Bergviken, Luleå

Björkgatan 11

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,363 inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea39 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer52-2021-2-71-8

Utgångspris: SEK 1,535,000

Ansvarig mäklare

Visningar

22
September | Tuesday
Kl 16:00 - 16:30

Exklusivt renoverad etta på Bergviken. Lägenheten inrymmer allrum med plats för såväl säng, soffmöbler och kontorshörna. Utgång till balkong i högt och ljust läge med soligt läge och utsikt mot innergården. Kök med ljust grå luckor, nya vitvaror och dimbar belysning. Badrum inrett med kakel och klinker, golvvärme och tvättmaskin. Hall med platsbyggd garderob och skjutdörrar. Lägenheten har genomgående påkostade och nya ytskikt och ingenting har lämnats åt slumpen. Anmäl ditt intresse redan nu.

Brf Nejlikan är en stabil förening med god ekonomi och gott om parkeringsplatser. I den låga månadsavgiften ingår kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg. Förutom det fullutrustade gymmet och bastun finns även ett fint övernattningsrum som föreningens medlemmar har möjlighet att hyra, hobbyrum och tvättstugor.

Om området

Bergviken består av bostadsområdena Gamla Bergviken, Kallkällan, Klintbacken, Skogsvallen och arbetsplatsområdet Skutviken.
Bergviken gränsar i söder till innerstaden och Östermalm längs Svartövägen, i väster till Skutvikens industriområde, i öster till Björskatafjärden, och i norr till rekreationsområdet Mjölkuddsberget. (lulea.se)

Bergviken är ett populärt bostadsområde med en befolkning av blandade åldrar och ett gångavstånd om ca 2 km till Luleå Centrum.

Kommunikation

Genom Bergviken går linjebuss 7 från Porsön via Luleå Centrum och mot Svartöstaden.

Närservice

Inom Bergviken finns idrottsplatsen Skogsvallen och Luleå Kajakklubbs lokaler. Coop Arena finns på gångavstånd.

I Bergviken finns en Montessoriskola (F-9) och en friskola (F-9). Här finns också två förskolor samt tre vård- och omsorgsboenden.

Bergviken har en restaurang, en kiosk/café, frisörsalong samt solarium.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1 rum
Boarea
39 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Pris
SEK 1,535,000 utgångspris
Avgift
SEK 2,363 inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg
Andel i föreningen
0.51559 %
Andel av årsavgiften
0.51559 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Mycket fint, och påkostat, renoverad lägenhet i bra läge på Bergviken med närhet till såväl centrala stan som Universitetet. Bussar stannar strax utanför lägenheten och med kort promenadavstånd finns matvaruaffär och idrottsanläggningar. Lägenheten har utrustats med många eluttag, infällda, dimbara, takspottar, antenn- och nätverksuttag samt dekorativ ledslinga under det platsbyggda köksbordet.

Lägenheten kan eventuellt säljas fullt möblerad om särskilt önskemål om det finns.

HALL
Hall med platsbyggda garderober och skjutörrar, infälld takbelysning och parkettgolv. Här finns plats för förvaring och avhängning.

BADRUM
Helrenoverat, modernt inrett, badrum med kakel och klinker. Dusch med vikbar duschvägg, toalettstol och handfat med kommod och spegel. Elburen golvvärme och infälld takbelysning. Här finns även tvättmaskin som också ingår i köpet.

ALLRUM
Allrum av bra storlek med plats för såväl sovmöblemang, soffa och kontorshörna.Rummet är inrett med målade väggar, tapetserad fondvägg och ett fint parkettgolv. Här finns utgång till lägenhetens inglasade balkong i soligt läge.

KÖK
Kök med plats för arbetsytor och förvaring, inrett med ett nytt kök. Högblanka köksluckor och vitrinskåp samt kyl/frys, diskmaskin och spishäll. Här finns även köksfläkt samt mikrovågsugn och ugn.

BALKONG
Inglasad balkong med infravärme och fina ytor för möblemang. Balkongen har smakfullt inretts med trä på golvet, dekorativa vita stenar och en mörk skimrande trävägg.
Förening
Namn
Hsb Brf Nejlikan I Luleå
Om föreningen
Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Nejlikan 17-19. På fastigheten har under år 1959 uppförts 7 flerfamiljshus med adress Björkgatan1-33 med totalt 135 lägenheter.

Gå gärna in på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/norr/brf/nejlikan/
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
135
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Nejlikan är ansluten till ComHem:s kabel TV-nät med ett basutbud. Föreningen är ansluten till Telenor (Bredbandsbolaget). Bredbandsuttag i varje lägenhet strax innanför lägenhetsdörr.
Nejlikan har gruppanslutningsavtal/GAN med Telenor (Bredbandsbolaget) för bredband och ip-telefoni. (GAN-information på HSB:s hemsida.)
Parkering
Det finns 11 st bilplatser i varmgarage, 18 st i kallgarage, 31 st med carport, 81 st med motorvärmare samt 40 gästparkeringar, varav 2 st är avsedda för besökande med rörelsehinder.
Priser: Varmgarage 325 kr/mån. Kallgarage 280 kr/mån. Carport 225-250 kr/mån. Motorvärmare 125 kr/mån. Mc plats 50 kr/mån. (El tillkommer för samtliga bilplatser förutom varmgarage)
I dagsläget finns ca 3 lediga parkeringsplatser.
Renoveringar
2020 Cykelförråd och soprum kommer att renoveras till sommaren 2020. Det kommer även göras ett byte av kall och varmvattenstråk under sommaren/hösten 2020. Arbetet beräknas vara klart innan vintern 2020.
Föreningen har renoverat ett antal gavelsidor, sen kommer man att fortsätta renoveringen av gavelsidorna på varje hus de närmaste åren. Man planerar också att dreva och fodra om fönster samt att byta ut låsen i portarna under 2018. Föreningen planerar också att byta ut belysningen till led för att minska energiförbrukningen samt eventuell renovering av broarna.
2006 Inglasning av balkongerna.
2012 nya kallvattenledningar.
2013 Renovering fläktar, nya kallvattenledningar och ny trapphusbelysning.
2014 2 nya altaner, 10 nya motorvärmarplatser.
2015 Renovering gym, bastu/relax samt bibliotek. Nya motorvärmarplatser samt besöksparkeringar och ny belysning gård samt garage.
Ekonomi
Ev kommer det bli en avgiftshöjning på ca 60-100 kr nästa år men beslut om detta tas senare under året.
Årsavgifterna höjdes med 1% fr.o.m. 2016-01-01.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Bergviken Luleå

Björkgatan 11

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg