbrukning ca 140 liter per person och dygn)

Sammantaget ett perfekt boende för hela familjen med kort gångavstånd till Årsta torg som har ett stort utbud av restauranger, trevliga caféer och träningsanläggningar. I närområdet finns också flera matbutiker, förskolor och grundskola. Kommunikation via närliggande busshållplatser tar er enkelt till Gullmarsplan/Globen för tunnelbana eller Årstaberg där pendeltåg och tvärbanan går. En kort promenad bort ligger även tvärbanans station Årstafältet. På Bränningevägen finns vårdcentral, tandläkarmottagning och BVC.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!
Leo Wessman 072-369 44 20

Bilder

MEDA3B83E1BC4AD4409A7A7A169EF0B741C
MED4737B8091B364231ABAADC127731DA10
MED3CF86E12536B4054B1C1CC81929C9032
MED0851584EE8034CD49227FADC648FDD20
MEDD9386E8D17CA4CCEB86CDA9CF0B72B97

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

85 kvm

LÄGENHETSNUMMER

411301

VÅNING

4 av 4, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

4 505 kr

BYGGÅR

2015/2016

PRIS

6 295 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Bostaden är registrerad som en 3 RoK men disponeras som 4 Rok.

BALKONG

Ja

HALL

Välkomnande hall som leder vidare till bostadens övriga rum. Avhängningsmöjligheter direkt till vänster och till höger en större klädkammare som idag används som kontor/förvaring.

KÖK

Rymligt kök i oslagbart läge med utsikt över grönska. Här finns plats för större matbord och passande köksförvaring. Köket är utrustat med spishäll, ugn med fläkt ovan, kyl och frys samt integrerad diskmaskin. Bakom vita skåpsluckor finner ni gott om förvaring och även goda arbetsytor på ekbänkskiva med vitt kakel som stänkskydd ovan.
På golvet ligger en ekparkett som är genomgående i hela bostaden och väggarna är målade i vitt.

VARDAGSRUM

Luftigt och rofyllt vardagsrum i gavel som ger gott om ljusinsläpp. Utgång till den stora balkongen i högt läge och med stor markis installerad för de soliga dagarna. Här ryms med enkelhet passande utomhusmöbler och är en plats man gärna spenderar tid på.
I Vardagsrummet får ni plats med en större soffa mediamöbel eller annat passande möblemang. I ena hörnet har man satt upp väggar för att skapa ett mindre barnrum som även passar som kontor eller klädkammare.

SOVRUM

O bostaden finns tre stycken sovrum, det första ligger i anslutning till entrén och mindre säng, skrivbord och förvaringsmöbel, nästa sovrum är det större rummet och här får en dubbelsäng enkelt plats tillsammans med nattduksbord, skrivbord och flera garderober.
Det minste sovrummet är det i anslutning till vardagsrummet som idag använda som barnrum: trevligt ljusinsläpp via mindre fönster och här står idag en mindre säng samt förvaringsmöbler.

BADRUM

Helkaklat badrum med golvvärme, vitt kakel på väggarna och en klinker i mörkgrå ton på golvet. Utrustat med WC, tvättställ med kommod och spegelskåp med belysning ovan, badkar, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare med praktiskt bänk yta och förvaring ovan.

Om området

Årsta är ett växande område rikt av både kultur och historia. Området byggdes primärt upp under 1940-talet och har därefter förtätats i etapper - här finns boenden från nästan alla årtionden från 1940 fram till idag!

Området är känt för att upplevas som en egen stadsdel, här finns en uppsjö av välrenommerade caféer, restauranger, flera gym och på Årsta Torg finns bl.a. en biograf - Årsta Bio. Torget kallas ofta för centrum där det på omkringliggande gator finns ett brett utbud av all tänkbar service.
Förutom ett brett serviceutbud av alla de slag, finns mängder med fina parker och grönområden - inte minst Årstaviken med fina promenadstråk och möjlighet till bad.

Årsta är ett av södra Stockholms mest populära områden med både gång- och cykelavstånd till Södermalm och innerstan. Kombinationen av lugn, grönska och centrumnära läge är nästan unik i sitt slag.

I området finns stora planera på exploatering. Österut mot Slakthusområdet kommer både nya bostäder och närservice, och i södra Årsta – Årstafältet, finns planer på en helt ny stadsdel med över 6000 nya bostäder.

KOMMUNIKATION

Var än i området du bor finns gott om kommunikationer. Genom hela Årsta går buss mellan bl.a. Gullmarsplan och Årstaberg.
Vid Gullmarsplan, vilket är södra Stockholms ”nav”, når ni gröna linjens alla T-banor, bussar och givetvis tvärbanan - vilken också nås i Årstas södra del och stannar vid stationerna Linde, Valla Torg och Årstafältet.

I Årstaberg finns anslutande pendeltåg vilken trafikerar både Nynäshamn och Södertälje söderut samt Märsta och Uppsala norrut.
Från Årstaberg till Södermalm - Södra station tar ni er på prick 5-minuter!

NÄRSERVICE

Årsta Torg erbjuder både café, bibliotek, Folkets hus, flera restauranger, ICA, frisörer, gym mm. Två Små Svin och Palmyra är två populära restauranger i området. I hela området råder gångavstånd till livsmedelsbutiker. I centrala och östra Årsta finns välsorterade ICA-butiker, i västra Årsta finns en fin Coop.

PARKERING

Många bostadsrättsföreningar erbjuder sina medlemmar parkeringsplats, läs mer om vad som gäller för just denna lägenhet under föreningsinformationen.
På de flesta gator gäller datumparkering och boendeparkering, där tillstånd söks hos Stockholm Stad. Månadskostnaden för boendeparkering är f.n. 500:-/månad.

ÖVRIGT

Årstafältet står inför en stor och positiv omvandling i och med nya planen att bygga bostäder, parker och butiker. Idag kan den golfintresserade nyttja Årstafältets driving-range.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

1,2475 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

1,2475 %

Ekonomi

EL

5 000 kr

FÖRSÄKRING

2 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

7 500 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

KOMMENTAR

Driftkostnader enl schablon.
Gemensamt elavtal i föreningen vilket gör att boende ej behöver betala abonnemangsavgift (ca 3-400 kr/mån)
Gruppavtal, förbrukad el debiteras med 1,19kr / kWh
Förbrukat varmvatten debiteras med 45kr / kubikmeter

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

2015/2016

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

F med återvinning

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2016-12-23

ENERGIKLASS

C

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

71 kWh/m² och år

Förening

NAMN

Brf Årstaliden

ORGANISATIONSFORM

Bostadsförening

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

81

EKONOMI

2023 höjdes avgifterna 5%
Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Vanligtvis gör föreningen en höjning på 1-2% i början på varje år för att möta ev kommande kostnadsökningar.

Styrelsen har beslutat om en extraamortering om 1 miljon kronor under 2022

Fastighetslån enligt årsredovisning 2022: 10 768 kr/kvm

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Föreningens byggnader är fullvärdesförsäkrade hos Moderna Försäkringar inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen. Föreningen har också tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

OM FÖRENINGEN

Brf Årstaliden består av fyra hus på Bränningevägen med adresserna 26A och B, 28A och B, 30A och B samt 32. Husen är byggda 2015/2016 av Bonova som satsar på vackra interiörer, smart arkitektur och bygger med material som är sunda för människor och miljö som skapar en hållbar framtid. Här finns en gård med lekplats och gemensamhetsytor samt grillplatser.

Föreningen har en hemsida, http://www.arstaliden.se

Läget är perfekt mitt i Årsta med Årstaskogen utanför husknuten och Årstatorg bara minuten bort. Inom ett par hundra meter finns även flera förskolor, lekplatser, närbutiker och busshållplats med tät trafik mot Gullmarsplan (T-bana mm) och Årstaberg (pendel mm). Även tvärbanan är inom bekvämt promenadavstånd. Längre upp på Bränningevägen ligger vårdcentral, tandläkaremotagning och BVC.

TV OCH BREDBAND

Vi har Tele2 (fd. ComHem) som leverantör.
I avgiften ingår bredband 100/250, IP-telefoni samt digitalt grundutbud TV.

PARKERING

Parkering / Garage (hyrs endast ut till medlemmar)
23st bilplatser utomhus, varav 6st är elbilsplatser (500kr + förbrukad el)
51st bilplatser i garage, varav 25st är elbilsplatser (1000kr + förbrukad el)
7st MC-platser i garage (350kr)
Garaget är fullt men det är ingen i kö till garageplast, det finns lediga platser utomhus vid senaste kontroll.

I området gäller boendeparkering via Stockholms Stad för 500kr/ månaden.

RENOVERINGAR

Nyligen byggda hus, inga större renoveringar planerade.
2021: Underhållsplan upprättas tillsammans med Fastum
2022: Installation av laddstolpar i garage samt utomhus, Under året har en OVK-besiktning genomförts. Under november genomfördes en stamspolning i alla lägenheter i fastigheten. Styrelsen har beslutat om en extraamortering om 1 miljon kronor under året.

ÖVRIGT

Föreningen har även gemensamt elavtal vilket gör att boende ej behöver betala abonnemangsavgift (ca 350 kr/mån) gruppavtalet via föreningen medför även att elpriset blir fördelaktigt och förbrukad el debiteras med 1,19kr / kWh (snittkostnad för el under 2022 var 3,33 kr). Varmvatten debiteras också efter förbrukning med 45kr / kubikmeter (genomsnittlig vattenförbrukning ca 140 liter/dygn)

Tvättmaskin och torktumlare finns i varje lägenhet och alla lägenheter har ett förråd i källaren, en del även i lägenheten. Cykel- och barnvagnsrum finns även det i källaren.

Karta

Stockholm Årsta

Bränningevägen 32

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg