190
MEDC1D4663DB81A4F87ADE1B4B316698E2B

Familjevänligt radhus i populära Östanfors!Åsgatan 101B Östanfors, Falun

Kommande®

Östanfors, Falun

Åsgatan 101B


0

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

119,5 kvm

BIAREA

10,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

B1

MÅNADSAVGIFT

5 899 kr

BYGGÅR

1987

Familjevänligt radhus i populära Östanfors!

KOMMANDE FÖRSÄLJNING! Välkommen hem till Åsgatan 101B, ett mysigt radhus i attraktiva Östanfors med närhet till allt! Här är ett hem för dig som söker en familjevänlig och väldisponerad bostad om totalt 119,5 kvm fördelat på två våningsplan. Bostaden erbjuder plats för såväl den lilla familjen som den större att trivas i. På framsidan möts du av en grönskande, insynsskyddad trädgård i soligt läge som ger hemmet det där lilla extra. Här kan du njuta av eftermiddagssolen på den härliga uteplatsen med en kopp kaffe och nyplockade bär direkt från trädgården. Bostaden består av 5 rum och kök och här trivs man så fort man kliver innanför dörren. En ljus och hemtrevlig bostad med kök, stort vardagsrum, badrum och tvättstuga på nedre plan medan övre plan har ett allrum/sovrum, ytterligare 3 sovrum, badrum och praktisk klädkammare som även kan användas som kontor. En garageplats med fjärrstyrd port och laddstolpe hör till bostadsrätten och föreningen tillhandahåller flera parkeringsplatser till medlemmarna. För dig som vill leva bilfritt finns det bra kommunikationer i området med busshållplats på Åsgatan och en kort promenad in till Knutpunkten och resecentrum.

Åsgatan 101B erbjuder ett hem för er som söker både huskänsla och tryggheten av att bo i en stabil bostadsrättsförening. Föreningen erbjuder en trevlig, gemensam innergård med stor lekplats för barnlek och umgänge. I Östanfors finns det mycket aktiviteter och naturområden att utforska. Ett stenkast från bostaden når man Kålgården med badplats, beachvolleybollplan, utegym, lekplats, och minigolf. I närområdet finns även mataffärer, vårdcentral, förskola och skola. Tar du en kort men vacker promenad längs med Faluån når du in till Falu Centrum där du hittar både butiker, restauranger, uteliv, Knutpunkten och resecentrum.

Varmt välkommen att anmäla ert intresse redan idag!

Bilder

MEDC1D4663DB81A4F87ADE1B4B316698E2B
MED9BDAF51239C24D62B2102852D0497261
MEDE99C788EFE4C43A0A457C66E23A3E6A9
MED8674783045F74E06A7957039A745F143
MED7255FA548AAC4ED88DC33CD8F072445F

Planritningar

Entréplan

Entréplan

Övre plan

Övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

119,5 kvm

BIAREA

10,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

B1

MÅNADSAVGIFT

5 899 kr

BYGGÅR

1987

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

BRF ansvarar inte för att angiven yta överensstämmer med verklig yta.

UTEPLATS

Huset erbjuder en fantastisk och lättskött trädgård som är väl insynsskyddad. Här finns en solig altan med markis med plats för soffgrupp eller matbord. I trädgården finns både ett större förråd (10,5 kvm) och en liten krukbod som ger smart förvaring. I trädgården kan du njuta av vackra syrener, rosbuskar, rabarber, jordgubbar, smultron, lavendel och kryddörter.

PARKERING

En garageplats i länga ingår till varje bostadsrätt. Garageplatsen har fjärrstyrd port och laddstolpe. Föreningen har sju gemensamma parkeringsplatser varav två med laddstolpe.

HALL

Välkomnade hall med plats för avhängning och fyra praktiska garderober. Ljusa tapeter, klinkergolv och laminatgolv som följer in till köket.

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum med stora, ljusa fönster och platsbyggda bokhyllor som skapar liv i rummet och ger bra förvaring. Här finns plats för både soffgrupp och matbord. Vackert parkettgolv och ljusa tapeter.

KÖK

Modernt kök med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor för bullbak och tacofredagar. Här finns plats för matbord för 6 personer intill ljusa fönster med utsikt över den härliga trädgården. Köket har kyl/frys, spis, fläkt, varmluftsugn, integrerad diskmaskin samt ett stort och praktiskt skafferi. Laminatgolv och ljusa tapeter.

TVÄTTSTUGA

Intill köket finns tvättstuga med tvättmaskin, torkskåp, tvättho, praktiska skåp för förvaring och frånluftsvärmepump som även erbjudet nattsvalka under varma sommarnätter. Våtrumsmatta och vitmålade väggar.

BADRUM

Badrum med wc, handfat, dusch med duschvägg och handdukstork. Badrummet har våtrumsmatta och våtrumsfärgsmålade väggar.

HALL ÖVRE PLAN

Hallen på övre plan är ljus med en stor klädkammare med fönster. Klädkammaren har plats för mycket förvaring och kan även nyttjas som trevligt kontorsutrymme. Laminatgolv och målade väggar.

ALLRUM/SOVRUM

Allrum/sovrum som även kan öppnas upp för en rymligare hall. Här finns plats för soffa eller säng och byrå. Laminatgolv och målade väggar.

SOVRUM 1

Mysigt sovrum med stora, praktiska garderober med spotlights. Här finns plats för säng och skrivbord. Ljust plastmatta och målade väggar.

SOVRUM 2

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, bokhylla, tv-bänk och stora garderober. Här sitter det en markis ovanför fönstret. Ljus plastmatta och målade väggar.

BADRUM

Helkaklat badrum med badkar, wc, kommod och handdukstork. Här finns även plats för badrumsskåp.

SOVRUM 3

Ljust sovrum med plats för säng och skrivbord. Här sitter det en markis ovanför fönstret. Laminatgolv och målade väggar.

ÖVRIGT

Huset erbjuder en fantastisk och lättskött trädgård som är väl insynsskyddad. Här finns en solig altan med markis med plats för soffgrupp eller matbord. I trädgården finns både ett större förråd (10,5 kvm) och en liten krukbod som ger smart förvaring. I trädgården kan du njuta av vackra syrener, rosbuskar, rabarber, jordgubbar, smultron, lavendel och kryddörter.

Till bostaden hör en garageplats med laddbox, övriga p-platser i föreningen är fri parkering för boende och besökande.

Entré till bostaden kan ske både från Kvarngatan via innergården, Kvarngränd, Moragatan eller Åsgatan.

Om området

Östanfors en vacker stadsdel i Falun med mycket kultur och aktiviteter. I Östanfors finns Kålgården som ligger fint vid vattnet, ca 1 km från Faluns centrum. Här finns lek för de yngre barnen i form av gungställning, rutschkana och klätterlek. Lekplatsen har utsikt över vattnet och angränsar till minigolfbana, beachvolleybollplaner och Kålgårdens utegymanläggning. Kålgården har stora öppna gräsytor för lek och spring. Ett uppskattat område att umgås med familjen eller för att promenera och motionera.
Läs mer på ostanfors.nu eller på Östanfors egna facebooksida "Östanfors Stadsdelsförening".

KOMMUNIKATION

Nära till busshållplats och Knutpunkten, mer på dalatrafik.se

NÄRSERVICE

I närområdet finns mataffärer, vårdcentral, gym, öppen förskola, förskola och skola. En kort promenad eller cykeltur tar dig till Falu Centrum där du hittar både butiker, restauranger, uteliv, Knutpunkten och resecentrum.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

12,20023 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

12,20023 %

Ekonomi

EL

25 745 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

25 745 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

5

KOMMENTAR

Elförbrukning inkluderar hushållsel, uppvärmning och nätavgift.
Observera att energideklarationen där bostaden fått energiklass D är från 2014, sedan dess har en ny frånluftsvärmepump installerats som minskat elförbrukningen.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

631 543 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Radhus

BYGGNADSÅR

1987

UPPVÄRMNING

Frånluftsvärmepump

VENTILATION

Frånluftsvärmepump

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2014-07-26

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

89 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

11 690 kWh/år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

ÖVRIGT

2023 - byte av vattenutkastare, ny diskmaskin, målat om ytterdörr
2022 - installerat laddboxar för elbilar, tilläggsisolerat ventilationsrören ovanför värmepump upp till vinden, satt in inspektionslucka i tvättstuga
2021 - bytt några paneler samt installerat dropplist på husgavel, bytt fönsterkarm ovanför trappa, satt upp vägg till allrum på övre plan, målat väggar och tak i övre hall, mindre reparationsarbete på tak
2020 - nya elstyrda garageportar
2018 - installerat frånluftsvärmepump

Förening

NAMN

BRF Kvarnen

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

8

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 463 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

585 kr

OM FÖRENINGEN

BRF Kvarnen är en äkta bostadsrättsförening med 8 lägenheter i Falun. Föreningen bildades år 1986. Samtliga lägenheter är representerade med en post i styrelsen.

GÅRDSPLATS

Lekplats med klätterställning, gungor och sandlåda. Här finns även bänkar och cykelställ. Styrelsebeslut om att uppföra ett cykelförråd på innergården finns.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Ett gemensamhetsförråd samt ett soprum.

PARKERING

8 garageplatser, en per bostadsrätt, med fjärrstyrd port och laddstolpe. Föreningen har sju gemensamma parkeringsplatser varav två med laddstolpe.

RENOVERINGAR

2022 - installation av 10st laddningsboxar för elbilar
2020 - byte av garageportar inkl. eldragning
2018 - utvändiga målningsarbeten samt byte av utvändiga träpartier på de vitmålade husen
2015 - ommålning av samtliga 5st rödmålade hus, samt vissa träpartier

Viktiga dokument & länkar

Brf Kvarnen Redovisning 2022
Energideklaration
Stadgar
Kommande

Karta

Falun Östanfors

Åsgatan 101B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg