KarriärOm oss
190
MED1D57C776AC70454C9CFEA5EFAED789D3

Rymlig enplansvilla söder om Ljungskile!Bastebacka 243 Ljungskile, Ljungskile

Kommande®

Ljungskile, Ljungskile

Bastebacka 243


PRIS3 995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

100 kvm

BIAREA

100 kvm

TOMTAREA

697 kvm

BYGGÅR

1981

DRIFTSKOSTNAD

6 300 kr/månad

PRIS

3 995 000 kr

Rymlig enplansvilla söder om Ljungskile!

Strax söder om Ljungskile finner ni en enplansvilla med inredd källare. Huset är bygget år 1981 och har uppgraderats med stora renoveringar år 2021.

Ni välkomnas in till huset via uppfarten som både har carport och integrerat varmgarage i källaren. Trappan förbi hortensian leder till den inglasade altanen med heltäckningsmatta och infravärme längs taket. Hallen är stor med plats för både byrå, avlastnings pall och skohylla. Det finns även en klädkammare i hallen. Vidare har hela ovanvåningen golvvärme, från köket i söder till sovrummen i norr. Köket är helrenoverat med en stor köksö där häll och fläkt sitter. Fullstora kyl och frys tillsammans med bra arbetsytor gör att utrymme inte är ett problem. Ugn och mikrovågsugn är placerade i arbetshöjd för komfort. Köket har öppen planlösning till vardagsrummet som rymmer både middagsbord, vitrinskåp och den större soffgruppen. Från vardagsrummet leder altandörren er ut till kvällssolen och husets veranda. En insynsskyddad plats där mindre bord alt fåtöljer får plats.

Vidare på ovanvåningen finner ni tre stycken sovrum samt ett badrum. Sovrummen har mörkt genomgående borstat trägolv med tapetserade väggar. Master bedroom har en blommig tapet och plats för dubbelsängen. Badrummet har klinkers på golvet och kakel till väggarna. Den stora mörka kommoden tillsammans med den upplysta spegeln är vardagslyx.

Trappen ner leder er till husets gillestuga med kamin och plats för ännu en soffgrupp. Att få tända upp kaminen gör platsen till det självklara valet en mysig vinterkväll. Vidare finner ni ett stort rum för antingen förvaring eller ännu ett sovrum. Tvättstugan är utrustad med bra arbetsbelysning, smarta upphängnings system och både tvättmaskinen samt torktumlaren är placerad i arbetshöjd. I källaren kan ni lätt ta er in i det välutrustade garaget med elektrisk garageport. Stor arbetsbänk och plats för både bil och förvaring. Slutligen har finner ni ett kontor alt sovrum i anslutning till källarens badrum. Ett badrum försett med mörkt kaklat golv med integrerade spottar i både golv och tak. Ett spabad är placerat längts in i badrummet vilket skapar den riktiga lyxiga spa-känslan. Badrummet har även en dusch samt en gedigen kommod. Stort handfat med bra förvaringsmöjligheter.

Hörntomten är insynsskyddad med flera olika sittplatser runt om huset. Ett förråd för ved samt trädgårds maskiner finner ni vid uppfarten. Invid uppfarten finner ni även carporten som tillhör huset och har framdragen el.

Söder om Ljungskile har ni närhet till Lyckorna golfklubb, restaurangerna längs havet och pendeltrafiken från Ljungskile central där Göteborg endast är ca 1h bort. Bastebacka 243 har det de flesta längtar efter, havet runt hörnet! Musselbaren, laxbutiken och båtklubben, detta är västkusten.

Vid fler frågor kontakta ansvarig mäklare Jessica Nyman.

Varmt välkomna på visning till Bastebacka 243!

Bilder

MED1D57C776AC70454C9CFEA5EFAED789D3
MEDF704ED68D3A34D539FEBE3EBA08918AF
MEDFA6F436592BA456692EB1DCAA3058DA6
MEDB8C522E3491944D9ADCF7C071DE16E16
MED802D86ED23BA478F8F9A03B682C64902

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

100 kvm

BIAREA

100 kvm

TOMTAREA

697 kvm

BYGGÅR

1981

DRIFTSKOSTNAD

6 300 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

7 rum varav 3-5 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

HALL

Rymlig hall med ljusgrått klinkergolv och mönstrad tapet i mörk kulör. Här ryms byrå, sittpall, klädhängare och skoställ, i anknytning finns även en klädkammare.

VARDAGSRUM

Öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum ger väl tilltagna sociala ytor och ett fint ljusinsläpp till rummen från stora fönster i flera väderstäck. Plats för stort middagsbord med 8-10 sittande, soffgrupp, soffbord, TV-möbel och vitrinskåp. Från vardagsrummet nås altan och veranda med kvällssol. På väggen mellan köksön och matplatsen finns AC installerad. Vitmålade väggar, en häftig fondvägg med mönstrad tapet och borstat trägolv.

KÖK

Nyrenoverat år 2021. Toppmodernt med nya inbyggda vitvaror. Fullstora kyl- och frysskåp, ugn, mikro och diskmaskin. Köksö med induktionsspis och frihängande köksfläkt. Med den öppna planlösningen mot matplatsen och vardagsrummet blir köksön en avdelare mellan rummen. Gott om förvaringsutrymme i köksskåp med vita luckor och skafferi med glasdörr. Väl tilltagna arbetsytor på ljusa marmormönstrade laminatbänkskivor. Ovan köksbänken finns ett rektangulärt fönster som omges av en mörk fondvägg som på ett sobert sätt bryter av mot den angränsande vita väggen som går längst med kökets långsida, här finns ett par stora fönster som släpper in bra med ljus. På golvet ligger ett borstat trägolv och i taket sitter infällda spotlights.

SOVRUM 1

Rummet rymmer säng, fåtölj och skrivbord. Fönster i västlig riktning med utsikt mot trädgården. Mönstrade tapeter och borstat trägolv. Bra förvaringsutrymme i platsbyggd garderob.

SOVRUM 2 / MASTER BEDROOM

Husets största sovrum rymmer dubbelsäng, byrå och övrigt önskat möblemang. Fönster i västlig riktning med utsikt mot trädgården. Vackra mönstrade tapeter som bryts av med en enfärgad fondvägg i ljus varm kulör och borstat trägolv. Bra förvaringsutrymme i platsbyggd garderob.

SOVRUM 3 / KONTOR

Rum som antingen kan nyttjas som sovrum alternativt kontor. Plats för säng och mindre skrivbord eller det fullutrustade kontoret. Tapetserade väggar i ljusgrå kulör och borstat trägolv. Fönster i östlig riktning och dörr ut till altan och trädgård i sydlig riktning. Förvaringsutrymme i platsbyggd garderob.

BADRUM 1

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått naturstensinspirerat klinker på golvet. Dusch med dubbla munstycken, handfat med rymlig kommod i mörkt trä, spegel med integrerad led-ram, spotlights ovan handfat och spegel, väggmonterade handdukshängare och krokar, här ryms även en badrumshylla. Naturligt ljusinsläpp ges från insynsskyddat fönster. Elektrisk golvvärme finns installerat.

UTERUM

Isolerade väggar och infravärme, vitmålade väggar och grå heltäckningsmatta på golvet. Fint ljusinsläpp från flera stora fönsterpartier. Plats för matbord eller annat önskat möblemang.

GILLESTUGA / VARDAGSRUM

Nedanför trappen från ovanvåningen ligger gillestugan med braskamin och plats för soffgrupp och byrå. Tapetserade väggar i sober beige kulör och stavparkettgolv. Två högt belägna rektangulära fönster släpper in ljus till rummet. På väggen bredvid kaminen finns AC finns installerad.

SOVRUM 4

Rum som kan nyttjas som sovrum, gym, förvaringsrum etc. Plats för dubbelsäng och skrivbord eller annat önskat möblemang. Ljus tapet på väggarna och beige heltäckningsmatta på golvet. Ett högt beläget rektangulärt fönster. Förvaringsutrymme i tre garderober.

TVÄTTSTUGA

Nyrenoverad år 2021. Fullt utrustad tvättstuga med bra belysning, maskiner i arbetshöjd och smarta upphängnings system. Bra arbetsyta på tvättbänk med diskho och förvaringsutrymme i tre garderober och skåp under tvättbänk. Gråa skåpluckor, ljusa väggar och grå våtrumsmatta på golvet. Högt beläget rektangulärt fönster.

GARAGE

Varmgarage med elektrisk garageport, stor arbetsbänk, vatten och avlopp. Plats för både bil och förvaring. Vitmålade väggar och ljusgrått klinkergolv. Två stora fönster i västlig riktning.

BADRUM 2

Helkaklat badrum som går i vitt och olika toner av grått. Väggarna är kaklade och gå golvet ligger det klinker. Badrummet är uppdelat där ena delen rymmer spabad och dusch och den andra delen rymmer WC och handfat samt bra förvaringsmöjligheter i en gedigen kommod och matchande badrumsskåp i ljust trä. En glasblocksvägg med molndekor avskiljer delarna åt. Vid handfatet finns spegel och ovan sitter spotlights. I taket sitter infällda spotlights runtom rummet och ett naturligt ljusinsläpp ges från ett högt beläget rektangulärt fönster. Elektrisk golvvärme finns installerat och flera handdukskrokar väggmonterade.

SOVRUM 5 / KONTOR

Rum som antingen kan nyttjas som sovrum alternativt kontor. Plats för säng och skrivbord eller kontorsmöbler. Vitmålade träpanelsväggar, stavparkettgolv, naturfärgad träpanel i taket med infällda spotlights. Fönster i nordlig riktning med utsikt mot uppfarten.

CARPORT

Invid uppfarten finns carporten som tillhör huset. Plats för bil, arbetsbord och förvaring. El finns framdraget.

FÖRRÅD

Utomhusförråd för förvaring av tex ved och trädgårdsmaskiner.

Om området

Ljungskile har ett förflutet som bad- och kurort. Klimatet, sades det då det begav sig, var balsamiskt. Det var blandningen av barrskog och havsluft, samt det skyddade läget som var unikt. Och även om kurortsdagarna hör tills vunnen tid kan man inte annat än hålla med - det är något visst med Ljungskile.

Med det mäktiga Bredfjället i bakgrunden breder det charmiga lilla samhället Ljungskile ut sig längs viken. Ordet kile betyder just vik, och ljung var en gång i tiden namnet på socknen. Ljungskile har ett skyddat läge i sundet mellan Orust och fastlandet. Många åker till Ljungskile för att njuta av bad, båtliv och vandring, precis som besökarna gjorde i slutet av 1800-talet då Lyckorna var en populär bad- och kurort. Sommargästerna kom hit för att umgås och friska upp sig med varma och kalla bad. De attraherades av ”det balsamiska klimatet” som ansågs bero på mixen av barrskog och havsluft. Kallbadhuset och flera av de vackra sommarvillorna från 1800-talet finns fortfarande kvar. Och även om kurortsdagarna hör till svunnen tid kan man inte annat än hålla med; det är något visst med Ljungskile.

Smaka på Lyckorna
Lyckorna i Ljungskile är en anrik badort som grundades 1877 av grosshandlare Robert MacFie. MacFie immigrerade till Sverige från Skottland efter att han upptäckt vilken pärla Lyckorna är. Här umgicks prominenta sommargäster på varmbadhuset, kallbadhuset och i de vackra sommarvillorna. I det gamla Klocktornet på Lyckorna, som förr var kamrerarkontoret där badgästerna togs emot, ligger idag Musselbarendär du kan njuta av pinfärska blåmusslor med klassiska tillbehör. Det är definitivt en av Bohusläns bästa gourmetupplevelse.

Lite längre upp på Lyckorna i en sagolikt vacker sommarbostad från förra sekelskiftet ligger Villa Sjötorp– ett hotell som också har en berömd restaurang. Här serveras den bästa mat och dryck som trakten har att erbjuda. Villa Sjötorp är nämligen omnämnd både i White Guide och i Sveriges Bästa Bord.

Vandring med silverstänk
Bredfjälletreser sig majestätiskt över Ljungskile. Hundra meter över havet breder ett kuperat blåbärsklätt skogslandskap ut sig. Här finns populära fiskesjöar och fantastiska vandringsleder genom den mäktiga barr- och lövskogen. Lederna går också genom gamla odlingslandskap där det finns spår efter gamla torp och gårdar. Följer du Tjöstelserödsbäcken från Skarsjöarna kommer du till Silverfallet, ett femton meter högt vattenfall nära utloppet från Lilla Skarsjön. Passa på att lyssna till fågelkvitter från fiskgjuse, storlom, tjäder, järpe, pärluggla eller tretåig hackspett. Det är bara några av alla de fåglar som häckar här.

Det lilla extra
För fikafantaster, lunchsugna och inredningsintresserade besökare finns några riktigt fina pärlor i Ljungskile. Lokalproducerade läckra luncher och hemgjorda bakverk serveras på Café Flora som ligger i ett falurött gammalt magasin i Ljungskiles centrum. Här kan du även smaka ekologisk fläderblomsläsk och en iskall öl från det lokala mikrobryggeriet. Vägg i vägg ligger den trendiga inredningsbutiken Sprudla som även säljer kläder. Passa också på att besöka Kärrstegens Gårdvid Ljungskilevikens strand. Här finns en charmig inredningsbutik, en delikatessbutik och ett mysigt café.

Ekonomi

EL

37 500 kr

VA

13 336 kr

UPPVÄRMNING

16 814 kr

RENHÅLLNING

2 356 kr

FÖRSÄKRING

5 597 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

75 603 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Driftkostnaden för el är beräknat på ett snittvärde från 2021.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1981

UPPVÄRMNING

Luftvärmepump, direktverkande el med elektrisk golvvärme på övervåningen, kamin.

VENTILATION

Mekanisk från- och tilluft med värmeåtervinning

ENERGIDEKLARATION

Beställd 2022-08-15

ELFÖRBRUKNING

21 430 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Prefabricerade betongelement / Träregelstomme

FASAD

Stående träpanel

FÖNSTER

3- glas isolerfönster

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Bastebacka 1:42

ÖVRIGA BYGGNADER

Carport samt förråd för trädgårdsmaskiner.

ÖVRIGT

Flera renoveringar har utförts de senaste åren med bland annat en takomläggning och renovering av våtutrymme på övreplan. Utvändigt är huset välunderhållet och inga direkta målningsarbeten är nödvändiga.

2022: Ny altandörr

2021: Nytt kök.

2021: Renovering av tvättstuga i källaren.

2019: Bytte takpannor på carport.

2017 - 2020 - Alla fönster på övervåning bytta. Även ett fönster i källarplan.

2014: Takomläggning med ny råspont, underlagsduk och betongpannor.

2017: Renovering av badrum på övre plan.

2009: Renovering av badrum nere.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

1 660 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 385 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

2 720 000 kr

Tomt

AREAL

697 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

VATTEN/AVLOPP

Enskilt vatten och avlopp året runt.

UTEPLATS

Uterum med isolerade väggar och infravärme, två trädäckade altaner, veranda samt uteplats.

PARKERING

Carport och integrerat varmgarage i husets källare.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Uddevalla Bastebacka GA:4 ändamål: Vattenförsörjning, Gemensamhetsanläggning: Uddevalla Bastebacka GA:5 ändamål: Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Uddevalla Bastebacka GA:6 ändamål: Avloppsanläggning
Förmån: Officialservitut Väg, 14-GRI-299.1

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Karta

Uddevalla Ljungskile

Bastebacka 243

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg