KarriärOm oss
230
MED38A34E8555074432A0C991709C612959

Villa med närhet till havet och grönområden på Blåsippsvägen!Blåsippsvägen 7 Ljungskile, Ljungskile

Ljungskile, Ljungskile

Blåsippsvägen 7


PRIS3 800 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

BOAREA

115 kvm

BIAREA

110 kvm

TOMTAREA

933 kvm

BYGGÅR

1967

DRIFTSKOSTNAD

2 246 kr/månad

PRIS

3 800 000 kr

Villa med närhet till havet och grönområden på Blåsippsvägen!

I charmiga Ljungskile ges nu ett utmärkt tillfälle att förvärva denna villa med en fantastisk trädgård som omger hela bostaden! Med en boarea på 115 kvm, biarea på 110 kvm och hela 933 kvm tomtarea är detta ett boende som bjuder på gott om sociala utom- och inomhus ytor. Bostaden har en mycket väldisponerad planlösning, präglas genomgående av stilfulla materialval och en kombination av ljusa och mörka ytskikt som matchas med varandra på ett elegant vis. Blåsippsvägen 7 kombinerar det bästa med småstadsliv och ett boende omgivet av grönskande natur med storstadsliv då Göteborg ligger inom pendlingsavstånd bort!

En rymlig och välkomnande hall öppnar upp mot det stora och ljusa vardagsrummet. Rummet är nyrenoverat och bjuder på ett härligt ljusinsläpp som kommer från tre mäktiga fönster och bidrar till att öppna upp det stora rummet och ge det en känsla av rymd. För mysiga kvällar finns en öppen spis som värmer året om. Den vackre mörka öppna spisen omfamnas av en svart tegelvägg som matchas snyggt med den mörka mönstrade tapeten och det ljusa parkettgolvet i holländskt mönster. Matplatsen ligger i anslutning till vardagsrummet som erbjuder plats för matbord för sex till åtta personer. Här kan man med fördel avnjuta många goda måltider med sina nära och kära. Från matplatsen nås den trädäckade altanen, där man kan sitta och njuta på varma sommardagar eller ha trevliga sociala bjudningar. Bostadens kök går i ljusa toner med vita över- och underskåp som erbjuder gott om förvaring. Det ljusa köket matchas väl med en ljus blommig tapet och den stilrena köksön som har en snygg bänkskiva i trä. Sovrummen är rogivande och rymliga som erbjuder flera möbleringsmöjligheter. I övrigt inrymmer villan på övre plan även ett badrum och en fräsch WC och på nedre plan finner man goda förvaringsmöjligheter i förråd, en välutrustad tvättstuga, ett garage, flertalet rum samt en härlig bastu.

Ljungskile ligger ett utmärkt läge vid väg E6 och Bohusbanan och tillsammans med mindre verksamheter och ett levande centrum med både butiker och allmän service gör det Ljungskile till en attraktiv bostadsort. Här kan man njuta av småstadsliv med bad, båtliv och vandring samt mysiga restauranger och caféer men samtidigt ha storstadsliv endast 50 minuter bort. Blåsippsvägen 7 ligger i ett ypperligt läge nära natur, tennisbanor och stall. Detta är det perfekta boendet för den som älskar naturliv och samtidigt vill ha storstaden precis runt hörnet.

Varmt Välkommen på vising!

Bilder

MED38A34E8555074432A0C991709C612959
MED67C682F35AC344B5AB6EE6C5844CAA49
MED17B99659B3244CA58832392DEA2C0A2C
MEDDAECA7A164A647D7A5ECF6D992AAF5B1
MED90B152DB64E245FF9DF2072E505D2214

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

BOAREA

115 kvm

BIAREA

110 kvm

TOMTAREA

933 kvm

BYGGÅR

1967

DRIFTSKOSTNAD

2 246 kr/månad

Rumsbeskrivning

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

ENTRÉ/HALL

Rymlig hall med goda förvarings- och avhängningsmöjligheter. Erbjuder goda möbleringsmöjligheter. Kombinerat med grå klinker i entrén av hallen och parkettgolv, mönstrade tapetserade väggar och spotlights i tak.

VARDAGSRUM

Luftigt vardagsrum med naturligt ljusinsläpp från tre stora fönster. Utrustad med en öppen spis. Gott om plats för soffa, soffbord och annan önskad möblering. Mörkt blommönstrade tapetserade väggar kombinerat med svart tegelvägg och parkettgolv i holländskt mönster.

MATPLATS

Matplats som rymmer matbord med plats för sex till åtta personer och annan önskad möblering. Naturligt ljusinsläpp från tre fönster. Mörkt mönstrade tapetserade väggar och parkettgolv i holländskt mönster.

KÖK

Rymligt kök som erbjuder goda förvaringsmöjligheter i vita över- och underskåp. Fullt utrustad med spis, ugn, mikrovågsugn, köksfläkt, integrerad diskmaskin och kyl/frys. Köket erbjuder gott om arbetsyta på mörka köksbänkar i laminat och på en praktisk köksö i vitt med träbänk. Mönstrade blommiga tapetserade väggar, vitt kakel ovanför arbetsbänk samt parkettgolv.

SOVRUM 1

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord och annan önskad möblering. Naturligt ljusinsläpp från fönster samt dörr mot trädgården. Ljusgrått blommönstrade tapetserade väggar, parkettgolv och spotlights i tak.

SOVRUM 2

Sovrum med plats för säng, nattduksbord och skrivbord. Naturligt ljusinsläpp från fönsterparti. Randiga tapetserade väggar och parkettgolv.

BADRUM

Badrum utrustad med toalett, kommod och skåp, handdukstork och badkar. Naturligt ljusinsläpp från två mindre frostade fönster. Väggar och våtrumsmatta i beige kulör.

WC

Fräsch WC utrustad med toalett, handfat och spegel. Naturligt ljusinsläpp från ett mindre frostat fönster. På övre delen av väggarna sitter mönstrad tapet och på nedre delen vitmålad träpanel, grå klinker på golvet.

KONTOR

Kontorsrum med plats för bord och stolar samt annan önskad möblering. Naturligt ljusinsläpp från fönsterparti. Rutmönstrat tapetserade väggar, parkettgolv och spotlights i tak.

ALTAN

Stor trädäckad altan som nås från matplatsen. Gott om plats för bord och stolar eller annan önskad möblering.

ALLRUM

Stort allrum som kan användas som tex hobbyrum eller gästrum. Högt belägna fönster släpper in naturligt ljus till rummet. Vitmålade väggar och grå klinker på golvet.

GARAGE

Rymligt garage med ny port.

Om området

Ljungskile har ett förflutet som bad- och kurort. Klimatet, sades det då det begav sig, var balsamiskt. Det var blandningen av barrskog och havsluft, samt det skyddade läget som var unikt. Och även om kurortsdagarna hör tills vunnen tid kan man inte annat än hålla med - det är något visst med Ljungskile.

Med det mäktiga Bredfjället i bakgrunden breder det charmiga lilla samhället Ljungskile ut sig längs viken. Ordet kile betyder just vik, och ljung var en gång i tiden namnet på socknen. Ljungskile har ett skyddat läge i sundet mellan Orust och fastlandet. Många åker till Ljungskile för att njuta av bad, båtliv och vandring, precis som besökarna gjorde i slutet av 1800-talet då Lyckorna var en populär bad- och kurort. Sommargästerna kom hit för att umgås och friska upp sig med varma och kalla bad. De attraherades av ”det balsamiska klimatet” som ansågs bero på mixen av barrskog och havsluft. Kallbadhuset och flera av de vackra sommarvillorna från 1800-talet finns fortfarande kvar. Och även om kurortsdagarna hör till svunnen tid kan man inte annat än hålla med; det är något visst med Ljungskile.

Smaka på Lyckorna
Lyckorna i Ljungskile är en anrik badort som grundades 1877 av grosshandlare Robert MacFie. MacFie immigrerade till Sverige från Skottland efter att han upptäckt vilken pärla Lyckorna är. Här umgicks prominenta sommargäster på varmbadhuset, kallbadhuset och i de vackra sommarvillorna. I det gamla Klocktornet på Lyckorna, som förr var kamrerarkontoret där badgästerna togs emot, ligger idag Musselbarendär du kan njuta av pinfärska blåmusslor med klassiska tillbehör. Det är definitivt en av Bohusläns bästa gourmetupplevelse.

Lite längre upp på Lyckorna i en sagolikt vacker sommarbostad från förra sekelskiftet ligger Villa Sjötorp– ett hotell som också har en berömd restaurang. Här serveras den bästa mat och dryck som trakten har att erbjuda. Villa Sjötorp är nämligen omnämnd både i White Guide och i Sveriges Bästa Bord.

Vandring med silverstänk
Bredfjälletreser sig majestätiskt över Ljungskile. Hundra meter över havet breder ett kuperat blåbärsklätt skogslandskap ut sig. Här finns populära fiskesjöar och fantastiska vandringsleder genom den mäktiga barr- och lövskogen. Lederna går också genom gamla odlingslandskap där det finns spår efter gamla torp och gårdar. Följer du Tjöstelserödsbäcken från Skarsjöarna kommer du till Silverfallet, ett femton meter högt vattenfall nära utloppet från Lilla Skarsjön. Passa på att lyssna till fågelkvitter från fiskgjuse, storlom, tjäder, järpe, pärluggla eller tretåig hackspett. Det är bara några av alla de fåglar som häckar här.

Det lilla extra
För fikafantaster, lunchsugna och inredningsintresserade besökare finns några riktigt fina pärlor i Ljungskile. Lokalproducerade läckra luncher och hemgjorda bakverk serveras på Café Flora som ligger i ett falurött gammalt magasin i Ljungskiles centrum. Här kan du även smaka ekologisk fläderblomsläsk och en iskall öl från det lokala mikrobryggeriet. Vägg i vägg ligger den trendiga inredningsbutiken Sprudla som även säljer kläder. Passa också på att besöka Kärrstegens Gårdvid Ljungskilevikens strand. Här finns en charmig inredningsbutik, en delikatessbutik och ett mysigt café.

Ekonomi

VA

8 734 kr

UPPVÄRMNING

10 347 kr

RENHÅLLNING

1 908 kr

SOTNING

563 kr

FÖRSÄKRING

5 400 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

26 952 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1967

UPPVÄRMNING

Luft/vatten och braskamin

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd

ENERGIKLASS

B

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

67 kWh/m² och år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

STOMME

Trä

FASAD

Trä och tegel

FÖNSTER

Tvåglasfönster kopplade

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Ljungs-Hälle 1:271

ÖVRIGT

Muntligt lämnade upplysningar av fastighetsägare:
2009: Taket lades om samt tilläggsisolering av vindsbjälklaget. Utfördes av föregående fastighetsägare.
ca 2009: Badrum/WC renoverades av föregående fastighetsägare med nya våtrumsmattor.
2010: Fastigheten förvärvades.
2011: Luft/vatten-värmepump installerades.
2011: Ny plåt runt skorsten m.m.
2011: Elen byttes på entréplan och källarplan.
2012: Kök renoverades
2013: Fasad på entrésida tilläggsisolerades och kläddes med ny fasadpanel samt byte av fönster och ytterdörr.
ca 2013: WC-stol byttes i Toalett.
2014: Kassett installerades till öppen spis. Insatsrör installerades i murstock/rökkanal.
2019: Hängrännor och stuprör byttes ut.
2019: WC-stol byttes i Badrum/WC.
ca 2020: Altan uppfördes.
2020: Garageport byttes ut.
2021-2022: Klinkergolv lades i delar av källare.
- Vid kraftigt regn kan vatten tränga in vid garageport då det inte finns någon utvändig markbrunn.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 034 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 299 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 832 500 kr

Tomt

AREAL

933 kvm

PLANBESTÄMMELSER

Byggnadsplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Uddevalla Ljungs-Hälle GA:7 ändamål: Vägar
Avtalsservitut Ledning Mm
Avtalsservitut Tryckbankar
Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 14-IM4-57/119.1
Last: Avtalsservitut: Tryckbankar, 14-IM4-39/221.1

Karta

Uddevalla Ljungskile

Blåsippsvägen 7

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg