190
MEDFECCC44691AF461E93979402945DDAA0

Unik trerummare nära Mölndal centrum med villakänsla och ett naturnära läge!

Kommande®

Brännås, MÖLNDAL

Brännåsvägen 3

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,259
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea70 kvm
Lägenhetsnummer00003
Byggår2018
Driftskostnad484 kr/månad

Utgångspris: SEK 3,450,000

Välkommen till en nyproducerad 3:a bara minuter från Mölndals innerstad! Den optimala bostaden för dig som vill bo modernt, ha nära till naturen men samtidigt kommunikationerna och servicen i Mölndals centrum. Ditt nya hem är beläget på en lugn återvändsgata och promenadavstånd till både Kvarnbyn, Gallerian och Stensjön. Här kombineras det bästa av två världar, med bekvämligheten av att bo i lägenhet samtidigt som du får villalivets frihet. Bostaden erbjuder en öppen planlösning och är den enda i sitt slag med två uteplatser.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

Om området

Bara minuter från Mölndals innerstad finner du ett växande område söder om Forsåker. Här i Brännås, granne med Hulelyckan och Kvarnbyn, bor du naturnära men samtidigt med goda kommunikationer.

Det vackra närområdet runt Stensjön kan attrahera vem som helst. Med ett kuperat läge har många av bostäderna naturen som granne men ändå bara en kort busstur eller bilresa från centrala Göteborg. Det smidiga läget gör att du snabbt kommer ut på E6 och Söderleden. Här finns boenden som kan tilltala de flesta smaker. Med fina promenadstråk längs sjöarna tar man sig gärna en långpromenad, löptur eller ett besök i närliggande Gunnebo slott. På somrarna tar du givetvis med dig picknick-korgen eller grillen till någon av sjöstränderna för en heldag vid vattnet. Med närhet till bra förskolor, skola och goda kommunikationer till centrum trivs barnfamiljen perfekt. Området växer snabbt i popularitet och med bara ett fåtal minuter till Mölndals Galleria är Brännås ett bostadsområde där möjligheterna bara växer!

I närheten finns mycket fin natur och flertalet badsjöar, Stensjön, Rådasjön, Långvattnet och Horsikan för att nämna några. Här finns gott om strövområden, bl.a. in till Delsjöområdet samt området kring Herkulesgården. Gunnebo slott, en av Sveriges främsta 1700-talsanläggningar, och slottsparken är ett vackert beläget kulturreservat mellan Stensjön och Rådasjön. Gunnebo är idag en levande anläggning som har öppet året runt med evenemang, butik, turistbyrå, kaffehus och krog. Området kring slottet anlades som en naturpark med intentionen att likna en engelsk park med mjukare kullar och mycket växtlighet för att dölja de annars lite kargare bergen. Parken genomkorsas av Bohusleden, som går i västkustens inland från Lindome till Strömstad. Naturskyddsföreningens naturstig går både genom slottsparken och längs med Rådasjöns strand och berättar om naturfakta med 35 skyltar. Längs järnvägen (Boråsbanan) går gränsen mellan Gunnebo och Herkules friluftsområde. Områdena är sammanbundna med gångtunnlar. Inom Herkulesområdet finns flera olika motionsspår med varierande längder, det längsta 6,7 km. I trakterna finns även elljusspår, handikappspår och ridspår. Vid Herkulesgården finns tillgång till omklädningsrum, bastu och dusch.

Kommunikation

Området trafikeras av bussar som tar dig ner till Mölndals innerstad inom 10 minuter. Väl nere i Mölndals Centrum finns både tåg, spårvagn och buss att välja på.

Närservice

Där Hulelyckan gränsar till Brännås och Rävekärr finns en ICA nära och pizzeria.
Vid Stensjöns strand finns restaurang och minilivs.
I närområdet finns flertalet skolor och dagis. Glasbergsskolan åk F-6, Kvarnbyskolan åk 7-9 och Rävekärrsskolan åk F-6. Många av skolorna har också fritidsverksamhet. Dagis och lekskolor finns ca 5-6 st kommunala samt privata alternativ.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Årsredovisning
Ekonomisk plan
VR Visning
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
70 kvm
Hall
Stig på! Bakom ytterdörren väntar lyxig klinker inlagd 2019 och behagliga toner på väggarna. Hallen erbjuder hela fyra garderober samt plats för att hänga av sig ytterkläderna.
Badrum
Runt hörnet väntar ett rymligt helkaklat badrum med grå klinker och vitt kakel. Här finns förutom WC, dusch med glasdörrar och handfat med kommod även spegelskåp, extra förvaring, tvättmaskin, torktumlare och härlig golvvärme som förgyller vinterhalvåret lite extra!
Sovrum 1
I anslutning till hall och badrum finnes bostadens första sovrum. Här möts du av en modern blå ton som harmonierar med rummets vita detaljer och parkettgolv. Du får goda förvaringsmöjligheter i sovrummets fyra garderober, plats för en stor dubbelsäng och yta för tex extra förvaringsmöbel eller ett mindre skrivbord.
Vardagsrum
Vidare in i lägenheten möts du av en öppen planlösning med ett härligt ljusinsläpp genom charmiga spröjsade fönster. Vita väggar och parkettgolv gör att du lätt kan möblera efter din egen smak. Härifrån kommer du ut på den större altanen om generösa 25 kvm! Väl på utsidan är det svårt att inte drömma sig bort till somriga grillkvällar med nära och kära. Du får med enkelhet plats med ett större bord eller en soffgrupp.
Kök
Intill vardagsrummet möter vi ett stilrent kök med vita luckor, vitt kakel och grå bänkskiva. Du får kyl och frys i fullhöjd, charmiga vitrinluckor och snygga beslag.
Sovrum 2
Med ingång från köket hittar vi bostadens andra sovrum. Här finns en monterad garderob och plats för en enkelsäng. Här kommer man ut till bostadens andra uteplats om ca 12 kvm, perfekt för den som gillar att vistas utomhus och behöver plats för både umgänge och odling.
Uteplats
Två uteplatser: Stora altanen om ca 25 kvm. Lilla altanen om ca 12 kvm.
Parkering
Föreningen förfogar över 8 platser precis framför huset.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning av våningsplan
Entréplan
Pris
SEK 3,450,000
Avgift
SEK 4,259
Driftskostnad
SEK 5,813 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,213
Försäkring
SEK 1,600
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
10.574 %
Andel av årsavgiften
10.574 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2018
Byggnadsår kommentar
Inflytt 2018
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Ej utförd
Övriga byggnader
Förrådsbyggnad finns på baksidan av huset.
Förening
Namn
BRF Pappersmästaren
Om föreningen
Välkommen till BRF Pappersmästaren, en trivsam förening om 10 nybyggda bostadsrätter i Brännås!
På historisk mark längs med en av Brännås återvändsgator uppfördes nyligen en byggnad utöver det vanliga. Här, på samma plats där områdets gamla Metodistkyrka en gång reste sig, står nu en stilenlig träbyggnad som harmoniskt smälter in i sin omgivning. Medlemmarna har därför förmånen av att bo i lägenhet men samtidigt får man den fria känslan av villalivet. Du bor med naturen som granne men tar dig samtidigt in till Mölndal Centrum på ca fem minuter.
Det anordnas två trädgårdsdagar per år, en på våren och en på hösten.
Föreningen äger fastigheten Mölndal Sidensvansen 2. Föreningen äger alltså marken och påverkas därav inte av någon avgäld till kommunen.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
10
Tv och bredband
Medlemmarna tecknar själva bredband och TV.
Parkering
Parkering finns att hyra för 350 kr i månaden vid husets framsida. Separat kö. Det är för närvarande 2 stycken i kön (2020-06-01).
Man kan också ansöka om parkeringstillstånd i Brännås/Rävekärr. Tillståndet kostar 200kr/månad och inkluderar Brännåsvägen 1-52.
Läs mer på https://molndalsparkering.se/parkeringstillstand/digitala-parkeringstillstand
Renoveringar
Inga större underhåll planerade.
Diskuteras att göra en till uteplats för medlemmarna på husets norra baksida.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Brännås MÖLNDAL

Brännåsvägen 3

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg