190
MED8CEE5AAAB5364F8F8948E81E787D9C67

Såld!

Tuna, Åkersberga

Ansgariusvägen 18

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum7 rok
Boarea186 kvm
Tomtarea1,095 kvm
Byggår1961
Driftskostnad3,077 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 6,500,000

Ansvarig mäklare

Letar du efter en vacker enplansvilla med både själ och karaktär med en fullständigt sagolik trädgård och bergvärme? Då har du kommit rätt! Säljarens många timmar med händerna i jordens mylla har givit resultatet av en oas med vackra färger under vår, sommar och höst. Trädgården njuter du av på den stenlagda uteplatsen med sol hela dagen eller i det vackra lusthuset med runt stenbord och infälld grill.

Vacker matsal med många glasdörrar för härligt ljusinsläpp och direkt access ut till den magiska trädgården. Här finns plats för det stora matsalsbordet för många gäster. I anslutning till matsalen finner du vardagsrummet med det vackra trägolvet och den murade öppna spisen, bakom denna finns ett trivsamt kontor eller sovalkov. Ytterligare tre sovrum, som enkelt omvandlas till fyra. Generöst duschrum och tvättstuga med italienskt klinker och mycket bra förvaring med stilren bänkskiva i sten. I anslutning till hallen och duschrummet finner du en gästtoalett. Gillar du att bada finns ett helkaklat badrum med badkar.

Stort ljust allrum, även detta med påkostad italiensk klinker och separat ingång. Här huserar säkert gärna dina tonåringar eller varför inte din egna verksamhet? Förråd om ca 6 kvm och dubbel carport för dina bilar.

Fantastiskt läge nära Åkersberga Centrum och samtidigt Tuna station, för vidare färd med Roslagsbanan till vår vackra huvudstad. Underbara promenadstråk i Tuna och Österskär. För att inte tala om all härlig vattenkontakt och sköna sommarbad. Förskolor-skolor i närområdet. Orionparken där områdets barn leker i en bilfri trygg miljö, här anordnas Valborgsmässo eld, och ibland även yoga, skattjakt, familjefys och pilates. Detta unika hus och trädgård vill du inte missa varmt välkommen på visning!

Om området

Tuna, området i början av Österskärs halvön. Ett populärt område beläget nära skärgården. Här finner du Tunaviken och Sätterfjärden med båtbryggor och badplats. Nära till Åkersberga centrum där all önskad service erbjuds. Promenadavstånd till Österskärsskolan med start från förskola upp till årskurs 6. Söra Skolan med något längre avstånd från årkurs F-9 samt flera förskolor i såväl kommunal som privat regi. Kommunens hemsida med information om förskolor, skolar fritidsaktiviteter mm, www.osteraker.se.

Kommunikation

Från Tunagård tar du dig enkelt till Stockholm City via Roslagsbanan på ca 35 min. Till Åkersberga station och Österskär är det nära promenadavstånd. Via Roslagsbanan tar du dig till Åkersberga station eller till Österskär på ca 3 minuter.

Närservice

På ca 5 minuters bilfärd kommer du till Österskärs handeln där du finner ett mysigt café, Berga sushi, Valdy klädbutik, en hårsalong och HusmanHagbergs kontor. I Åkersberga Centrum finns flertal restauranger att välja mellan, bland annat The Public, Bastard Burgers, sushi- och pizza restauranger. Det finns även två apotek, systembolag, ICA, klädbutiker och caféer. Något för alla!

Parkering

Liten parkering för bilar samt cykelställ beläget vid tågstationen.

Bilder

Blomstrande trädgård

Välskött trädgård

Magisk matsal med massvis av ljusinsläpp

Flera utgångar till den stenlagda uteplatsen

Matsal

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Boarea: ca 146 m² och biarea: ca 40 m² (taxeringsinformation)
Boyta: ca 186 m² och biyta: 0 m² (säljarens information)

HALL
Välkommen in! Fint ljusinsläpp från fönster invid dörren. Ljusa väggar och klinkergolv.

MATSAL
Underbart vackert rum med mängder av glasförsedda dörrar som leder ut mot trädgården. Här finns plats för det stora matsalsbordet. Ljusa väggar och mörkt mosaikgolv.

KÖK
Kök med ljusa luckor och lådor. Ljus bänkskiva med glaskeramikhäll. Ho med fönster ovan med vy mot framsidan. Vackert skåp med blyinfattade dörrar och små lådor under. Ljust kakel ovan diskbänken. Vit fläktkåpa, ugn, micro och diskmaskin samt integrerad kyl. Ljusa väggar och vackert slottsparkettgolv.

VARDAGSRUM
Vackert och rymligt vardagsrum med massvis av ljusinsläpp via tre generösa fönster samt en glasförsedd dörr som leder ut till trädgården. Ljusa väggar och vackert fiskbensparkettgolv. Öppen spis för mysfaktor kalla kvällar.

ALLRUM
Generöst extra allrum med fyra fönster och dörr mot baksidan samt ett extra fönster mot gaveln av huset. Nivellgolv med ljusa italienska klinkerplattor och vitmålade väggar. Praktiska skjutdörrsgarderober för extra förvaring. Bergvärmepump bakom en annan garderob med skjutdörrar. Extra kyl och frys. Här finns ytterligare entrédörr som leder ut till framsidan.

SOVALKOV/KONTOR
Sovalkov i anslutning till vardagsrummet som kan disponeras som gästrum eller kontor, om så önskas. Här finns ett öppet förvaringsutrymme och ett extra brett fönster för ljusinsläpp och vädring. Vitmålade väggar och fiskbensparkettgolv.

PASSAGE
Passage med ingång till tre sovrum. Här finns två platsbyggda linnegarderober och tre glasförsedda dörrar som leder ut till den stenlagda uteplatsen. Vitmålade väggar och trägolv.

MASTER BEDROOM
Mycket generöst sovrum med två ingångar vilket gör att rummet kan enkelt med hjälp av en vägg göras till två sovrum om behovet finns. Ljusinsläpp i tre väderstreck från fönster och glasdörr. Två platsbyggda garderober och vitmålade väggar samt trä golv.

SOVRUM
Bra sovrum med två fönster i två väderstreck. Här finns fyra praktiska platsbyggda garderober. Vitmålade väggar och trägolv.

SOVRUM
Sovrum med fönster som vetter mot husets gavel. Tre platsbyggda garderober. Ljus tapetserade väggar och trägolv.

TVÄTTSTUGA/DUSCHRUM (2012)
Ljus tvättstuga och duschrum med snygga ljusa italienska klinkerplattor med skön golvvärme. Snygg ljus granitbänkskiva och vit ho med fönster ovanför som vetter mot framsidan. Dusch bakom infällbara glasväggar. Hel vägg med lådor med plats för mycket förvaring samt integrerad tvättmaskin (2015). Två vita högskåp ovan bänkskiva för ytterligare förvaring.

BADRUM
Helkaklat badrum med ljusblåa kakelplattor och svart klinkergolv. Dubbelkommod med vita lådor och svart stenbänkskiva. Dubbla handfat och spegelskåp med belysning ovan. Badkar och fönster ovan för ljusinsläpp och vädring.

GÄSTTOALETT
Helkaklad gästtoalett i anslutning till hallen med litet fönster för ljus och vädring. WC, vit kommod med vit granitbänkskiva och guldfärgad spegel ovan. Ljusgrått kakel och ljust klinkergolv.
Antal rum
7 rum varav 4-5 sovrum
Boarea
186 kvm
Areakälla
säljarens information
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
1961
Uppvärmning
Bergvärme, vattenburen golvvärme i matsal, tvättstuga och allrum.
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 10/8/2020
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
125 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Platta på mark
Stomme
Lättbetong (blå)
fasad
Puts
Fönster
3-glas
Bjälklag
Lättbetong (blå)
Tak
Papp, hängrännor i koppar
Fastighetsbeteckning
Tuna 5:47
Övrigt
Alla fönster och dörrar i 3-glas förutom en altandörr i 2-glas.

UTFÖRDA FÖRBÄTTRINGAR:
Fasad (2015)
Ny ytterdörr (2015)
Ny entrétrappa i granit (2015)
Omlagt tak (2014)
Fönster 3-glas (2012)
Garage/allrum inreddes (2011)
Nytt klinker och kakel i tvättstuga (2010) Kvalitetsintyg finns
Nya altandörrar 3-glas (2006)
Bergvärme installerad (2006)

Vattenburen golvvärme och vattenburna radiatorer.
Övriga byggnader
Lusthus om ca 9 m² med runt stenbord och grill.
Förråd om ca 6 m²
I den underbara trädgården finns bl a honungsrosor, syrener, hortensia, flera olika rossorter, bambu och rhododendron.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 36,925 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 7,355
Uppvärmning
SEK 26,050
Renhållning
SEK 495
Väg, samf
SEK 2,900
Sotning
SEK 125
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Driftkostnaderna är baserade på två vuxna i hushållet. Försäkring tillkommer och varierar mellan bolagen.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,449,000
Byggnadsvärde
SEK 1,607,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,150,000
Tomt
Areal
1095 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Planbestämmelser
Byggnadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Österåker Tuna GA:4 ändamål: Vägar, Elledningar och/eller belysning, Grönområden

Karta

Tuna Åkersberga

Ansgariusvägen 18

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg